Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

merhaba bilge arkadaşlar
bugün eşim evde , şimdi gezmeden geldik, dinleniyoruz, kitap okumaya başlıcaz birazdan
sabah da bana kahvaltı hazırlamış eşim, ilk kez yatakta kahvaltı yaptım ömrü hayatımda

ben çıkıyorum şimdilik, daha geçmişi bile okuyamadım
girdiğimde okuyacağım bakalım neler olmuş ben yokken
herkese keyifli okumalar, mutlu pazarlar

merhaba bilge arkadaşlar
bugün eşim evde , şimdi gezmeden geldik, dinleniyoruz, kitap okumaya başlıcaz birazdan
sabah da bana kahvaltı hazırlamış eşim, ilk kez yatakta kahvaltı yaptım ömrü hayatımda

Merhaba
Çok güzel bir başlangıç olmuş pazar gününe . Nazar değmesin

Bir gün ermislerden birine sormuslar: "Sevginin sözünü edenler ile sevgiyi gerçekten yasayanlar arasında ne
fark vardır?"
"Bakın göstereyim" demis, ermis.
Bir sofra hazırlamıs. Bu sofraya sevgiyi dilinden düsürmeyen ama dilden gönüle indirmeyen kisileri
çağırmıslar. Hepsi yerlerine oturmuslar. Derken, sıcak çorbalar ve arkasından da "dervis kasığı" denilen bir
metre boyunda kasıklar gelmis.
Ermis: "Bu kasıkların sapının ucundan tutup öyle yiyeceksiniz" diye bir sart kosmus. "Öyle kasığın çukur
kısmına yakın yerden tutmak yok." "Peki" demisler ve çorbayı içmeye baslamıslar. Fakat o da ne? Kasıklar
uzun geldiğinden, sofradaki hiç kimse, çorbayı döküp saçmadan bir türlü ağzına götüremiyormus. En
sonunda, bakmıslar bu is olmuyor, çorbadan vazgeçmisler. Öylece, aç aç kalkmıslar sofradan. Onlar sofradan
kalktıktan sonra, ermis: "Simdi de sevgiyi gerçekten bilip yasayanları çağıralım sofraya" demis.
Yüzleri aydınlık, gözleri sevgiyle gülümseyen insanlar oturmus sofraya. Ermis: "Buyrun bakalım" deyince de,
her biri uzun saplı kasığım çorbaya daldırıp karsısındaki kardesine uzatıp içmisler çorbalarını. Böylece her biri
diğerini doyurmus olarak, sükür içinde sofradan kalkmıslar.
"Đste" demis ermis. "Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düsünürse, o aç kalacaktır. Ve
kim ki, kardesini düsünür de doyurursa, o da kardesi tarafından doyurulacaktır süphesiz. Sunu da unutmayın
ki^ayat pazarında alan değil, her zaman veren kazançlıdır."

" Sevinçliyken yüreğinizin derinliklerine bakın, sizi şimdi sevindirenin, sizi bir zamanlar üzenden başka bir şey olmadığını göreceksiniz. Kederli olduğunuz zaman yine yüreğinize bakın, aslında, bir zamanlar mutluluk kaynağınız olan için ağladığınızı göreceksiniz. Kimileriniz, 'sevinç kederden büyüktür' derken, kimileriniz de, ' hayır, büyük olan kederdir' diyorlar. Oysa ben size diyorum ki, ikisi birbirinden ayrılmaz. "

''... Çıplak kolumu kaldırdım, elimi başımdan öteye, arkaya uzattım. Ve mahmuz şakırtısıyla birisi hemen geldi, elimi tutacak zannettim, sonra birdenbire rahatsız edici bir sükut arız oldu, hep birlikte sustuk. O dakikaya kadar saklambaç oynayan iki çocuk kadar çılgın ve manasız bir sevinçle birbirimizi arıyorduk. İkimiz de henüz birbirimizi göremiştik. Fakat bu görmemeden, konuşmadan çok taze ve tatlı bir haz alıyorduk. Bundan daha manasız ve çocukça bir şey olamazdı ve sırf bu manasızlık içinde iki yaramaz çocuk gibi mesuttuk.''

Kalp Ağrısı'ndan...

Son düzenleme:
merhabalar;

ben uzun zamandır giremedim ve okuduğum kitabın akıbeti hakkında bilgi veremedim. Kitabım çoktan bitti şimdi elimde Okay Tiryakioğlu' nun Yavuz adlı kitabı var. An itibariyle kitabımı okumaya başladım.

merhaba, seni daha önce hiç görmedim

bir müddet sonra o ruh halıne bürünüyor insan, değil mi?

evet sör çocuklar koptu zaten okuldan ergenlerim zıvandan çıktı. sıfır motivasyonla okula gidiyorum.
bu ayı sizin gazınızla güzel değerlendirdim. bi ara okumayı boşlamıştım özlemek iyi geldi.

eskıdende kitap okuduguna emınım, ama bu konuya katıldıgın andan ıtıbaren
okuma aşkı daha da bağımlılık kazandıracak
kendı kendıne kitap sayfa sayısı hesapları yapacaksın, her günün yenı kıtap özlemıyle geçecek
okuyamadıgın günler, canın anlamsız şekilde sıkılacak
kendınde eksıklık hıssedeceksın. sürekli beynınde, '' iş güç olmasa da kitap okusam'' dıyeceksın
ve sonunda bağımlının bağımlısı olacaksın
hayatındaki hiçbir alışkanlığın buna benzemeyecek
kanında sürekli dolaşacak
onsuz bır hayat düşünemeyeceksın
ve ondan öncekı zamanlarının boşa geçtiğini anlayacaksın
biz bittik, bağımlıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…