sadece size yakışıklı gelse beraber olmazdınız zaten
öncelikle ilişkimde kıskançlık sebebi olacak bir durum olmadığını belirteyim kızlar. asıl sorun dışarıda gezerken bile benim nişanlımın gözüne gözüne bakmam.
adamın daha birine baktığına da onca zaman şahit olmadım. içimdeki bu kıskançlığı atamıyorum bir türlü. belli etmiyorum çoğunlukla zaten.
hem ne diyeceğim gözünün baktığı yere bakıyorum taş gibi biri geçtiğinde, dikkat et falan mı.
internetteki hesaplarının falan şifresi var, gizlediği bir şey yok, hep dizimin dibinde.
örneğin eski sevgilisi sarışın diye tv de sarışın kız çıkınca acaba beğeniyor mudur falan diye düşünüyorum.
zarar verdiğim bağırdığım kavga ettiğim falan yok ama işte kendimce bir kıskançlıktır gidiyor.
geçen kendi arkadaşlarımdan biri nişanlım için kilo almış, iyi durmuş falan dedi. tabiiki yakın arkadaşımdan kıskanmadım ama döndüm şöyle bir benimkine baktım.
adam resmen sadece bana yakışıklı gelsin istiyorum.
benim durumumda olan ve doktora git hastasın diyip kestirip atmayacak, kıskançlık huyundan anlayan arkadaşların da görüşlerini bekliyorum..
bendede aynı dert var akrep burcuyum ve aşırı kıskancımm !! 1 senelik ilişkim var ve zamanla onu nekadar bunalttığımı anladım ve kendi kendime bu kıskanclığımı yenmeye karar verdim 1 aydır kafama takmamaya calısıyorum çünkü gördümki adam zaten beni sevmese cokktaann giderdii sadece kendını yıpratıyosun bence sende kendini rahat bırakmaya calıs bı zaman sonra hastalık derecesıne geliyo cunkü .
öncelikle ilişkimde kıskançlık sebebi olacak bir durum olmadığını belirteyim kızlar. asıl sorun dışarıda gezerken bile benim nişanlımın gözüne gözüne bakmam.
adamın daha birine baktığına da onca zaman şahit olmadım. içimdeki bu kıskançlığı atamıyorum bir türlü. belli etmiyorum çoğunlukla zaten.
hem ne diyeceğim gözünün baktığı yere bakıyorum taş gibi biri geçtiğinde, dikkat et falan mı.
internetteki hesaplarının falan şifresi var, gizlediği bir şey yok, hep dizimin dibinde.
örneğin eski sevgilisi sarışın diye tv de sarışın kız çıkınca acaba beğeniyor mudur falan diye düşünüyorum.
zarar verdiğim bağırdığım kavga ettiğim falan yok ama işte kendimce bir kıskançlıktır gidiyor.
geçen kendi arkadaşlarımdan biri nişanlım için kilo almış, iyi durmuş falan dedi. tabiiki yakın arkadaşımdan kıskanmadım ama döndüm şöyle bir benimkine baktım.
adam resmen sadece bana yakışıklı gelsin istiyorum.
benim durumumda olan ve doktora git hastasın diyip kestirip atmayacak, kıskançlık huyundan anlayan arkadaşların da görüşlerini bekliyorum..
valla aynıyız bnde ınanılmaz kıskancım belkı kendıme guvenmıyorum belkı etrafa bılmıyorum ama kıskancım bende :)
canım kendine güvenle ilgisi yoktur umarım o daha fena bir durum
bence seninki de güvenle ilgili değildir, kıskançlık bu bende bir yere koyamadım :) ama canım etraf da az değil ki yahu :)
demişler sen güvendikçe etraf umrunda olmaz diye.
yok yani benim umrumda oluyor adama güvenmekle ilgisi yok :) çok açık giyinip kendini sergiliyor millet. hele yaşını başını almış kadınlarda öyle kötü duruyor ki.
anne olmuş bir kadına pek yakıştıramıyorum. kapalı olmak değil de demek istediğim usturuplu olmak.
