Kıskanmakta haksız mıyım?

Evet de once kendi haddimizi bilip baskalarini etiketlememek gerekiyor :KK66: biriyle evliyiz diye onun butun hayatina,cevresine ve arkadaslarina mudahale etmeye hakkimiz yok. Karsimizdaki bir insan,bizim malimiz degil
Evlilik hayati paylasmak demek. Onun hayatini da arkadaslarini da paylasiyoruz neticede. Esim rahat bi insan olsaydı bende boyle konulara takilmazdim. Evlilik uyum gerektirir sonucta. Ama nasil esimin hosuna gitmeyen seyler konusunda dikkat ediyosam bu sevmediği bi yemegi aksam.önüne koymamak gibi bu konulara da dikkat ediyorum

Evlilik hayati paylasmak demek. Onun hayatini da arkadaslarini da paylasiyoruz neticede. Esim rahat bi insan olsaydı bende boyle konulara takilmazdim. Evlilik uyum gerektirir sonucta. Ama nasil esimin hosuna gitmeyen seyler konusunda dikkat ediyosam bu sevmediği bi yemegi aksam.önüne koymamak gibi bu konulara da dikkat ediyorum
İste yanlisi o noktada yapiyorsunuz. Evlilik kendi hayatinizi paylasmaktir esinizin arkadaslarini ve sosyal cevresini degil. Sevmedigi yemegi onune koymamakla sizi kisitlamasina izin vermek cok cok farkli seyler. Esiniz sizin sosyal cevrenize karisamaz. Siz de onunkine karisirsaniz surekli sorun yasarsiniz ki bu saglikli bir evlilik ortami degil zaten.

Kendime güveniyorum. Ama benim esime durup dururken kimse gelip sarilamaz. Es ve arkadasin bi farki olmadi.

Sırf eşinize aynı şekilde davranma adına böyle yapıyorsanız bilemem.

Ama genelleme yapıp başka erkeklere sarılan herkese ‘rahat’ yakıştırması yapamazsınız. İnsan sevdiği birine pekala sarılabilir, illa şehvetle sarılıyor diye bir şey yok ki:KK12:

Tekrarlıyorum, benim sevdiğim, birçok şey paylaştığım, özlediğim, kimi zaman sarıldığım iş arkadaşlarım var. Bunların kimisi kadın, kimisi erkek, evli, bekar, dul. Bunlar beni ilgilendirmiyor. Ve ben rahat bir insan değilim. Size de böyle bir genelleme yapmamanızı tavsiye ederim.

Evet aynisini zamaninda bana yaptigi icin bende gicikligina yapiyorum yoksa kizi kiskanma gibi bi durumum yok. Ama esimle arkadaslik etmesinden de hoslanmiyorum nedense. Kiz bana guven vermiyor. Butun ofisin dilinde rahat cıvık diye adi cikmis bi kiz.
Kadınlar hissediyor bence.sevmediyseniz vardır bir sebebi.görüşmeyiversin eşiniz de canım

Ben mi çok cadıyım ya?
Ben olsam kıza ulaşır fotoğrafı kaldırmasını söyler birde eşimden uzak dur Eğer beni dinlemezsen bir şah uyarmam derdim. Sen yine iyisin :)

Herkesin yaşam tarzı kendinedir. Ama sizin yaşam tarzınızdan farklı olan insanları "rahat" olarak itham etmek çok yanlış. Önce bunu belirteyim. Farklı yaşam tarzına sahibiz demen yeterlidir. Kaldı ki sizin tabirinize göre "rahat" bir tipse ve siz sınırları olan karı kocaysanız eşinizin onunla ne işi var? Siz evliliği o yaptı ben de yapmayı hak görürüm diye fırsat ilişkisine çevirirseniz sonunda üzülürsünüz ben söyleyeyim de.

yersiz kıskançlık ve her karşı cinsi tehlike olarak görme konusunda son derece uyumlu bir ciftsiniz.
yalnız adamın gelip is arkadaşını yok cok rahattır o falan diye anlatması ne çirkin bişey ya. sıcakkanlı olmak suç mu? nedir bu kızı boyle kıskançlık malzemesi yapan

İste yanlisi o noktada yapiyorsunuz. Evlilik kendi hayatinizi paylasmaktir esinizin arkadaslarini ve sosyal cevresini degil. Sevmedigi yemegi onune koymamakla sizi kisitlamasina izin vermek cok cok farkli seyler. Esiniz sizin sosyal cevrenize karisamaz. Siz de onunkine karisirsaniz surekli sorun yasarsiniz ki bu saglikli bir evlilik ortami degil zaten.
Esim sosyal bi insan hemen hemen butun arkadaslariyla tanistirdi eve cagirdi falan filan. Zaten ortamlarda da tanistirmisti hep. Kiz yada erkek olsa da cogunu taniyorum bende. Yani istemesem de sosyal cevresini tanimis oluyorum.

