Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Bildirimimi yapıp hemen kaçıyorum .

Fikret Otyam'ın kitabında 243. sayfadayım .
Peyami Safa'nınkinde 47. sayfadayım .

Bu aralar çok yavaşım . Sonum hayrolsun . :26:

Selam okuyucu melekler,
Dün 21 sayfa okudum.
Bugün henüz okumaya başlamadım.Muhtemelen gece okurum.

Bu arada aklıma geldi.Geçen gece gönderdiğin linkteki poğaçayı yaptım.
Piştikten sonraki görüntü resîmdeki kadar olmasada fena sayılmazdı.
Evde beyaz peynir vardı onla yaptım.Herkes çok beğendi.
Teşekkürler canım yöneticim.

(Arka kapak yazısı)

Dönemin aydınlarının fikrî reisi olan Namık Kemal, Sultan II. Abdülhamid'in ifâdesiyle "zamansız hürriyet" fikirlerinden dolayı, önce Midilli ve sonra Rodos mutasarrıflığına tayin edildi. Osmanlı Tarihi’ni, bu görevdeyken yazmaya başladı. Bu kitabın giriş bölümü olarak kaleme aldığı ve padişaha sunduğu Roma Tarihi, Abdülhamid tarafından sakıncalı görülüp yasaklanınca çok üzüldü . Kısa fakat çileli ve ızdıraplı hayatı 2 Ocak 1888'de sona erdi. Osmanlı Târihi, ancak 1908'de 4 cilt hâlinde yayınlandı. Namık Kemal, mevcut yönetime epey sert muhalefet etse de çok samîmî bir Osmanlı idi. Türk târihine ciddî alâka duyan ilk Tanzimat edibidir. Günümüz târihçilik anlayışına çok yakın, "ekol" kabul edilebilecek bir tarz ortaya koymuştur. Osmanlı Târihi'ni kaleme alırken kaynak olarak müracaat ettiği Türk ve Batı târihçilerinin çalışmaları ve kronikleri arasında "mukayese yapma" metodunu kullanarak gerçeği bulmaya çalışan ilk Türk târihçisi Namık Kemal'dir dense yanlış olmaz.

(bilgeyayincilik.com)

Son düzenleme:

İlk önce "Daniş Bey Yahut Fahişe Naibe" adıyla hikaye olarak planlanan bu eser Magosa'da "Akif Bey" adıyla tiyatro haline getirilmiştir. Hareket, diyalog bakımından canlı, olay kurgusu (entrika) düzgün, sahnede oynanmaya uygun olan ve bestelenmiş şarkıları da içeren piyes, konusuyla da belli bir dönemin tarihini içerir. Konu Yunan İsyanı, Navarin Olayı ve Kırım Savaşı etrafında döner.

(yenikitaplar.org)

Son düzenleme:

Kara Bela, Türk tiyatro edebiyatının teorisyeni olarak kabul edilen Namık Kemal'in, Magosa Kalesi'nde yazdığı beş perdelik bir trajedidir.

Eserde, harem ağalarının entrikaları üzerine kurulu yerli bir dram anlatılmaktadır.

(edebiyatdefteri.com)

merhaba sevgili bilgeler :87:

yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum dün 14 sayfa daha okudum

tarifler ve tatlılar nefis görünüyor bilge sör kiloma dikkat etmek zorunda olmasam hepsini yapardım ama yavaş yavaş deneyeceğim tabi ki

Naber tatlı bilge hip?

selam bilgeler nasılsınız?
dün gelmedim bgün kitabımla ilgili bilgi vereyim nabız ın 270. sayfasındayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…