Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

İlk bölüm olan Kağnı’da Kağnı, Gramofon Avrat, Duvar, Pazarcı, Düşman gibi öyküler, ikinci bölüm olan Ses’te Ses, Köpek gibi öyküler ve son bölüm olan Esirler’de de Ali’nin kaleme aldığı oyunlar yer alıyor.

Kitaptan...

Fikir Arkadaşı

Gel, şurada birkaç tane atalım!.. Canım efendim, yarım saat oturmakla evde sopa yemezsin. Evli değiliz ama, böyle şeylerden anlarız. Burada enfes meze veriyorlar; hem de ucuz. Bu kadar görüşmüşlüğümüz var, bir rakımızı iç bari... Yavrum... Hey, garson!.. Getir bakalım bir şeyler!.. Otur iki gözüm. Seninle ahbaplığımız o kadar eski değil ama, nedense pek sevindim. Ben arkadaş canlısıyım. Bilhassa fikir arkadaşı olabilecek insanlara bayılırım. Değil mi kardeşim, şu memlekette beş on entelektüeliz, birbirimizi tanıyıp tutmazsak halimiz ne olur? “Şimdi menfaat dünyası, hasbi* arkadaşlık yok!..” diyorlar ama, ben bu fikirde değilim...

(dr.com.tr)
(ykykultur.com.tr)

Son düzenleme:

"İşte adaşım, sana seven bir çingenenin hikayesi. Çiçeklerin açtığı bir mevsimde, senin kollarına yaslanan ve çiçekler kadar güzel kokan bir vücutla uzak su kenarlarında oturtmak ve öpüşmek, yoruluncaya kadar öpüşmek hoş şeydir!...''

''... Fakat sevgili bir vücutta bulunmayan bir şeyi kendisinde taşımaya tahammül etmeyerek onu koparıp atabilmek, işte adaşım, yalnız bu sevmektir."

(dr.com.tr)

''Ben hayatta herkese karşı lakaydımdır... Bu, bende sevmek hissinin mefkudiyetinden değil çok fazla oluşundandır. Ben sevdiklerimi köpek gibi severim yavrum... Zelilane severim."

Şiir, hikaye ve romanlarında, tanımlamakta güçlük çektiğimiz kimi duyguları ustalıkla anlatan; insanı; gücü, zayıflığı ve zaaflarıyla bir bütün olarak kavrayıp ödün vermez bir gerçekçilikle yansıtan Sabahattin Ali'nin "sandığındaki" belgeler arasından derlenen hikaye, şiir ve yazıları...

(dr.com.tr)

bilge limon, ''suç ayrıntıda gizlidir'' kıtabın bıtmıs
ben , ''şeytan ayrıntıda gizlidir'' kitabını biliyorum

senınkının ismi, '' suç ''mu
ahmet ümit'in kitabı

aman iyi ki bitmiş bütün kitap boyunca baş karakterlerin karşılaşıp aşık olmasını bekledim, beklentim boşa çıktı
yazar Fransız, bazen fransız filmleri izlerken filmin sonu gelir ben de bakakalırım bu muymuş diye, resmen bu kitapta da aynı hayal kırıklığını yaşadım

olumsuzda olsa bir fikre sahipsin ya, bence bu da önemli

değil mi ? sen de böyle teselli ver bana

ben başladığım bir kitabı sevmezsem yarım bırakmam, en azından olumsuz bıle olsa yorum sahıbı olurum
teselli değil yani bu olacaktır böyle hayal kırıklıkları
ben olmasını severım
dediğim gibi, olumsuz yorumlarımında olmasını isterim

işte, benim de huyum aynen böyle. başladıysam bitirmem gerek derim hep hiç yarım kalmış kitabım yoktur, çok saçma da gelse okurum
geçenlerde arızalı erkeklerde de başıma geldi alışığım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…