tebriklerYeni kitabım : Kazaklar/Tolstoy
288 sayfa.
İyi okumalar canlarım.
tebrikler
2 hafta yeterlı sanırım?
okuyucu sör bi şey diyeceğim sakın yanlış anlama lütfen öğrenmek için soruyorum datdk sözlüğe yazdım feyzalmak ya böyle birleşik şekilde ya da feyiz (almak fiili olmadan) kendi başına kullanılıyor.Acaba senin kullandığı gibi feyiz almak şeklinde de kullanımı da doğru mu? Bilinçli mi kullanıyorsun diye merak ettim kendim de öğrenmek için
benım kullanımdaki amacım : örnek alın
manasında.
aslında ''feyz'' diye geçer tdk 'da.
ama bende emın olamadım.:26: emın olan varsa
bende bılmek ısterım. emın olamadım.
kısmennn anlık etkiliyor sanırım heray okumam lazım bu tarz ktapları ki karekterimi etkilesin... yani alttan alıp sakin durmak adına bişeyler katan eserler... o fıtratta bende azcık yok.. gibi gibi.... yinede her kitap gibi okunası bir kitap...teşekkür ederim inşallah seninde bebişin olur. aile içi iletişimi okuyorum demişsin nasıl peki uygulayabiliyor musun etkisi oluyor mu evliliğine???
Kitapların hazır seni bekliyor . En kısa zamanda da biter inşallah sınav derdin ..
Ben de 80 sayfa daha okudum ve de 20 sayfam kaldı . Onu da artık yemekten sonra kahve içerken okurum. Yarın da gelsin yeni kitap. Tabi bir aksilik çıkmazsa . :26:
Aslında kelimenin orjinali ''feyiz''. Birinci kullanım şekli yalnız kullanılması ki bu, günümüz Türkçesinde pek rastlanılmayan bir durum. İkinici kullanım şekli, ''almak'' ile birlikte kullanılması ama bu durumda feyiz'deki ''i'' düşer ve almak ile birleşik yazılır ''feyzalmak'' şeklinde ama çok önemli değil çünkü ''fark etmek'' de ayrı yazılmalıdır ama birçok insan bunu birleşik yazar.
1 ay vereyım sana
Ne ben Sezarım ne de sen Brütüssün. Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün. Artık seninle biz, düşman bile değiliz.
bugünu 115 sayfa ile kapatıyorum.
İyi geceler
Fark etmek - hak etmek - terk etmekAslında kelimenin orjinali ''feyiz''. Birinci kullanım şekli yalnız kullanılması ki bu, günümüz Türkçesinde pek rastlanılmayan bir durum. İkinci kullanım şekli, ''almak'' ile birlikte kullanılması ama bu durumda feyiz'deki ''i'' düşer ve almak ile birleşik yazılır ''feyzalmak'' şeklinde ama çok önemli değil çünkü ''fark etmek'' de ayrı yazılmalıdır ama birçok insan bunu birleşik yazar.
Fark etmek - hak etmek - terk etmek
bunların birleşik yazılması ile dahi anlamındaki "da/de"nin birleşik yazılması ha bir de soru eki "mı/mi/mu/mü"nün birleşik yazılması benim de dikkatimi çeker.öğretmen olmak istiyordum ben! olabilsem Türkçe öğretmeni olurdum zahir.
yazıma ve telaffuza azami gayret gösteriyorum. :) Seviyorum.
haaa, bu konuda dört dörtlüğüm gibi bir iddiam yok ya da bilmiyor olana da bir şey demem. zira bunları da ukalalık olsun diye yazmadım.
tabii "ki" :)Aynen canım. Yazdıklarına ek olarak bağlaç olan ''ki'' nin yazımı konusunda da çoğunlukla hata yapılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?