Kitaplarımızı Geri Getirin

Her seferinde alıp okumadan mı verdiniz , 9 kez satın almak nasıl olabilir ?
Yok okudum birkaç kez hemde. Çok sevdiğim de bir kitap. Okumaya alan getirmedi. Bir daha aldım. Bir daha alan getirmedi derken.. 9 kez almışım Vedat Türkali'nin Birgün Tek Başınası'nı :)))
Bu kitabı hatırladın mı diye de kehhh kehhh gülüyorlar terbiyesizler evlerine gittiğim zaman..
Kitaplığımda olmalı dediğim kitaplar gelmeyince tekrar tekrar almak zorunda kalıyorum..

Bende oyleydim bikac sene once ama artik yer kalmadi , yeni kitaplik da alamiyorum o yuzden romanlarimi veriyorum , en buyuk hayalim evimin bir odasini tamamen kutuphane yapmak :) insallah ileride olur , o zaman romanlari da vermem

Bende oyleydim bikac sene once ama artik yer kalmadi , yeni kitaplik da alamiyorum o yuzden romanlarimi veriyorum , en buyuk hayalim evimin bir odasini tamamen kutuphane yapmak :) insallah ileride olur , o zaman romanlari da vermem

Yerden tavana kadar kitaplık.. Vay be

Çocukluğum sahaflarda geçti. Okul harçlıklarımdan biriktirdiklerimle kitap değiş tokuş ederdim. Ayrıca, elime geçen tüm paramla kitap alırdım. Bayram harçlıklarım, karne param Annem çok kızardı, sürekli kitap aldığım için. 22 yıl önce, 4 Şubatta aldım ilk birinci el kitabımı...Edmondo De Amicisi'in Çocuk Kalbi... O gün hala dün gibi aklımda. Doğum günümde ve karne için akrabaların verdiği paraları toplayıp almıştım Ne yazık ki, annem aldığım pek çok kitabı nasılsa okudum diye sobada yakmış Ne kadar içimin yandığını, üzüldüğümü anlatamam. O günlerde aklıma koyduğum tek şey bir gün kendi evim olduğunda, her odasında bir kitaplık olmasıydı. Şükür ki çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve evimin antresi dahil her odasında en az bir kitaplığım var ve içi okuduğum kitaplarla dolu Şu zamana kadar sahaf ve kütüphane hariç hiç kimseden ödünç kitap almadım. (Çocukluğumda gittiğim sahaf beni tanıdığı için bazen ödünç kitaplar da veriyordu) Şu zamana kadar ödünç verdiğim ve geri alamadığım en az bir kitaplık dolusu kitap var. Bu tutkuyu yalnızca yaşayanlar biliyor sanıyorum. Pek çok kişi neden bağış yapmıyorsun, neden biriktiriyorsun vs diyor ama kitaplarla aramızdaki bağı anlayamıyorlar sanırım.

En yakınlarıma veririm ancak ama en son en yakın arkadaşıma verdiğim 2 kitap geldi aklıma. Ayrı şehirlerdeyiz bize kalmaya geldiğinde vermiştim. Sonra bir süre küstük farklı sebeplerle. Şimdi nasıl istesem bilemiyorum ama büyük ihtimalle görüştüğümüzde bir gün geri getirir o bana. Yani umarım

ayy tüylerim diken diken oldu ilkokuldayken çok kitap lazım olurdu kütüphaneden alırdım unuturdum geri vermeyi kara listeye alınmıştım görevli kitap vermiyordu :) ama cidden unutuluyor ya verende istesin mutlaka not etsin bilerek vermemezlik yapmazlar unutmuşlardır.

