Kıskançlık mı ben mi yanlış anlıyorum?

Böyle insanlar gerçekten var. :işsiz:

Siz yahu benim neyim var ki neyimi kıskansın diye düşünürsünüz ama bu tür insanların kıskanması için sebebe gerek yok.Mutsuzdur mutluluğunuzu kıskanır, bir ortamda dikkat çekmenizi kıskanır, işinizi başarınızı kıskanır.

Kendi mutsuz ve tatminsiz olduğundan sizin de mutlu olmanızı istemez, yanındakinin kendinden daha iyi olmasını istemez. Çözümü uzak durmak veya aynı ortamda olmaya mecbursanız iletişimim minimuma indirip enerjinizi sömürmesine izin vermemek.

Peki teşekkür ederim sağolun. Aynen zaten gidip soramamam. Nasıl tavır takınayım bilemedim. İyi davranınca abartıyor çünkü sınır koymak en iyisi
Sınır tanımayan insanlar patavatsız olur, düşüncesiz olur, öfkesini de sevgisini de kontrol edemez. Size zarar verir kısaca. Onu biraz daha kollayın, aynı şeyleri yapıyor hatta daha da ileri gidiyorsa arayı açmakta fayda var.

Yani ben evliyim

Kendisi kıymetliydi ama gözden geçiriyorum gözlemlerimi ben onu hep severdim, peşindeydim pohpohlardım. Yani arkadaşım olarak düşkündüm ona bi dönem hayatımdaki problemlerden dolayı çok ilgi veremedim bunun acısını çıkarıyor desem. Yapması gereken yanımda olmaktı ama böyle yapınca cidden üzüldüm
kendi ağzınızla söylüyorsunuz. bence fazla alışmış sizi çantada keklik,garanti arkadaş olarak görmeye. ne yaparsa yapsın siz hep gelip barışmaya çalışacaksanız diye .
arkadaşlık bu değil işte. dediğiniz gibi,eğer o dönem ilgilenemediniz diye bozulduysa,tamamen kendisi haksız. normalde hiç lafını etmeyip sizin yanınızda olması gerekirdi.
ayrıca ilgilenememek nedir yahu,ben çok bunalıyorum böyle sevgili tribine giren arkadaşlarım olunca :sopa::işsiz:
hayatınızın merkezine onu mu alacaksınız nedir yani,her gün arayıp sormak zorunda mısınız sanki.
böyle bir kafa yapısı varsa zaten bence koşarak uzaklaşın o kişiden. ömür törpülüğü yapmaktan başka bir işe yaramaz o şahıs,arkadaşlığından da hayır gelmez.
bence içinizde kalmasın diye alın açıkça konuşun,ben bilmeden seni incitecek bir şey mi yaptım diyin. yaptıysam bile sanki senin için sıradan bir insanmışım gibi kırıcı tepkiler vermek yerine yakın arkadaşlığımzın hatrına gelip benimle konuşsaydın ya da en azından hiç konuşmasaydın benimle,öyle milletin içinde laf atmalar falan,bence yakışmadı diyin.
eğer vicdanen gerçekten kendinizi haksız görürseniz özür dileyin ve aranıza mesafe koyun. ama eğer kendisi haksız ve şımarıklık yapıyorsa hiç ellemeyin yine uzaklaşın. her türlü uzaklaşın yani o kişiden :kahve: çünkü aşırı bencil ve çocukça davranıyor bence.

karsımdakı kısı ıcın boyle hıslerı oldugunu dusunuyorsam hıc kafama takmazdım sızın yerınızde olsaydım
bu konuda varılacak bır yer yok belkı de karsı taraf sızın kıskanc oldugunuzu dusundugunden boyle davranıyordur
saglıklı bır ıletısımınız en bastan olmamıs aslında, olsaydı bır sorunmu var dıyerek cozumlemek ısterdınız karsılıklı

bence kafaya takmayın gormemezlıkten gelın

Sınır tanımayan insanlar patavatsız olur, düşüncesiz olur, öfkesini de sevgisini de kontrol edemez. Size zarar verir kısaca. Onu biraz daha kollayın, aynı şeyleri yapıyor hatta daha da ileri gidiyorsa arayı açmakta fayda var.
Valla yeri geldi öyle patavatsızlar yaptı ki hocam çokta affedilesi değil. Beni üzmek pahasına yinede laf sokuyor mesela hırsını alamayınca gerçi bunu yapıyor çevresine tarzı bu istediğini almayınca laf sokmalar, iğnelemeler

