- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #19.001
Aile sağlığı merkezindeyim, bebeklerin aşılarını, takiplerini yapiyorum :)Hangi alanda çalışıyorsunuz:)
Ben de kindle kullandim 3-4 yıl önce, evet gerçekten cok avantaji var, istersen 50-60 kitap yükle, hafizasi var. Tatilde falan islanmiyor, kum olmuyor vs. Ama ben şöyle bir sey dezavantaj hissettim; kitabi okuyorum iyi hoş ama kitap bittikten sonra aklimda çok az şey kaliyor, yani kitap elimde 3 boyutlu birsey oldugu icin bir sekilde sanal kitaptan daha gerçek oldu benim için. Google playden de bir kitap okumuştum, ayni şekilde o kitabi da cok az hatirliyorum.Bu arada hanımlar dijital okuyucu almak isteyip karar veremeyenler.
"Ben kitabın kokusunu severim o ne öyle!"diyenler.
"Kobo,kindle,paperwhite" ismini duymamiş olupta ne ki bu! Düşünenler.
Şahsi fikrimi beyan edeyim.
Bayıldım!!!
Gerçekten çok güzel. Çok kullanışlı.
Çok rahat.
Misal kalın kitapları çantada taşımak zor olur ya bunda öyle bir derdin yok.
Ya da aynı anda iki ,üç kitap okuyanlar için büyük kolaylık.
Bir kitaptan sıkıldığında hemen ötekine geçiş yapabilirsin.
Vazgeçilmeziniz olan ayraçlara ihtiyacınız kalmayacak çünkü kitapta nerede kaldıysanız oradan devam ediyor.
Işıksız ortamlarda çok rahatlıkla okuma yapabiliyorsunuz. Parlaklık ayarlamanızla ister parıl parıl okuyun kitaplarınızı ister ılıman ışıkla okuyun.
Sonracığımaaa e-kitap kaynaklarında çok sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Aradığınız (klasikler/kültleşmişler özellikle) kitaplara rahatlıkla ulaşabiliyorsununz. Hatta bazen ücret bile vermiyorsunuz. :)
Ben en çok şunu sevdim.
İşyerinde kitap okurken bazen yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor.
Boş vaktinin olması bazıları için (çekemeyenler diyelim) problem haline geliyor. O ara da kitap okuduğumda lafı oluyor. Şimdi ne yaptığımı anlamıyorlar. :)
Ya da okuduğunuz kitap tarzı adı saçma muhabbetlere sebep olabiliyor. Kimse ne okuduğumu görmüyor. Her şey bana ait.
Ben gerçekten çok sevdim. Gözüm gibi bakıyorum. Canım kobom!
Gule gule kullan canim.Bu arada hanımlar dijital okuyucu almak isteyip karar veremeyenler.
Bayıldım!!!
Çok rahat.
Vazgeçilmeziniz olan ayraçlara ihtiyacınız kalmayacak çünkü kitapta nerede kaldıysanız oradan devam ediyor.
Işıksız ortamlarda çok rahatlıkla okuma yapabiliyorsunuz. Parlaklık ayarlamanızla ister parıl parıl okuyun kitaplarınızı ister ılıman ışıkla okuyun.
Aradığınız (klasikler/kültleşmişler özellikle) kitaplara rahatlıkla ulaşabiliyorsununz. Hatta bazen ücret bile vermiyorsunuz. :)
Ben en çok şunu sevdim.
Boş vaktinin olması bazıları için (çekemeyenler diyelim) problem haline geliyor. O ara da kitap okuduğumda lafı oluyor. Şimdi ne yaptığımı anlamıyorlar. :)
Ya da okuduğunuz kitap tarzı adı saçma muhabbetlere sebep olabiliyor. Kimse ne okuduğumu görmüyor. Her şey bana ait.
5 yil gorev yaptim. Cogu hastamla bag kurdum ve cok ozluyorum. O bebeklerin anne karnindayken baslayan takibi, dogup buyumeleri , okul cagina gelmelerini gormek cok mutlu ediyor insani.Aile sağlığı merkezindeyim, bebeklerin aşılarını, takiplerini yapiyorum :)
Şimdi hangi bölümdesin ? Benim 1,5 yil oldu buraya geçeli.Evet gerçekten onlar artik bir nevi benim de ailem gibi. Mesela bebekliğinde obez giden bir bebeğim yürümeye, hareketlenmeye başlayinca öyle fit geldi ki takibe nasil mutlu oldum. Bir de koruyucu sağlik hizmetini daha çok sevdim, yakaladiğima eğitim veriyorum. Hastalarim mutlu, ben mutlu...Lev Nikolayevic TOLSTOY DİRİLİŞ bitti.
