Kitaplarımızı Geri Getirin

İlle saklanmalı kitaplar bana göre. Kitabım gelmezse gözüm dönüyor valla:)) Liste yaptım zaten..
Arada kontrol ediyorum eksilen, giden, bir yerde unuttuğum var mı diye ?

En sinir olduğum durumdur. Valla cimri diyenler de oldu bana ama okumak için dahi vermek istemiyorum. Vermemek için kırk takla atıyorum. Aynı sizin gibi özenirim, kırmam, yırtmam, karalamam. Karşıdaki bu kadar özen göstermeyince vermek gelmiyor içimden. Bulunmayacak bir kitaptır o zaman istenir ama kitap istenmesi bana saçma geliyor. Öneri isterim gider kitabı alırım. Asla başkasından okumak için almam. Alsam da o istemeden aldığım gibi geri veririm.

Ben yakın zamanda kilitli kütüphane yaptıracağım. Anahtarı da kaybedeceğim. Kimseye direk veremem diyemiyorum, ama anahtarını bulamıyorum dersem belki çözüm olur benim için.

Kitap verilmez. Ben kimseye vermiyorum, verilen kitabin geri gelmesi, gelse de duzgun gelmesi cok dusuk bir ihtimal.
Zamaninda 3 arkadasima vermistim kitaplarimi ve o kitaplar yok gelmedi bidaha.

Sonuna kadar katılıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Dünyanın parasını veriyoruz ,biri gelip ayyy ne ponçikmiş versene bir okuyayım diyor.
Sonra ne gelen var ne giden .
Türkiye'de böyle bir algı var sanırım,okumaya alınan kitap geri verilmez diye.
Vermiyorum kardeşimmmmm,istemeyin artık,belki turşusunu kuracağım

Aynı kitabı 9. kez aldıktan sonra bir daha kimseye kitap vermedim. Giden gelmiyor zira:)) En sevmediğim şey..
Dolap orada kıyafet, ayakkabı, parfüm ne istiyorsanız alın ama kitaplarımdan uzak durun diyorum artık..

Benim de 4-5 defa 3 ciltlik seri kitabı almışlığım var. Arkadaş alıyorsunuz getirin yaa. Üstelik en sevdiğim kitaptır benim için. Bana dese ki "Kocabebegim şu kitabı bana alır mısın" inan gider alırım ama benden istemesinler. Bazen geceleri uyuyamadığım da oluyor.

Kitap dışında bir iki eşyam daha var böyle benim için değerli olan. Onlara da aynıyım. Verirken bir parçam da onlarla gidiyor.

Eşim bu yüzden cimri olduğumu, paylaşımsız olduğumu düşünür. Belki öyleyim ama elimde değil. Aklım sürekli onlarda oluyor.

Uzun zamandır pek okuyamıyorum ama çok okuduğum dönemlerde ben kütüphaneden alırdım kitaplarımı okuyup geri götürürdüm, bir işe başladım mı hemen bitirme gibi bi huyum var ve 2 güne bi kitap bitirirdim, ücretsiz almak güzel oluyordu, ama kimsenin kitabına salça olmam.
Madem bu kadar önemli bi arkadaş önermiş, istersen aynısını sana da alayım diyin vermeyin, kolay kolay isteyen de çıkmaz.

kendinizi kötü hissetmeyin bunu dert etmeniz gayet normal. isterseniz doğrudan kitaplarım geri gelmiyor o yüzden kim olursa olsun ödünç vermiyorum diyebilirsiniz. bu kadar açık konuşamazsanız aa o kitabı şimdi ben okuyorum bitince veririm diye geçiştirebilirsiniz (mesela görümceye olabilirdi), bu kitabı ödünç aldım arkadaşımdan ona geri vermem lazım şimdi ödüncü ödünç veremem diyebilirsiniz, instagramdam isteyene az önce başka arkadaşım istedi ona verdim diyebilirsiniz. bu geçiştirme cümlelerinin sıkıntısı sürekli yeni bahaneler bulmanızı gerektirmesi ama doğrudan vermek istemediğinizi söylerseniz temelli kurtulursunuz.

Kitaplarıma biblo gibi bakarım. Ne kalem değer, ne bir sayfası kıvrılır. Pek kıymetlidir. Kimseye vermem, zaten isteyen de yok. :) Paylaşmıyorum, o yüzden okuduğumu gören yok ki istesin... Hoş, benim her malım kıymetlidir. Paylaşmak istemediğimi bir bahane uydurur vermem.

Size bir diğer tavsiyemse sosyal medyada kitap paylaşmayın madem istiyorlar. Zaten zırt pırt kitap paylaşmanın amacını çözemedim. Benim sosyal medya hesabında da var bir tane. Kadın kitap okumaktan çok, " kitap okuyorum" paylaşımı yapıyor. Benim de sözüm böyle olanlara gitsin. Yapmayın bunu. Yemiyoruz. :)

Aynı kitabı 9. kez aldıktan sonra bir daha kimseye kitap vermedim. Giden gelmiyor zira:)) En sevmediğim şey..
Dolap orada kıyafet, ayakkabı, parfüm ne istiyorsanız alın ama kitaplarımdan uzak durun diyorum artık..
Her seferinde alıp okumadan mı verdiniz , 9 kez satın almak nasıl olabilir ?

