• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlığın boyutlarını aştım

Yani en başlarda çok sevgili şimdi çok düşmansınız.
İyi ama hayatta ''ya hep ya hiç'' diyerek yaşanmaz ki.
Ortasını bulabilirsiniz.
Madem böyle bir tavır görüyorsunuz (ben abarttığınızı düşünüyorum) o zaman mesafeli olun.

Mesela kandillerde aramayın ama oğluna eziyet de etmeyin.
Bu daha kötü bir durum.

Bir de bence siz yazdığım gibi olayları abartı ötesi yaşıyorsunuz.
Örneğin ben bu anlattığınızda ana kuzusu bir nişanlı göremedim.
Gayet de annesine ''biz'' diyebilmiş siz ve kendisi için.
Bu demek oluyor ki sizin ön yargılarınız var ve ona göre şekillendiriyorsunuz nişanlınızın ve ailesinin tavırlarını.

Eminim ki annesi sizi sevse siz yine de kıskanacaktınız.
Çünkü paylaşamadığınız k.valideniz değil, nişanlınız.

Ay öpüp sevmesinler, tavrına giremezsiniz.
Benim eşim annesinin kucağına da yatar, dururken ısırır da :)
Boşanalım mı?
cok tesekkur ederim yorumlarin icin canim tespitletinde dogru
sendeki medeniyet mi diyeyim sabir mi hosgoru mu anlayis mi adi ne bilmiyorum keske bendede olsa biraz

aynısı bizde de yaşandı .sonuç sen yıpranıyorsun olan sadece sana oluyor. ilk zamanlar bende öyleydim ağzını içine bakardım eşimden çok onu arar onunla konuşurdum eşimle atışsalar eşime kızardım ama sağolsun ağzıma etti
doğum yaptım hastaneden geldiğimin ikinci günü boşanma kararı aldım kayınvalide yüzünden
tahmin bile edemezsin
o eşine olan sevgi de bitiyor zamanla eşimden bıktım sadece kızımla bi hayat istiyorum. kv sadece beni üzmedi beni kocamdan soğuttu yuvamı yıktı ki öte git dememişimdir. ağzına geleni söyler patavatsız eşim de pasiff..
hemen değil ama birkaç yıl içinde bu hale geldim ki kör kütük aşıktım ve büyük bir aşkla evlendim ..
sonuç. kaybeden kim :)
ARTIK DÜŞÜNCEM BEN ÜZÜLÜYORSAM VE BUNU KALDIRABİLİYORSAM ONLARDA ÜZÜLEBİLİR VE BUNU KALDIRABİLİR. SONUÇTA BENDE Bİ ANNE EVLADIYIM

canim cok sagol beni anladigin icin, gercekten bir cok arkadasa itici, kotu, abarti, hatta igrenc geliyordur belki bu durum, ama kim ne derse desin basina gelmeyen anlamiyor
bende sende kendimi goruyorum, cunku simdiden bile nisanlimdan soguyorum kv yuzunden
1 haziran kandil, aramayacagim, artik bayramdan bayrrama madem o dilden anlayacak

bende çok kıskancım eşim benden başkasına çok ilgi gösterse kıskanırım belki ama ben kv mi hiç kıskanmadım
çünkü onu o ana dogurmus o yasa getirmiş benmde oglum olsa bende düşkün olurm evlenecek diye oglumdan uzaklaşacak değilimya oyüzden annesinden kıskanmam asla

ama belki size kayınvalideniz ilgili davransa sıcak davransa bu kıskançlık olmazdı arada kayınvalidenizin tavırlarındanda kaynaklanabiliyor olabilir kıskançlıgınız

mesela bende eşimin kızkardeşlerini sevmiyorum bna ve eşime olan tavırlarınından dolayı nefret ettim onlardan eş,m onlara benden cok ilgi gösterse kıskanırdım sorun ederdim

tum sayfalari okumamana ragmen bukadar iyi anlayabilmissin canim cok ama cok tesekkur ediyorum sana objektif oldugun icin cok sagol

canim cok sagol beni anladigin icin, gercekten bir cok arkadasa itici, kotu, abarti, hatta igrenc geliyordur belki bu durum, ama kim ne derse desin basina gelmeyen anlamiyor
bende sende kendimi goruyorum, cunku simdiden bile nisanlimdan soguyorum kv yuzunden
1 haziran kandil, aramayacagim, artik bayramdan bayrrama madem o dilden anlayacak
daha yolun başındasın canım ama şu yaşadıklarım sana ders olsun temkinli davran... ve emin ol ki bu sürecin sonunda kv ben olara karışmadım da ,ben onları desteklerim de vs bir sürü atıp tutacak. hoş ne dediği de pek önemli değil. ama olar sana ve nişanlına veya ileride eşine olacak.

