Tamam o zaman.
''şükre vuralım dilimizi''
@okuyucu sör, bir ortak yönümüz daha mı çıktı? Ben de ıslak kek yaparken sosunu içine yumurta koymadan ayırırım, zira yumurta koyduktan sonra pişmiş keke dökemem o sosu, yiyemem o şekilde.
annemin bugün gelecek misafirleri için havuçlu tarçınlı kek ( namıdiğer ıssız adam keki ) yaptım. Fakat nasıl olduysa kek kalıbını ters çevirirken kek dağıldı. ( sıcakken mi çevirdim nedir? :44:) Anneme "Atalım mı bunu?" "O kadar malzeme de ziyan oldu. O cevizler ne kadar güzeldi. Bilsem böyle olacağını çiğ çiğ yerdim." falan filan derken aklıma dahiyane bir fikir geldi. ( ne kadar dahiyane bir fikir olduğunu bugün keki yiyenler beğenirse anlayacağım/z. ) dedim ki: "Anne bu madem dağıldı. İyice ufalayıp bir borcama bastıralım bunu, üzerine de krem şanti dökelim." annem de antep fıstığı serpmeyi akıl etti. O şekilde kurtardık diye düşünüyorum ama inşallah tadı da güzel olmuştur.
idare ederim, elimdeki kıtabı bıtırmeye çalışıyorum
bir yandan da karnım ağrıyor
nasıl oldu sonuç?
kekin parçalanmaması için, piştikten sonra kabında 10-15 dk kadar bekletip sonra ters çevir canım. kalıbı güzelce yağlamışsan parçalanmaz o zaman.
kabında çok sıcakken ve soğukken çıkarmak, ikisi de problem oluyor.
geçmiş olsun. rezene sever misin bilmem ama çok rahatlatır canım.
adaçayını ben de sevmem ama faranjite çok iyi geliyor. zorunlu içerdim o zaman. gebelikte zararlı, şimdiden aklınızda bulunsun
dayan surrender, az kaldı kitabın bitmesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?