kısmetsizlik :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Liar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşımız ne güzel söylemiş, doğru da söylemiş bu hayatta kilolular evlenemez bence de, öyle, kiloluların böyle bir seremoniyi yaşamasına doğa ayağına toplum izin vermiyor, bence kiloluları krematoryuma göndermek lazım göz zevkimizi bozuyorlar, allah kiloluları alsın taaaaa kimsenin bilmediği bir adaya yanında üç şey olmadan atsın ,kimse alınmasın... :)))
şimdi arkadaşımız böyle demiş ama çirkin kadına kese kağıdı var peki şişman kadına ne yapacağız?
hayatın gerçekleri 50-60 kg arasında ise dışarıda tonla muhteşem kadın geziyor yalnızlıktan lezbiyen olmuş???
hadi onu geçtim dip boyası gelmiş mısır püskülü sarı saçları ile 50 kelime türkçe konuşan face twet ten hallice bir bayan adam akıllı hayatı özümsemiş hazmetmiş kilolu bir bayandan daha mı değerlidir?
tatlı arkadaşımız kilolu kilolu tercih edebilir diye bir denklem yapmışsa şöyle bir denklem kurabilir miyiz peki??
uzun = uzun
kısa = kısa
hünsa = hünsa
şişman = şişman
dişleri bozuk = dişleri bozuk
burnu büyük = burnu büyük
kıçı büyük = kıçı büyük
sorunu cevabını vereni karya kalbinin derinliğinden öpücük gönderecek : )

Yanlız denklemlerinde sorun var karya
Uzun olupta şişman olanları ne yapacağız?:1:

arkadaşımız ne güzel söylemiş, doğru da söylemiş bu hayatta kilolular evlenemez bence de, öyle, kiloluların böyle bir seremoniyi yaşamasına doğa ayağına toplum izin vermiyor, bence kiloluları krematoryuma göndermek lazım göz zevkimizi bozuyorlar, allah kiloluları alsın taaaaa kimsenin bilmediği bir adaya yanında üç şey olmadan atsın ,kimse alınmasın... :)))
şimdi arkadaşımız böyle demiş ama çirkin kadına kese kağıdı var peki şişman kadına ne yapacağız?
hayatın gerçekleri 50-60 kg arasında ise dışarıda tonla muhteşem kadın geziyor yalnızlıktan lezbiyen olmuş???
hadi onu geçtim dip boyası gelmiş mısır püskülü sarı saçları ile 50 kelime türkçe konuşan face twet ten hallice bir bayan adam akıllı hayatı özümsemiş hazmetmiş kilolu bir bayandan daha mı değerlidir?
tatlı arkadaşımız kilolu kilolu tercih edebilir diye bir denklem yapmışsa şöyle bir denklem kurabilir miyiz peki??
uzun = uzun
kısa = kısa
hünsa = hünsa
şişman = şişman
kıçı büyük = kıçı büyük

siz başından beri neden agrefisiniz anlamadım ..
ben olanı söyledim ..
ben şişmanlar evlenemez demedim ki zaten tabikide evlenir ..
ben çekici gelmez dedim sedece fit bir erkeğe ..

eğer oynak olmamakla, eli yüzü düzgün olmakla, kilolu olmamakla oluyorsa bu işler, demek ki sen hem oynaksın hem çirkinsin hem de şişmansın.
biraz ayakların yere bassın, 25 yaşındasın, romantikliği bi kenara bırak.

Bence çok yersiz ve saçma bir yorum yapmışsınız.Arkadaş bizden bir öneri,yorum bekliyor ve belli ki bir destek istiyor.Bu saldırganca tutumu hakedecek kötü bir taraf göremedim yazısında.O belli ki toplumdaki genel değer yargılarını düşünerek" böyle,böyle,böyle" olmadığım halde tarzında yazmış.Toplumda bize dayatılan"kiloluysan olmaz,oynaksan olmaz,uzunsan olmaz,kısaysa olmaz,sakallıysan olmaz,bıyıklıysan olmaz" yargılarından ötürü bu bizim de bilincimizde ister istemez yer ediniyor zamanla...oyüzden bence biraz daha içgörülü olabilirsiniz.

Eminim kendisi de toplumdaki bu şekilcilikten nefret eder sorsanız,ben de nefret ediyorum,bla bla bilmem nesi olan insanların hiç yaşamaya hakkı yok zaten onları çöpe atalım,onlar gitsin gezegen daha rahat olsun,bla blası olmayanın sevilmeye bile hakkı yok o kimki,bla bla olmuyorsa kimse onu istemez kimse sevmez...Tüm bu değer yargılarının ben tam .....Nefret ediyoruz ,buyüzden de istenmediğimizi düşündüğümüzde elimizde olmadan öyle miyiz diye düşünüyoruz.