cok tesekkur ederim yorumlarin icin canim tespitletinde dogru
sendeki medeniyet mi diyeyim sabir mi hosgoru mu anlayis mi adi ne bilmiyorum keske bendede olsa biraz

Neden sabır, hoşgörü olsun ki.
Bakın, fikriniz buradan bile koku yayıyor.
Sabretmek: Hoşlanmadığın bir şeye katlanmak.
Anlayış: Hoşlanmasan da onaylamak
Hoşgörü: Tasvip etmesen de ses çıkarmamak vs vs.

Ben bunlardan hiçbirini yapmıyorum.
Zira eşimin annesiyle ilişkisi ne tür bir ilişkisi olursa olsun benim karışamayacağım, yönlendiremeyeceğim en doğal ilişki.
Benim iznim, benim hoşlantılarım, benim fikirlerim doğrultusunda şekillenen bir şey değil.
Tekrar ediyorum: en doğal hakkı.

K.validem O'nu sevdikçe ben mutlu olurum.
Evimizde ağırlarsak yalnız kalabilmelerini sağlamaya çalışırım.
K.validemlerdeysek, kendime iş bulurum, otursunlar başbaşa diye.

Siz de yapabilirsiniz, egonuzu törpülerseniz.
Zira her şey sizin kontrolünüzde değil, hiçbir zaman da olmayacak.

Bana komik geliyor annelerin bu abartı sevgileri.
Düğün günüm, biz hep hüzünlüyüz çünkü başka bir şehre gidecek olan ailesinden ayrılacak olan benim.
Üstelik kayınvalide ile aynı evde yaşayacağım ama düğünümde dans edip salya sümük ağlayan ana-oğul:KK53: Sanki oğlu gelin oluyor.

tek cozum empati kurarak hislerinize yon vermeniz, ileride oglunuza bagliliginizi kiskanan bu gelin hakkinda ne dusunursunuz ? nasil bi gelin istersiniz ? bunlari dusunup cevabina gore tavrinizi belirlemenizi tavsiye ederim

Bana komik geliyor annelerin bu abartı sevgileri.
Düğün günüm, biz hep hüzünlüyüz çünkü başka bir şehre gidecek olan ailesinden ayrılacak olan benim.
Üstelik kayınvalide ile aynı evde yaşayacağım ama düğünümde dans edip salya sümük ağlayan ana-oğul:KK53: Sanki oğlu gelin oluyor.
eneeeeeem ne diyosun canim seeeen, ne diyosuuuuuun
vallaha alirim nisanlimi sen mi kiz veriyosun be utanir insan yuh derim catla patla kaynanayi soyletip oynarim aaaaa delirtmesinler yahuu

mutluluktan aglar anlarim
ama oglum evleniyor diye aglayacak aman Allahim sabir ver bizlere

tek cozum empati kurarak hislerinize yon vermeniz, ileride oglunuza bagliliginizi kiskanan bu gelin hakkinda ne dusunursunuz ? nasil bi gelin istersiniz ? bunlari dusunup cevabina gore tavrinizi belirlemenizi tavsiye ederim
tesekkur ederim canim dusunmeye calistim ve duam soyle eger bende boyle bir kayinvalide olursam gelinimde benden nefret etsin

oglunu sevmesin demiyorum, dogurmus buyutmus, anadir elbet sevecek bizde sevecegiz "
ama beni dusman gibi gormesi, ben yanlarinda oldugumda veya telefonda konustugumda inadina oglum da oglum diye kudurmasi beni deli ediyor

eneeeeeem ne diyosun canim seeeen, ne diyosuuuuuun
vallaha alirim nisanlimi sen mi kiz veriyosun be utanir insan yuh derim catla patla kaynanayi soyletip oynarim aaaaa delirtmesinler yahuu

mutluluktan aglar anlarim
ama oglum evleniyor diye aglayacak aman Allahim sabir ver bizlere
Duygulandığı için ağladığını varsayıyorum da eşime ne oluyor :D Karşılıklı sarıldılar birbirlerine hem dans ediyorlar hem ağlıyorlar:D

