• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıskançlık...

Beterin beteri var dediğiniz hayatınızı şu an öyle bir savunuyorsunuz ki konunun başından sonuna gelirkenki değişim gözlerimi yaşartıyor.
ben dışarı çıkamadğmdan dert yandım bilmediğim bir ildeyim ve burası köy gibi eşimde buradaki insanların farkında olduğu için dışarı izinvermyr çıkamayrm ve sıkılıyrm o anlamda beterin beteri var yazım sabahtan beri açık mı arıyorsunuz gözlerim yaşardı eşimden yana yazmadım ben beterin beteri var diye olduğum ortam yönden söyledim

hangi avrupa ülkesindensinz merak ettim çok iyiymş ya neyse en iyisi ben banlanmadan yorumu kısa tutatyım sizin gibi düşünenlere bizde mezhep anlayışı farklı diyorlar

İnsanların okuldan olsun iş yerinden olsun bir sürü arkadaş grubu olabiliyor. Bunun için avrupa ülkesinde yaşamaya gerek yok. Okumak ve çalışmak kafi.

aslında terapiste gidilse bu kıskançlıklar çözülebilir. düşünün bence. aile treapistlerini

neyse bu konu çok uzadı kimsye cvp vermek zorunda değilim herkese özgür yaşamlarr

ben dışarı çıkamadğmdan dert yandım bilmediğim bir ildeyim ve burası köy gibi eşimde buradaki insanların farkında olduğu için dışarı izinvermyr çıkamayrm ve sıkılıyrm o anlamda beterin beteri var yazım sabahtan beri açık mı arıyorsunuz gözlerim yaşardı eşimden yana yazmadım ben beterin beteri var diye olduğum ortam yönden söyledim

O zaman sizin için hala bir umut var. Daha iyi bir muhitte daha insanca bir yaşama geçebilirsiniz. Ama konu sahibinin öyle bir şansı yok. Eşi dış etmenlerden bağımsız kendisini kısıtlıyor.

İnsanların okuldan olsun iş yerinden olsun bir sürü arkadaş grubu olabiliyor. Bunun için avrupa ülkesinde yaşamaya gerek yok. Okumak ve çalışmak kafi.
üniverste mezunuym çok şükr bende nişanlıyken çalıştım bir yıl kadar 2 yıl liseyi nomrl okudum sonra açıktan okudum iş arkadaşalrım çocukluk arkadaşlarım liseden vs birsürü var sosyal paylaşımda vs görüştüğüm erkekli kızlı ama gidipte gece kafede barda diskoda gezmiyorz çünkü artık bekar olmadığımn farkındayım

O zaman sizin için hala bir umut var. Daha iyi bir muhitte daha insanca bir yaşama geçebilirsiniz. Ama konu sahibinin öyle bir şansı yok. Eşi dış etmenlerden bağımsız kendisini kısıtlıyor.
insanca derken sen kim oluyorsun da insanca yazoıyorsun bana insanca yaşamak orda burda evli olduğun halde elin adamlarıyla fing atmakmı hayvan gibi yaşamıyoruz çok şükürrrr insan gibi yaşıyoruz

üniverste mezunuym çok şükr bende nişanlıyken çalıştım bir yıl kadar 2 yıl liseyi nomrl okudum sonra açıktan okudum iş arkadaşalrım çocukluk arkadaşlarım liseden vs birsürü var sosyal paylaşımda vs görüştüğüm erkekli kızlı ama gidipte gece kafede barda diskoda gezmiyorz çünkü artık bekar olmadığımn farkındayım

Çok kafe disco bar gezen biri değilim ama bir şey benim için evlendikten sonra yanlışsa evlenmeden önce de yanlıştır. Bekarken yaşadığım hayat da seviyelidir, aynı hayatı evlendikten sonraki yaşamıma da taşıdım. Evli olmak olayını çok yanlış anlıyorsunuz bence. Bir şeyi öncenden yapıyorsanız bu sizin birey olarak normal bulduğunuz bir şeyse evlendikten sonra yapmayı kesmeniz gereksiz.

ne demek izin almak ya..
kaç yaşında kadınsınız..
neden ezdiriyorsunuz kendinizi..
siz bireysiniz, kocanızın kölesin değil!!

zamanla değişse ne olacak ki allah aşkına? giden 1 günün yerine yenisini getirebilecek misiniz?