Son düzenleme:
Ya genelleme yapamayız bu konu öyle bir konu.
Kimisi zayıf kimisi kilolu sever.
llk görüşte için görülmüyor sonuç olarak.
Bir söz var insanlar kıyafetleriyle karşılanır sözleriyle uğurlanır diye sanırım böyle bişeydi. Doğru da bence.
Burda arkadaşımız yanlış yorumlanmış.
O içinde bulunduğu psikolojik durumu aktarmak istemiş. İnsan kendine yöneltir ya ben şöyle değilim böyle değilim neden biri yok.
Yoksa kimseye laf atmamış.
Bazıları maşallah elinde sopa bekliyor.

canım, ne güzel söylemişsin doğru insan ilk başta estetiğe bakıyor bu gerçeği kimse değiştiremez.
arkadaşımız hatayı yanlış yerde aradığını hepimiz dile getiriyoruz, ancak konu başka yerlere kayıyor.
kimse arkadaşı yargılamıyor kimsenin haddi ve hakkı da yok.
üslup meselesinde göze batan bir takım cevaplar vardır tartışmaya açıktır bunun harici kimsenin arkadaşımızı darağacına astığını görmedim.

Birilerini kırmak neden böyle haz veriyor ?
Kızı konu açtığına resmen pişman ettin ya.

Bence çok yersiz ve saçma bir yorum yapmışsınız.Arkadaş bizden bir öneri,yorum bekliyor ve belli ki bir destek istiyor.Bu saldırganca tutumu hakedecek kötü bir taraf göremedim yazısında.O belli ki toplumdaki genel değer yargılarını düşünerek" böyle,böyle,böyle" olmadığım halde tarzında yazmış.Toplumda bize dayatılan"kiloluysan olmaz,oynaksan olmaz,uzunsan olmaz,kısaysa olmaz,sakallıysan olmaz,bıyıklıysan olmaz" yargılarından ötürü bu bizim de bilincimizde ister istemez yer ediniyor zamanla...oyüzden bence biraz daha içgörülü olabilirsiniz.

Eminim kendisi de toplumdaki bu şekilcilikten nefret eder sorsanız,ben de nefret ediyorum,bla bla bilmem nesi olan insanların hiç yaşamaya hakkı yok zaten onları çöpe atalım,onlar gitsin gezegen daha rahat olsun,bla blası olmayanın sevilmeye bile hakkı yok o kimki,bla bla olmuyorsa kimse onu istemez kimse sevmez...Tüm bu değer yargılarının ben tam .....Nefret ediyoruz ,buyüzden de istenmediğimizi düşündüğümüzde elimizde olmadan öyle miyiz diye düşünüyoruz.

canım üslup meselesini biz aramızda çözdük konu sahibesi ile.

eğer oynak olmamakla, eli yüzü düzgün olmakla, kilolu olmamakla oluyorsa bu işler, demek ki sen hem oynaksın hem çirkinsin hem de şişmansın.
biraz ayakların yere bassın, 25 yaşındasın, romantikliği bi kenara bırak.

yorumun çok gereksiz olmuş.anlatma uslubun karşındaki üzgün olan insanın sinirini bozmaktan öteye gitmez.buradaki bayanlar içinde bulundukları sıkıntıları paylaşmak için bu pletformda bulunuyor.bırakda içinden geçenleri sansürsüzce anlatabilsin.bizim yapmamız gereken de onu irdelemeden ve incitmeden yardımcı olmak öylemi?

Son düzenleme:
Birilerini kırmak neden böyle haz veriyor ?
Kızı konu açtığına resmen pişman ettin ya.

aynen! eminim o hiçbir artniyet,hiçbir kategori küçümsemesi yapmadan yazdı yazdıklarını.ama diğerleri neyapıyor... bence bu tarz konularda yazan kişiye fikren yardımcı olmak istemeyeceksen hiç yazma daha iyi.

Madem aranızda çözdünüz sorun yok demektir,önceki sayfaları okuyamadım. umarım çözülmüştür.

canım sana gelincedetamamen sana katılıyorum.bu devirde malesef erkekler kızdan anlamıyor sen sabırlı ol umarım şans eninde sonunda seninde kapını çalacaktır.evet yalnızlık duygusu zor ve çevrende ki akranlarının evli çoluk çocuk sahibi olmasıda canını sıkıyor olabilir bu doğal bir ruh hali.sen en azından şöyle düşünüp dahada rahat olabilirsin hayırlısı buymuş.

uzun = uzun
kısa = kısa
hünsa = hünsa
şişman = şişman
kıçı büyük = kıçı büyük

karya :3: bana öpücüğü yolla
neden derseeeeeennn
kocamında benimde dişlerimiz çarpık na böyle :27::27::27:

iyide çoğu erkek bakıyor kim ne derse desinn ..yani kimse kilolu birini çekici bulmaz ..
ama kendide kiloluysa olabilir tabi ..
hayatın gerçekleri var sonuçta kimse kimseyi kandırmasın ..
alınganlık yapmanın ailemi yok zaten öyle birşey demek istemedi arkadaş ..