Son düzenleme:
Ne kadar da haklısınız.. Aynı şeyleri yaşıyoruz inanın ben de bıktım artık vermemek için bahane üretiyorum, henüz okumadım diyorum, onda göz atmam gereken bir yer var diyorum, sen bunu sevmezsin pek akıcı değil boşver diyorum :))) vs. mecbur veriyor isem de tembih ediyorum kitabımı isterim bu konuda hassasım diye. Evlerine girip çıkıyor isem de gördüğüm anda soruyorum bitti galiba alıyorum diye.

tamam zaten ben her kitabı dağıtın demedim ki. benim de sakladığım kitaplarım var. ama bin kitap okuduysanız binini de saklamanız saçma geliyor bana.
Sacma degil iste bana gore. Istek tutku ve hayattaki onceliklerinizle alakali. Mesela sizin bu mantiginizda birkere giydigin elbiseyi ver tutma gibi geliyor bana. Bikere o hazzi yasamissin. Ikinciye gerek yok. Benim kitaplarimda sari postitler yapistirilmistir sayfalara mesela. Gece yarisi uyanip atiyorum ucurtma avcisindaki su soz neydi diye tekrar okumuslugumu bilirim.
Evlenirken bile esime bunlar benim ceyizim dedim ben baska bisey istemiyorum. Her ay 100 tl ayiriyoruz butceden hem bana hem cocuklara kitap almak icin. Yani kisacasi tutku ve zevk meselesi.
Herseyimi paylasirim yemegimi parami kiyafetlerimi ama kitaplarima dokunmasinlar. Sanmayin ki hepsi orjinall ogrencilik yillarimda olgunlar (ankarali olanlar bilir ikinci el ve korsan kitap satan kitapcilarin oldugu yer) ikinci adresimdi.
Ne bileyim bence konu sahibi bastan sona hakli. Ama ben kitaplarimi tabiri caizse kitap gibi tutamiyorum. Alti cizilidir. Post itler yapistirilmistir kimi sayfalar kivriktir kimilerine cay kahve dokmusumdur. Ama ne bileyim onlar da yasanmislik katiyor iste.

Vermeyin.
"Kusura bakma veremem kendime kütüphane oluşturuyorum" deyin..

Benim düzenli bir kitaplığım yok. Kitaplarım evin içinde orada burada ama yapacağım inşallah..

Ben ablamlara falan veririm ama zaten gidiş geliş olduğu için okudun mu alayım mı diyebilirim?
He yıpranmış olmaları beni bozmaz. İnsan bile yıpranıyor. Okudukça yaş alır bir kitap :)

Vermeyin
Hayatta kitap vermem , cok nadir guvendigim insana veririm ona da 40 tane laf ederim verirken
Ben babamdan da boyle gordum , sadece bana kitap verir cunku bilir gozum gibi bakarim , hayatta baskasina da vermez
Ben yine arada guvendigim biri isterse veririm ama desigim gibi o kadar cok konusurum ki okuyan hemen geri getirir

Siradan roman degil ama klasikler verilmez , gelisimle ilgili kitaplar , tarih kitaplari verilmez , buyuk bir kutuphanem var , 10 yasimdan beri kitap biriktiriyorum , yani yaklasik 30 yildir olusturdugum el emegim goz nurum onlar benim
Ve sevdigim klasikleri 5-6 yilda bir tekrar okurum cunku ben degistikce kitaplardan ogrendiklerim de degisiyor , fark etmediklerimi fark ediyorum, yanlis algiladiklarima sasiriyorum vs vs

Su anda evdeki en buyuk kavgamiz da bu , esim yurtfisina tasinirken kitaplari annemin deposuna kaldirmami istiyor , ben ise canla basla mucadele veriyorum onlari da goturecegim diye :)

sizin fikriniz size, benim fikrim bana. neden subjektif bi durum karşısında beni kendi görüşünüze ikna etmeye çalışıyosunuz anlamadım.

kıyafet ile kitabı bir tutmanız da çok mantıksız. bir kitabı senede 1 kere okursunuz. bir gömleği senede 50 kere giyersiniz. kitabı 5 kereden sonra okumazsınız, mantıksızdır bence. ama gömlek ohooo.

ben de kitap alıp çöpe atmıyorum. okusun diye başkasına hediye ediyorum. siz etmeyin. 30 sene küflensin kitaplığınızda. beni ilgilendiren bişey yok.

Ben vermek istemedigim kitapları misafirler gelmeden önce ortadan kaldırıyorum. Toaf geliyor insanlara belki, ama ben su anda kendim calismiyorum cocuklarimdan dolayi ve böyle saga sola dagitmamaya çalışıyorum (yaptığım bağışlar başka konu o lara ayri para ayiririm). Yani eskisi gibi ikinci üçüncüyü almiyorum. Ama hediye ettiklerimde oluyor

Benim de verip geri almadığım kitaplarım oldu ama sorun etmedim . Okuduğum kitapları genelde elden çıkarmaya çalışırım . Arada özellikle tuttuğum , çok beğendiğim etkilendiğim için kitaplığımda duran kitaplar da var . Onları vermek istemem ama :)
Kolay kolay kimseden ödünç kitap almam emanet olduğundan rahatsız olurum .

Ben romanları da çok seviyorum.
Kaç yıl önce okuduğum romana denk gelince açıp bir kaç sayfa okuyorum. İlk okuduğum anda hissettirdiklerini hatırlıyorum.
Eğer hatırlamadıysam baştan okuyorum yeni bir kitap gibi oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…