• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlığın boyutlarını aştım

Zaten annesine oldukça bağlı. Böyle yapmaya devam edersen sen kötü olursun. İyice bunaltırsan seni bırakır ama annesini bırakmaz emin ol. Yarın bir gün senin de çocuğun olacak. Benim çocuğuma nişanlısı anneni az ara dese ben de istemem o gelini.

Zaten annesine oldukça bağlı. Böyle yapmaya devam edersen sen kötü olursun. İyice bunaltırsan seni bırakır ama annesini bırakmaz emin ol. Yarın bir gün senin de çocuğun olacak. Benim çocuğuma nişanlısı anneni az ara dese ben de istemem o gelini.

evet aynen bunu bende dusundum ama
Allah var buyuk konusuyorum asla oyle bir kayinvalide olmam

Oglunun mutlu olmasini isteyen kv gelini ile iyi gecinecek
Su an oglunun basinin etini yiyorsam bu kvnin sucu cunku onun yuzunden oluyor

Bana biraz insan olsa boyle olmayacakti

evet aynen bunu bende dusundum ama
Allah var buyuk konusuyorum asla oyle bir kayinvalide olmam

Oglunun mutlu olmasini isteyen kv gelini ile iyi gecinecek
Su an oglunun basinin etini yiyorsam bu kvnin sucu cunku onun yuzunden oluyor

Bana biraz insan olsa boyle olmayacakti
Ortada affedilmeyecek söz vs yoksa sen de biraz ılımlı ol kendini sevdirmeye çalış. Seni sevmesi için pek de bir çaban yok anladığım kadarıyla. Senin onu istemediğini bile bile o seni nasıl sevsin. Sen nişanlınla iyi olmaya bak. Aranız iyiyse annesiyle olan ilişkisine karışma. Akşama kadar on kere arasa sana ne zararı var? Bak böyle direktif vermeye devam edersen sen kötü olursun ayrılmaya kadar gider.

Herif de normal degil ki ana kuzusu.

Annesinin daha onemli oldugunu hissettiginiz icin icten ice kizginsiniz belki de, ona tepki veriyorsunuz? Durduk yere kafayi kaybettiginizi sanmiyorum.

Arkadaşın yorumuna hak veriyorum. Sizin yaşadıgınız duygunun adı Kıskançlık değil; kızgınlık/öfke! Sevgilerini böyle ulu orta yaşamaları olağan bir durum; Yıllar içinde bu ilişki biçiminde oldukları için çok normal geliyor.Abartılı bile olsa.Tepkinizi algılamasını beklemeyin.Kabullenmeye/Anlamaya/anlaşmaya çalışırken karşınızdan olumlu geri dönüş almayınca öfkeniz daha çok katlanıyor.Nişanlınıza ailesiyle ilgili hiçbir düşüncenizi aksettirmeyin.Ailesiyle ilişkilerine karışmayın.Yerine kendinizi koyun.Sizin ailenize karşı tutumu bu olsa?? Ne yapardınız??

ne diye anlayayim
ne icin, nasil?

tek cocuk o mu dogurmus, benimde annem var benide ana dogurdu, her erkek doguran onun gibi mi yapiyor, hayir, onun gibi kimse gormedim
keske kavanozda saklasaymis oglunu
ay keşke saklasaymıta dırdırcıların eline düşmeseymiş
bende erkek annesiyim ama konu erkek ya da kız annesi olmak değil
size bir zararı yok iken siz koskocaman kadının sevgısını kıskanıyorsunuz eminimde eli yüzü düzgün bir kızsın egon filan bu kadar havada oldugunada göre özgüvende tamam
peki senin annen size düşkün değilse herkez böyle olacak diye birşey mi var
5 parmagın 5 bir değildir
kıyaslamnız dogru degıl
ıcınde bulundugunuz durum normal değil

sahsen ben sizin yerinzizde olsam bu konuyu acmaya utanırdım

Ben ilginçtir ama konu sahibini haklı buldum evet evlat çok değerli fedakarlıkla büyüyor falan ama artık evlenecek çağa gelmiş adamda 3 ay bir yere gidecek diye yalvar yakar aramalar geri getirmeler falan normal mi sizce? Genel konuşuyorum hiçbir kız annesi de evladına bu kadar bebek muamelesi yapmıyor o yaşa gelince erkek evlatta kız değil mi? o anne de öteki değil mi? Şu erkek anneleri de sanki altın doğurmuş gibi davranmasa çok iyi olacak artık sanki erkek evlat sahibi olmak kişisel başarımız da rakip çıkınca hazmedemiyoruz