Pardon, sizinle konuştuğumu sanmıyorum ?

Evet alınabilirsin. Çünkü çok sert çıkışlar yapan birtek sen varsın.

: )))
peki.
konu sahibesi arkadaşımızın yazdıklarına baktım, hatasını "ayy canıımm, ciciiimm, şöyle böyle" demeden direkt olarak söyledim. anlamadı ve hemen ne saçmalıyorsunbe diye kılıçları çekti. özelden bana güzelce bir cevap yazdı : )) sıkıntı yapmadım.
sonra açıkladım aslında ne demek istediğimi bu sefer süslü ve daha ayrıntılıydı anladı ve aramızda anlaştık.
altını çiziyorum "anlaştık"
burada tek sıkıntı olan hemcinsimin ahmak erkeklerin körlükleri yüzünden hatayı kendinde aramasına anlam veremeyip sert bir üslup da yanıt vermemdir. bunu kabul ederim, ama kırdığım noktasını etmem. hakaret etmedim, saldırgan bir tutum sergilemedim yalnızca dolaysız ve sertti yanıtım.
sizlere gelince, burada zalim ve mazlum yok, ortada bir mağdure de yok, bu mülkiyetçiliği bir kenara bırakarak müşterekte buluşarak anlamaya çalışmamız daha faydalı olur hepimiz için.

bir sürü yazdığı şeyden cımbızla o noktayı bulup çekmişsiniz ..
bende yorum yaptım .. konu konudan çıktı şişman-zayıf olayına döndü ...

Yaptığım yorumları bir daha dikkatle okuyun. İki yorum yaptım . İkinci yorumumda konu sahibiyle ortak noktada buluştuk.
Siz şişman-zayıf olarak görüyorsunuz ama ben bu işi madde olarak görüyorum.
İlk yorumumda dediğim gibi; dil,din,ırk,göz rengi, o rengi bu rengi fark etmiyor, kısmet. Zamanı gelince gelir. Bu beklentilerin rahatsız edici özelliklerinden kurtul, zamanıysa olur dedim.
Aksine, siz benim yorumumdan sadece "Zayıf-şişman" olayını yakalamışsınız.

Kısmetin kapalı olup olmadını hiç bir insan bilemez.
karamsarlığa lüzüm yok.Zira ( geçici bir durumdur.)

Elbebette
isteğimiz bir şeyi elde etmek için bazı sebeplere teşebbüs etmemiz gerekir.ancak istediğimizi elde edemezsek o zaman, hakkımızda hayırlı değilmiş deyip olduğumuz duruma şükretmek gerekir.

Ayrıca Çevremde kısmetim bağlanmış bu nedenle evhama kapılan insanların laflarını çok duyarım bu tür kimseler tereddüt etmeden konuşabiliyorlar
oğlumuzun yada kızımızın kısmeti bir türlü çıkmıyor,çıkanlarda bir türlü sonuçlanmıyor hımm demek ki evladımızın kısmetini bağlamışlar,zaten falanca akrabadan yada komşudan da şüpheleniyoruz gibi vs.. kolayca hükümler verebiliyorlar

Ancak şunu iyi bilmeliyiz ki;

Allah (cc) Hiç bir insana yada varlığa, başkasının kımsetini yada rızkını bağlama imkanını ve hikmetini vermemiştir.

Bu nedenle kısmetsizlik,kısmetin bağlanması gibi bir gerçek olamaz,ancak kısmet beklemesi diye bir gerçek olabilir.

Bazende her şeyde bir hata bularak yada çok detaycı ve mükemmeliyetçi davranarak olası ksımetlerimizide öteliyoruz diye düşünüyorum lakin tüm çabalara rağmen beklentilerimiz gerçekleşmiyor ise,bu durumda kaderin hükmünüde unutmamalıyız.

kendini sev ve bol bol dua et mutlaka senin için hayırlısı olacaktır.

Konu sahibesine sesleniyorum :

Liar ben seni ilk yazdığım cevap ile kırdım mı?

konu sahıbıne neden çıkış yapıldı anlamadım valla ınsan konu acmaya korkacak artık buraya..

Back
X