• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

merhaba
Veba Sayfa - 152
Ayni Yildizin Altinda Sayfa - 178

Cicoretti Cicoretti benimki de Can Yayinlari-Nedret Tanyolac Öztokat tarafindan cevrilmis.
Ceviriden mi, yazarin yazim tekniginden mi bilemedim ama senin de yazdigin gibi anlamasi gercekten zor bir kitap.
Bu arada araban icin gecmis olsun, saglik sorunlarin insaAllah tez zamanda ortadan kalkar. Senin gibi bilincli baykuslari böyle umutlu ve iyimser görmek cok güzel.
cok tesekkur ederim. Hayat inid cikislarla dolu simdi cikistayim diye dusunuyorum. :KK200:

I IRMAKK70 Okumus oldugum cok var ama hicbirine kotu diyemem hepsi cok guzeldi. Sadece Elena Ferrante' nin Brnim Olaganustu Akilli Arkadasim 4 kitaplik serinin ilki Napoli romanlari serisi diye geciyor. Ben 4 unu de ard arda okumustum cok sevdigim icin ara bile verme geregi duymamistim. Diger 3'unu de listene almani tavsiye ederim.

Selamlar.
Zülfü Livaneli, Engereğin Gözündeki Kamaşma bitti.

Saray hayatının entrikalari, taht uğruna verilen/alınan baslar,iktidarın pek de imrenilecek bir şey olmadığı,insanoğlunun ihtirasları, insan psikolojisi vs konularına yönelik alegorik bir kitap.

Tarihe farklı bir bakış açısıyla bakmış ve bunu da şiirsel bir dille ifade etmiş.

Çok sürükleyici ve sıkmayan kendini okutan güzel bir kitaptı.

Yeni kitabima bu gece oğlumu öpüp koklayıp uyuttuktan sonra güzel bir kahve eşliğinde başlamayı ümit ediyorum.

Sevgiler :KK200:

cok tesekkur ederim. Hayat inid cikislarla dolu simdi cikistayim diye dusunuyorum. :KK200:

I IRMAKK70 Okumus oldugum cok var ama hicbirine kotu diyemem hepsi cok guzeldi. Sadece Elena Ferrante' nin Brnim Olaganustu Akilli Arkadasim 4 kitaplik serinin ilki Napoli romanlari serisi diye geciyor. Ben 4 unu de ard arda okumustum cok sevdigim icin ara bile verme geregi duymamistim. Diger 3'unu de listene almani tavsiye ederim.
Ben de genelde senin gibi serinin ilk kitabini cok begenirsem hemen diger kitaplarinin arayisina geciyorum. Bu kitabi da serinin ilk kitabi oldugu icin bununla baslayayim cok begenirsem digerlerini de alirim diye dusunmustum. Ama siz begendiyseniz guzeldir. Buradaki arkadaslarin kitap zevkine guveniyorum. Ben diger kitaplarini da aramaya baslayayim en iyisi:)