Kayin valide seni istememis, sende annesiyle cok yakin olursa seni bırakır korkusu var.
Sen k.v kiskanmiyosun , nisanlini kaybetmektenkorkuuyosun bence

Umarım oglun olur nişanlısı olunca seni haftada 1kısacık arar hatta eşinin gönlü olacak ne ne varsa yapar.ne önemi var onu doğurdun onca emek verdin bu bir savaş ne olsa sende hizmetçi anne hakkı denen şey de yok .büyüt tüm hastalık sağlık gece gündüz emek ver eşşek kadar olunca da ver eşine gitsin dert değil

ay keşke saklasaymıta dırdırcıların eline düşmeseymiş
bende erkek annesiyim ama konu erkek ya da kız annesi olmak değil
size bir zararı yok iken siz koskocaman kadının sevgısını kıskanıyorsunuz eminimde eli yüzü düzgün bir kızsın egon filan bu kadar havada oldugunada göre özgüvende tamam
peki senin annen size düşkün değilse herkez böyle olacak diye birşey mi var
5 parmagın 5 bir değildir
kıyaslamnız dogru degıl
ıcınde bulundugunuz durum normal değil

sahsen ben sizin yerinzizde olsam bu konuyu acmaya utanırdım

yoo annemde bana cok duskundur ama insan arasinda gosterise ne gerek var, nisanlimin yaninda abarta abarta sevmesine ne gerek var mesela
konuyu acmaya utanmiyorum, boyle hissettirenler bu konuyu acmamda sorumlu olan kisiler utansin
ben durumumun normal olmadiginida Kabul ediyorum zaten ama durup dururken mi? durup dururken gelmedim bu duruma
sizde erkek annesiymissiniz, ileride cocugunuz buyudugunde lutfen onun sahibiymis gibi davranmayin, lutfen gelin kizinizida sevin dislamayin, o'da bir anne evladi

Ben ilginçtir ama konu sahibini haklı buldum evet evlat çok değerli fedakarlıkla büyüyor falan ama artık evlenecek çağa gelmiş adamda 3 ay bir yere gidecek diye yalvar yakar aramalar geri getirmeler falan normal mi sizce? Genel konuşuyorum hiçbir kız annesi de evladına bu kadar bebek muamelesi yapmıyor o yaşa gelince erkek evlatta kız değil mi? o anne de öteki değil mi? Şu erkek anneleri de sanki altın doğurmuş gibi davranmasa çok iyi olacak artık sanki erkek evlat sahibi olmak kişisel başarımız da rakip çıkınca hazmedemiyoruz

agzina saglik canim, cok guzel ozetledin, bizde anne evladiyiz

Umarım oglun olur nişanlısı olunca seni haftada 1kısacık arar hatta eşinin gönlü olacak ne ne varsa yapar.ne önemi var onu doğurdun onca emek verdin bu bir savaş ne olsa sende hizmetçi anne hakkı denen şey de yok .büyüt tüm hastalık sağlık gece gündüz emek ver eşşek kadar olunca da ver eşine gitsin dert değil

ben asla oyle bir kayinvalide olmayacagim icin boyle bir duruma gelecegimi sanmiyorum
gelinim oldugunda ona oglumla evleniyor diye dusman kesilmeyecegim , onuda insan yerine koyup evlat en onemlisi insan muamelesi yapacagim
ve tabiki zamani geldiginde kiz olsun erkek olsun bir yuva kuracak ailesi olacak, bunun bilincinde bir anne ve kayinvalide olacagim, bencil ve kiskanc degil

