kıskançlığı yedi bitirdi artık

Hanfendigibiyim

hakiki tosun paşa benim
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
356
169
123
35
kızlar merhaba

5 aydır nişanlıyım. 2013 temmuz ayında çıkmaya başladık.
2014 haziranda nişanlandık. nişandan 1 hafta sonra askere gitti. gitmeden öncede çalışmanı istemiyorum işten çık dedi. ( patronumla yalnız çalışıyorduk. rahatsız olunabilecek bir konu olduğundan) işten çıktım. şimdi akşama kadar evdeyim. hiç arkadaşımda yok. izne geldiğinde de dini nikahımız oldu.

ilişkimizden bu yana feci derecede kıskanç. aslında kıskançlık olarak görmüyorum artık. özgüvensizlik olarak adlandırdım yaptıklarını sürekli beni kontrol halinde her fırsatta telefonumu karıştırır bilgisayarımı
kurcalar bi yerlerden birşeyler çıkarma derdinde. işi gücü benim bildiği nicklerimi googleda aratmak.
herhangi bir yanlışımda olmadı ona karşı. ufak tefek kıskançlıklar olsa kesinlikle rahatsız olmayacağım ama
artık abarttı iyice. askerde olmasına rağmen elinde sürekli telefon var. faceye girmişsin, sana yazan oldumu.
sohbet hep kapalı olsun. ekşide şunu yazmışsın, whatsapptan kimle konuştun. hep evdemiydin vsvs. defalarca karşıma aldım konuştum rahatsız oluyorum üzüyosun beni kendinden soğutuyosun dedim tamam bida yapmıcam diyor sözler veriyor ağlıyor zırlıyor. ertesi gün yine aynı şeyler
geçen sene facede şunu yazmışsın. niye yazdın. belki 50 defa konuştum ama kafası almıyor bir türlü. bağırıp çağırmaktan da anlamıyor. kendimi çok kötü hissediyorum böyle yaptıkça.
defalarca ağlama krizleri geçirdim telefonda. ciddi ciddi soğumaya başladım artık. abuk sabuk konuşacak diye aradığında telefonu bile açmak gelmiyor içimden. yapılabilecek herşeyi denedim. belki daha iyi bir fikriniz vardır diye yazıyorum. bana bi akıl verin

Son düzenleme:
Kirmiziyla belirttigim yer anahtar cümle. Problemin sebebi, sonucu, gelisimi her seyi ayni zamanda da. Cok taviz vermissin. Kendini cok kucuk dusurmussun Ne icin?

Kıskançlık geçiçi birşey değil, daha kötü olur ama daha iyi olmaz sanmıyorum, daha kötü dediğim evlendikten sonra yanlız dışarı çıkmana izin vermeyecektir, annene bile yanlız gidemeyeceğin günler gelebilir, iyi ölç tart, konuş katlanamayacaksan evlilikle sonuçlandırma bu ilişkiyi.

haklısın aslında. ama dediğim gibi geçer ümidiyle yaklaştım hep. işyerimde ben tek çalışıyordum birde patronum vardı. sırf askerde içi rahat etsin diye çıktım işten. ezik bi karakter değilim. hiçbir konuda taviz vermem ama bu konuda ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim

evet canım bunun için yazıyorum. zamanla düzelirmi yoksa evlendikten sonra dahamı berbat olur derdindeyim

Mesleginiz nedir sormamda sakinca yoksa? Yeni ise girseniz?

Canım kıskançlık, yani aslında bunun adı kıskançlık değil sürekli eşini kontrol etme, açığını arama gereksinimi, bana göre paranoyaklık. Başetmesi çoook zor bir durum çünkü sen ne yaparsan yap, nişanlın zaten aklına söz geçiremiyor. Sürekli kafasının içinden bişeyler tepiyor, olmayacak şeyler kuruyor ve gerçek sanıp araştırıyor. Senin aklındaki şey az çok belli gibi, ben olabilecek her yolu denedim diyorsun çünkü. Nişanlının sorunu seninle olsaydı çözmeye çalışın derdim. Ama onun sorunu kendisiyle. Bu durumu çok iyi bildiğim için bu kadar net yazıyorum çünkü yakın zamana kadar kuzenim böyle bir adamla evliydi. Yakasından düşmesi çok zor oldu ama ayrıldı sonunda. Sonra ne öğrendik biliyo musun? Karısı 2 aylık hamileyken aldatmış gerizekalı. Meğer kişi biraz da kendinden bilirmiş işi. Allah yardımcın olsun

Bu kıskançlık değil hastalık. Size güvenmeyen bir insanın kahrını ömür boyu çekersiniz. Size çok yazık olur, biraz daha düşünün. Aileniz ne diyor peki?

kavga ettikçe annemi arıyor. annemle ben tek yaşıyoruz. babamla ayrılar. annem telefonda ona kızıyor yüz vermemek için ama kapattıktan sonrada bana kızıyor. askerde idare et diye. o kadarını bende düşünebiliyorum elbette ama kıskanacağı birşey yapmıyorum. dışarı çıkmıyorum arkadaşım yok. birtek sizler varsınız işte. kıskanması için bir ortam yaratmıyorum yani.

evet canım bunun için yazıyorum. zamanla düzelirmi yoksa evlendikten sonra dahamı berbat olur derdindeyim
Seni paylaşamasa tamam derim de, nişanlın öyleymiş gibi davranmıyor, güvenmiyormuş gibi davranıyor. Daha önce ya aldatıldı yada aldatılan bir yakını var ki böyle saplantılı hale gelmiş. Kolay aşılmaz söyleyeyim.
Kendini sürekli ona karşı savunmak zorunda kalacaksın, sinirlerin ne kadar dayanır bilmem, umarın aşarsınız.

Mesleginiz nedir sormamda sakinca yoksa? Yeni ise girseniz?

lise mezunuyum. ama kurslar sayesinde yabancı dilim bilgisayar bilgim fazla fazla var. 4 yıl boyunca e-ticaret sitesinde çalıştım. babam vasıtası ile bir iş görüşmesine gittim zaten 2 gün önce. pazartesi yada salı iyi haber alacağım inş.

Kıskançlık değil bu hastalık. Yerinde olsam evlilik için iki kere düşünürdüm.

Calismanizi sorun etmiyor yani?

Kac yasinda bu adam?

aynen. benden önceki kız arkadaşı aldatmış. zaten 1 yıl boyunca o yüzden katlandım. önceden böyle birşey yaşadığı için anlayışlı oldum bana güvenmesini bekledim ama yıllarca başkasının hatasını çekmem büyük haksızlık olur

Bi de anneni falan sokuyo ilişkinin içine? Aman ablacım yaa! İşin mi yok allah aşkına. Bu adam 2 kişinin sorununu 3 kişiyle çözmeye çalışmaya şimdiden başladıysa ohooo! Nolur iyice bi gözden geçir de öyle karar ver. Evlenince dönmek nişan atmak kadar kolay değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…