• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Çok geçmiş olsun. Ben şifayı kaptığımda bir fincandan biraz fazla suyun içine 1 tane çubuk tarçın, birkaç tane karabiber, birkaç tane karanfil (evde varsa yoksa çok önemli değil), biraz minik minik doğranmış zencefil (toz varsa tozu da olur), kabuklu ve çekirdekleri olan 1 parça elma, 1 parça limon, biraz da nane atıp bunları kaynatıyorum. Böyle rengi cadı iksirlerine dönüşünce bir güzel süzüp, balla karıştırıp içiyorum. Hemen ayağa dikiveriyor beni ehehe, tavsiye ederim.

Çok sağol Astoria Astoria , hepsi var evde birazdan hazırlayıp içerim bunu da :KK19:

Seviyorum sizleri, iyi ki varsınız baykuşlar :KK200:

Bir Evlilik Komedisi bitti. Kitap çok eğlenceli ve akıcıydı ama kızların görücü olayı kısır bir döngüye girince çok sıkıldım. Hiç akıllarında olmayan adamlarla görüşüp konuştular suçu yine adamlara attılar. Günümüz kızlarının evde kalma olayını geniş bir şekilde ve komediyle anlatmıştı yazar. Sevdim :KK51:
Kitabın konusu çok itici geldi ya . Kadınlara gerçekten evde kalmış muamelesi mi yapıyor yazar

Kitabın konusu çok itici geldi ya . Kadınlara gerçekten evde kalmış muamelesi mi yapıyor yazar
aslında yazar yapmıyor. kitapta sözde evde kalmış sayılan tüm kadınlar aslında güçlü ve kariyer sahibi insanlar. yaşları 45-27 arası ama hepsi annelerin ve mahalle insanlarının gözünde evde kalmış. yazar bunun toplumdaki yerini kızların ağzından çok güzel anlatmıştı. :KK51:

kirmizi oje kirmizi oje ve kardelen_08 kardelen_08 sizlere de cok gecmis olsun.:KK200:

Aeden okumaya devam ediyorum. Kitabin yarisina geldim.
Hakan Günday - Malafa
Kisa bir giris yaptim ama daha ilk sayfalarda anlamini cözemedigim kelimelerle karsilastim. Biraz arastirinca bu kelimelerin Ermeni kuyumcular tarafindan türetildigini ve esnafın ve zenaatkarın istanbulda yıllardan bu yana kullandığıni ögrendim.
Bu arada Malafa kuyumcularin yüzük numarasini ölcmek ve düzeltmek icin kullandigi bir aletmis:cool::cool::cool:
Nette malafa sözlüğü var bir de eksiye bakabilrisin:) hakancigimin keyfini cikart

En sonunda Varoluşçu Psikoterapi kitabını bitirebildim. Irvin Yalom'a bir kez daha hayran olarak tabii.

Kitabı kısaca özetleyecek olursam kitap her insanın var oluşundan kaynaklı endişelere odaklanan bir terapi yaklaşımını ele alıyor ve insanların var oluş kaygılarını dört temel başlık altında inceliyor. En bilindik kaygı ölüm, en kolay korkuya neden olanı da bu. Şu anda varız, ama bir gün olmayacağız ve bundan kaçamıyoruz. Bunun bilincinde olmanın verdiği korku. İkincisi özgürlük, her ne kadar olumlu bir anlam taşısa da aslında kişilerin tamamen kendi dünyasından, seçimlerinden ve hareketlerinden sorumlu olmasından kaynaklı endişe getiren bir özgürlük kavramından bahsediyor. Üçüncüsü ise yalıtım yani her ne kadar çevrenizde insanlar da olsa en sonunda o insanlarla aranızda olan boşluğunuz. O insanlar her daim yanınızda değil, olamazlar da. Var olurken tek başınızaydınız, ayrılırken de tek başınıza olacaksınız. Sonuncusu ise anlamsızlık. Yani eğer ölmek zorundaysak ve her birimiz aslında kendi dünyamızda tek başımızaysak o zaman hayatın anlamı nedir? Neden yaşıyoruz ve nasıl yaşamalıyız?

Benim için oldukça dolu dolu bir kitaptı ve kapağı kapattığımda bir süre durup bir yandan köpeğimi okşadım bir yandan da boşluğa bakarak düşündüm. Yeni kitabımı daha sonra seçeceğim.

Gunaydin,
Sevgili öğretmen arkadasların öğretmenler gününü kutlarım. Egitim verirken, yeni bilgiler öğretmeye çalısırken kısıtlanmadıgınız ve hakettiginiz saygıyı görebildiğiniz, baskılarla karşılaşmadıgınız bir meslek hayati dilerim. Hepinize sevgiler.

kirmizi oje kirmizi oje ve kardelen_08 kardelen_08 sizlere de cok gecmis olsun.:KK200:

Aeden okumaya devam ediyorum. Kitabin yarisina geldim.
Hakan Günday - Malafa
Kisa bir giris yaptim ama daha ilk sayfalarda anlamini cözemedigim kelimelerle karsilastim. Biraz arastirinca bu kelimelerin Ermeni kuyumcular tarafindan türetildigini ve esnafın ve zenaatkarın istanbulda yıllardan bu yana kullandığıni ögrendim.
Bu arada Malafa kuyumcularin yüzük numarasini ölcmek ve düzeltmek icin kullandigi bir aletmis:cool::cool::cool:
Teşekkür ederim :KK200:

Beni Asla Bırakma bitti.
Kazuo Ishiguro'nun okuduğum ilk kitabıydı, tanışmak için ideal kitap olduğunu düşündüm. Yazarın dilinin sadeliği, tıpkı şarkıları bağıra çağıra değil de usul usul söyleyen ama yine de o duyguyu yansıtabilen sanatçıların seslerine benziyor.
Bu haliyle Murakami havası da yansıttı bana diyebilirim.
Aslında konu çok insanlık dışı, çok dramatik, çok sinir bozucu. Ama kitabı Kathy'nin ağzından dinlediğimiz için onun o kabullenişi, olanları olağan karşılaması bize de yansıyor.
Sanki hep olan bir şeymiş gibi, normalmiş gibi okuyoruz.
Ama bence buna rağmen yine de oradaki o çocukların iç dünyalarını hissedebiliyoruz. Empati yapabiliyoruz.
Ben memnunum bu kitabı okuduğuma, belki yazarın diğer kitapları çok daha iyidir ama ben kendisini okumaya bu kitapla başladığım için memnunum.

Sıradaki kitabım kalinkaselin kalinkaselin ciğimle ortak okuyacağım Balzac-Goriot Baba

merhabalar
topiğin tembeli geldi :oops: güneşi uyandıralım bitti kaç gün süründü elimde bilmiyorum. bu ay okuduğum son kitap olacak sanırım. düğüne 15 gün kaldı çok ama çok işim var :skandal: izin istemek durumundayım artık.
sevgili kalinkaselin kalinkaselin arkadaşım ve başkanım _meLinDa_ _meLinDa_ bana izin verirmisiniz, aralık ortası sonu gibi yeni yıl hedefleri belirlenirken dönmüş olurum olur mu? kendinize çok iyi bakın kızlar sizi seviyorum :KK200:
Şimdiden mutluluklar dilerim canım :KK200:

Merhaba hanımlar,

Ben de hasta oldum malesef, hasta olanlara da geçmiş olsun. Kefir nasıl yapılır öğreneyim ben de, evde yaparım, çünkü bağışıklık sistemim çok zayıf..

Bugün yataktan yemek için çıktım, yatakta tercüme ve kitap okumakla geçti günüm. Çok halsizim :hasta:

Bildirimimi de yapayım ;

Çağımızın Nevrotik Kişiliği - Karen Horney sf.93
1984 - George Orwell sf.44
Çok geçmiş olsun sana da :KK200:

Selam hepinize,
Kirpinin Zarafeti - Muriel BARBERY bitti.
Yaklaşik bir bucuk ay aradan sonra bu kadar entellektuel açıdan donanimli bir kitapla baslamak acikcasi benim icin yanlis oldu ancak yanlis zamanda yanlis kitap durumuna ragmen kitabi birakmadim.
Kisa bir giristen sonra yogun bir sanatsal elestiri ve felsefik cikarimlar, dusunceler agina giriyorsunuz. Hikayeyi karakterlerle sıkı bir bag kuramadigimi dusunerek okurken sonuna geldigimde yazarin vurdugu darbeden kacamayip bekledigimden fazla etkilendigimi soylemeliyim. Bir ara gozlerim doldu hatta.
Netice itibariyle hepinize tavsiye ediyorum sadece kafanizin rahat oldugu bir donemde okumanizi salik veririm. Nitekim ben ileride tekrar okumayi dusunuyorum .
Yeni kitabimi secmedim.
Rus edebiyati dediniz canim cekti Dirilis var belki ona baslarim.

Bu arada Savas ve Baris ortak okumasi olacakti degil mi? Onu bekletiyim.

evet kısmetse ocakta okuyacağız savaş ve barışı canım

Gunaydin,
Sevgili öğretmen arkadasların öğretmenler gününü kutlarım. Egitim verirken, yeni bilgiler öğretmeye çalısırken kısıtlanmadıgınız ve hakettiginiz saygıyı görebildiğiniz, baskılarla karşılaşmadıgınız bir meslek hayati dilerim. Hepinize sevgiler.
Çok anlamlı bir mesaj ooldu kendi adıma teşekkürler canım:)

İyi aksamlar baykuşlar.
Kaç gündür okuyamiyorum.
Oğlum hastalandi malesef.
Yarından sonra okuyabilmeyi diliyorum.
Herkese iyi okumalar :KK200:
acil sifalar dilerim yavruya canim.

evet kısmetse ocakta okuyacağız savaş ve barışı canım
ben de varim basgannnnimnm

Çok anlamlı bir mesaj ooldu kendi adıma teşekkürler canım:)
karsilastiginiz guclukleri ogrendigimde ve empati kurmaya basladigimda yaz tatilinizi kiskanmayi biraktim. :) Allah kolaylik versin tum ogretmenlerimize. :KK200:

Gunaydin,
Bize söyleyecek söz bırakmamış, kalpten geçenleri çok güzel dile getirmişsin. Ben de tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorumEn Büyük TÜRKİYE:KK200:

Back
X