- Konu Sahibi AYLINNN7677
-
Bu işlere çok kafa yormamak gerek derim ben..
Şekil A:Ben!!!hihoyyyt
Bir ara çok kafa patlattım,bir yere varamadım..
En iyisi akışına bırakmak hayatı..
Duaları da eksik etmemek gerek tabii..:1rolleyes:
Olsa da olmasa da huzurumuz tam olsun da gerisi boş...
bende onu diyorum şekil A sın mesela..kusurun yok gibi..lakin üzünütüler yaşamısın..bunun sebebi kader mi...bendede var o tür sorunlar ama sanırım yanlış seçimlerim birazda kafasızlığım...peki sen diyorsun?
Bende sizdenim kızlar sevdiğim bir yazıyı paylaşmak istedim durumu özetliyor,
Olsun istersin…
Hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
Aşktır ; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin…
Bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş (?) ne de çözüm için bi’şeyler yapma gayretinde.
İştir ; sabahlarsın, “olsun” diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin…
Dosttur ; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi “O’na” ayırmaya çalışırsın…
Sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın… Bakarsın ki her şey başladığın gibi!
Olmuyorsa, olmuyordur!
Gönlün rahat mı?
Elinden geleni yaptın mı?
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın…
[sıze="2"]bende insanların kaderlerini kendilerinin çizdiklerine inanırım...
önümüzde her zaman iki yol olduğunu düşünürüm...
Ama bu iki yol içinde iyi olan ve kötü olan derim...
Ve bu yollara göz göre göre gireriz.. çünkü olan olaylar karşısında biraz olsun tecrübemiz vardır ilk başta hiç bir şey bilmeden aldığımız yolda bir çok öğreniriz bir çok şey görürüz ve bu gördüklerimiz bize yol gösterneye başlar bir süre sonrada yol ayrımına götürür...
Gördüklerinden bir ders almayıp olmicak olanı oldurmaya çalışırsan ve kafanı aklını mantığını kullanmayıp inadına o yolda yürümeye devam edersen.. Herşey tam tersi bi sonuç verir..sonra da kaderimde bu varmış kısmet değilmiş hayat bana gülmedi denir..
öyle mi acaba? Kadermiydi bunu yapan yoksa insanın aklı mantığımıydı...
.
.
Aklını kullanan insanlar için hayattan ders alan insanlar için ise herşey iyidir arada küçük pürüzlerde olsa hayat onlara gülmüştür aradıklarını bulmuşlardır mutludurlar... Buda onların verdikleri bi karardır.. Diğer yolada gidebilirlerdi ama gitmediler..bu da aklın ve mantığın işidir...
.
.
Küçük bir örnek vermek istiyorum.. Bir kadın ve erkeği düşünün.. Bir şekilde karşılaştılar tanıştılar birlikteler.. Birbirlerini tanıma aşamasında bazı sorunlar oldu.. Yalanlar söylendi sözler verilip tutulmadı ihanetler oldu... Ama hep affedildi..şiddet uygulandı küfürler edildi..ama yinede değişeğine inanıldı.. çünkü sevgi ağır bastı.. Herşey düzelicek dendi..ve sonra evlendiler..
Aradan zaman geçti yine bu sorular baş gösterdi.. Kadın bu olaylara rağmen ayrılmamakta ısrarlı adamda zaten öyle yada böyle yürütmekte..
Sonuç olarak kadın:" ben bunları hak edicek ne yaptım? Hep çaba sarfettim hep alttan aldım hep uğraş verdim kurtarmak için bu ilişkiyi bu evliliği sonu böyle mi olmalıydı? Buda benim kaderimmiş!!"
şimdi bu kaderin işi mi sizce?
Yoksa aklını kullanmayan bi kulun işi mi?
Kader böyle bir şey insanların seçimlerinden oluşan seçtikleri yolda davranışlarıyla şekillenen bi kavram..ben böyle düşünüyorum.. Bunlarda benim fikrim.. [/sıze]
gerçekten bir kitabı özet halinde anlatmışşın..tamamen katılıyorum..gözgöre göre lades diyenler hep kaybetmiyormu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?