Kitap gibi ev

Milletin evi düzenli dediğin millet kim ? Sanane yahu milletten değermi kendini bu kadar yıpratmaya tüp bebek sürecindeyim diyorsun ihtiyacın olan tek şey dinlenmek ve bol moral herseyi bu kadar kafana takarsan vurulduğun onca iğneyle kalırsın alt tarafı ev işi beğenmeyen gelmesin evine. Benim camlarım en son geçen yıl ağustos ayında silindi. Camlar silinmedi diye ölmedim gayette umrumda değil, geçen yıl eylülde tedaviye başladım. Tüp bebekti hamilelikti derken zerre kadar takılmadım bile Allah nasip ederse doğuma 1 ay civarı kaldı. 1 aydır evde tek halı yok yıkandı geldi elimi sürmedim çağırırım birini yapar . Evin pis diyen gelmesin 3 günlük dünya boşver gitsin

Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
Bende bundan şikayetciyim hislerime tercüman olmuşsunuz.bende ayda yarım gün gelebilecek birini bulamadigim için işler hep bende ve o kuruyan çamasirlari bi türlü yerlestirmeye vaktim olmuyo.giysi odasinda her zaman yerlesmeyi bekleyen giysiler ve nevresimler beni hep sinir ediyo ama vakit yok:(

Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
Yetistiremiyorum ama kafaya da takmiyorum. Oldugu kadar. Kitap gibi evim olsun diye kendimi paraliyacagima oturup kitap okuyorum mesela

Daha önceki bir konunuzu hatırlar gibiyim ve yanlış anlamayın ama obsesif olduğunuzu düşünüyorum. Bu şekilde sadece kendinize eziyet ediyorsunuz, dışardan gelen insan evinizin ne kadar temiz olduğuyla bu kadar ilgilenmeyecek bile.

Yarı işi eşime veriyorum. Bir de calisiyormussunuz ama bütün işi siz yapıyorsunuz. Çok sıkıcı ya.

Yani bir şekilde temizligi bulaşiklari yemegi hallediyorum ama ev hep dağinik.benim derdim bu dağinikliğin hiç bitmemesi.toplamaya enerjim kalmiyor

Tüp bebek sürecine girmişsin kuzum temizliği bir kenara bırakmn lazım kendini temizlikle yorma . Ayrıca bırak biraz dağınık kalsın evin işi nankör bir yerden yaparsın bir yerden dağılır. Sadece elini aldığını yerine koymaya alıştır ev dağınıklığı olmaz hafta da bir gün de temizlik yaptın mı yeter

Ev işlerine nasıl yetişiyorum? Çok basit: Yetişmiyorum! =) Her zaman şu anlattığınız tempoda mı yaşıyorsunuz? Ne zaman ayaklarınızı uzatıp, bir kahve içip, hayal kuruyorsunuz? Ne zaman kitap okuyorsunuz ya da film izliyorsunuz? Ne zaman hiçbir şey yapmadan, sadece kendinizi dinliyorsunuz? Bana göre şu saydıklarım, çamaşırdan da bulaşıktan da daha önemli şeyler. Bir de küçük çocuğum var düşünün. Bazen halının üstünde oyuncaklardan adım atacak yer olmuyor. Onları mı toplayayım, yemek mi yapmaya girişeyim, yoksa lavaboyu mu ovayım diye düşününce, yemeksiz olmaz diyorum. Yemek yapıyorum, gerisi bir gün daha bekliyor. Olmadı iki gün beklesin. Bazılarını akşam eşim gelince hallediyor. Toz içinde yaşamıyoruz ama evimiz dağınık ve ben bunu kafaya takmıyorum. Mesela şuan, bir metin işi yetiştirmeye çalışıyorum, sıkılınca gelip burada takılıyorum, kalkıp bir çay yaptım. Oysa bulaşık makinası boşaltılacak, kurutma makinasından çamaşır çıkarılacak. İşim bitince çamaşırlara bakacağım. Bulaşıklar için söz veremem, belki yarına kalır. Ona mı takayım kafayı? :KK49::KK76:

Bu modda olmak istiyorum aynen bu modda. Kendimi boş ver dağınık kalsın diye telkin ediyorum ama olmuyor

Çocuk olmayan, karı koca çalışılan ve sürekli iş yapılan ev nasıl dağınık olabilir ki? :KK64:

Ben de şok içindeyim. Nasıl dağılıyor anlamıyorum. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum. Bi tutturamadım rayına sokamadım şu ev işlerini

zor iş gerçekten , üstelik çalışan bir kadınsınız herhalde. ama yine de fena değil yapıyorsunuz anlattığınıza göre. yardımcı olan arkadaş, keşke yerine birini gönderseydi öyle bir şansınız yok mudur? çevresine falan rica da bulunabilrdi.

Yarın arayıp söyleyeceğim. Çok mağdur oldum cidden. En azından ev temizliğimi ütűmu yapıyordu. Bana sadece bulaşık ve yemek kalıyordu.

Niye 3 saat hergün anlamadım .
En uzun süren isiniz nedir ,hergün 3 saat temizlik mi olur cocuk olmayan evde var bir gariplik.

Bulaşık yıkamak ve çamaşır katlamak her gün 3 saatimi alıyor. Bazen kitabımı alıp evden kaçıyorum iş yapımayım diye

Yeni yardımcı bulun. Hem temizlik, hem çamaşır, hem ev toplamayı halletsin. Bu şekilde yaptıran çok insan var.
Yaşadığım şehrin yardımcıları baya kaprisli. Perde takmam koltuk silmem yarim gun 3 saatten fazla çalışmam ütü yapmam vb.. istediğim gibi birini bulamadım hala. Bazıları da evin uzak gelmem diyor

Bulaşık yıkamak ve çamaşır katlamak her gün 3 saatimi alıyor. Bazen kitabımı alıp evden kaçıyorum iş yapımayım diye
2 kişinin bulaşık ve çamaşırı o kadar asla olamaz. Eski konularınıza bakarak yardım almanız gerek diyorum ama alıyordunuz galiba, belki de değiştirmelisiniz psikoloğunuzu. Bebeğiniz olduğunda hiç kalkamazsınız altından.

Sizin çamaşır konunuz benim çamaşır takıntıma çok iyi geldi mesela. Kendimi zorladım. Dolaptan çıkan bir kıyafet giyilmese bile dolaba giremez diyordum. Artık giriyor:) Giydiğimiz her şeyi mutlaka yıkardım, artık bir çoğuna ikinci bir şans veriyorum, dolapta onlar İçin bir yer ayırdım.
Ben oldum olası toplu ütü yapamam, bunalıyorum, ütü masası kullanılmayan bir odada açık durur, giyeceğimiz zaman ütüleriz.
Çok yıkadığınız İçin katla katla bitmiyordur sizin de.

Çamaşırlari harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestirmiyorum bi kere,elde plastik kaplar hariç yıkamam plastik az kullanırım zaten,ütü yapmıyorum yani giyeceğimiz zaman 2 dk da ütülüyoruz, cam silmek mi o ne,hem de bu yağmurlu havalarda, oruç tutamıyorum eşim kendisi kalkiyo yiyo birşeyler
Çocuk olunca sen serumlarla ayakta duracak gibisin bu ne azim

Bence sen aşırı çamaşır yıkıyorsun ya ondan böyle oluyor . Çamaşır katlamak ne bende onu merak ediyorum . Ben hiç çamaşır katlamam mesela herşeyi ütülerim hızlı hızlı . Ben kendi evindeyken eşimin askeri kıyafetleri hariç 3 makina yada 4 makina yıkardım. Renkliler beyazlar siyahlar 15 te bir havlu ve nevresim. Düdüklü tencereleri elimde yıkwrdım 10 dk valla sizin evde biraz yaşamak istiyorum neler oluyor meraktayım

Back
X