yersiz kıskançlık ve her karşı cinsi tehlike olarak görme konusunda son derece uyumlu bir ciftsiniz.
yalnız adamın gelip is arkadaşını yok cok rahattır o falan diye anlatması ne çirkin bişey ya. sıcakkanlı olmak suç mu? nedir bu kızı boyle kıskançlık malzemesi yapan
Sıcakkanlı olmakla cıvık olmak farkli şeylerdir. Ayarini tutturamayan her erkek icin de bu soylenir mevzu kadin olmasi degil. Herkes farkli şeylerden hoslanacagi gibi farkli seyleri kiskanabilir. Tamam herşey normal kabul edelim. Arkadaslik iliskilerinde fazla samimiyetin normal kabul edilmesiyle zaten ufak tefek aldatılmalar basladi. Burda kimse esine guvenmiyosan evlenmeseydin demesin. Baskasina Guven diye bisey yoktur. Evlendiginde guvenirsin 10 yil sonra huyu suyu degisir. Nasil hicbirimiz Ilk tanidigimiz gibi kalmiyosa karsimizdakine guven diye bi sey de soz konusu olamaz bence. Ha bu demek degilki güvenmiyorum psikopata bagladim. Ben sadece gözlemlerim. Erkeklerle icten bi sohbet etseniz karisina cok aşık insanların bile zmaan zaman küçük kacamaklar yaptiklarini baskalarina da ayni anda duygu besledigini duyarsiniz. Kimi erkek disa vurur kimisi de firsat bulamadigi icin icine atar.Hosumuza gitmese de durum bu

Herkesin yaşam tarzı kendinedir. Ama sizin yaşam tarzınızdan farklı olan insanları "rahat" olarak itham etmek çok yanlış. Önce bunu belirteyim. Farklı yaşam tarzına sahibiz demen yeterlidir. Kaldı ki sizin tabirinize göre "rahat" bir tipse ve siz sınırları olan karı kocaysanız eşinizin onunla ne işi var? Siz evliliği o yaptı ben de yapmayı hak görürüm diye fırsat ilişkisine çevirirseniz sonunda üzülürsünüz ben söyleyeyim de.
Rahat olmak kotu bi tabir degil hayat tarzidir.

Sırf eşinize aynı şekilde davranma adına böyle yapıyorsanız bilemem.

Ama genelleme yapıp başka erkeklere sarılan herkese ‘rahat’ yakıştırması yapamazsınız. İnsan sevdiği birine pekala sarılabilir, illa şehvetle sarılıyor diye bir şey yok ki:KK12:

Tekrarlıyorum, benim sevdiğim, birçok şey paylaştığım, özlediğim, kimi zaman sarıldığım iş arkadaşlarım var. Bunların kimisi kadın, kimisi erkek, evli, bekar, dul. Bunlar beni ilgilendirmiyor. Ve ben rahat bir insan değilim. Size de böyle bir genelleme yapmamanızı tavsiye ederim.
Sizin icin cok siradan bi sarilma karsi taraf icin farkli bi boyuta gidebilir ya da tam tersi. Samimiyet illaki yakınlaştırır insanlari. Her ne kadar Modernlik desek de aslinda farkinda olmadan duygu karmasasi icine giriyoruz.

Siz, eşi hem muhafazakarım deyip, hem sizin bileğiniz göründü diye kıskanıp, iş yerinden arkadaşlarıyla alkollü mekana giden üyesiniz değil mi? Bence eşinizin kendine bir çeki düzen verme zamanı gelmiş.

Bu arada Nergis'te anormallik yok, onu da belirteyim.

Esim sosyal bi insan hemen hemen butun arkadaslariyla tanistirdi eve cagirdi falan filan. Zaten ortamlarda da tanistirmisti hep. Kiz yada erkek olsa da cogunu taniyorum bende. Yani istemesem de sosyal cevresini tanimis oluyorum.
Taniyin da guzel vakit gecirmek icin. Etiketleyince hos olmuyor. Onlar size yapsa aynisini hosunuza gider mi?

Eşiniz size karşi bu denli kiskancsa biraz kendine de ceki duzen vermesi lazim. Bunlara sizin mudahale etmenize bile gerek yok aslinda kendi dusunecek. Kizın civikligi filan kendine. Tokalaşmak filan neysede kalkip eşimin boynuna sarilsin istemem bir kadini. Kadin, is arkadasinin boynuna atlayacak yapida biri bile olsa eşim yaptirmaz mesela, uygun gormuyor.

Back
X