kendi ağzınızla söylüyorsunuz. bence fazla alışmış sizi çantada keklik,garanti arkadaş olarak görmeye. ne yaparsa yapsın siz hep gelip barışmaya çalışacaksanız diye .
arkadaşlık bu değil işte. dediğiniz gibi,eğer o dönem ilgilenemediniz diye bozulduysa,tamamen kendisi haksız. normalde hiç lafını etmeyip sizin yanınızda olması gerekirdi.
ayrıca ilgilenememek nedir yahu,ben çok bunalıyorum böyle sevgili tribine giren arkadaşlarım olunca :sopa::işsiz:
hayatınızın merkezine onu mu alacaksınız nedir yani,her gün arayıp sormak zorunda mısınız sanki.
böyle bir kafa yapısı varsa zaten bence koşarak uzaklaşın o kişiden. ömür törpülüğü yapmaktan başka bir işe yaramaz o şahıs,arkadaşlığından da hayır gelmez.
bence içinizde kalmasın diye alın açıkça konuşun,ben bilmeden seni incitecek bir şey mi yaptım diyin. yaptıysam bile sanki senin için sıradan bir insanmışım gibi kırıcı tepkiler vermek yerine yakın arkadaşlığımzın hatrına gelip benimle konuşsaydın ya da en azından hiç konuşmasaydın benimle,öyle milletin içinde laf atmalar falan,bence yakışmadı diyin.
eğer vicdanen gerçekten kendinizi haksız görürseniz özür dileyin ve aranıza mesafe koyun. ama eğer kendisi haksız ve şımarıklık yapıyorsa hiç ellemeyin yine uzaklaşın. her türlü uzaklaşın yani o kişiden :kahve: çünkü aşırı bencil ve çocukça davranıyor bence.
Bende anlam veremiyorum ben ondan ilgi beklediğimde bana kızardı ben bu davranışımı törpüledim mesela. Ama kendisi mesela her ortamda baskında oluyor sen azıcık konuş açıl bundan rahatsızlık duyuyor. Ama ben senin gölgen değilim ki.. Ağzı da çok güzel laf yapıyor her türlü üste çıkıyor ama Allahtan biraz mesafe koydum

Valla yeri geldi öyle patavatsızlar yaptı ki hocam çokta affedilesi değil. Beni üzmek pahasına yinede laf sokuyor mesela hırsını alamayınca gerçi bunu yapıyor çevresine tarzı bu istediğini almayınca laf sokmalar, iğnelemeler
Çok sıkıntılı biri, psikolojik bir sıkıntısı vardır diyeceğim de büyük ihtimalle ailesindekilerle de arası pek iyi değil. Ailede ilgi göremeyen insanlar genelde büyüyünce böyle oluyor

Bende anlam veremiyorum ben ondan ilgi beklediğimde bana kızardı ben bu davranışımı törpüledim mesela. Ama kendisi mesela her ortamda baskında oluyor sen azıcık konuş açıl bundan rahatsızlık duyuyor. Ama ben senin gölgen değilim ki.. Ağzı da çok güzel laf yapıyor her türlü üste çıkıyor ama Allahtan biraz mesafe koydum
tipik özgüvensiz,ilgi sömürücü insan tipiymiş arkadaşınız :işsiz:sürekli bir ispat peşinde, herkes beni övsün,en iyi ben olayım... aşağılık kompleksi olan insanlar böyle yapıyor genelde. ağızları iyi laf yapar ama boş laf yapar. siz ilgilenmeyince kızıp sizden ilgi beklemesi?
ben diyorum size,sizinle arkadaşlık etmesinin tek sebebi ona göre daha sessiz olmanız ve mizacınızın yumuşak olması . sizin üzerinizden kendini tatmin etme peşinde. vazgeçtim tüm laflarımı geri aldım. gidip de hiiiiçbir şeycik demeyin ona. bırakın kendi kendine triplensin. böyle tiplere prim vermediğinizde önce daha da bi palazlanırlar,baktı yine takmıyorsunuz, tıpış tıpış yola gelirler. gerçekten çok sinirlendim şu an. yani çalışıyorsanız belli bir yaştasınız demek ki,azıcık olgun olun,insan olun değil mi? ama yok,gerçekten insanlar kendilerinin dünyanın merkezinde zannediyorlar. ''hep bana versinler ama ben hiçbir şey vermeyeyim'' oldu canım!
yani şöyle düşünün yeri geliyor kocanızla,annenizle babanızla tartışıyorsunuz ama bu kadar kafanıza takmıyorsunuz,kendinizi üzmüyorsunuz, ki bu insanlar sizin ''canınız'' . şimdi durum böyleyken bu kadına bu kadar üzülüp içerlenip kafaya takmaya değer mi? o bu kadar düşünülmeyi bile hak etmiyor gerçekten. giden saniyelerimiz geri gelmiyor,dünya dönüyor,siz hak etmeyen birisi için canınızı sıktığınızla kalıyorsunuz. vallahi diğer üyelerimizin de dediği gibi,hiç takmayın,görmezden gelin. bu ona yetecektir zaten.
ama haklısınız sinek de küçük ama mide bulandırıyor. sizi anlıyorum. ama hak etmeyen insanlara üzülmemeyi öğreneceksiniz,hassas ve naif ruhlu birisiniz anladığım kadarıyla.. bu yüzden sizin gibi insanların bunu öğrenme süreci daha sancılı ve kırıcı oluyor biliyorum :KK200:
ama öğrendiğinizde üstünüzden nasıl büyük bir yükün kalktığını,özgüveninizin nasıl yerine geldiğini fark edeceksiniz ve kendine değer vermek ne de güzel şeymiş diyeceksiniz.
dik durun vazgeçmeyin, herkes haddini bilecek kimsenin kum torbası olmak için gelmedik bu dünyaya :KK200:
ay ne uzattım, tamam sustum :KK48:

Arkadaslar iyi akşamlar öncelikle. Benim önceden epey samimi olduğum fakat şimdi biraz uzaklaştığım bir arkadaşım var. Öncelikle bu davranışlarını paranoya yapmıyorum gerçekten defalarca gözlemledim.bu arkadasım ben iş yerime gelir gelmez üstüme bakıyor iyi giyindiysem surat asıyor. Hal hatır sormadan direk kıyafete bakıyor böyle kaşları çatık süzerek.. Sonra biri beni övse tuhaf tuhaf suratıma bakıyor küçümsüyor gibi. Başkalarının yanında ezmeye çalışıyor. Bi özelliğimle dalga geçiyor abartarak.. Bu kız önce böyle değildi.. Neden böyle oldu anlamıyorum. Sonra bana böyle yapıp ben uaizaklaşınca benim çıkarcı olduğumu işim düşünce yanaştığımı düşünüyor. Alakası yok gerçekten. Bunları bana yapınca üzülüyorum ya
Konuşup sordunuz mu?

Aynı benim 4.eltim gibi. Kıskanıyor ,iyi giyinmeni temiz giyinmeni seni herseyini,yapısı bu. Ben o bakışı yakalayınca bir sustum iki sustum sonra kalabalıkta fark ettim bütün aile bir aradaydık,hayırdır çok inceledin,çokmu beğendin kıyafetimi dedim kahkaha attım. Kaldı öyle açıklamaya çalıştı.Aniden herkesin içinde sorun;kıyafetimi beğendinmi diye,harika görünüyorum değilmi diye kahkahayı basın.Bir daha bakmaz.
Benim eltim de aynısı🤣üzerimde yeni bişey varsa özenliysem suratı düşer zaten pandemi dolayısıyla hiç bi yere gitmiyorum sadece annelerimize gidiyoruz kendisi de kayınvalidemle aynı apartmanda ne kadar abartılı kıyafet varsa onu giyip gidiyorum kudursun 😆😆😆

Bir de bu aralar insanlarda bir kıskançlık almış başını gidiyor
onda var bende niye yok
herşeyin en iyisi bende olsun
ben mükemmelim,
kimse benden üstün olamaz bir çok kişinin kafasındaki düşünceler bunlar bence