Duygulandığı için ağladığını varsayıyorum da eşime ne oluyor :KK70: Karşılıklı sarıldılar birbirlerine hem dans ediyorlar hem ağlıyorlar:KK70:

esinde mi agladi :O :O :O
Canim sen melekmisin, sen kesin insan degil meleksin
evliligim her gunu bunu esimin basina kakarim herhalde
otursaymis anacigiyla yasasaymis ozaman bukadar uzulecekse, (darilma sakin canim sade senin esine demiyorum boyle olan herkese diyorum

esinde mi agladi :O :O :O
Canim sen melekmisin, sen kesin insan degil meleksin
evliligim her gunu bunu esimin basina kakarim herhalde
otursaymis anacigiyla yasasaymis ozaman bukadar uzulecekse, (darilma sakin canim sade senin esine demiyorum boyle olan herkese diyorum
Haha bu yine basit yani kayınvalidem çok düşkündür oğluna, bana garip geliyor ama onun için kocaman adam da olsa oğulcuğu işte:) Kına yakılırken oğlunun avucuna koymak için altın getirmiş bir de. "Oğulcuğumun eli boş kalmasın" dedi avucuna koymak istedi de eşim izin vermedi:KK48: Babası da aynı şekilde düşkün, olur da o gün aramayı unutursa saat 23.30-24.00 gibi telefonu çalar eşimin, arayan kayınpederim: bugün neden aramadınız diye sitem eder. Balayında bile bugün neden aramadınız diye sitem eden insanlar:KK53::KK53:

Haha bu yine basit yani kayınvalidem çok düşkündür oğluna, bana garip geliyor ama onun için kocaman adam da olsa oğulcuğu işte:) Kına yakılırken oğlunun avucuna koymak için altın getirmiş bir de. "Oğulcuğumun eli boş kalmasın" dedi avucuna koymak istedi de eşim izin vermedi:KK48: Babası da aynı şekilde düşkün, olur da o gün aramayı unutursa saat 23.30-24.00 gibi telefonu çalar eşimin, arayan kayınpederim: bugün neden aramadınız diye sitem eder. Balayında bile bugün neden aramadınız diye sitem eden insanlar:KK53::KK53:

nekadar anlayislisiniz hepiniz arkadaslar
sanirim sizden ders almaliyim
artik nisanlimin basinin etini yemekten vazgeciyorum

hepiniz cok iyisiniz ve inanin cok yardimci olunuz iyiki bu konuyu acmisim, okadar cok yararli oldu ki, su an bile rahat hissediyorum kendimi
birde sadece benim kv boyle saniyordum, meger ne cok varmis :/

Benim de hayatta en değer verdiğim ve sevdiğim kişi annemdir eşimin de öyle olmalı anneler kutsaldır benim kv de de sevgiliyken beni istemiyordu sadece üzüldüm ama niye kıskanıyım anne bu ya başka birşeye benzemez takıntılı derecede bağlılarsa birbirlerine sorun çıkar herşey eşte bitiyor malesef nişanlın ana kuzusuysa ve sende bu tavırda gittiğin sürece evlensende boşanırsın benim eşimde tek erkek çocuğu ve acayip düşkün kayınvalidem oğluna ama eşim ona aynı şekilde değil annesini çok sever fakat çok tembel teneke olduğundan benim zorumla gider kadını görmeye annesi bize gelmese oğlunu ayda yılda bir görür valla istemediği gelinini daha çok görüyor şimdi çünkü ben iş çıkışı filan çat kapı uğruyorum kahveye geldim diye beni sevdiğini açık ve net hissedebiliyorum ya hiç karışma belli etme ya da uzaklaş sinirlerin buna dayanmayabilir ...

yorumunuz dikkatimi cekti,
sizi sevmedigini bildiginiz biriyle nasıl samimi olup daha sonra çat kapı gidebiliyorsunuz?
elestirmek icin sormuyorum, hakikaten anlamıyorum bu durumu. ne yapmak daha dogru...?
yüzyüze geldiginizde saygısızca davranmaktan bahsetmiyorum, o konuda hemfikirizdir muhtemelen
ama siz baya baya gorusuyorsunuz, ilginc gelen kısım bu.

