kısmet diyecekseniz ama bu kadarı da olmaz diyorum ?

daha yaşın kaçki akışına bırak
birazda kendini koşullamışsın emin ol rahat olunca gelecek dilediğin

ALLAH cc karşına hayırlı insanlar çıkarsın inşallah

Sence evlilik icin ideal yas ne peki? Ailelerin uyumlu olmasi gercekten onemli mi? Illaki bencede her evlilikte sorun olur haklisin ama ben bu aralar etrafimda hep dört dörtlük mutlu evlilikler görüyorum ve bu yuzden imrenmiyorum desem yalan olur..

Yaninda bir erkeğin bulunmaması özgüvenini niçin zedelesin?boyle dusunme.Yaninda elinde telefon düşmeyen kizlarin kaci gerçekten asik gerçekten seviliyor?hepsinin kimbilir kacinci sevgilisi...toplumdaki genç kitlenin büyük bir bolumu on sekizine girmeden gönül işlerine giriyor evlenene kadarda ben diyeyim.uç sende beş kişi hayatindan geçiyor dikkat edersen bak hep civik civik iliskiler,lackalasmis muhabbetler,saçma sapan hitaplar...ayrilincada hakaret diz boyu yani o mesajlasan çiftlerin hiç de ozenilicek bir durumlari yok evliler de farklimi dört dörtlük evli bir çift varmi?sürekli problem es iyi ise ailesinden feryat figan ediyorlar...ne yalan soyleyim ben sana ozendim acikcasi...annenin babanin kiymetini bil gerisi hikaye sen iyi isen iyiler bu devirde kimse kimseyi cikarsiz sevmiyor üzgünüm ama durum boyle...

*Nasipse gelir Bağdat'tan Yemen'den nasip değilse ne gelir elden.

*Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir... Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür..

*Niyet kuldan, nasip Hakk'tandır.

Bu günlerde bu durumdan dert yanan kaç konu başlığı gördüm.. Yalnız değilmişim demek. Üzülüp pes etmek yerine Rabb'ime tevekkülle sarılınca umudumun tükenmediğini, hep yeşil kaldığını düşünüyorum..

Dua edip hayırlısını istemek en doğrusu bence. Yukarıdaki sözler sadece laf olsun torba dolsun diye söylenmemiş. Yaşanılanlardan yola çıkarak dillenmiş. Her çağda da bu zamanda olduğu gibi bu ve buna benzer istekler , beklentiler varmış.. Yalnızca bununla biz sınanmamışız.. sadece bizle de sınırlı kalmayacak bu duygular, istekler. Her şey olacağına varır. Umudumuzu yitirmeden Rabb'imizden bize hayırlısını vermesini dilemeliyiz.

İmtihan dünyası sonuçta burası. Sabırla ve duayla isteklerimizn hayırlısıyla olmasını dileyerek beklemeliyiz. Elimizden daha başkası gelmez çünkü.

Ben Allah'tan isterim. Verirse yüceliğidir, vermezse imtihanımdır. /Hz. Şems/

Hakkında ne hayırlısıysa onun olmasını dilerim. Rabb'im gönlüne göre hayırlısıyla versin inşaAllah..

Sen karsi taraftan hoslanabiliyor musun peki? Acaba cok mu soguksun, insanlar sana yaklasmaktan cekiniyor mu?

Daha önce ilişkin oldu mu hiç? Bende bi dönem öyle hissediyodum ve boşluktan saçmalamıştım bile. Sakın bu şekilde düşünme önce kendine güven Bence. Olucak diye düşün hep inan buna
Olmadı işte .Hep olacak gibi oldu . Hoşlandım belki de hoşlandılar ama elim elime değmedi . Olmadı duygusal bir şey.

28 bitti canım mesleğe geldik tek başına yaşamaya başladım ama ben biraz geç başladığım için yaşıtım da yok benden küçükler ya da erkek yok bu meslekte ya da buralı değilim uzaktayım memleketimden ...

Sen karsi taraftan hoslanabiliyor musun peki? Acaba cok mu soguksun, insanlar sana yaklasmaktan cekiniyor mu?
Kimi girişimlerim oldu ama artık o kadar olumsuz şeyler yaşadım ki artık kırılmamak yıpranmamak adına biri peşime düşmeden ben de çekingen davranıyorum. Yoksa denemek bile istemiyorum.Toparlanmak zor oluyor. Karşı taraf artık ısrarla düşmeden istemeden öyle aynı ortamda bulunma çabaları göz ucu ile bakma durumları benim için bitmiştir. Hiç soğuk değildim aksine ilgili ve alçakgönüllüydüm.

Olur olur..Yeni atandıysan farklı çevre iyi olur . Görücü çıkar belki kadınlar arasından.Kadınlarla da kaynaş.Kurs falan.Dua..

Olmadı işte .Hep olacak gibi oldu . Hoşlandım belki de hoşlandılar ama elim elime değmedi . Olmadı duygusal bir şey.

