kısmet diyecekseniz ama bu kadarı da olmaz diyorum ?

Bak canım ben de bekarım ve yaşım 1 ay sonra 30 olacak. Belki senin gibi bekar birinin bu konuda sana teselli sunması, fikir vermesi amacına ulaşmış evlenmiş bir insanın fikrinden, tavsiyesinden daha etkileyici, baskın olmayabilir. Sonuçta o da benim gibi bekar, evlenmek istiyor, aşık olmak istiyor, yuvası çocukları olsun istiyor ama hala benim gibi bekar diye düşünebilirsin. Fikrimi yeterince önemsemeyebilirsin..

Böyle düşünsen de hak veririm çünkü 3 aşağı 5 yukarı aynı hisleri, duyguları yaşıyoruz senle... ama şunu aklından hiç çıkarma dünyanın bir ucunda da yalnız başına da olsan eğer nasibin varsa o amacına ulaşacağın isteğinin saati şaşmaz ve gelip seni bir vesileyle bulur. Bunu kendimden örnekleyemesem de çevremdeki olaylardan çok analiz etmişliğim var. Yani demek istediğim çevrem yok falan diye sakın ümidi yitirme. Sen sadece pes etmeden, ümidini yitimeden Rabb'imizden iste, Hayırlısıyla olsun diyerek iste. Yüce Allah hiçbir eli boşa çevirmez.

Ben hala sanki her an olacakmış gibi umut ederek dua ediyorum Allah'ıma.. O da hiçbir belirti bile yokken. Yani bir eş adayı bile şuan çevremde yokken.

yok vardır sizin bir çekiciliğiniz. bakın ben sevgiden bahsetmedim. 29 yaşında henüz hiçbir erkek arkadaşı olmamış bir hanım konu sahibi.
belki de davranışı doğru değildir. bir sinyal yolluyordur farkında olmadan ve bunlar çoğunlukla az bir çabayla düzeltilecek şeyler.
belki çok konuşuyordur, ya da hiç konuşmuyordur. belki farkında olmadan karşısındakini eziyordur, erkek de kendisini geri çekiyordur.
elbette vakti zamanı geldiğinde aşık olduğu, mutlu olacağı kişiyi bulacak ama ben genel olarak kadın-erkek ilişkisinden bahsediyorum.
eğer bu yaşına kadar flörtü istediği halde olmadıysa tavrında bir sorun olması çok muhtemel.

erkeklerle doğru iletişim kuramıyor olabilir misin? yani güzellik, oturup kalkmasını bilmek, terbiye falan da önemli elbet ama adam evine mürebbiye almıyor.
biraz işveli cilveli olmak lazım.
Durduk yere olamam ki...Adam önce benle iletişime geçecek ki arkadaşlık ilerleyecek ki yapalım... Yoksa ortalıkta işve cilve ile adını çıkartırlar burada ki ..Çıkarttılar da .. Yani diyorum burada erkek gibi kızın bile adayları çıkıyor ki .. Odun gibi dan dan konuşan kişilerin de talipleri dolu ki
işve naz sevgili olduktan ya da eş olduktan sonra anca benim için :)

ben o açıdan bakmamıştım haklı olabilirsin. benimde 24 yaşıma kadar hiç olmamıştı. bi kişiyle konuştum başta hevesliyken sonra istemedi. çok üzülmüştüm. etrafı epey gözlemlemiştim o ara. kendimde o ilişkide yanlış yaptığım şeyleri buldum. çok dertli bi tiptim herşeyden yakınırdım ve çok asosyaldim hep ders çalışırdım sıkıcıydım yani. sanırım bu yüzden kaçtı o çocuk :)) sonra kendimi deiştirmeye çalıştım. daha eğlenceli güleryüzlü olmaya gayret ettim. insanların içinde soğuğum ağzımı bıçak açmaz kalabalık ortamda bu huyumu deiştiremedim mesela. eski sevgilimde yakınırdı biraz. ama haklısın düşününce anladım demek istediğini. illaki bi yerlerde yanlış yapıyor olabilir...

Olabilir ama hep düşüne düşüne gerektiği yerde konuşurum bilmiyorum ya da sohbetim mi iç açıcı değil . Halbuki çok geyik yaptığım arkadaşlarım da var .Ama bazen sohbet edecek şey bulamam . Bilmiyorum belki de hayattan çok şikayetçiyim. Uzun zaman yolunda gitmedi . Ünv kazanacam derdi .İş bulacam derdi. Şimdi ise memleketim memleketime döneceğim derdi.

evet uzun zaman üniversiteye gideceğim derdi. İş bulacağım derdi . Şimdi de memleketim memleketim derdi. Yani evimden uzak bir şehirdeyim. Kültür olarak da farklı olduğunu düşünüyorlar aslında öyle değil ya her neyse. Ama olacağı varsa olur belki de ama bilmiyorum işte belki de benim de yönebileceğim erkek olmadı . Üniversite de oldu aslında çok istedim uğraştım. Hep sen harikasın canımsın evlenilecek kızsın derdi ellerimi tutup arasına alıp . Sonra arkasından ben seni kardeşim gibi görüyorum.Yıllarca böyle sürdü. Hep onu bekledim .Bende çok seviyordum onu çok hem de . Arada gelenler olduysa da hiç umrumda olmadı konuşmak isteyenler o benim mükemmel erkeğimdi ama hep böyle ilerledi.Şimdi gözlerim doldu.