Tum kalbimle ve tum ictenligimle soyluyorum Allahim eger bende boyle bir kayinvalide olursam gelinimde benden nefret etsin, 1 hafta degilde 1 ayda arattirsin isterse

ileride evleneceği kıza karışırım
evlendiğinde mutsuz olacaklarını görüyorsam , oğlumu ezip sindiriyorsa,birbirlerine nazik davranmıyorlarsa, aileimizi olduğu gibi kabul etmiyorsa
aramızdaki bagları koparmaya calısıyorsa , aile işlerimize karışıyorsa , yaptığımız yapamadığımız seylerden bizi sorumlu tutup haddini aşıyorsa , ben o ilişkinin arkasında olmam .
o evlatlar kolay yetişmiyor kızıda aynı erkeğide aynı

Bence kolaya da kaciyorsunuz bir taraftan.
"Butun suc o kadinda, azicik beni sevseydi, oglunu kiskanmazdim".
İyi de o zaman kiskandiginiz nisanliniz degil ki, k.validenizin sevgisini mi kiskaniyorsunuz?

Bence hayir.
Nisanlinizin annesine sevgisini kiskaniyorsunuz, hep beni sevmeli bencilliginiz var ve nisanliniz yerine k.validenizi suclamak daha kolay geliyor.

Tipki k.validelerin ogullari aramayinca ogullari yerine gelini sucladiklari gibi..
Simdi ne farkiniz var ki k.validenizden?

Kimse ayilip bayilmasini onaylamiyor k.validenizin ama net bir sey yokken bile elinizde, k.validenizin sizi sevme rolu yaptigini savunuyorsunuz.

Nisanliniza anneni sevme, diyemezsiniz ki.
Tipki annesinin nisanliniza o kizi sevme diyemedigi gibi.

Demek ki bu baskilari (ornegin kizi aramayacaksin, haftada bir arayacaksin vs gbi) k.valideniz ogluna yapsa siz kafayi siyirir, atardiniz muhtemelen.

Bence kolaya da kaciyorsunuz bir taraftan.
"Butun suc o kadinda, azicik beni sevseydi, oglunu kiskanmazdim".
İyi de o zaman kiskandiginiz nisanliniz degil ki, k.validenizin sevgisini mi kiskaniyorsunuz?

Bence hayir.
Nisanlinizin annesine sevgisini kiskaniyorsunuz, hep beni sevmeli bencilliginiz var ve nisanliniz yerine k.validenizi suclamak daha kolay geliyor.

Tipki k.validelerin ogullari aramayinca ogullari yerine gelini sucladiklari gibi..
Simdi ne farkiniz var ki k.validenizden?

Kimse ayilip bayilmasini onaylamiyor k.validenizin ama net bir sey yokken bile elinizde, k.validenizin sizi sevme rolu yaptigini savunuyorsunuz.

Nisanliniza anneni sevme, diyemezsiniz ki.
Tipki annesinin nisanliniza o kizi sevme diyemedigi gibi.

Demek ki bu baskilari (ornegin kizi aramayacaksin, haftada bir arayacaksin vs gbi) k.valideniz ogluna yapsa siz kafayi siyirir, atardiniz muhtemelen.

:(
peki benim ne yapmam lazim
ilk baslarda cok seviyordum ki kayinvalidemi daha pek gorusmuslugumuz falan yoktu cunku, hep cicek gonderirdim her ozel gunde hediyeler alir her kandillerde arardim ve inanin tum samimiyetimle, cunku ilk o bir anne gibi bende bir kiz evlat gibi olacagim diye dusunuyordum

ama o her seferinde beni bir sekilde kirdi, laf carpitti, baskalarini ovdu bunlara takilmiyorum ama bu nisanlimi benim yanimda, telefonda vs hep sarilip opmesi, hep ona oglusum canim yavrum diye severken bana dusman muamelesi yapmasi beni bu hale getirdi

ona karsi hala cok iyi davraniyorum, eger hissettmiyorsa haberi yok hicbirseyden, ama olan nisanlima oluyor iste
nisanlimda diyordu anne cocuklarim desene dilin mi dusecek dediginde diyorum diyorum deyip yine oglunu sevmeye devam ediyor