Gecmiste yaptigi bir yanlisi hatirlatan bir olay ile hayatini irdelemeye baslayan Prens Nehludov bize ana dilini konusmayip fransizca konusan eski rus soylularinin hayatinin esasinda ne kadar sıg oldugunu gostererek basliyor sayilir. Kitap sucun sebeplerini detayli bir sekilde irdelemese de mevcut sartlarda uygulanan cezaya, ceza ortamina elestiri getiriyor. Mevcut yasanin uygulanmasindaki ironiye dikkat cekiyor. Bunu yaparken de ahlak, inanc, para, sosyal siniflar gibi oldukca onemli konulari da ele aliyor.
Nasil da gecmisten bugune hala gecerliligini koruyan bir kitap.
Buyuk usta... Herkes Tolstoy okumali.
2018 hedefimi henuz belirleyemedim. Gecen yil dugun hazirligi cok vaktimi alir diye 36 demistim ama hedefimi ikiye katladim. Normalde 50-60 civari oluyordu. Bu yil ne yaparim bilemiyorum. Bazi planlarim var eger onlarin gerceklesme firsati olursa yine okuyamayabilirim. Biraz daha dusunup belirleyeyim diyorum.
Gule gule kullan canim.
5 yil gorev yaptim. Cogu hastamla bag kurdum ve cok ozluyorum. O bebeklerin anne karnindayken baslayan takibi, dogup buyumeleri , okul cagina gelmelerini gormek cok mutlu ediyor insani.
Canım çekti selinnnngoriot baba sayfa:200
İki gündür iş yerine götürüyorum ama okuduğumdan pek birşey anlamıyorum çünkü o kadar güzel şeyler anlatıyor ki o hengame içinde gerektiği dikkati veremiyorum hafta sonu bitirmeyi planlıyorum yeni kitabım grange den lontano içinde kaybolmak istiyorum okurken kimsenin sesini duymak istemiyorum :)
3-4 yil önce kitapta azdı internette şimdi artmistir.Kindleim cekmecede kaldı, bir firsat daha vereyim hatirlamişken. Kitapları hangi siteden aliyorsun ?Bu arada hanımlar dijital okuyucu almak isteyip karar veremeyenler.
Bayıldım!!!
Çok rahat.
Ben en çok şunu sevdim.
simdi is sagligina gectim ama o gunlerde cok daha yogun calissam da ozluyorum.Şimdi hangi bölümdesin ? Benim 1,5 yil oldu buraya geçeli.Evet gerçekten onlar artik bir nevi benim de ailem gibi. Mesela bebekliğinde obez giden bir bebeğim yürümeye, hareketlenmeye başlayinca öyle fit geldi ki takibe nasil mutlu oldum. Bir de koruyucu sağlik hizmetini daha çok sevdim, yakaladiğima eğitim veriyorum. Hastalarim mutlu, ben mutlu...
sherlock seti gordum 5 kitap marti yayinlarinin o da aklimda aslinda. Sen cok guzel siralamistin ekran giruntusu duruyor hala. Sanirim butun seriyi icermiyor.Canım çekti selinnnn
Goriot babayı bitirip ben de mi grange okusam
Lontanoyu okudum, kongo’ya ağıt okurum belki
GErçi şuan eşim okuyo ama 8282727 gündür elinde
Benim de polisiye çekti canım bak
canım benim hedefimi yüksek tuttum belki yanına bile yaklaşamayacağım :)) bence gezerken okuyan bilir:) Ölüyorum yorgunluktann :)minerva1988 cigim hedefin 84 kitap demek ki ? Sana yüksek musadenle bir soru sormak istiyorum çok gezen mi çok okuyan mı bilir?
Canım ben ücretsiz kaynaklardan faydalanıyorum daha çok.3-4 yil önce kitapta azdı internette şimdi artmistir.Kindleim cekmecede kaldı, bir firsat daha vereyim hatirlamişken. Kitapları hangi siteden aliyorsun ?
Ben Kongoya Agit okuyorum... Gel betaber diyecegim de oyle cok yarida birakildim kiCanım çekti selinnnn
Goriot babayı bitirip ben de mi grange okusam
Lontanoyu okudum, kongo’ya ağıt okurum belki
GErçi şuan eşim okuyo ama 8282727 gündür elinde
Benim de polisiye çekti canım bak
Umudun, inadın ve inancın öyküsü.Hosbulduk. Bu arada ihtiyar balikci benim okuma listemde de var. Kitabi bitirince yorumlarini bekliyorum
Ben 2018 icin buyuk oynucam
Ben de büyük hedef seçip 2019da da okuyacağım.Devir tasarruf devri. Bu seneden de devretcem önümüzdeki yıla, arkamdan ağlamasın.
