O zaman kafirin biri benim ölüm tarihimi erteleyebilir mi?
Allahın yazdığını, tayin ettiğini hangi beşer değiştirebilir. Lütfen geniş düşünün.
Ne ilgisi var geniş düşünmekle , dar mı düşünüyorum ben şimdi aksine ben hem sizin düşündüğünüzü hem de bilgimi sunuyorum , okuduğum fıkıh , kitaplarından bilgilerimi aktarıyorum ilginçsiniz gerçekten .
Kader sabit değildir , insanlar dualarla bir çok şeyi yapabilir .Dua deyince siz ne anlıyorsunuz bilemiyorum .
Ayrıca evet büyü ile bir başkasının canına kastedebilirsiniz başarılı olursanız da cezasını çekersiniz. Oluyor böyle şeyler kötü niyetli insanlar yok mu siz kendiniz dua ile korursunuz.
Başınıza gelmemesi dileğiyle.
[/QUOTE]
Dini konuları konuşmak yasak aslında ama yol mecburen oraya çıkıyor. Yani şu kadarcık açıklamalar sorun olmaz umarım..
Duanın açıklaması kişiseldir.
Ben duayı darda kalmadığım zaman genelde şükür amaçlı yapmaya çalışıyorum desem bakış açımı anlar mısın?
İkincisi kısmet olayı, evlilik olayı bizim ülkemizde top bir mesele olduğu için bu sektör haline gelmiştir.
Git bir sözüm ona hocaya evlilik çağında olan her kıza kısmetin kapalı, biri sana büyü yapmış der. İstisnasız böyledir.
Ha yapmaya çalışan da mutlaka vardır. Ama zaten onların takdiri Allah katındadır. Kaldı ki Allah gerçekten inanan, ona dua eden, sadece Odan dileyen kullarını korur. Bu şekilde Ona güvenirsen zaten kimse sana kötülük yapamaz.
Kısa bir hikaye anlatayım sana.
Adamın biri bir mağaraya çekilip sürekli ibadet edermiş. Gitmiş bu adam Davut Peygambere demiş ki: Rabbime sorar mısın benim yerim cennet mi cehennem mi?
Hz Davut demiş ki senin yerin cehennemiş.
Adam apar topar kalkmış.
Davut peygamber nereye gittiğini sormuş.
Adam demiş ki: mağaraya gidiyorum biraz daha ibadet edeceğim. Rabbim öyle dediyse bir hikmeti vardır.
Ve bunun üstüne Davut peygamber demiş zaten yerinin cennet olduğunu.
Yani demek istediğim sen Allaha güvenip, ona sığındıktan sonra neden korkuyorsun ki? Sana bunu yapanlar korksun.