• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışlık Asma Yaprağı Konservesi

Ellerinize sağlık, konserve kapaklarını kaynatmıyor muyuz diğer konserveleri yaparken biz hep kaynatıyoruz hava almasın diye, bir de ne kadar süre saklayabilir bu yaprakları?

Ellerinize sağlık, konserve kapaklarını kaynatmıyor muyuz diğer konserveleri yaparken biz hep kaynatıyoruz hava almasın diye, bir de ne kadar süre saklayabilir bu yaprakları?
Teşekkür ederim Bunacığım..
Ben kapakları alınca yıkar ve iyice kurularım.. Kaynatmam hiç, çünkü kapakların içinde silikon gibi bir madde var, o eriyebilir ve vakumlanmasına engel olabilir diye..
Bu şekil yaprağın cinsine ve tuz miktarına göre, en az 1-1,5 yıl, en fazlasını bilmiyorum ne kadar dayanır:KK48:
Çünkü kendim yaptığım yıllık 5-6 kg yapraktan oluyor ve 1 yılda tüketiyoruz.
Zaten konserve iyi ve doğru yapılırsa enaz 2-3 yıl dayanan bir gıda dır.
Yaprak yaparken dikkat edilecek husus tuzun aşırı olmaması gerek, çünkü yaprak erir.
Ben kaynatmam hiç, çünkü kavanoza malzemeyi kaynar döktüğüm için, kapağı sıkıp ters çeviririm, bu domatestede yapraktada böyle yapıyorum.. Annem komposto yapıp kaynatırdı, ama inan kaynar çorbayı bile kavanoza döküp serin ve karanlık yerde yada buz dolabında aylarca saklayabilirsin.. Mesela aşureyide ;)

Teşekkür ederim Bunacığım..
Ben kapakları alınca yıkar ve iyice kurularım.. Kaynatmam hiç, çünkü kapakların içinde silikon gibi bir madde var, o eriyebilir ve vakumlanmasına engel olabilir diye..
Bu şekil yaprağın cinsine ve tuz miktarına göre, en az 1-1,5 yıl, en fazlasını bilmiyorum ne kadar dayanır:KK48:
Çünkü kendim yaptığım yıllık 5-6 kg yapraktan oluyor ve 1 yılda tüketiyoruz.
Zaten konserve iyi ve doğru yapılırsa enaz 2-3 yıl dayanan bir gıda dır.
Yaprak yaparken dikkat edilecek husus tuzun aşırı olmaması gerek, çünkü yaprak erir.
Ben kaynatmam hiç, çünkü kavanoza malzemeyi kaynar döktüğüm için, kapağı sıkıp ters çeviririm, bu domatestede yapraktada böyle yapıyorum.. Annem komposto yapıp kaynatırdı, ama inan kaynar çorbayı bile kavanoza döküp serin ve karanlık yerde yada buz dolabında aylarca saklayabilirsin.. Mesela aşureyide :KK66:

Aaa harika! Geçen sene ilk defa konserve yapmaya başladım ama sırf zorlandığım konu kapakların kaynatılıp sıcak sıcak kapatılması. Ellerim yana yana yaptım hep. Çok teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyeceğim.

Aaa harika! Geçen sene ilk defa konserve yapmaya başladım ama sırf zorlandığım konu kapakların kaynatılıp sıcak sıcak kapatılması. Ellerim yana yana yaptım hep. Çok teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyeceğim.
Yalnız bu şekil kavanoza doldururken dikkat et, kavanozu altından bez ile tut.. Eline koluna kaynar gıdayı dökme sakın ;)
Hemen kapağını kapat, ters çevir..
Rica ederim ayrıca..
Bir süre sonra alışıyorsun yapa yapa..

Back
X