- 22 Ağustos 2025
- 21
- 11
- 1
- 35
- Konu Sahibi kalokagathia
-
Evet ben de kıskanç bir insandım eskiden çok ama hemcinslerimden falan kıskanırdim eşimin yani doğal olan. Ama bu bambaska. Eşimin ben de hasta olduğunu düşünüyorum, ortaya çıkması için de birlikte doktora gitmemizi çok teklif ettim. En azından teşhisi bilirsem ilaç , terapi bir şekilde aşarız istemiştim. Nasıl davranacağını da bilmiyorum çünkü duyguları çok değişken, çok abartarak yaşıyor duygularını. Yardım etmek istiyorum ama tam doktor buluyorum, zamanım yok para veremem doktora gibi şeyler söylüyor, erteliyor. O yüzden kısır döngüden çıkamıyoruz.Kıskançlığın her boyutundan nefret ediyorum ev kıskanç bir insan kadını erkeği yok iğreti oluyorum.
Ancak sizin eşiniz kıskanç değil HASTA.
Boşanırsanız nerde nasıl kalacaksınız peki Muğla ya mı geri döneceksiniz kaç kardeşsiniz Allahtan çocuk düşünmediniz uzun süredir evlisiniz çünküEvet bir tek onlar var. Kardeşlerim eşim yüzünden eve gelmek istemiyorlar . O yüzden ben kendim gidiyorum çok nadir bazen de onlar geliyor ama bende kalmiyorlar. Eşimle de çok tartıştık bu yüzden, gelseler eşim surat asar garip davranır diye çağıramiyorum da. Resmen eşim ya onlar ya ben gibi bir hava oluşturuyor. Ben hem ailemle hem eşimle olmak istiyorum ama böyle giderse sadece aileyi tercih edeceğim...
Eşiniz doktora gidebilecek bir kişi değil ancak sizde böyle devam edemezsiniz.Evet ben de kıskanç bir insandım eskiden çok ama hemcinslerimden falan kıskanırdim eşimin yani doğal olan. Ama bu bambaska. Eşimin ben de hasta olduğunu düşünüyorum, ortaya çıkması için de birlikte doktora gitmemizi çok teklif ettim. En azından teşhisi bilirsem ilaç , terapi bir şekilde aşarız istemiştim. Nasıl davranacağını da bilmiyorum çünkü duyguları çok değişken, çok abartarak yaşıyor duygularını. Yardım etmek istiyorum ama tam doktor buluyorum, zamanım yok para veremem doktora gibi şeyler söylüyor, erteliyor. O yüzden kısır döngüden çıkamıyoruz.
Bosanirsam Muğla'ya dönerim. Muğla'da iki abim var birisi evli. Çocuk çok istiyordum ama eşimin tavırları duygu değişimleri yüzünden muhtemelen geleceğimiz pek iyi olmayacak diye düşünerek çocuğu da perişan etmemek için uzak durdum açıkçası...Boşanırsanız nerde nasıl kalacaksınız peki Muğla ya mı geri döneceksiniz kaç kardeşsiniz Allahtan çocuk düşünmediniz uzun süredir evlisiniz çünkü
Ailem ile bağlarımi koparamaz yıllarca uğraştı ara ara pes etti izin vermedim. Keşke bir yolu olsaydı, abilerim var ama onların da hayatlarını kötü etkilemek istemiyorum idare etmeye çalışayım derken ama ben gerçekten yiprandimEşiniz doktora gidebilecek bir kişi değil ancak sizde böyle devam edemezsiniz.
Size olumlu ve yapıcı konuşmayı çok isterdim ancak bu hasta adam zamanla sizi de hasta edecek. Umarım aileniz ile aile bağlanırız koparmaz. Ancak size şunu söyleye bilirim eşinizin aile yakınlarından abiniz babanız kim varsa güzelce bir sıkısını verirse belli o zaman bir parça görüşmenize izin verir
Kıskanmıştır.Selam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.
Telde konuşunca eşim yine karışıyor her gün konuşmanın ne anlamı var ailenden kopamiyo musun çocuk değilsin artık diye kavga çıkariyor yoruldum artık gerçekten
Bu kiskanclik degil yanliz bir cesit ruh hastaligi. Benim babam her ozel gunlerimde dogumgunu evlilik yildonumlerinde bana cocek gonderir esim bir kere sesini dahi cikarmadi. Oyle sacmalik mi olur sanane yani ailesi.Selam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.
Telde konuşunca eşim yine karışıyor her gün konuşmanın ne anlamı var ailenden kopamiyo musun çocuk değilsin artık diye kavga çıkariyor yoruldum artık gerçekten
Ne hoş. Sonuçta çiçek yollamak, hediye göndermek tebrik, kutlama amaçlı. Bizim ozelimize girip, saygısızlık ettikleri bir durum yok. Eşime bunu anlatamıyorum. Hayatımda ilk kez yaşıyorum ve görüyorum bir insanın bu kadar basit, hiç dert edilmeyecek şeyleri dert etmesini. Ne tür bir hastalık bu ve nasıl başa çıkacağımi anlamadim. Ayrılıyoruz bazen uzaklaşıyorum artık dayanamıyorum diye, belki düşünüp farkına varır diye ama daha beter oluyor. Ağlayarak arıyor beni kimsem yok bilerek terk ediyorsun ailene git zaten tek isteğin onlarla yaşamak diye daha beter krizlere giriyor.Bu kiskanclik degil yanliz bir cesit ruh hastaligi. Benim babam her ozel gunlerimde dogumgunu evlilik yildonumlerinde bana cocek gonderir esim bir kere sesini dahi cikarmadi. Oyle sacmalik mi olur sanane yani ailesi.
