kısmetsizim... ne yapmalıyım

falanca_23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
126
60
48
Arkadaşlar uzun zamandır hayatımda kimse yok.. yaşım 25 e yaklaştı ve istemeye gelen bile yok beni. Yanlış anlamayın, evlilik delisi değilim ama artık yaşıtlarım evleniyor çoluk çocuğa karışıyor… kendimi kötü hissetmeye başladım. Ne yapmalıyım anlamadım. Artık kendime bile güvenmiyorum, kendimi çirkin beceriksiz bulmaya başladım. Ailemin de hiç öyle beni evlendiresi yok. İstemiyor değiller ama istiyor da değiller. Arkadaşlarımın aileleri onlara çeyiz yapma derdinde benim inanın 1 tane çatal kaşık bile yok çeyiz olarak. Annem bu konuda bana hiç destek olmuyor. Akıl vermiyor. Ben de sizlere danışmak istedim. Ne yapmalıyım… nerde yanlış yapıyor olabilirim. Çalışıyorum, mesleğim var. Sürekli iş yerindeyim, yorgun geliyorum eve çok fazla dışarı çıkamıyorum. Sizce ne yapmalıyım. dua önerileri de alabilirim :)

25 yaş geç değil öncelikle. ikincisi benim annem de bana hiç çeyiz yapmadı. evlilikte para konuşur kızım dedi. ve haklıydı. benim de mesleğim var evlendikten sonra tak tak ne varsa hepsini aldım. üçüncü olarak kısmet tavsiyesinde kız arkadaş çevresini genişlet. birinin abisi, kuzeni, arkadaşı, tanıdığı illa oluyor

karsina insllah hayrli biri cikar .hayiflanmakta haklosin insanin cevresinde birileri olmayinca akraba es dost cevreleride fAal olmayinca insan ister istemez o piskolojiye dusuyor

İstemeye gelen bile yok derken? O en son aşama değil mi? hem hayatında biri olmadan daha ne ceyizi yahu? Daha 25 yaş, kim sokuyor bunları kafanıza? Önce bir sevgili edinin tanıyın gezin dolaşın. Maasinizi yiyin falan, sonra isterseniz evlenirisiniz.

25 yaş asla geç kalınmış bir yaş değil .. Madem çalışıyorsun çeyizini sen yapabilirsin ..
Bence en güzel yaşlar gez toz hayatını yaşa .. Kısmet nasip ne zamansa o zaman karşına çıkacaktır biri ..

Son üç beş gündür bu yirmibeşliklerin evde kaldım tribi nedir yahu? 25 yaşındasınız henüz, bunu dert edecek yaşdeğil. Hoş hiç bir yaş dert etmemeli ama siz hiç etmemelisiniz.

25 yaşımda çeyizim yoktu, çeyiz yapma düşüncem de yoktu. Görücü falan da gelmiyordu ki zaten benim hiç görücüm olmadı. Çirkin miyim acaba ? Çok acayip kafalar bunlar.

Daha hayatının baharında, çalışan, üreten, ayakları üzerinde duran sosyal olması gereken gencecik kadınların bu şekilde çeyize, görücüye, evliliğe takılı kalması beni benden alıyor.

al benden de o kadar
aklım duruyor bunları okuyunca
zehir zemberek yazmak istiyorum

konu sahibi azıcık kitap oku kitap

Çeyiz alışverişi yapma, onun yerine kenara köşeye almak isteyeceklerin için para ayır.
Annen en güzelini yapıyor. Her ay yeni bir şey çıkıyor ve geçen yılın bile modası geçiyor. Paran varsa o dediklerini almak 1 hafta zaten. Çokta dert degil yani.
Kismetsizlik konusuna çözüme kendini kiyaslamayarak baslayabilirsin. Yasitlarin evlendi diye sen kendini kötü hissetme. Ki 25 bile değilsin daha :) bu panik le karşına çıkan insanları da yanlış degerlendirirsin, hayatı akışına bırak biraz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…