tabii ki biraz açık, biraz rahat olmak lazım. bazen fark etmeden çok katı olabiliyoruz, ailemiz, arkadaşlarımız bizi sevdikleri için fark etmiyorlar ama bizimle ilk kez tanışan insan bizi biraz "katı" buldu mu, geri adım atıyor.
hah şimdi anlaşıldı.
senin kafanda başka sorunlar var. öncelikle pozitif olmayı dene. belki de kötü bir dönem yaşadığın için olumsuz sinyal yolluyorsundur, lütfen bana daha fazla sorun çıkarma diye.
ben bir ara yapıyordum çünkü kendimden biliyorum.
arkadaş ortamı farklıdır. orası senin doğal alanının, erkeklerle iletişimdeyken biraz rahat bırak kendini, işler eninde sonunda yoluna girecek, girmezse de salla hiçbirimizin dört dörtlük hayatı yok, bir şekilde b.ktan işlerde çalışıp, eve gelip yemek yiyip, uyuyoruz, haftada bir de eğlenmeye gidiyorsak, acayip sosyal olduğumuzu falan sanıyoruz. bakma sen etrafında o gülücükler saçan tiplere, bir saat önce kocasıyla çoraplarını 3 gündür değiştirmediği için kavga etti halbuki.
o kadar da düşüne düşüne konuşma, saçma sapan şeylerden de bahset. istediğin gibi biri ol. önce sen kendini beğen. sadece güzellik olarak değil, insan olarak. kendini beğendirmeye çalışma, doğada seçici olan dişidir, bunu sakın unutma.
çok yüz veriyoruz erkeklere, hepsi mağara adamı gibi davranmaya bayılıyor ama o mağaradaki ataları gibi olsalardı çocuk yapabilmek için diğer erkeklerle savaşıp bizi "hak etmeleri" gerekirdi.
kendini beğendirmeye çalışma ( bu tavsiyelere uyup burnundan kıl aldırmaz gibi de davranma) sadece sen rahat ol, bu mevzuyu takma kafana.
hayatını düzene koyduğunda, taşlar oturacak yerine.
sana tavsiye verdiğime bakma, benim de sevgilim yok
bu cümleyi sona saklamam iyi oldu, değil mi

Fiziksel değişime de git madem.ki, sacin sariysa kahverengi veya siyah yap, bir değişiklik yap bulunduğun ortamlarda fark edilmesi sağlar. Kısmet ama katılıyorum arkadaşlara kaderden öteye geçmez derler ya o hesap sanırım.

Senin tek hatan var sürekli bu konuyu kafana takmak. Benim aklımda hiç yoktu evlilik, eşim de artık kafasina göre kimseyi bulamadı diye bekar yaşlanıcam dermiş. Ama Allah yolumuzu bir şekilde kesiştirdi. Beklenti içinde olma. Daha yaşın genç. 21- 22 yaşında evlenip boşananlar var. Sabret sabret olacak.

Bende senle aynindurumdayim gorustugum kisiler oldu basta hoslandilar etkilendiler sonra kactilar bilmiyorum napiyorum ama nasip demekki ya olmicaksa olmuyo olucaksa oluyo

Bende 25 yaşında ilk sevgilimle oldum o da beni aldattı arkadaşına ayarlamaya çalıştı...
Ilklerimi bu kadar boş bir şeref yoksunuyla yaşamak istemezdim
Kader kısmet değilde nedir. ..
Şimdi 26 yaşında sevgiye inanmayan soğuk biri haline geldim
Allah büyük Umudunuzu kaybetmeyin

Resmen okumadan devamini bildim bilmesem diycem ki ben ne ara yazdim yaş hariç hepsi aynı. Yok olmayinca olmuyo herkes soruyo nasıl ya güzel kizsin konustugun gorustugun yok mu falan diye yok anam yokenereye elimi atsam kurutuyorum resmen bende sen gibi :) hani bazen bende lanetlendimdi diye düşünmuyor değilim :)

Çok acayip işler bunlar. Her dediğine imzamı atarım. Belli bir formülü kriteri yok işte. Karşılıklı denk gelmek tamamen. 16 yaşımdan 21 yaşına kadar hiç yalnız kalmadım. Sonra pat diye kesildi. Yıllarca yalnız kaldim ben de. Kimseden hoslanamiyordum da. Şimdi aman hiç istemem insallah açılmaz dediğim biriyle birlikteyim. İşveli ve cilveliyim bu arada. Bildiğim tek bir şey var o yalnız olduğum süre bana çok şey kattı, öyle olması gerekiyormuş demek ki. Her şeyin bir nedeni var sanırım, cok seyapmamak lazım.

Canim benim sen psikolojik olarak kendini yerin dibine sokmussun zaten, etrafina yaydigin negatif enerjiden erkek sinek bile yaklasamaz yani o derece vahim duruma dusurmussun kendini..allah bilir ortamlarda kendini kasiyor ve suratsiz bi ifadeyle dolasiyorsundur ben oyle hissettim acikcasi yani demem oki KENDINI SEV once simart kendini deger ver cok dusunme,oluruna birak hayatin sana getirdiklerini yasa ve icinde hic bisey birakma tatlim bak gor o zaman ne pervaneler donuyor etrafindasen gozunde buyutuyorsun canim..

Canını sıkma Allah büyüktür
mutsuz bir birlikteliğin ya da acı ile bitecek bir evliliğin olacağına sabır et dua et Allah inşallah karşına seni her türlü mutlu edecek birini çıkarsın inşallah
inan klişe dersin belki ama gerçekten nasip kısmet bu işler

Olup kırımkırımkırılacagına hic olmaması yegdir. Ben de perı masalında yasıyordum sonra burnumdan geldı ve gıttı. Ayrıca evlenen mutsuzluk içinde kıvranan cok ınsan var. Bazen ben de uzuluyorum sevdıgım adamdan bı oglum olsa ıdı yuzu gozu ona benzese ıdı diyorum ama yok. Simdinin erkekleri kadınlar kadar erkek degıller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…