Ruh hastasıŞimdi şöyle anlatayım. Genellikle eşimle olan zamanımızdan gitmesin diye ben zaten eşim yokken konuşuyorum genelde ailemle. Eşimleyken genellikle zaten tüm ilgimi, zamanımi ona veriyorum. Misafir olarak da gelen giden olmaz bize. Aile dedigim iki üç kişilik, annem babam yok öldüler. Sadece kardeşlerim var. Bu yüzden kardeşlerimle geçmişten bahsediyoruz çokca onlar da rahatlıyor dertlesiyoruz. Hediye içinse çok küçük birseydi zaten eşime ve bana yollamislar ama eşim sinirlendi. Sen hala yetişkin olamamissin kop ailenden senin ailen benim yılda bir görüş gibi şeyler söylüyor ki bu üzücü...Hediyeyi yollarsam çok üzücü olur o yüzden köşede duruyor...
En iyisi yapmışsınız gerçekten zaten anneniz babanız hayatta değil bir abileriniz var Onlarada duyarlı olması gerekirdi iyi düşünün ne yapıcagınızana karar verin sadece bu konu yüzünden mi boşanmak istiyorsunuz başka problemlerde vardırBosanirsam Muğla'ya dönerim. Muğla'da iki abim var birisi evli. Çocuk çok istiyordum ama eşimin tavırları duygu değişimleri yüzünden muhtemelen geleceğimiz pek iyi olmayacak diye düşünerek çocuğu da perişan etmemek için uzak durdum açıkçası...
Bence kiskaniyorKendisinin ailesiyle ilişkisi eskiden bir tık iyiydi ama şimdi çok kötü. Genel olarak kopuk bağları o yüzden benim aile bağlarımi anlamıyor. Evlendikten sonra tamamen benimlesin artık yetiskinsin çocuk değilsin kopamiyorsun sen diyerek zorla uzaklaştırmaya çalışıyor
Zaten kimsem yok ki, ailemden başka görüştüğüm gerçekten güvendiğim kimsem yok. Uzaktan çalışıyorum bir de. Ailem de olmazsa ne yapayım su hayatta, böyle birinin amacı ne olabilir ki tamamen kendine muhtaç etmek çok kötü bir istek...
Ayy bir zahmet anamı babamı elin oğlundan daha çok seveyim. Bu ne saçma şey yav. Bence onun aile ilişkileri kötü diye senin ailenle ilişkine karışıyor, hatta kıskanıyor. Ama doğru mu? Değil.Evet kesinlikle haklısın. Bu yaptığı sınırlarıma, aileme karşı yaptığı saygısızlık tamamen. Çok defa konuştum, sınırını asmamasi için birkaç kez aştığımızı düşünerek ama kendisi durup dururken "sen beni asla onları sevdiğin gibi sevmedin,değer vermedin" diyerek beni haksız çıkartmak için uğraşıyor. Bir yılın 7-8 ayı onun yanında, tamamen zamanımi ona vererek geçiyor ama yetemiyorum...Boşanmayı düşünüyorum maalesef artık. Çok güzel yazmışsiniz teşekkür ederim...
Öyleyse kimsesi olmayan biriyle evlenseymiş?? Eşine yaptığı yanlış. Bunu ona o anlayana kadar söyleEvet sonuçta benim ailem onlar. Bir de bagimiz iyiyse ben onları nasıl bir anda evlendim diye sileyim? Bu kadar vefasız nasıl olabilirim bana destek olmuş bir yanım olan insanlara. Eş ayrı, kendi ailen ayrı. Nefret duyuyor ve kin tutuyor ailem hiçbir şey yapmadığı halde ona sırf konuşuyorum onlarla diye...
Seni kendisine benzetmeye çalışıyor,normalde orta yolun bulunması gerektiğini söylerim ama siz asla ödün vermeyin.Bir daha böyle bir tepkide sonuçlarının çok kötü olacağını söyleyin; ağzına almaya dahi korksun.Sen pasif kaldıkça iyice şımarır.Kendisinin ailesiyle ilişkisi eskiden bir tık iyiydi ama şimdi çok kötü. Genel olarak kopuk bağları o yüzden benim aile bağlarımi anlamıyor. Evlendikten sonra tamamen benimlesin artık yetiskinsin çocuk değilsin kopamiyorsun sen diyerek zorla uzaklaştırmaya çalışıyor
Kendi ailesinden böyle şeyler göremediği için kıskandığını düşünüyorum yani sizi değil aile bağlarınızı kıskanmış 4 yıldır bu kadar cahil birine nasıl katlanabildiniz ailenize laf söylemesine izin vermeyin kendinin buna hakkı varmış gibi davranmasınSelam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.
Seni ailenden uzak tutmaya çalışıyor bence sadece ona muhtaç ol diye tabi bilmemde bence konuşun düzelmesse ders verinSelam dostlar. Ben dört yıllık evliyim ve eşimle bu dört yilin iki yılı eşimin gereksiz kiskancliklariyla geçti hala daha devam ediyo. Mesela geçen yıldönümümuzdu birlikte kutladık ettik sonra sabaha eve kargo geldi.kargoyu kardeşlerim yollamis yıldönümü hediyesi yollamışlar. Eşim çıldırdı neden hediye gönderiyolar bu gün özel birgün diye. ailem çok uzakta beş altı ayda bir anca görüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?