Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

yaparlar mı diyosun o zaman biz kendi aramızda tutalım bu sözleri kitap kurtları örgütü olarak

hem de nasıl yaparlar bılıyor musun?
eser hırsızlığından mahkemelık olan o kadar çok insan var ki...

tamam öyle yapalım :)

Güzel başlıkmışş tam bana göre. Başımdaki telaşeleri atlatınca dadanacağım buraya kısmetse. Kitap okunmaz mı yaaaa, nimettendir

Güzel başlıkmışş tam bana göre. Başımdaki telaşeleri atlatınca dadanacağım buraya kısmetse. Kitap okunmaz mı yaaaa, nimettendir

di mi, arkadaşlar da çok cici çok motive edici bir topik bu topik
bugün en az 20 sayfayı devirmeye niyetliyim yarın da inciler paylaşacağım tutabilene aşkolsun

di mi, arkadaşlar da çok cici çok motive edici bir topik bu topik
bugün en az 20 sayfayı devirmeye niyetliyim yarın da inciler paylaşacağım tutabilene aşkolsun

........................paylaş kuzum paylaş :)
paylaşmanın asaletını bencilliğin çirkinliğine tercih etme

Kahramanımızın doğuşu ve çocukluğu, karanlık ve sadedir.Evet , annesi ve babası soylu kişilerdi, ama o annesini ve babasının yolunu tutmadı .
doğduğunda onu kucağına alıp kollarında kaldıran, akrabasından, kısa boylu,ufak tefek bir kadın ;'' aa, hiç de umduğum gibi çıkmadı bu.''
demişti.'' bari anneannesine benzeseydi,neyse, anasına çekmemiş babasına çekmemiş, inşallah talihine çeker.''

hayat, Çiçikov'a daha başlangıcından tatsız gelmişti.ya kış penceresi açılmayan küçük bir odada büyüdü.
sakatlıktan emekliye ayrılmış bir gazi olan babası, sırtında kuzu derisinden yapılmış bir ceket, ayaklarında örme terlikler;
durmadan inleyip durur ve ikide bir tükürük hokkasına tükürerek odada dolaşırdı.
uzun bir süre bu çocuk,elinde mürekkepli kalem, dudakları ve parmakları mürekkebe bulanmış, önündeki deftere, '' yalan söyleme, yaşlıların sözünü dinle,
erdemden ayrılma!'' sözlerini yazıp dururdu.

oturduğu sandalyeden , babasının durmadan,'' yine oyuna daldın, seni budala senı!'' diye bağırdığını duyuyor
ve babası kulağını çekmek üzere ona doğru gelirken, bıktırıcı görevine eğilip, yazdıklarını süslemeye bakıyordu.
işte bu sözler bu çocukların kulaklarında duydukları çimdik acısı...Çiçikov'un sönük olarak hatırladığı ilk anıları bunlardı.

okuduğum kitabın yazarı hakkında bilgi vermek istiyorum :)

Nikolay Vasilyeviç Gogol

Nikolay Vasilyeviç Gogol (31 Mart 1809 - 4 Mart 1852) gerçekçi Rus roman ve oyun yazarı. En çok tanınan eseri Ölü Canlar'dır.

Gogol orta halli toprak sahibi bir ailenin çocuğu olarak Ukrayna’da Soroçinski Köyü’nde dünyaya gelir. Gogol’un çocukluğu köy hayatı ile ve yoğun Kazak kültürü etkisinde geçer. Bu hayatın etkisi ileride yazacağı eserlere de yansıyacaktır.
Gogol, gençlik yıllarında şiir ve edebiyata ilgi duyar. 1828'de Petersburg’a gider. Orada memur olmayı ve bir şekilde geçinmeyi umar ancak işler umduğu gibi gitmez. Gogol, Petersburg’dan Almanya’ya gider ancak orada da parası bitene kadar kalabilir. Tekrar Petersburg’a dönüp iş arayan Gogol bu sefer çok düşük bir maaşla da olsa devlet memuru olarak çalışmaya başlar. Bu görevden de bir sene sonra ayrılır.

kızlar ben de kitap alıp süründürenlerdenim kurallarınızı hatırlatırsanız beraber okumak istiyorum📖📖sürünmesin artık kitaplara eziyet yeter diye düşünüyorum😀ben şuan zülfü livaneli serenad'ı okuyorum gerçi bu aralar elime alıp en hızlı ilerlediğim roman diyebilirim( gerçi bu adamın bir çok kitabını severek okudum) geçen hafta başladım 481 sayfa ben 349 dayım daha bitmedi ama süper kitap tavsiye ederim😃😃bu bitsin hafta sonu yeni kitap aldım"nar ağacı"Nazan bekiroğlu(ilk okuycam bu yazarı) okuyan varsa bilgisini paylaşırsa sevinirim😀herkese iyi okumalar..📖📖

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…