kıskanmak güvenememek midir aslında?

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
158
kızlar bir programda izlemiştim,sizce de kıskanmak bir insana güvenememekten mi kaynaklanır?yani bir insan kıskanıyorsa o insana güveni mi eksiktir,o insan güvenini yıkacak bir şey mi yapmıştır? sengözlerimebaksanab

Bence Hayir!! Dozunda bir kiskanclik gayet normaldir esler arasinda, insan sevdigi insani kiskanir fakat öyle hastalik derecesinde degil tabiki....

Cok asiri kiskanc insanlarin partnerlerine degilde kendilerine güveni yoktur diye düsünüyorum yani özgüvenleri cok az yada hic diyecek kadar...

O yüzden öyle insanlarin mutlaka profesyonel yardim almalari gerekiyor, cünkü hem eslerine hemde kendilerine hayati zehir ediyorlar...benneyaptımki

Peki ben bişey sorucam bu durumda; eşim beni hiç kıskanmıyor o halde buda onun bana çok güvendiğinimi gösterir:uhm:

Kıskanan kişi erkek,kıskanılan kadınsa ,erkeğin kendine güvenizliğinden kaynaklanan bir durum söz konusu olabilir.-tatlicadiarzu-

yani aşırıysa bu kıskançlık,karşı taraf bir hata yapmış da o yüzden ortaya çıkmış olamaz mı?ben burda kıskançlığı savunmuyorum sakın ha yanlış anlaşılmasın arkadaşlar. :)

tabiki hayır...
insan sevdiğini kıskanır,bakışlardan kıskanır,
paylaşmak istemez onun için kıskanır...
insan güvenmediği kişiyi neden kıskansın ki...

olabilir bence kendine ve size güveniyordur.eşlerden biri güvensizlik yaratmışsa,diğerinin de kıskanması ,tedirgin olması,sıkması ne derece doğrudur,doğru mudur?

tabiki hayır...
insan sevdiğini kıskanır,bakışlardan kıskanır,
paylaşmak istemez onun için kıskanır...
insan güvenmediği kişiyi neden kıskansın ki...

işte insan sevdiği kişiyi kıskanır,güvenmiyorsa da seviyor mudur?insan sevip ama güvenmediği insanı kıskanmaz mı?

karıştı mı biraz çok soru sordum dimi:)

insan sevdiği insana güvenmek zorundadır ama...
sürekli şüpheyle hayat çekilmez hale gelir,her iki taraf içinde...
ilişkilerde güven esas olandır...
güvenle kıskanmak çok ama çok farklı yerlerde ,benim için...
mesela güvenmediğim insanla herşeyimi paylaşmam,sevgimi bile...
ama sevdiğim insana hem güvenirim,hem herşeyimi paylaşırım hemde dozunda kıskanırım..
anlatabildim sanırım...
sevgiler...

insan sevdiği insana güvenmek zorundadır ama...
sürekli şüpheyle hayat çekilmez hale gelir,her iki taraf içinde...
ilişkilerde güven esas olandır...
güvenle kıskanmak çok ama çok farklı yerlerde ,benim için...
mesela güvenmediğim insanla herşeyimi paylaşmam,sevgimi bile...
ama sevdiğim insana hem güvenirim,hem herşeyimi paylaşırım hemde dozunda kıskanırım..
anlatabildim sanırım...
sevgiler...
haklısın bu da doğru.yani insan seviyorsa güvenmek zorunda.güvenmezse sever belki ama hayat çok zor olur.ama insan fazla kıskanıyorsa,o insanın yanlış bir şey yapmış olmasından da kaynaklanıyor olabilir.bu da güvenmemek değildir tam olarak.adı nedir bilmiyorum.

