- 22 Ağustos 2025
- 21
- 11
- 1
- 35
- Konu Sahibi kalokagathia
-
Eşimin ailesi evlatlar arasında epey ayrımcılık yapıyor biraz dışlanmış konumda eşim. İçten içe hosnutsuz bu durumdan ama bana saygı göstermesini istiyorum. Eşime ilgi de gosteriyorum yani elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum ama neden değersiz hissediyor yetemiyorum bilmiyorum ne tür bir durum ben de hiç çözemedim.Yok artık ne değişik insanlar var. Eşinizin ki kıskançlık değil başka bir seviye aşağılık kompleksi mi var kendini neden değersiz görüyor ?
Ahaha yok...gelen şey ikimizin kullanması için battaniye ve yaninda da çikolata kutusu vardı. Yani ikimiz mutlu olalım kullanalım diye tamamen iyi niyetle yollanmış şeylerdi.Yıldönümü hediyesi olarak kargodan strptizci bir bir bey çıkmadıysa eşiniz dingilin teki
Herkesin aile dinamiği farklı bana da eşim ne kadar soğuksunuz der haftada bir konuştuğumuz için. Bu kadar gerilip sinirlenmeye gerek yokmuş cidden zor ve sinir bozucu bir durumŞimdi şöyle anlatayım. Genellikle eşimle olan zamanımızdan gitmesin diye ben zaten eşim yokken konuşuyorum genelde ailemle. Eşimleyken genellikle zaten tüm ilgimi, zamanımi ona veriyorum. Misafir olarak da gelen giden olmaz bize. Aile dedigim iki üç kişilik, annem babam yok öldüler. Sadece kardeşlerim var. Bu yüzden kardeşlerimle geçmişten bahsediyoruz çokca onlar da rahatlıyor dertlesiyoruz. Hediye içinse çok küçük birseydi zaten eşime ve bana yollamislar ama eşim sinirlendi. Sen hala yetişkin olamamissin kop ailenden senin ailen benim yılda bir görüş gibi şeyler söylüyor ki bu üzücü...Hediyeyi yollarsam çok üzücü olur o yüzden köşede duruyor...
Evet ben de böyle düşünüyorum. Yani ikimiz için sevinmesi gerekirdi bizi düşünüyorlar, ilişkimizi önemsiyorlar diye. Aksine bu gün bize özel, onlara ne diyerek karşı çıktı...Nedir bu durum yani neye giriyor ben de çözemiyorum.her gün kardeşinizle değil arkadaşınızlada konuşabilirsiniz kiminle konuştuğunuzdan ona ne?
hediyeye gelincede ne güzel düşünüp incelik yapmışlar sevineceğine sizin için kavga çıkartmış. bu kıskançlık mı bilemedim.
Seni battaniyeden mi kıskanmışAhaha yok...gelen şey ikimizin kullanması için battaniye ve yaninda da çikolata kutusu vardı. Yani ikimiz mutlu olalım kullanalım diye tamamen iyi niyetle yollanmış şeylerdi.
Evet kesinlikle bu sorunu ben ne yapsam yine çözülmeyecek. Ailemden de ayrılsam yine eşim bir sorun bulur. Kardeşlerimle destek olmaya çalışıyoruz birbirimize. Çünkü genc yaşta kaybettik zaten anne babayı. Ben de anne yemeği pişiriyorum işte görüştüğümde avunsunlar az da olsa mutlu olsunlar diye. Uzaktan dahi konuşmak iyi geliyor sonuçta kardeşlerim.. Sınır aşacak bir durum da yok sizinki gibi saatlere dikkat ederler her zaman rahatsız etmezler de öyleler...Haklısınız...Eşiniz kendini değersiz hissediyor ve siz ne yapsanız da bu onun içsel sorunu. Kendi aile ilişkisi başka sizinki başka. Bir de anne babanız hayatta değil. Birbirinize destek olmaya çalışıyorsunuz sanırım kardeşler olarak. O yüzden Kardeşleriniz ile ilişkinize müdehale ettirmeyin. Bizim de böyle kardeşler olarak grubumuz var yediğimizi, aldığımızı paylaşırız. Eşlerimiz varken akşam saati kimse görüntülü sesli aramamaya çalışır genelde. Herkes farklı şehirde, kesemiz ayrı evimiz ayrı motive olmak için konuşmak çok normal taş değiliz sonuçta
Ağaç dalıyla gürler içten içe o samimiyeti kıskanıyordurEvet sonuçta benim ailem onlar. Bir de bagimiz iyiyse ben onları nasıl bir anda evlendim diye sileyim? Bu kadar vefasız nasıl olabilirim bana destek olmuş bir yanım olan insanlara. Eş ayrı, kendi ailen ayrı. Nefret duyuyor ve kin tutuyor ailem hiçbir şey yapmadığı halde ona sırf konuşuyorum onlarla diye...