nekadar anlayislisiniz hepiniz arkadaslar
sanirim sizden ders almaliyim
artik nisanlimin basinin etini yemekten vazgeciyorum

hepiniz cok iyisiniz ve inanin cok yardimci olunuz iyiki bu konuyu acmisim, okadar cok yararli oldu ki, su an bile rahat hissediyorum kendimi
birde sadece benim kv boyle saniyordum, meger ne cok varmis :/

Ben de başlangıçta kendi kendimi çok yedim bitirdim ama eşime pek bir şey söylemedim bir kaç ay oluyor sanırım en son patlayalı. Biraz anneme de bahsetmiştim durumdan da annem de bana kızmıştı. Gelin değil misin işte ondan böylesin, ortada ciddi bir şey yok, iyi insanlar daha ne istiyorsun demişti. Ben de ondan sonra abartmamaya başladım.
Hoş ben hiç bir zaman abartı tepkiler verip yasaklamalar getirmedim, yaptırımlar uygulamadım ama şikayet etmeme bile kızdı annem :KK70:Eşim sonuçta evin hem en küçüğü hem geç doğmuş bir çocuk hem de tek erkek:)

Ben de başlangıçta kendi kendimi çok yedim bitirdim ama eşime pek bir şey söylemedim bir kaç ay oluyor sanırım en son patlayalı. Biraz anneme de bahsetmiştim durumdan da annem de bana kızmıştı. Gelin değil misin işte ondan böylesin, ortada ciddi bir şey yok, iyi insanlar daha ne istiyorsun demişti. Ben de ondan sonra abartmamaya başladım.
Hoş ben hiç bir zaman abartı tepkiler verip yasaklamalar getirmedim, yaptırımlar uygulamadım ama şikayet etmeme bile kızdı annem :KK70:Eşim sonuçta evin hem en küçüğü hem geç doğmuş bir çocuk hem de tek erkek:)
canim sen cok iyi birisin seni cok takdir ettim ne guzel ne mutlu sana ve o aileye, insallah kiymetini bilirler hep
ben kotu biriyim, bu konuyu actiktan sonra bunu anladim gercekten kotu kalpli bir insanim

bu saatten sonra kayinvalidemi asla ama asla sevebilecegimi sanmiyorum
yarin oburgun yaslanir, kendi annem gibi bakarim, her gorevimi yerine getiririm ama asla sevgi olmayacak sadece saygi cercevesinde olacak, asla boyle olsun istemezdim ama oldu, okadar sogudum ki ondan, imkan yok duzelmez bu durum

ama nisanlima cok cektirdim bu konularda, onu daha fazla yipratmayacagim

yorumunuz dikkatimi cekti,
sizi sevmedigini bildiginiz biriyle nasıl samimi olup daha sonra çat kapı gidebiliyorsunuz?
elestirmek icin sormuyorum, hakikaten anlamıyorum bu durumu. ne yapmak daha dogru...?
yüzyüze geldiginizde saygısızca davranmaktan bahsetmiyorum, o konuda hemfikirizdir muhtemelen
ama siz baya baya gorusuyorsunuz, ilginc gelen kısım bu.

Kaynanamı sevmiyorum diye birşey yazmadım ben hiç bir zaman sevgili olduğum dönemlerde beni istemiyordu çünkü ben müslümanım eşim hristiyan ve türk değiller bilmeden etmeden yorum yapmayın isterseniz evlendikten sonra düzelttik aramızı şimdi gayet iyiyiz ve seviyorum kayınvalidemi rahatladınızmı acaba :)

Valla ya bu deveyi güdecen ya bu diyarda gidicen. Başka çaren yok. Yapamazsınız bu şekil. Evlendikten sonra katlanarak çoğalır. Hele düğün hazırlıklarını düşünemiyorum. Cehennem gibi.

@pitipiti_
canim ben senin konunu okudum :O

su an kv ve esinin yerini bilsem gidip kavga yapicam onlarla ya o derece
Allah sana sabir vermis canim saka gibi her gun konusmak gunde 3 kez :O Allah akil versin

En cok sevindigimde bunu asmis olman, nasil becerdin banada soyle lutfen :)

canim bu arada birdaha kv 23 gibi ararsa lutfen nolursun yalvaririm o telefonu sen ac ve cocuk yapiyoruz de lutfennnn

Back
X