yani onunla samimi olmaya, anne kiz iliskisi yasamaya cabaladim ama kadin bana daima uzak olacak ve daima oglunu elinden aliyorum diye kotu gozle bakacak her turlu belli bu

e ben baska ne yapabilirim? o oyle yaparsa bende boyle yaparim
47 yasinda koca kadin olgunluk gosteremiyorsa bu yasta ben hiiiiic gosteremem

ben ona hep anne diyorum ama o asla kizim demez bir kere bile demedi, soguk bir sekilde ismimle hitap etti
amaan ben kizim diyemem valla benim oglum var agzim aliskin degil dedi herkesin icin ama sonra karsi komsulari geldi beni gormeye ben onlardayken, kizim gec otur dedi komsuyun kizina ve bana oyle bir bakis atti ki
bende ozaman anladim beni istemedigini
sende anne deme.
bu kadar basit. merak etme o göstermelik ilgi bi yerde sırıtıyor. gerçek bi sevgi olsa oğlunu düşünür önce ona onun evliliğine yuvasına zarar vermez. onunki sevgi değil kıskançlık...

sende anne deme.
bu kadar basit. merak etme o göstermelik ilgi bi yerde sırıtıyor. gerçek bi sevgi olsa oğlunu düşünür önce ona onun evliliğine yuvasına zarar vermez. onunki sevgi değil kıskançlık...

yapamiyorum ki canim onun hicbirseyden haberi yok ben hep etrafinda pervane oluyorum anne anne diye, onlara gittigimde bir is yaptirmiyorum bulasigini yikayip makineye yerlestirip oyle oturuyorum inan, butun akrabalari komsulari beni ne sever gorsen cok iyi kiz diye, tek sevmeyen kisi kayinvalidem, insanlar benim hakkimda iyi konustukca o daha uzaklasiyor benden, kotu ve beceriksiz olmami istiyor
bende her seferinde mesafeli durucam diyorum ama yapamiyorum yine

bende çok kıskancım eşim benden başkasına çok ilgi gösterse kıskanırım belki ama ben kv mi hiç kıskanmadım
çünkü onu o ana dogurmus o yasa getirmiş benmde oglum olsa bende düşkün olurm evlenecek diye oglumdan uzaklaşacak değilimya oyüzden annesinden kıskanmam asla

ama belki size kayınvalideniz ilgili davransa sıcak davransa bu kıskançlık olmazdı arada kayınvalidenizin tavırlarındanda kaynaklanabiliyor olabilir kıskançlıgınız

mesela bende eşimin kızkardeşlerini sevmiyorum bna ve eşime olan tavırlarınından dolayı nefret ettim onlardan eş,m onlara benden cok ilgi gösterse kıskanırdım sorun ederdim

yapamiyorum ki canim onun hicbirseyden haberi yok ben hep etrafinda pervane oluyorum anne anne diye, onlara gittigimde bir is yaptirmiyorum bulasigini yikayip makineye yerlestirip oyle oturuyorum inan, butun akrabalari komsulari beni ne sever gorsen cok iyi kiz diye, tek sevmeyen kisi kayinvalidem, insanlar benim hakkimda iyi konustukca o daha uzaklasiyor benden, kotu ve beceriksiz olmami istiyor
bende her seferinde mesafeli durucam diyorum ama yapamiyorum yine
aynısı bizde de yaşandı .sonuç sen yıpranıyorsun olan sadece sana oluyor. ilk zamanlar bende öyleydim ağzını içine bakardım eşimden çok onu arar onunla konuşurdum eşimle atışsalar eşime kızardım ama sağolsun ağzıma etti
doğum yaptım hastaneden geldiğimin ikinci günü boşanma kararı aldım kayınvalide yüzünden
tahmin bile edemezsin
o eşine olan sevgi de bitiyor zamanla eşimden bıktım sadece kızımla bi hayat istiyorum. kv sadece beni üzmedi beni kocamdan soğuttu yuvamı yıktı ki öte git dememişimdir. ağzına geleni söyler patavatsız eşim de pasiff..
hemen değil ama birkaç yıl içinde bu hale geldim ki kör kütük aşıktım ve büyük bir aşkla evlendim ..
sonuç. kaybeden kim :)
ARTIK DÜŞÜNCEM BEN ÜZÜLÜYORSAM VE BUNU KALDIRABİLİYORSAM ONLARDA ÜZÜLEBİLİR VE BUNU KALDIRABİLİR. SONUÇTA BENDE Bİ ANNE EVLADIYIM