Evet ben de böyle düşünüyorum. Yani ikimiz için sevinmesi gerekirdi bizi düşünüyorlar, ilişkimizi önemsiyorlar diye. Aksine bu gün bize özel, onlara ne diyerek karşı çıktı...Nedir bu durum yani neye giriyor ben de çözemiyorum.
Evet kendi kendini yiyor boş yere...Ağaç dalıyla gürler içten içe o samimiyeti kıskanıyordur
Bu arada hediye yollanması çok ince bir fikirmiş. Ama sorun şu ki kendi görmediği sevgiyi ilgiyi sizin görmeniz hoşuna gitmiyor. Ve bunu dillendiremiyor. O yüzden kırıcı oluyor. Bence geri adım atmayın. Kardeşlerinizin bir zararı yok ki evliliğinize anladığım kadarıyla. Aksine sizi mutlu görmek istemez mi eşinizEvet kesinlikle bu sorunu ben ne yapsam yine çözülmeyecek. Ailemden de ayrılsam yine eşim bir sorun bulur. Kardeşlerimle destek olmaya çalışıyoruz birbirimize. Çünkü genc yaşta kaybettik zaten anne babayı. Ben de anne yemeği pişiriyorum işte görüştüğümde avunsunlar az da olsa mutlu olsunlar diye. Uzaktan dahi konuşmak iyi geliyor sonuçta kardeşlerim.. Sınır aşacak bir durum da yok sizinki gibi saatlere dikkat ederler her zaman rahatsız etmezler de öyleler...Haklısınız...
Zaten kimsem yok ki, ailemden başka görüştüğüm gerçekten güvendiğim kimsem yok. Uzaktan çalışıyorum bir de. Ailem de olmazsa ne yapayım su hayatta, böyle birinin amacı ne olabilir ki tamamen kendine muhtaç etmek çok kötü bir istek...yalnızlaştırma kendisine muhtaç bırakma.
sadece ona ihtiyacınız olsun.
bana geçen bu anlattıklarınızdan kıskançlık değil.
herkesle aranıza mesafe koyun istiyor ki ileride ona muhtaç olun.
Kardeşlerim anlıyor zaten başta uzak duruyorlardı ama sonradan bizim de seni görmek hakkımız diye ayaklanmaya başladılar haklılar da. Zararları olsa zaten ben uyaririm mesafe koyarım ama yaptıkları şeyler iyi niyetle. beni mutlu görmek istemesi lazim ama sanırım istemiyor kimsesiz kalmamı falan istiyor anlamadım...Bu arada hediye yollanması çok ince bir fikirmiş. Ama sorun şu ki kendi görmediği sevgiyi ilgiyi sizin görmeniz hoşuna gitmiyor. Ve bunu dillendiremiyor. O yüzden kırıcı oluyor. Bence geri adım atmayın. Kardeşlerinizin bir zararı yok ki evliliğinize anladığım kadarıyla. Aksine sizi mutlu görmek istemez mi eşiniz
Gerçekten çok saçma ya annenin babanız hayatta olsa kim bilir neler olur kardeşleriniz nerde oturuyor siz nerde oturuyorsunuz yakın çevre arkadaşlarınız yok mu evinize gelen giden böyle şey mi olur ya bu normal değilSelam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.