işin bir de sizin tarafınız var, 10-15 sene sonra değişti diyelim, siz sanıyor musunuz ki ailenize tek başınıza gidebileceksiniz? tabi ki hayır.. öyle bir korkacaksınız ki, sanki herkes sizi öldürmek için sokağa çıkmış gibi gelecek.. o korkuyu yaşamaktansa kafesinizde yaşamayı tercih edeceksiniz.. onun istediği de o zaten, o zaman "bak sen çıkmak istemiyorsun, yoksa git tabi" diyecek.. valla ya kuralları yıkarsınız, ya da kurallar sizi yıkar.. dünyaya 1 geliş hakkı var, siz karar verin..

bak bu çok doğru ben tecrübeyle yaşadım bunu
benim kocam da çok kıskançtı
erkekler sanki bana hep kötü bir amaçla yaklaşacak gibi bir hisse kapılıyordum
Psikolojim bozulmuştu.

insanca derken sen kim oluyorsun da insanca yazoıyorsun bana insanca yaşamak orda burda evli olduğun halde elin adamlarıyla fing atmakmı hayvan gibi yaşamıyoruz çok şükürrrr insan gibi yaşıyoruz

Bakkala bile gidememekten bahsediyorm arkadaşım, sadece alt komşuya kadar evden çıkabilmekten. Ve evet ben bunu normal yaşam standardında bulmuyorum. İnsanlar daha fazlasını hakediyor.

''normal insanlar gibi'' dışarıya çıkmak, bir iki dost görmek elin adamlarıyla fing atmak olmuyor..
şimdi siz bakkala bile çıkamadığınız, eve hapsolduğunuz kölelik hayatınıza insanca yaşamak mı diyorsunuz...
kavram sıkıntısı var sizde hanımefendi..

Çok kafe disco bar gezen biri değilim ama bir şey benim için evlendikten sonra yanlışsa evlenmeden önce de yanlıştır. Bekarken yaşadığım hayat da seviyelidir, aynı hayatı evlendikten sonraki yaşamıma da taşıdım. Evli olmak olayını çok yanlış anlıyorsunuz bence. Bir şeyi öncenden yapıyorsanız bu sizin birey olarak normal bulduğunuz bir şeyse evlendikten sonra yapmayı kesmeniz gereksiz.
ben erkek arkadaşlarımla bekarken geziyorsam( gezmedimde ) eğer beni kıskanacak bir eşim olmadığındandır ozaman herkes bekarken nasılsa evlennicede oşekilde olsun hayatında kimse yok gibi davransın
eşinn eski sevgilisyle tekrar görüşsün ozmaan mesela bekarken göüşüyrmuş evlinnce ne değiştiki hayatında

insanca yaşamaktan kasıt elin adamlarıyla fink atmak mı oldu
insanca yaşamak, ev hapsinde olmamak
,insanca yaşamak çıkıp dışarıya bir yerde oturup oksijeni ciğerine çekip,çiçeklere dokunmak,
insanca yaşamak,evde duvarlar üstüne üstüne geldiğinde dışarı çıkıp biraz yürümek,
insanca yaşamak rüzgarın saçlarına vurmasını hissetmek canının istediğinde
,insanca yaşamak bir markete gidip o an canının çektiği çikolatayı alabilmek,
insanca yaşamak vitrinlere bakıp vakit geçirebilmek,
insanca yaşamak kankanla dışarda bir bardak çay içip sohbet edebilmek
,insanca yaşamak arkadaşlarına gidip kaakiriri yapıp tv seyretmek,
devam edeyimmi.

Hala sözlerimin anlaşılmadığını görüyorum. Benim eşim kapıdan dışarı çıkmak yasak gbi bi mantıkta değil sadece neye izin vermeyeceği belli olmuyor. Sadce bakkala ve anneme gitmeye iznim var derken izin almadan gidebiliyorum yani diğer nereye gitsem izin istiyorum o da benden istiyor bazen ben de ona izin vermiyorum. Sıkıntı bu değil sıkıntım saçma şeylere izin vermemesi ve bu evden taşınmaya da gönlü yok arabam da yok dolayısıyla birden böyle bir yaşama geçtiğim için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ben ailemden kimseden izin istemedim ve karşımdaki nasıl ikna edilir izin vermemesinin sebebi nedir bilmiyorum o açıdan yorum almak istedim hepsi bu!

ben erkek arkadaşlarımla bekarken geziyorsam( gezmedimde ) eğer beni kıskanacak bir eşim olmadığındandır ozaman herkes bekarken nasılsa evlennicede oşekilde olsun hayatında kimse yok gibi davransın
eşinn eski sevgilisyle tekrar görüşsün ozmaan mesela bekarken göüşüyrmuş evlinnce ne değiştiki hayatında
siz olayı çook yanlış anlamışsınız..

Back
X