- Konu Sahibi akillibidikk
-
bu taşınma işleri insanın tüm işlerini alt üst ediyor umarım güzel bir şehire taşınıyorsundur gittiğin yeri aratmaz sana bende gurbette yaşayan biri olarak memleketimi çok özlüyorum gelelim vişne meselesine ben herşeyi göz kararı yapoyrum elim ayarı tutuyor galiba ki sorun yaşamadım daha önce bildiğim 2,5litrelik plastik şişelerin içine vişneleri saplarından ayırıp yıkayıp dolduruyorum bazıları çekirdeklerini de çıkartıyor koymadan önce ama ben sonra kullanacağım zaman çıkartmayı daha kolay buluyorum şişenin en üst bombeli yerine kadar dolduryorum üstte yaklaşık bir bardaklık boş yer kalmış oluyor orayada su bardağın dolusuna yakın şeker ilave ediyorum ama şişeyi tamamen ağzına kadar doldurmuyorum zaten şeker bir müddet sonra vişnelerin arasına inmiş oluyor bu şekilde ağzını sıkıca kapatıp bekletiyorum yaklaşık 15- 20 gün bekliyor ama ben ne zaman ihtiyaç duyarsak ozaman açıyorum bazen 3ay beklediği bile oluyor bişey olmuyor ama serin yerde beklet kışın balkona koyuyorum ben hep evin görünmeyen yerlerinde tutuyorum ters bir durum olurda patlarsa ev mahvolmasın diye en önemli kısmı ise kullanacağın zaman açarken sakın direk ağzına açayım deme yavaş yavaş havasını ala ala aç ne zaman ki tıs tıs tıs ses biterse o zaman yoksa birden basınç yapar köpürür heryer batar hızlı açarsan umarım yardımcı olabilmişimdir afiyet olsun şimdiden
canım teşekkür ederim cevap verip uzun uzun anlattığın için ben erzurumdayım tayinimiz siirte çıktı 1 seneliğine gidecez umarım herşey güzel olur :)) ben kış hazırlıkları vs. konusunda biraz acemiyim ama oldukçada meraklıyım o yüzden senin gibi tecrübeli birini bulmuşken aklımdakileri sormak istiyorum tabii ki seni sıkmazsam :)) canım bu vişneleri nerede kullanıyorsun tatlı yaparken falanmı bide kirazlada yapsam olurmu acaba ? şimdi vişne bulabilirmiyim ki ?
canim benimde elimde taze borulce var ve bayagada cok bunu buzluga nasil koyabilirim...
canim benimde elimde taze borulce var ve bayagada cok bunu buzluga nasil koyabilirim...
buzdolabımın dondurucu kırmızı ve bayaz et kullanmamam yetiyo yada ayrıyetek börek filan koymama yetiyor oyüzden derin dondurucuya koyulmadan en ekonomik ve bol çeşitli kışlık neler hazırlanabilir paylaşırsanız çok sevinirim...
geçen sene yaptıklarım bunlar bu sene neler yapacağıma birlikte karar verelim istedim farklılıkları ve pratik değişik şeyleri seviyorum hoşuma gidiyor evim için birşeyler yapmak
kahvaltılık olarak kullanmak için domateslerin kabuklarını soyu yeşil biberleri de küçük küçük doğrayıp kavurup kendi sulu haliyle cam kavonozlara koymuştum aynı buna benzer taze fasülyeyide bildiğimiz tariften yaparak kavanoza koymuştum ama ikisinin de tadı ekşimsi gibi oldu domates sosum sanki salçanın sulu hali gibi bir tat verdi hayal kırıklığına uğradım şimdi nasıl yapayım tavsiyeniz nedir sanırım kavanozlarım hava almış......
reçeller yaptım üzüm şeftali kiraz kızılcık kiren böğürtlen portakal çilek kayısı ayva dut ve pekmez aldım çeşit bol olunca hoşuma gidiyor misafirimde maşallha çok olur çeşit çeşit koyarım kışın sıkıntı olmaz ne hazırlasam diye
turşu yaptım lahana havuç fasülye salatalık biber domates karışık ve ayrı ayrı yaptım servis yaparken özel olarak seçme derdim olmadan koyabiliyorum
kurutmalık yaptım dolma biber kızartmalık biber patlıcan taze fasülye kuruttum küçük acı cin biberleride kuruttum
tazesinden bezelye mısır buzluğa koydum
yazdan meyvler kuruttum dut elma armut üzüm kışın çerez yerine iyi oluyor
yazdan vişne koydum bildiğimiz plastik gazlı içeçek şişelerine...
sos olarak adlandırdığımız acı cin biber domates sarımsak zeytinyağda karıştırıp kavanozlara koyarak kahvaltının yemeklerin yanında güzel oldu yemesi
kırmızı biber ve patlıcan közleyip biraz buzluğa koydum... kırmızı biberin dışını soyup sarımsak zeytinyağla karıştırıp kavanoza koyarak onu da sos olarak hazırladım...
ev tarhanası yaptım ona çeşit olsun diye içine tüm baklagiyatlardan ekledim kurumadan önce,, sonra kastamonu usulü un tarhanası kiren tarhanası ve ege usulü yoğurtlu tarhana yaptım tabi bazıları memleketten yapılmış olarak geldi elleri dert görmesin...
ev usulü erişte kestim..
masallah canim benide bir sorum olacakti yazdan meyveleri kuruttugunu soyluyorsun bunu nasil yapiyorsun ben hic yapmadimda yanlislik yapmak isdemiyorum lutfen yardimci olurmusunuz
ben siyah erik elma armudu kurdugunda gözüme çok iri veya ufak gelmeyecek şekilde doğradım sofra bezinin üstünde güneşte kuruttum altını üstünü çevirerek kuruttum normal bir bez torbya koyup kaldırdım kışın hoşaf yaptım aşure yapmak istediğimde hep hazır meyvem vardı çayın yanında çerez olarak iyiydi pasatalardada kullanabiliyorsun kayınvalidem rengi parlak olsun diye birkaç kaşık yağa çok az su koyup ısıtıp üzerinede kuru meyveleri koyup bir miktar kavuruyor oda güzel oluyor hazırladığı yağlı su sadece meyvelere karıştırdığında bulaşacak kadar az olauyor ama afiyet olsun şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?