aradaki yorumları okumadım ama benim en son konumu okursan aynı durumdayız tek fark evliyim :21: seni çooook iyi anlıyorum . ama böyle yaptıkça kaybediyorsun ben taktik değiştirdim ve allahıma bin şükür kaybediceksin diyenlere inat kazandım ! :KK68: eşim şimdi bana bambaşka ve annesiyle olaann yarım saaat konuşmaları 2 günde 1 ,3-4 dakkaya indi oh çok şükür.

:KK43:
peki benim ne yapmam lazim
ilk baslarda cok seviyordum ki kayinvalidemi daha pek gorusmuslugumuz falan yoktu cunku, hep cicek gonderirdim her ozel gunde hediyeler alir her kandillerde arardim ve inanin tum samimiyetimle, cunku ilk o bir anne gibi bende bir kiz evlat gibi olacagim diye dusunuyordum

ama o her seferinde beni bir sekilde kirdi, laf carpitti, baskalarini ovdu bunlara takilmiyorum ama bu nisanlimi benim yanimda, telefonda vs hep sarilip opmesi, hep ona oglusum canim yavrum diye severken bana dusman muamelesi yapmasi beni bu hale getirdi

ona karsi hala cok iyi davraniyorum, eger hissettmiyorsa haberi yok hicbirseyden, ama olan nisanlima oluyor iste
nisanlimda diyordu anne cocuklarim desene dilin mi dusecek dediginde diyorum diyorum deyip yine oglunu sevmeye devam ediyor

yani onunla samimi olmaya, anne kiz iliskisi yasamaya cabaladim ama kadin bana daima uzak olacak ve daima oglunu elinden aliyorum diye kotu gozle bakacak her turlu belli bu

e ben baska ne yapabilirim? o oyle yaparsa bende boyle yaparim
47 yasinda koca kadin olgunluk gosteremiyorsa bu yasta ben hiiiiic gosteremem

Yani en başlarda çok sevgili şimdi çok düşmansınız.
İyi ama hayatta ''ya hep ya hiç'' diyerek yaşanmaz ki.
Ortasını bulabilirsiniz.
Madem böyle bir tavır görüyorsunuz (ben abarttığınızı düşünüyorum) o zaman mesafeli olun.

Mesela kandillerde aramayın ama oğluna eziyet de etmeyin.
Bu daha kötü bir durum.

Bir de bence siz yazdığım gibi olayları abartı ötesi yaşıyorsunuz.
Örneğin ben bu anlattığınızda ana kuzusu bir nişanlı göremedim.
Gayet de annesine ''biz'' diyebilmiş siz ve kendisi için.
Bu demek oluyor ki sizin ön yargılarınız var ve ona göre şekillendiriyorsunuz nişanlınızın ve ailesinin tavırlarını.

Eminim ki annesi sizi sevse siz yine de kıskanacaktınız.
Çünkü paylaşamadığınız k.valideniz değil, nişanlınız.

Ay öpüp sevmesinler, tavrına giremezsiniz.
Benim eşim annesinin kucağına da yatar, dururken ısırır da :)
Boşanalım mı?

aradaki yorumları okumadım ama benim en son konumu okursan aynı durumdayız tek fark evliyim :21: seni çooook iyi anlıyorum . ama böyle yaptıkça kaybediyorsun ben taktik değiştirdim ve allahıma bin şükür kaybediceksin diyenlere inat kazandım ! :KK68: eşim şimdi bana bambaşka ve annesiyle olaann yarım saaat konuşmaları 2 günde 1 ,3-4 dakkaya indi oh çok şükür.
canim nasil becerdin banada soyle taktigini lutfen

Back
X