toplumun ve kıskanç kadınların huzurunu bozmamak :))
canım söyle söylim yüzü güzel olmayan vücudunu sergilermiş güzelsede degilsede dikkat ceksın die erkek mılletı ne yaparsan yap goz ucuylada olsa bakar kıskanclıgın sevgılıye degılse kendıne sahsen bnım öyle kendıme guvensem belkı daha az kıskanırım bnm gıbısınımı bulucak derım ama yok dıyemıyorum aslında bnm sevgılım benı cok begenıyor ama işte bazı huylarından belkıde rahat degılım bılmıyorum ama bır kızla samımıyetını gormedım ve butun cevresını tanır bılırım ama işte kadınlar cok rahat cok serbest o yuzden guven olmaz cevreye dkkt etmek lazım esegı saglam kazıga baglamak lazım (esek sevgılımız olmuyor tabkıde)
evet canım bak bir örnek vereyim,
nişanlımın dersine gittim bir gün. öyle öğrencilerle oturuyorum. bir kız var ki sorma. mini etek giymiş üzerinde ip askılı, göğüsler bacaklar ortada. bir de bacak bacak üstüne atmış.
yani gel de sinir olma. bunun üzerine bir de hnım hanımcık modlar, şirinlik havasında sürekli soru sormalar. o dersi ben bilmem ama anlaşılmyacak bir şey anlatıılmıyordu. gereksizce kendini göterme çabaları...ne bileyim kıskançlık bir yere kadar ama bu insanı kendi kadınlığından utandırıyor.
bence üniversitelerde açık giyinmeyi abartıyorlar
hepimiz genç kızız, hepimizin bi yeri güzel
ama hem bacak hem gögüs dekoltesi vermek bir genç kıza yakışmıyor
dikkat çekmek istersin ama dekolte dozunu aşanlar vucudunu satılıga çıkarıyor diye düşünüyorum
hele de bunu yapanlar genç kızsa !
ya yaşımız küçük, yüzümüz güzel ne diye her yerimizi açmaya yelteniyoruz ?
bu yüzdendir ki bu yaptıgın kıskançlık değil
ama çözümü de yok malesef bu durumun
neden dikkat cekmek ıstersın sahsen bır kızın bence sevgılısınden nısanlısından ve esınden baskasının dıkkatını cekmeye calısması cok yanlıs ona begendırmesı yeterlı ne dıye baskalarının dıkkatını uzerıme cekecekmısımkı yanlıs bır dusunce ayrıca ozel bı gun olur dugun olur bıse olur sık bıseler gıyersın braz acık olur tamm ama onun dısında dekolteye sonuna kadar karsıyım ve hıc kımseyede yakısmyıor vede hos karsılanmıyor bence yanlıs bır davranış kapalı olun demıyorum ama ınsan yazın terledıgı ıcın ınce gıyılmelı dıkkat cekıp şow yapmak ıcın degıl...
bence üniversitelerde açık giyinmeyi abartıyorlar
hepimiz genç kızız, hepimizin bi yeri güzel
ama hem bacak hem gögüs dekoltesi vermek bir genç kıza yakışmıyor
dikkat çekmek istersin ama dekolte dozunu aşanlar vucudunu satılıga çıkarıyor diye düşünüyorum
hele de bunu yapanlar genç kızsa !
ya yaşımız küçük, yüzümüz güzel ne diye her yerimizi açmaya yelteniyoruz ?
bu yüzdendir ki bu yaptıgın kıskançlık değil
ama çözümü de yok malesef bu durumun
evet canım, ben izmirde yaşıyorum. özgür bir şehir ve rahat tamam bunlar güzel ama abartılmış bazı şeyler. aile kavramında bir rahatlık söz konusu. daha liseye giden çocuklarda kilotlu çorap yok ve mini etekli boyalı açık saçları. başka hiçbir yerde ben bu kadarını görmemiştim. inanır mısınız geçen iç çamaşırı alıyordum ve yanımda lise üniformalı bir kız jartiyer seçiyordu...
