- 4 Nisan 2016
- 3.009
- 9.315
- 88
- Konu Sahibi EbrarinAnnesi
-
Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Aynı kitabı 9. kez aldıktan sonra bir daha kimseye kitap vermedim. Giden gelmiyor zira:)) En sevmediğim şey..
Dolap orada kıyafet, ayakkabı, parfüm ne istiyorsanız alın ama kitaplarımdan uzak durun diyorum artık..
Her seferinde alıp okumadan mı verdiniz , 9 kez satın almak nasıl olabilir ?Aynı kitabı 9. kez aldıktan sonra bir daha kimseye kitap vermedim. Giden gelmiyor zira:)) En sevmediğim şey..
Dolap orada kıyafet, ayakkabı, parfüm ne istiyorsanız alın ama kitaplarımdan uzak durun diyorum artık..
Sacma degil iste bana gore. Istek tutku ve hayattaki onceliklerinizle alakali. Mesela sizin bu mantiginizda birkere giydigin elbiseyi ver tutma gibi geliyor bana. Bikere o hazzi yasamissin. Ikinciye gerek yok. Benim kitaplarimda sari postitler yapistirilmistir sayfalara mesela. Gece yarisi uyanip atiyorum ucurtma avcisindaki su soz neydi diye tekrar okumuslugumu bilirim.tamam zaten ben her kitabı dağıtın demedim ki. benim de sakladığım kitaplarım var. ama bin kitap okuduysanız binini de saklamanız saçma geliyor bana.
vermeyin. hassas olduğunuzu belirtin. bi kitap yüzünden küsecek halleri yok.
bu arada kütüphane merakı bana çok saçma geliyor. hani akademik kitaplar olur veya hediye olur anlarım ama roman alıp okuyup kütüphaneye kaldırmak çok saçma dğeil mi? ne işe yarıyor? dağıtın gitsin. çok olmasa da kitap okurum ama evdeki kitaplar harry potter serisi, yüzüklerin efendisi serisi, henüz okumadıklarım ve hediye gelen bi kaç kitap. onun dışında okuduklarımı hemen dağıtırım. niye kendime saklayayım k?
Sacma degil iste bana gore. Istek tutku ve hayattaki onceliklerinizle alakali. Mesela sizin bu mantiginizda birkere giydigin elbiseyi ver tutma gibi geliyor bana. Bikere o hazzi yasamissin. Ikinciye gerek yok. Benim kitaplarimda sari postitler yapistirilmistir sayfalara mesela. Gece yarisi uyanip atiyorum ucurtma avcisindaki su soz neydi diye tekrar okumuslugumu bilirim.
Evlenirken bile esime bunlar benim ceyizim dedim ben baska bisey istemiyorum. Her ay 100 tl ayiriyoruz butceden hem bana hem cocuklara kitap almak icin. Yani kisacasi tutku ve zevk meselesi.
Herseyimi paylasirim yemegimi parami kiyafetlerimi ama kitaplarima dokunmasinlar. Sanmayin ki hepsi orjinall ogrencilik yillarimda olgunlar (ankarali olanlar bilir ikinci el ve korsan kitap satan kitapcilarin oldugu yer) ikinci adresimdi.
Ne bileyim bence konu sahibi bastan sona hakli. Ama ben kitaplarimi tabiri caizse kitap gibi tutamiyorum. Alti cizilidir. Post itler yapistirilmistir kimi sayfalar kivriktir kimilerine cay kahve dokmusumdur. Ama ne bileyim onlar da yasanmislik katiyor iste.
Siradan roman degil ama klasikler verilmez , gelisimle ilgili kitaplar , tarih kitaplari verilmez , buyuk bir kutuphanem var , 10 yasimdan beri kitap biriktiriyorum , yani yaklasik 30 yildir olusturdugum el emegim goz nurum onlar benim
Ve sevdigim klasikleri 5-6 yilda bir tekrar okurum cunku ben degistikce kitaplardan ogrendiklerim de degisiyor , fark etmediklerimi fark ediyorum, yanlis algiladiklarima sasiriyorum vs vs
Su anda evdeki en buyuk kavgamiz da bu , esim yurtfisina tasinirken kitaplari annemin deposuna kaldirmami istiyor , ben ise canla basla mucadele veriyorum onlari da goturecegim diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?