Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

çok mantıklı, bunu denemeliyim her gün en az 10 sayfa diyerek başlarım sanırım :) birazdan elime alır sevdiğim cümleleri yazarım bu da güzel bir motivasyon :) teşekkür ederim

hiç okumamaktansa günde 5 sayfa bıle kardır
bir keresinde hiç unutmam, gece yatarken aldım gene kitabı elime 300 sayfalık bir kitaptı ve o ana kadar henüz 150 sayfasını okumuştum. Neyse o gece de kalan 150 sayfayı bitirdim. acayip sürükleyici idi.

çok mantıklı, bunu denemeliyim her gün en az 10 sayfa diyerek başlarım sanırım :) birazdan elime alır sevdiğim cümleleri yazarım bu da güzel bir motivasyon :) teşekkür ederim

ben okumadığım zamanlar öyle yapıyorum
acısını çıkarmak gibi bişi yani

okumakta olduğun kitap nedir?

bir keresinde hiç unutmam, gece yatarken aldım gene kitabı elime 300 sayfalık bir kitaptı ve o ana kadar henüz 150 sayfasını okumuştum. Neyse o gece de kalan 150 sayfayı bitirdim. acayip sürükleyici idi.

bana da oluyor bazen
ama çok keyifli oluyor, bi bakmışsın 100-150 sayfa okumuşsun :)

bana da oluyor bazen
ama çok keyifli oluyor, bi bakmışsın 100-150 sayfa okumuşsun :)

senin şu anda elindeki kitap ne? (çiçikov muydu neydi? greenjade ile yazışmalarınızdan böyle bir şey anımsadım.)
ve tavsiye eder misin?
Ben arkadaştan aldım. Turhan TAN - Hürrem Sultan

ben okumadığım zamanlar öyle yapıyorum
acısını çıkarmak gibi bişi yani

okumakta olduğun kitap nedir?

J. Krishnamurtinin Bunları Düşün kitabını okuyorum, biraz yavaş okuyorum aslında çünkü gerçekten çok ilham veren ve düşündüren bir kitap az önce çok etkilendiğim bir kısmını buraya yazmak için elime aldım :)

Öğrenmek ne demektir biliyor musunuz? Gerçekten öğrenmeye başladığınızda, tüm hayatınız boyunca öğrenirsiniz ve bunun için belli bir öğretmene ihtiyacınız olmaz. O zaman her şey, kuru bir yaprak, uçan bir kuş, bir koku, gözyaşı, zengin ve fakir, ağlayanlar, bir kadının gülümsemesi, bir adamın kibri her şey size bir şeyler öğretir. Her şeyden bir şeyler öğrenirsiniz dolayısıyla rehbere, filozofa ya da guruya gerek yoktur. Yaşam sizin öğretmeninizdir ve sürekli bir öğrenme halindesinizdir.

senin şu anda elindeki kitap ne? (çiçikov muydu neydi? greenjade ile yazışmalarınızdan böyle bir şey anımsadım.)
ve tavsiye eder misin?
Ben arkadaştan aldım. Turhan TAN - Hürrem Sultan

evet çiçikov
gogol- ölü canlar

klasikler sıkıcı olur aslında
ama okumakta gerekir...
önemli olan karakteri sevmek

evet tavsiye ederım, hatta güzel olmasa bile tavsıye ederım
dediğim gibi, klasikleri okumak lazım

akşam çiçikovdan haber veririm size

kısa cümleler kurup, anlaşılmaz olmasını istemem

Klasikleri çok seviyorum, insanların zaman içerisinde değişen şartlarla güdülerinin ve hayata yaklaşımlarının nasıl değiştiğini görebiliyorum beni gerçekten çok etkiliyor ve çok naif geliyor içimizde bir yerlerde sadece insan olmanın getirdiği o yumuşaklığı muhafaza edebileceğimize inandırıyor

bana sıkıcı gelıyor :)
ama dediğim gibi 'okunmalı'' ve kitabın bitmesi için karakterın sevılmesı lazım :)
bak bana nasıl şartlandıysam
çiçikov'a aşık oldum

evet çiçikov
önemli olan karakteri sevmek

Evet, önemli olan karakteri sevmek. Bakın sör'e, Çiçikov'un ismini ağzından düşürüyor mu hiç? Sabah Çiçikov, akşam Çiçikov.

Ünlü oldu sayende Çiçikov.

Aşk bu olsa gerek.

Son düzenleme:

bana sıkıcı gelıyor :)
ama dediğim gibi 'okunmalı'' ve kitabın bitmesi için karakterın sevılmesı lazım :)
bak bana nasıl şartlandıysam
çiçikov'a aşık oldum

:) kesinlikle kitabın içinde sevilen bir nokta mutlaka olmalı mesela ben arkadaşlarımın etkilemesiyle harry potter serisine başladım ilk kitabı neredeyse ağlayarak bitirdim o kadar zor geldi ki oysa çok sevimli karakterler olmasına rağmen serinin diğer kitaplarını almadım bile ama yüzüklerin efendisi serisini soluk almadan okuyabildim işte hep hayatın gizemleri

Evet, önemli olan karakteri sevmek. Bakın sör'e, Çiçikov'un ismini ağzından düşürüyor mu hiç? Sabah Çiçikov, akşam Çiçikov.

Ünlü oldu sayende Çiçikov.

Aşk bu olsa gerek.

evet öyle aslında, sankı sayfa sonlarına yakın soğudum kendisinden
dün soğuduğumu hissettım sankı
şişkoymuş galiba çiçi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…