Telde konuşunca eşim yine karışıyor her gün konuşmanın ne anlamı var ailenden kopamiyo musun çocuk değilsin artık diye kavga çıkariyor yoruldum artık gerçekten
Üzüldüm daha çok destek olması gerekirken böyle yapması hiç hoş değil. Bence eşiniz terapi almalı ailesiyle yaşadığı problemleri çözüp size bu şekilde yansıtmamalı ama kesin karşı çıkar buna da. Kendiisi sevgi görmemiş sizde öyle olun istiyor.Evet kesinlikle bu sorunu ben ne yapsam yine çözülmeyecek. Ailemden de ayrılsam yine eşim bir sorun bulur. Kardeşlerimle destek olmaya çalışıyoruz birbirimize. Çünkü genc yaşta kaybettik zaten anne babayı. Ben de anne yemeği pişiriyorum işte görüştüğümde avunsunlar az da olsa mutlu olsunlar diye. Uzaktan dahi konuşmak iyi geliyor sonuçta kardeşlerim.. Sınır aşacak bir durum da yok sizinki gibi saatlere dikkat ederler her zaman rahatsız etmezler de öyleler...Haklısınız...
Kardeşlerim Muğla'da oturuyor biz İzmit'te. İzmitte yakın çevrem yok sadece uzaktan iş arkadaşları var eşimin de işten birkaç arkadaşı var ama oyle yakın değiller. Yani kardeşlerimi bir nevi hem kardeş hem arkadaş olarak görüyorum en azından dertleşmek için o da .Gerçekten çok saçma ya annenin babanız hayatta olsa kim bilir neler olur kardeşleriniz nerde oturuyor siz nerde oturuyorsunuz yakın çevre arkadaşlarınız yok mu evinize gelen giden böyle şey mi olur ya bu normal değil
Evet haklısınız. Terapi için birlikte gidelim, çift terapisi aile terapisi birine gidelim diye çok dil döktüm, ilişkimizi kurtarmak için nolur bir kez bir gorunelim dedim kabul ediyor gibi yapıp sonra hiçbir sorun yokmuş gibi hayata devam ediyor maalesefÜzüldüm daha çok destek olması gerekirken böyle yapması hiç hoş değil. Bence eşiniz terapi almalı ailesiyle yaşadığı problemleri çözüp size bu şekilde yansıtmamalı ama kesin karşı çıkar buna da. Kendiisi sevgi görmemiş sizde öyle olun istiyor.
E görüştüğünüz kimse de yok evinize gelen bir eş dost ta yok kardeşleriniz ile tabikide görüşeceksiniz peki size geliyor mu kardeşleriniz eşiniz nasıl tepki veriyorKardeşlerim Muğla'da oturuyor biz İzmit'te. İzmitte yakın çevrem yok sadece uzaktan iş arkadaşları var eşimin de işten birkaç arkadaşı var ama oyle yakın değiller. Yani kardeşlerimi bir nevi hem kardeş hem arkadaş olarak görüyorum en azından dertleşmek için o da .
Kıskançlığın her boyutundan nefret ediyorum ev kıskanç bir insan kadını erkeği yok iğreti oluyorum.Selam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.
Telde konuşunca eşim yine karışıyor her gün konuşmanın ne anlamı var ailenden kopamiyo musun çocuk değilsin artık diye kavga çıkariyor yoruldum artık gerçekten
Evet bir tek onlar var. Kardeşlerim eşim yüzünden eve gelmek istemiyorlar . O yüzden ben kendim gidiyorum çok nadir bazen de onlar geliyor ama bende kalmiyorlar. Eşimle de çok tartıştık bu yüzden, gelseler eşim surat asar garip davranır diye çağıramiyorum da. Resmen eşim ya onlar ya ben gibi bir hava oluşturuyor. Ben hem ailemle hem eşimle olmak istiyorum ama böyle giderse sadece aileyi tercih edeceğim...E görüştüğünüz kimse de yok evinize gelen bir eş dost ta yok kardeşleriniz ile tabikide görüşeceksiniz peki size geliyor mu kardeşleriniz eşiniz nasıl tepki veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?