Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

benım kullanımdaki amacım : örnek alın
manasında.

aslında ''feyz'' diye geçer tdk 'da.

ama bende emın olamadım.:26: emın olan varsa
bende bılmek ısterım. emın olamadım.

Aslında kelimenin orjinali ''feyiz''. Birinci kullanım şekli yalnız kullanılması ki bu, günümüz Türkçesinde pek rastlanılmayan bir durum. İkinci kullanım şekli, ''almak'' ile birlikte kullanılması ama bu durumda feyiz'deki ''i'' düşer ve almak ile birleşik yazılır ''feyzalmak'' şeklinde ama çok önemli değil çünkü ''fark etmek'' de ayrı yazılmalıdır ama birçok insan bunu birleşik yazar.

Son düzenleme:
teşekkür ederim inşallah seninde bebişin olur. aile içi iletişimi okuyorum demişsin nasıl peki uygulayabiliyor musun etkisi oluyor mu evliliğine???
kısmennn anlık etkiliyor sanırım heray okumam lazım bu tarz ktapları ki karekterimi etkilesin... yani alttan alıp sakin durmak adına bişeyler katan eserler... o fıtratta bende azcık yok.. gibi gibi.... yinede her kitap gibi okunası bir kitap...

ohhhohhhh feci kıskandım bak bacım yaaaa haftaya pazar olsunnnnnnnnnnnnn bir okuycam bir okuycammmmmmmmm bir okuycammmmmmmmmmm inşallah

teşekkürler jade

evet, bir çok kişi ''farkettım''yazar genelde.
''fark ettim''diye yazılır...neyse.

o zaman ben sizlere şöyle diyorum : feyzalın benden

Son düzenleme:
Kara Kraliçe Kösem sayfa 107 deyim.
Gelelim alıntılara ;
''Bir sarayda iki baş,bir haremde iki valide sultan olmaz.''
''Tanrı her gece dünyayı yeniden kurar.Kullarının kaderini yeniden yazar.Her sabah yeni bir dünyaya uyanırız.O yüzden de yarın ne olacağını bilemeyiz''

Ne ben Sezarım ne de sen Brütüssün. Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün. Artık seninle biz, düşman bile değiliz.

Fark etmek - hak etmek - terk etmek
bunların birleşik yazılması ile dahi anlamındaki "da/de"nin birleşik yazılması ha bir de soru eki "mı/mi/mu/mü"nün birleşik yazılması benim de dikkatimi çeker. öğretmen olmak istiyordum ben! olabilsem Türkçe öğretmeni olurdum zahir.
yazıma ve telaffuza azami gayret gösteriyorum. :) Seviyorum.
haaa, bu konuda dört dörtlüğüm gibi bir iddiam yok ya da bilmiyor olana da bir şey demem. zira bunları da ukalalık olsun diye yazmadım.

Aynen canım. Yazdıklarına ek olarak bağlaç olan ''ki'' nin yazımı konusunda da çoğunlukla hata yapılıyor.

Son düzenleme:
sonunda kitabım bitti
başlarda yavaş ilerlemiştim ama sonları baya güzeldi
en son bitirdiğim kitap kış bahçesi
başlamayı düşündüğüm kitap acımak ( reşat nuri güntekin )
141 sayfa

Sabahtan bu yana 33 sayfa okudum, kitabın bitmesine 135 sayfam var.

bir sürpriz yapıp bu geceye kadar bitirebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…