- 4 Nisan 2016
- 3.009
- 9.315
- 88
- Konu Sahibi EbrarinAnnesi
-
Yok okudum birkaç kez hemde. Çok sevdiğim de bir kitap. Okumaya alan getirmedi. Bir daha aldım. Bir daha alan getirmedi derken.. 9 kez almışım Vedat Türkali'nin Birgün Tek Başınası'nı :)))Her seferinde alıp okumadan mı verdiniz , 9 kez satın almak nasıl olabilir ?
Ben romanları da çok seviyorum.
Kaç yıl önce okuduğum romana denk gelince açıp bir kaç sayfa okuyorum. İlk okuduğum anda hissettirdiklerini hatırlıyorum.
Eğer hatırlamadıysam baştan okuyorum yeni bir kitap gibi oluyor :)
Bende oyleydim bikac sene once ama artik yer kalmadi , yeni kitaplik da alamiyorum o yuzden romanlarimi veriyorum , en buyuk hayalim evimin bir odasini tamamen kutuphane yapmak :) insallah ileride olur , o zaman romanlari da vermem
Çocukluğum sahaflarda geçti. Okul harçlıklarımdan biriktirdiklerimle kitap değiş tokuş ederdim. Ayrıca, elime geçen tüm paramla kitap alırdım. Bayram harçlıklarım, karne paramAnnem çok kızardı, sürekli kitap aldığım için. 22 yıl önce, 4 Şubatta aldım ilk birinci el kitabımı...Edmondo De Amicisi'in Çocuk Kalbi... O gün hala dün gibi aklımda. Doğum günümde ve karne için akrabaların verdiği paraları toplayıp almıştım Ne yazık ki, annem aldığım pek çok kitabı nasılsa okudum diye sobada yakmış Ne kadar içimin yandığını, üzüldüğümü anlatamam. O günlerde aklıma koyduğum tek şey bir gün kendi evim olduğunda, her odasında bir kitaplık olmasıydı. Şükür ki çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve evimin antresi dahil her odasında en az bir kitaplığım var ve içi okuduğum kitaplarla dolu Şu zamana kadar sahaf ve kütüphane hariç hiç kimseden ödünç kitap almadım. (Çocukluğumda gittiğim sahaf beni tanıdığı için bazen ödünç kitaplar da veriyordu) Şu zamana kadar ödünç verdiğim ve geri alamadığım en az bir kitaplık dolusu kitap var. Bu tutkuyu yalnızca yaşayanlar biliyor sanıyorum. Pek çok kişi neden bağış yapmıyorsun, neden biriktiriyorsun vs diyor ama kitaplarla aramızdaki bağı anlayamıyorlar sanırım.
Her şeyimi paylaşırım ama kitaplarımı asla diyorum ben deAllah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Ben de geri gelmeyen kitaplarımın hepsini tekrar satın aldığımdan beri ortadan kaldırdım kitapları neyse tek manyak ben değilmişim tekrar tekrar satın alanYok okudum birkaç kez hemde. Çok sevdiğim de bir kitap. Okumaya alan getirmedi. Bir daha aldım. Bir daha alan getirmedi derken.. 9 kez almışım Vedat Türkali'nin Birgün Tek Başınası'nı :)))
Bu kitabı hatırladın mı diye de kehhh kehhh gülüyorlar terbiyesizler evlerine gittiğim zaman..
Kitaplığımda olmalı dediğim kitaplar gelmeyince tekrar tekrar almak zorunda kalıyorum..
Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Tek cildi 40lira eden kitap var ( daha pahalısı da vardır tabi), niye sokağa atılsın? Bana göre sokağa atmak gibi, çünkü kıymet veren insan zaten geri getirir, getirmiyorsa atmıştır bir köşeye kendisi de unutmuştur.ilginçmiş ya bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?