Aramıza hoş geldinizBende buradayım
Tabii ki! İlk sayfanın ilk mesajında birkaç basit kuralımız var. Okur musunuz?Merhaba.. ben de size katilabilir miyim?:)
Ben bu yıl ders çalışmadım, 2 çocukla 50 kitap ancak okurum dedim, yanılmıyorsam 54. yü okuyorum ve tahminimce böyle biter bu yıl (shantaram uzuuun süre elimde kalacak gibi çünkü)
Amma velakin 2018 kpss için bismillah dedim çalışmaya başladım, temmuz sonuna kadar devam edecek dolayısıyla okumalarım azalacak
Ayda 3 kitap okusam 36 eder, bu tempoda bunu başarırsam yeter bana
Ben otobüse binip para vermek istemiyorum bensiz de gidecek:)) çok zekiyim yine
Listeniz şahane. Kopyaladım. Müsait bir zamanda detaylı inceleyip faydalanacağım inşallah.Kendime 2018 okunacaklar listesi yaptıım ehehe,Cicoretti hanımdan özendim :) Benimki el yazısı değil ama Word üzerinden, buraya da kopyalayayım belki yararlanmak isteyenler, katkıda bulunmak isteyenler olur. :)
2018 Okunacaklar Listesi
1. Zor Bir Ailede Büyümek - Craig Buck, Susan Forward
2. İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon: Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek - Pascale Chapaux-Morelli, Pascal Couderc
3. Çiftlerde Tükenmişlik - Ayala Malach Pines
4. Aşık Olmak: Sevgililerimizi Neye Göre Seçeriz? - Ayala Malach Pines
5. Manevi Taciz: Gündelik Hayatta Sapkın Şiddet - Marie-France Hirigoyen
6. Vücudunuz Hayır Diyorsa: Duygusal Stresin Bedelleri - Gabor Mate
7. Üzerime Giyecek Hiçbir Şeyim Yok! - Elise Ricadat, Lydia Taieb
8. Bitik Erkekler: Teknoloji Erkekliği Nasıl Sabote Etti - Philip G. Zimbardo, Nikita D. Coulombe
9. Kırmızı Kitap - Carl G. Jung (Bunu üniversitedeyken okumuştum tekrar sindirerek okumak istiyorum.)
10. Ruhumuzdaki Fırtınalar: Mani, Depresyon, Öfke, Çılgınlık - Mehmet Kerem Doksat
11. Kurt Adam Vakası - Sigmund Freud
12. Günlük Yaşamın Psikoterapisi - Nossrat Peseschkian
13. Şeytan Etkisi: Kötülüğün Psikolojisi - Philip G. Zimbardo
14. Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları - Lindsay C. Gibson
15. Eyvah! Kötü Bir Şey Olacak - Alp Karaosmanoğlu
16. Kör Uçuş - Gültekin Yazgan
17. Seninle Başlamadı: Kalıtsal Aile Travmaları - Mark Wolynn
18. Günübirlik Hayatlar - Irvin D. Yalom
19. Aşkın Celladı ve Diğer Psikoterapi Öyküleri - Irvin D. Yalom
20. Çocuk Psikanalizi - Melanie Klein
21. Bulantı - Jean-Paul Sartre
22. Yabancı - Albert Camus
23. Körlük - Jose Saramago (bir civciv annesi 'a teşekkürler sayesinde keşfettim :) )
24. Çağımızın Nevrotik Kişiliği - Karen Horney (bunun için de sevgili @kirmizi oje 'ye teşekkür ederim :) )
25. Varoluşun Keşfi - Rollo May
26. Psikoterapist ve Mitlere Yolculuk - Rollo May
27. Kusursuz Kadının Peşinde - Vamık D. Volkan, J. Christopher Fowler
28. Kayıptan Sonra Yaşam: Komplike Yas ve Tedavisi - Vamık D. Volkan
29. Ebeveynin Ölümü: Yeni Bir Yetişkin Kimliğine Geçiş - Debra Umberson
30. Sadakatsiz Aşklar: Aldatmanın Psikolojisi Üzerine - Willy Pasini
31. Çocuklarımızla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım? - Bengi Semerci
32. Çocuğunuz Sizden Ne Bekliyor? - Yankı Yazgan, Şule Yazgan
33. Bülbülü Öldürmek - Harper Lee
34. Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi - Yuval Noah Harari
35. Damızlık Kızın Öyküsü - Margaret Atwood
36. Outliers (Çizginin Dışındakiler)-Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur? - Malcolm Gladwell
37. Masallar ve Toplumsal Cinsiyet - Melek Ö. Sezer
38. Müslüman Toplumlarda Kadın ve Cinsellik - Pınar İlkkaracan (der.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?