Boşver bi tane olsun son olsun. Bende 26 yaşındayım hiç sevgilim olmadığı zamanlar aynı senin gibi hissediyodum e oldu başım göğe erdi ayrıldım. Keşke olmasaydı diyorum. Keşke. Bence Rabbim seni koruyo kıymetini bil sakın isyan etme. Doğru insan olur inşallah ilk sevgilin ve evlenirsin bundan güzeli var mı

Evlilik için ideal yaştan öte ideal bir karakter olmali her iki tarafında olgunlasmis,belirli hayat kriterleri olan,kişilikli,kendini gerçekten iyi yetiştirmiş insanlar olmasi gerekiyor...aile etkeni de çok çok önemli çünkü çocuk nasil bir ailede yetişirse o şekilde şekillenir problemli aileden çikan çocuk cokda normal olmaz,normal gibi görünse de öyle cikmaz eskilerin bir sözü var anasina bak kizini al,kenarina bak bezini al derler yani aile nasilsa evladida oyledir...iki insan birleşip yuva kurunca ailelerinde gördükleri kari koca modelleriyle kari koca olurlar kendi atalarinda bu rolleri iyi idare etselerde disaridan bir etkiyle problemler yasaniyor çünkü ailede öyle yetişmiş kendi babasi kendi ailesi için annesiyle sorun yasiyorsa kendi de karisina kendi ailesi için sorun cikariyor vs vss evlilik çok karisik gerçekten en azindan benim evliligim cevremdeki evlilikler burada okuduklarim öyle...KV. Bana ornek olarak gösterdiği bir gelin kayonvalide vardi gerçekten disaridan görünce mükemmel bir aile dersin gerek koz gerek kayınvalidesi çok iyi anlasiyorlarmis gibi görünürdü koz kocasiyla keza öyle çok iyi bir çift bilirdik bir kaç ay önce kiz eşiyle kavga edip evi terk etti kizin elinden çocuğu da aldilar arkasından demegini birakmiyorlar hatta küçücük çocuğa annem beni hep dovuyordu demeyi ogretmisler mahkemede annesinin almasina engel olucaklarmis...

Hayat iste kimine erken kimine gec veriyor nasibini.. ama en onemlisi hayirlisi ciksin.. guzellik falan farketimiyor.. allah onu senin alnina yazmissa inan agiz dil baglaniyor.artik cogu insan bu yaslarda evlenir oldu. Yalnjzlik zor cok iyi biliyorum. Ama bekle.. karsina ciktiginda sanki bugunleri hic yasamamis gibi olcaksin ve bekledigine degecek emin ol...

daha yaşın kaçki akışına bırak
birazda kendini koşullamışsın emin ol rahat olunca gelecek dilediğin

ALLAH cc karşına hayırlı insanlar çıkarsın inşallah
28 yaşım bitti 29 a gidiyorum . Yani biri hiç olmayınca duygusal anlamda insan kendini sorguluyor. Bulunduğum yerde çok zor biri olması .

28 yaşım bitti 29 a gidiyorum . Yani biri hiç olmayınca duygusal anlamda insan kendini sorguluyor. Bulunduğum yerde çok zor biri olması .
işte çok geç değil koşullama kendini koşulladıkça zorlaşır kendine bol bol vakit ayır kendini önemse ..sonra bak neler olacak

Olur olur..Yeni atandıysan farklı çevre iyi olur . Görücü çıkar belki kadınlar arasından.Kadınlarla da kaynaş.Kurs falan.Dua..
O kadar çevre oldu ki .. Kadın sayısı fazla .. Kitle belli ..Benim şansım az.. Küçük yer zaten belli kitleye daha çok talep oluyor. Ben buraya çok yabancıyım onlara göre aslında öyle değil ya ... Onlar öyle .. Neyse ... Görücü işlerine karşıyım. Yani biri beni beğenmeden tanışmaya gitmem.

Neden karşısın belki hayatının insanı olacak o kişi?

erkeklerle doğru iletişim kuramıyor olabilir misin? yani güzellik, oturup kalkmasını bilmek, terbiye falan da önemli elbet ama adam evine mürebbiye almıyor.
biraz işveli cilveli olmak lazım.

erkeklerle doğru iletişim kuramıyor olabilir misin? yani güzellik, oturup kalkmasını bilmek, terbiye falan da önemli elbet ama adam evine mürebbiye almıyor.
biraz işveli cilveli olmak lazım.

Bence işveyle filan da alakası yok. Bende hep öyle sanar nasıl işveli olucam diye düşünürdüm. Sadece nasip bence birinin seni sevmesi için bi kriter yok. İlla şöyle ol böyle ol değil. Beni bile bu donuk soğuk halimle sevip ayrılmak istemeyenler olduysa kesin işveyle ilgili de değil diyorum bu olay :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…