kıskançlık karşı cinsten olmayabiliyor her zaman. ben itiraf edeyim ki, ilişkimizin ilk zamanlarında erkek arkadaşımı ailesinden kıskanıyordum. çok saçma bir şeydi şimdi biliyorum, ancak eski eşimle ailesi yüzünden devamlı huzurumuz kaçıyordu. kıskanmadan çok aslında onlarla beraber olduğunda sanki sonrasında huzurumuz kaçacakmış duygusuna kapılıyordum. neyse ki çabuk atlattım o zamanları. :mymeka:

karşı cinsle ilgili kıskançlık konusunu ilişkimizin 3. yılında ya bir şarkı, ya da filmden sanırım konu açılmıştı da konuşmuştuk. bir de o ana kadar konuşmaya bile gerek duymadığımız için mutlu olmuştuk. kendine güvenen insan kıskanmaz diyorum ben. bu benim düşüncemdir. erkek arkadaşım da aynı düşüncede olduğu için çocukça sorunlardan tartışmış olabiliriz ama asla bir kadın ya da erkek yüzünden sorunumuz olmadı.

ben burada kendine güvenen kıskanmaz derken, asla kimse kimseyi aldatmaz gibi bir şey demiyorum, yanlış anlaşılmasın. insan eğer şüpheleniyorsa açıkça konuşmalı. sevdiği insanın zaten yalan söyleyip söylemediğini anlayacaktır. (yalan söyleme becerisi gelişmiş insanlardan hep korkmuşumdur) gereken yapılır ve ayrılınır bir durum varsa.:1closedeyes:

ama kadın olsun, erkek olsun şakayı çoktan aşmış, hayatı zindan eden kıskançlık çok yıpratıcı. ben şahsen kaldıramam bu yaştan sonra.:1no2:

neler duyuyoruz, beğendiği sanatçı yüzünden kıskançlık yapanlar, olay çıkaranlar...

kıskanç biri olarak söylüyorum güvenmediğim için kıskançlığım
onu sevdiğim ve paylaşmak istemediğim için
bence güven ve kıskançlık çok ayrı konular

bence kesinlikle ama kesinlikle kıskanmak güven eksikliğini gösterir
seven kıskanır lafı sadece buna takılmış bi kulp
ne ben kıskançlık yaparım ne de sevgilim gözümüz kapalı güveniriz birbirimize
ben çok alınıp gücenirim sevgilim beni kıskandığı vakit demek ki beni hiç zerre kadar tanımamış ben neyim ki bu kadar kıskançlık çıkarıyo diye düşünüyorum anında ayy seviyoda ondan yapıyo diyemiyorum güvenmiyor ki yapıyor diyorum

bende kıskanç bir insanım, ama güvensizlikle hiç bir alakası yok.cünkü kıskanmamın tek sebebi sevgilimin benden ayrı bir şehirde yaşaması. onun calıştığı iş yerindeki kişilerden tutun, ailesine kadar kıskanıyorum.cünkü onlar gün boyu hep aşkımla beraberler :çok üzgünüm:

Benim eşim demek bana ve kendine çok güvendiğinden beni kıskanmıyor, ben ona ve kendime güvenmiyom demekki :uhm:
Oofff ya, kıskançlık tabiki dozunu aşmamalı hayatı zehir etmemek adına ama hiç kıskanılmamakda iyi değil sanki :a015:

Ben çok kıskancım güvenmediğimden mi hayır.. etrafta avcı kaynıyor

bende kıskançlığı güvensizlikle bağdaştırmıyorum
güvenmediğim insanla beraber olmam zaten.-tatlicadiarzu-
kıskanma çok sevdiği için paylaşamama duygusundan geliyor benim içi.güvensizlikle uzaktan yakından alakası yok

bence kıskançlık=kaybetme korkusu ''seven insan kıskanır'' sözüne kıskanmak sıfatıda ondan yapışmıştır seven insan sevdiğini kaybetme korkusuyla yaşar seven insan güvenmesse sevemez zaten öyle bi ilişki olamazki...kıskançlık ona olan güvensizlikten deil birinin gelip onu alıcağından korkmaktır bi çocuğu düşünün annesine yaklaşan başka bir çocuk gördüğü zaman kıskanıyor ağlamaya başlıyor bu annesine güvenmediğinimi gösterir hayır sadece kaybetme korkusu içten gelen bişey bu:1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…