Soslar kışlık domates sosu

rumeysha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
294
5
48
41
İstanbul
slm arkadaşlar kış için domatesle biber konservesi yapmak istiyorum geçen sene ilk defa kendim yaptım 6 şişe yapmıştm 3 tanesi kendiliğinden sulanmış bi tuhaf olmş benmi yapmasını beceremedm acaba bana bi fikir verirmisiniz

bende kışlık domates sosu yapıyorum yanlız soğutup poşete koyuyorum ve poşetin havasını aldırıyorum sakın sizde kapagı fazla kapatmayıp hava almasın

Kullanmış oldugunuz kavanoz kapakları yenimiydi eskimiydi kapakların her yıl değişmesi gerek birde yaptıgınız konservelerin güneş almayan yani serin yerde durması gerek.Domates sosunu yaparken kavanozlara sıcak sıcak katmanız gerek nasıl kattınız siz sıcak mı soğuk mu kattınız.

kavanozlarım yeniydi ve mutfağım güneşte görmüyor sıcak sıcak katıp eşime kapakları iyice sıktırdm bu sene yine yapıcm ama ya yine içlerinde bozulan olursa die cesaret edemiyorum

kavanozlarım yeniydi ve mutfağım güneşte görmüyor sıcak sıcak katıp eşime kapakları iyice sıktırdm bu sene yine yapıcm ama ya yine içlerinde bozulan olursa die cesaret edemiyorum

Kavanoz önemli değil kapakların yeni olması gerek bizde 4-5 gün önce 35 kavanoza yakın yaptık çok şükür hiç bir şey olmadı,yaptıgınız domates soslarını ters çevirip ertesi güne kadar ters bir şekilde bekletmeniz gerek.Yaptıgınız soslar inşallah bozulmaz bu sefer.

kapaklarımda yeniydi bende ertesi güne kadar ters şekilde bıraktm ama olmadı bakalım bugün alıp yapıcm ivş bozulmazlar..sen çok yapmışsn birazını bana gönderirmisin :)

bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyor mu

bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyor mu

​ERtesi gün domates kavanozlarını çevirince kapaklara elinizle bastırarak kontrol edebilirsiniz kapaklar içine doğru çökmüyorsa bozulmamıştır.Kapakları iyice sıkıştırırsanız sorun olmaz.

ben kapatmış olsam şüphe duyardm ama saolsun ben doldurdm eşim kapattı sıkı sıkı inş bişe olmaz baktm kapaklar hiç dışa doğru değil içine çekmiş

ben kapatmış olsam şüphe duyardm ama saolsun ben doldurdm eşim kapattı sıkı sıkı inş bişe olmaz baktm kapaklar hiç dışa doğru değil içine çekmiş

kızlar tarif verir misiniz? bir miktar yuvarlak acı biberim var

tuz oranlarını kimse düzgün yazmamış, ben de bir turşu yaptım ama bozuldu 6-7 günde

domatesi rendeleyip çiğden koyuyorduk; tuz 2 tatlı kaşığı yazmışlardı bence azdı ama öyle koydum

1 kaşık da şeker vardı, şişede vız vız sesler geliyordu hep taşmıştı

soğuk koymustum ama tarif öyleydi

napabilirim?

sen turşu gibi bişi yapmak istemişsin ama konserwe gibi koymuşsun benm bildiğim soğuk yani pişmemiş yaptığın içn sıkı sıkı kapatmana gerek yoktu diye biliyorum yine yanlışım olan düzeltsin. tuza gelince tadına bakarak yapman daha doğru. ve şekerde ne için koyulur hiç bilmem ben koymuyorum gerekte yok bence

evet o kadar tarif var ki

bazıları pişirip sirke sarımsak ekliyor

ama benim asıl aradığım tarif şeker tadı epey baskın; rende domatesli , çok acı biberli bir turşuydu

tarifi bulamıyorum

normal turşulardan yaptım birkaç

İstediginiz tarif bu sanırım ama içine şeker konmaz ayrıca sirkede koymuyoruz biz.2 Tatlı kaşıgı tuz az olur canım biraz fazla atman gerek tuzu az oldugu için kabarmıştır.Sizin istediginiz tarif acı sos oluyor bir nevi.Tarifi daha önce paylaşmıştım buyurum yine ekliyorum.Domates turşusu diye geçer.

DOmatesleri küp küp yada rendeleme yöntemiyle doğrayabilirsin içine sarımsak,zeytinyağı,tuz ve acı biberi doğruyarak bütün malzemelerle karıştırıp kavanoz yada ağzı kapalı kapların içine koyarak bir hafta yada 10 gün sonra tüketebilirsin annem buzdolabında muhafaza eder.

Yeliz hanım merhabalar, tarif için çok teşekkür ederim

benim yediğim şekerliydi; sadece domates acı biber ve ufak salatalık parçaları; likit olarak sadece elma sirkesi vardı
su vs yoktu, tümden sirke ile yaptıklarını söylediler

tarifi vermediler, şeker tadı da bayağı baskındı ama çok güzeldi normalde bahsedilse ağzımı sürmezdim
ama yedim mükemmeldi bir türlü tarifi bulamadım

biberleri de ceviz gibi olan yuvarlak aşırı acı biberlerdendi
yağ da vardı

tekrar biber alıp- eğer bulabilirsem tabi mevsim geçiyor - yine sizin dediğiniz gibi de deneyeceğim inşaallah

çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…