tipik özgüvensiz,ilgi sömürücü insan tipiymiş arkadaşınız :işsiz:sürekli bir ispat peşinde, herkes beni övsün,en iyi ben olayım... aşağılık kompleksi olan insanlar böyle yapıyor genelde. ağızları iyi laf yapar ama boş laf yapar. siz ilgilenmeyince kızıp sizden ilgi beklemesi?
ben diyorum size,sizinle arkadaşlık etmesinin tek sebebi ona göre daha sessiz olmanız ve mizacınızın yumuşak olması . sizin üzerinizden kendini tatmin etme peşinde. vazgeçtim tüm laflarımı geri aldım. gidip de hiiiiçbir şeycik demeyin ona. bırakın kendi kendine triplensin. böyle tiplere prim vermediğinizde önce daha da bi palazlanırlar,baktı yine takmıyorsunuz, tıpış tıpış yola gelirler. gerçekten çok sinirlendim şu an. yani çalışıyorsanız belli bir yaştasınız demek ki,azıcık olgun olun,insan olun değil mi? ama yok,gerçekten insanlar kendilerinin dünyanın merkezinde zannediyorlar. ''hep bana versinler ama ben hiçbir şey vermeyeyim'' oldu canım!
yani şöyle düşünün yeri geliyor kocanızla,annenizle babanızla tartışıyorsunuz ama bu kadar kafanıza takmıyorsunuz,kendinizi üzmüyorsunuz, ki bu insanlar sizin ''canınız'' . şimdi durum böyleyken bu kadına bu kadar üzülüp içerlenip kafaya takmaya değer mi? o bu kadar düşünülmeyi bile hak etmiyor gerçekten. giden saniyelerimiz geri gelmiyor,dünya dönüyor,siz hak etmeyen birisi için canınızı sıktığınızla kalıyorsunuz. vallahi diğer üyelerimizin de dediği gibi,hiç takmayın,görmezden gelin. bu ona yetecektir zaten.
ama haklısınız sinek de küçük ama mide bulandırıyor. sizi anlıyorum. ama hak etmeyen insanlara üzülmemeyi öğreneceksiniz,hassas ve naif ruhlu birisiniz anladığım kadarıyla.. bu yüzden sizin gibi insanların bunu öğrenme süreci daha sancılı ve kırıcı oluyor biliyorum :KK200:
ama öğrendiğinizde üstünüzden nasıl büyük bir yükün kalktığını,özgüveninizin nasıl yerine geldiğini fark edeceksiniz ve kendine değer vermek ne de güzel şeymiş diyeceksiniz.
dik durun vazgeçmeyin, herkes haddini bilecek kimsenin kum torbası olmak için gelmedik bu dünyaya :KK200:
ay ne uzattım, tamam sustum :KK48:
Uzun muzun olmamış valla tespitleriniz on numara. Ben herşeyin onaylamalıyım daima onu pohpohlamalımıyım. Bi de neyi farkettim bana yaptığını ben ona yapınca çıldırıyor. Kendisi bak ben şu hareketinden rahatsızım diyince asla kabul etmez, atarlanırdı ama ben ona yaptığımda kendi çıldırıyor. Evet eskisi kadar takmıyorum aslında ya ama ne kadar yüz vermişim demek ki ona üzülüyorum

Bu tarz kişiler arkadaşlıktan çok insanda sinir yapar. Sizi mutsuz ediyorsa bir daha ki ters davranışında “gerçekten sıkıldım senin bu tavırlarından kaç yaşında insanlarız bir derdin varsa söyle yada bir daha görüşmeyelim uğraşamam cidden” de git yanından

Hic garip gelmedi ..sizi rakip goruyor..bir tanidigim ayni seyi bana yapar..toplum icinde devamli kendini one atar..laf sokar rekabet eder..cogu kendini kucuk dusurur farketmez..oyle kabullenin

Sizi kıskanıyor. Ancak sizin kıymetinizi anlayacağı birisi ile kötü bir arkadaşlık kurarsa geri adım atar. Ya da başına sizi unutturacak bir sıkıntı uğrarsa...

Kıskanç insanlarla nasıl başa çıkılabileceği konusunda makaleler okuyun. Taktikleri uygulamaya çalışın.

Nefret dolu ve kıskanç insanların üstesinden gel. Bir kişi ne kadar negatif olursa olsun, senin onunla olan etkileşimin pozitif olsun. Ona örnek olarak durumlarla nasıl daha iyi baş edileceğini göster.
  • Bu kişinin pozitif karakter özelliklerini öv.
  • Bu kişiyle olan tüm etkileşimlerinde kibar ol.
  • Karşındaki kişinin seni kıskandığı alandaki becerilerini geliştirmesine yardım etmeyi öner.

Nefret dolu ve kıskanç insanların üstesinden gel. Bir kişi ne kadar negatif olursa olsun, senin onunla olan etkileşimin pozitif olsun. Ona örnek olarak durumlarla nasıl daha iyi baş edileceğini göster.
  • Bu kişinin pozitif karakter özelliklerini öv.
  • Bu kişiyle olan tüm etkileşimlerinde kibar ol.
  • Karşındaki kişinin seni kıskandığı alandaki becerilerini geliştirmesine yardım etmeyi öner.
Önermeye bir yere kadar katılmakla birlikte bunları da bir yere kadar yapmalı bence. Sonra sürekli alttan almakta görev sanılıyor

Back
X