Cocuk kalbi ilk askimdir , buyuyene kadar defalarca okudum , artik kitap gozyaslarimdan islanmaktan sayfalari tuhaf bir hal almisti
Birkac sene once kitapcida gorunce hemen aldim , simdi oglum icin sakliyorum , okumak istediginde ona verecegim

Her şeyimi paylaşırım ama kitaplarımı asla diyorum ben de Kapalı dolap içinde duruyorlar eve gelen bir hazine saklı olduğunu göremiyor zaten bu şekilde koruyorum

Ben artık kitaplarımı plastik oyuncak kutularına kaldırıyorum. Göz görmeyince alıp giden olmuyor pek.
Ha okuyup getirene veririm kitap,hiç sorun etmem,bir daha okumam bunu sevmedim dediğim kitapları da okumak isteyene hediye ederim ama çok sevdiğim ,kızımım/oğlumun ileride okumasını istediğim kitapları kaldırıyorum.
Sizde vermek istemiyorsanız, ya hayir veremem çünkü geri getirmiyorsun diye acıkça soyleyin yada kaldırın ortadan.

Sizi çok iyi anlıyorum. Kardeşim de sizin gibi ileri de evinde bir kütüphane istediğinden saklar ve kimseye de vermez. Ben alırım huyunu bildiğimden aldım kitabı ama aklın kalmasın getircem derim ve tertemiz geri götürürüm.
Bekarken eve gelen arkadaşlarımdan görüp isteyenler olduğunda üzgünün kardeşimin onlar biraz huylu vermiyim derdim.
Veya kardeşimle isteyenleri kibarca reddederdi “ben bunları arşiv olarak kullanıcam listeledim üzgünüm veremicem ama istersen sahaflardan falan alıyım sana.” Diyin geçin, haklısınız bazıları perişan ediyor bazıları hiç getirmiyor sonra siz isteyince kabahatlı oluyorsunuz.

Ben de geri gelmeyen kitaplarımın hepsini tekrar satın aldığımdan beri ortadan kaldırdım kitapları neyse tek manyak ben değilmişim tekrar tekrar satın alan Seni neden sevdiğimi bir kez daha anladım şimdi

biz değişik yerler gezmeyi, oralarda yaşamayı seven bir aileyiz, o yüzden çok sık taşınırız. Taşınırken en zoru kitap oluyor. Biz artık kitap tutmuyoruz evde. Okuduğumuz kitabı hemen elimizden çıkarıyoruz başkasına ver oda okusun şartıyla geziyo kitaplarımız. Ama prensibimdir kendim okumadığım kitabı vermem. Beklesin çok istiyorsa ben okuyup bitireyim öyle vereyim. Sizde hayır diyemiyorsanız ben okuduktan sonra diyebilirsiniz.

sizi çok iyi anlıyorum .kitaplarım benim için de kıymetli. ki benim kitaplarım da dönüp dönüp okunacak cinsten kitaplar. emanet vermeyi sevmem. hediye edebilirim elimden geldiğince ama vermek istemiyorum.özensiz davranıyorlar çünkü.

Valla ben kitaplarim konusunda cok hassasim. Her kitap olmasa da bazilarinin benim icin yeri ayridir ve oyle herkes kafasina gore kutuphanemden kitap alamaz. Benim para verip aldigim her kitap ozeldir. Cok buyuk Stephen King hayraniyim, nerdeyse tum kitaplarini almisimdir. Onlari kimselere veremem kusura bakmasinlar. Yerli, yabanci 200 kusur kadar kitabim var. Elbette hepsini kendime saklamak gibi bir derdim yok. Verdiklerimde var. Ama bence yanlis dusunmuyorsunuz. Ben sizi anliyorum. Zamaninda benimde cok kitaplarim gitti geri gelmedi.

Ben kitaplarimi yegenlerim icin, olursa ilerde kendi cocuklarim icin sakliyorum. Insan kendisine saklar saklamaz, bu o kisinin bilecegi istir. Ben okudugum kitaplarla bag kuruyorum. Dediginiz gibi bazilarini tekrar okuyorum. Bu durumu cok fazla insanin anlayabilecegini de dusunmuyorum dogrusu.

ilginçmiş ya bu
Tek cildi 40lira eden kitap var ( daha pahalısı da vardır tabi), niye sokağa atılsın? Bana göre sokağa atmak gibi, çünkü kıymet veren insan zaten geri getirir, getirmiyorsa atmıştır bir köşeye kendisi de unutmuştur.
Tek seferde 300liralık kitap alışverişi yaptığım oluyor, insanlar orada burada unutsun diye mi?
İlginç olan neresi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…