1. Chuck Palahniuk- Dövüş Kulübü Chuck

2. Ken Kesey-Guguk Kuşu

3. David Eagleman- İncognito

4. William Shakespeare- Bir Yaz Gecesi Rüyası

5. Andy weir- Marslı

6. Lena Diaz- Körebe

7. Kristina Ohllson- Külkedisi Uyurken

8. Ruth Warburton- Martı

9. Chuck Palahniuk- Gösteri Peygamberi

10. Gustave Flaubert- Bir Delinin Anıları

11. Zülfü Livaneli- Kardeşimin Hikayesi

12. Kemal Tahir- Esir Şehrin İnsanları

13. Stefan Zweik- Amok Koşucusu

14. Umberto Eko- Gülün Adı

15. Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi- Amak-ı Hayal

16. Agatha Christie- Geceyarısı Cinayeti

17. Agatha Christie- Cinayet Alfabesi

18. Alexandra Bracken- Son

19. Dan Brown- Cehennem

20. David Baldacci- Unutamayan Adam

21. Elena Ferrante- Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım

22. Eowyn Ivey- Kardan Kız

23. Guy Gavriel Kay- Gök Cennetin Altında

24. Irvin D. Yalom-Nietzsche Ağladığında

25. James Bowen- Sokak Kedisi Bob

26. Jandy Nelson-Gün Işığım

27. Jennifer L. Holm- En Uzun Yaz

28. Jessica Knoll- Dünyanın En Şanslı Kızı

29. John Katzenbach- Tabu

30. Julie Garwood- Güllere Sor

31. Kate Morton- Göl Evi

32. Katy Regnery- Kül ve Ateş

33. Kazuo Ishiguro- Beni Asla Bırakma

34. Laura E. James- Doğruluk mu Cesaret m

35. Leah Thomas- Benimle Asla Tanışamayacaksın

36. Lisa Kleypas- Daha Sabaha Çok Var

37. M.R. Carey- Tüm Sırların Sahibi Kız

38. Marcus Sakey- Akıl Labirenti

39. Marina Fiorato- Şifacı

40. Mario Mazzanti- Öldürmek İçin Mükemmel Bir Gün

41. Priscille Sibley – Yıldız Tozu

42. S.K. Tremayne- Buz İkizler

43. Sam Hawksmoor- Toz

44. Sarah J. Maas- Dikenler ve Güller Sarayı

45. Stephanie Perkins- Isla ve Mutlu Son

46. Stephenie Meyer- Kimyager

47. Victoria Schwab- Arşiv

48. William Golding- Sineklerin Tanrısı

49. Yusuf Atılgan- Aylak Adam

50. Bilge Karasu- Gece

51. İhsan Oktay Anar- Puslu Kıtalar Atlası

52. İhsan Oktay Anar- Suskunlar

53. Hakan Günday- Kinyas ve Kayra

54. Recaizade Mahmut Ekrem- Araba Sevdası

55. Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna

56. Sait Faik Abasıyanık- Semaver

57. Halide Edip Adıvar- Sinekli Bakkal

58. Albert Camus- Veba

59. Albert Camus- Yabancı

60. Antony Burgess- Otomatik Portakal

61. Khaled Hossaini- Bin Muhteşem Güneş

62. Khaled Hossaini- Ve Dağlar Yankılandı

63. Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya

64. Charles Dickens- İki Şehrin Hikayesi

65. Christy Brown- Sol Ayağım

66. Margaret Atwood- Damızlık Kızın Öyküsü

67. Debbie Macomber- Kıvılcım Sahili

68. James Joyce- Dublinliler

69. Emile Zola- Germinal

70. John Steinbeck- Fareler ve İnsanlar

71. John Steinbeck- Gazap Üzümleri

72. John Steinbeck-İnci

73. George Orwell- 1984

74. George Orwell- Hayvan Çiftliği

75. Harper Lee- Bülbülü Öldürmek

76. J.D. Salinger- Çavdar Tarlasındaki Çocuklar

77. Jane Austen- Akıl ve Tutku

78. John Boyne- Çizgili Pijamalı Çocuk

79. Kurt Vonnegut- Kedi Beşiği

80. Knut Hamsun – Açlık

81. Jose Saramago-Körlük

82. Mark Haddon- Süper İyi Günler

83. Emile Zola- Nana

84. Patrick Suskind- Koku

85. Haruki Murakami- Sahilde Kafka

86. Sandy Tolan- Limon Ağacı

87. Stefan Zweik- Hikayeler

88. Stefan Zweik- Satranç
Arkadaşlar 2018 yılı için okumak istediğim kitaplardan liste yaptım. Bu kitaplardan daha önce okuyup hiç beğenmedim, tamamen vakit kaybıydı dedikleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Yerlerine başka kitaplar alabilirim böylece.
Patrick Suskind- Koku yu hayranlikla okumuştum. Onun dışında okuduğum ve merak ettiğim de pek çok kitap var listende. Listen güzel olmuş. Mary Shalley Frankenstein i da al eğer okumadiysan, ben ona da çok hayran kalmiştim, minik bir tavsiye.

Patrick Suskind- Koku yu hayranlikla okumuştum. Onun dışında okuduğum ve merak ettiğim de pek çok kitap var listende. Listen güzel olmuş. Mary Shalley Frankenstein i da al eğer okumadiysan, ben ona da çok hayran kalmiştim, minik bir tavsiye.[/QUOTE
Frankenstein okumadim. Aslinda bu listeyi 2018 icin yaptim. Aralik ayi icin elime gecen kitabi okuyorum. Frankensteini bu ay okuyabilirim. Listedeki kitaplarima da ocak ayinda baslayacagim.

Koku' nun filmini de coook begenmistim ben. Kitabiyla kiyasiya yarisir nitelikteydi bence. Izlemeyen kalmasin.
I IRMAKK70 cok tesekkur ederim ama simdi ya begenmezsen diye de endise ettim ilkini bi oku bari. :))
Yok begenecegimden eminim. Buraya sonradan geldim ama bosuna gelmedim:)) Araniza katilmadan once baslangictaki yorumlarin pek cogunu okudum. Su an isim isim hatiramasam da pek cogunuzun begendigi onerdigi kitaplarin okuyup sevdigim kitaplar oldugunu farkettim. Koku , 1984, Amok Kosucusu, Cesur Yeni Dunya ve Korluk kitabini buradaki arkadaslarin buradan yazdiklari yorumlar uzerine listeye ekledim. Belki bunlardan biri de sensindir:)) Bir de Algernona Cicekler kitabi var. Buradaki arkadaslarin onerip okumayi cok istedigim ama o kitabi bulamadim henuz. Konusuna baktim ve kitabi cok merak ettim.

Koku' nun filmini de coook begenmistim ben. Kitabiyla kiyasiya yarisir nitelikteydi bence. Izlemeyen kalmasin.
I IRMAKK70 cok tesekkur ederim ama simdi ya begenmezsen diye de endise ettim ilkini bi oku bari. :))
Benim cok etkilendigim filmler arasinda Koku. Filmini izledikten birkac sene sonra kitabini okudum. Kesinlikle filmi daha etkileyiciydi.

Benim cok etkilendigim filmler arasinda Koku. Filmini izledikten birkac sene sonra kitabini okudum. Kesinlikle filmi daha etkileyiciydi.
Evet ben de çok beğenmiştim, kitap-film karşılaştırması yapıldığında filmler hep sığ kalır ama kokuda hemen hemen herşey hayal ettiğim gibi yansıtılmıştı.

Günaydın Kızlar

Umarım herkes iyidir.

Zaman Yeli ni bitirdim çok beğendim keşke vaktim olsaydı çok fazla bölünmeden okusaydım
Bir de akşam eski kitaplarımı karıştırırken Eleanor Coerr - Sadako kitabını buldum onuda okuyup bitirdim.

Evde Güvercine Ağıt' a başlayacağım.
İş yerinde de Ahmet Altan Karanlıkta Sabah Kuşları na başlıyorum.

filmini üniverste yıllarında izlemiştim kitabını alddım inşallah ben de 2018 de okuyacağım

Back
X