birçok sefer de babası mı abisi mi diye bakacağınız adamlarla gezen kızlara şahit oldum.
bu ne kendine güven, ne özgürlük, ne çağdaşlık. asıl bu durum cahillik, bu yaşta çocukların geleceklerini şekillendirmeye çalışmaları gerekiyorken böyle yetişmeleri üzücü.
bir de tam tersi var.okula ilk geldiklerinde ailelerinden ayrılırken ağlayan kapalı kızların açılıp saçılması...
fazla sıkmak da doğru değil, kaç genç kız bu şekilde harcıyor kendini.
giyimi abartmanın doğru olduğunu düşünmüyorlar bence. daha çok kendilerini sergilemekten keyif alıyorlar. hallerine bakarsanız utanmadıklarını anlarsınız zaten. sonra iki laf ederseniz geri kafalı olursunuz.
kendilerini et parçası gibi gösteriyorlar haberleri yok. sonra neden düzgün ilişkim olmuyor, neden ciddi bakmıyorlar...
malesef ben bu şekilde durumlara sanırım kıskanmaktan çok öfkeleniyorum.
ileride inşallah hepimiz evlat sahibi olacağız, toplum bu aşamaya şimdi bu şekilde geldiyse ileride nasıl olacak bilemiyorum...
çok güzel yazmışsın
Türkiye söyle Türkiye böyle diye kötülerler kendi ülkelerini
şortlu kız görseler ülkemiz modernleşiyor, kalkınacagız sanırlar
oysa ne alaka değil mi ?
Bizi biz yapan değerleri kaybetmemizi geçtim, "bir kadının değerini kaybetmesi" neden modernleşme ibaresi olarak görülüyor anlayamıyorum
Türk erkegi kaba sabadır deriz kötüleriz, ama ilişki anlamında yine en sağlam ilişkiler bizim kültürümüzde var
Modern dediğiniz ülkelerde kızlar diskolarda her yerini aça aça sevgili bulmaya çalışıyorlar, o da bulabiilirlerse
Erkekler için yatacak kız bol, sevgilisi olan yok, çünkü ihtiyaçları (!) yok
Buna mı özeniyoruz ?
Kendi ülkemizi kültürümüz kötülemeden önce durup bi düşünmek lazım bence
Modernleşmeden önce kendi değerlerimizden iyi olanlara sıkı sıkı sarılıp sonra diğer kültürlerin değerlerini benimsemek lazım
aynı fikirdeyim... bazı değerleri korumak lazım. bu şekilde olunca kıskançlık da olur, genç kızlar da evli adamlarla olur, yuvalar da yıkılır.
diğer o çok modern ülkeler şu an aile politikaları uygulamaya çalışıyorlar, bir geri dönüş çabasındalar. babasız çocuklar o kadar fazlalaşmış ki...
her şey kendinde biter olayına da inanmıyorum. insan illa ki çevresinden etkilenir, şekillenir. gelişimini insan kendi kendine tamamlayamaz. toplumdan bağımsız bir şekilde oh ben kafamda hallettim, kıskançlık yok, ego yok, herkes modern bana kazık atana tekmeyi basarım gider diyemem.
çevre beni ilgilendiriyor. modernlikle açıklığı birleştirip nişanlımı / kocamı veya sevgilimi saldım çayıra mevlam kayıra diyemem. elimde değil :18:
ben de içiyorum önceden hatta çok daha sık alkol alırdım ama şu an haftasonları nişanlımla alkol alıyorum, arkadaşlarımla alıyorum. olay burada alkol almak veya barlara gitmek de değil. edep adap. biraz görgü ve terbiye sınırları içinde bazı şeyleri yapmak.
ah canım ah :) kimse bana sormuyor ki şöyle tutup yolda noluyor bacım diyip iki nutuk atayım :) tefe koyarlar hele izmirde... alsancak meydanında geri kafalı anıtı yapılır adıma :)
yine çok güzel yazmışsın
sen düşündükçe yaz biz okuyalım
ama sesli düşünme bacım, geri kafalı cessair derler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?