Kitaplarımızı Geri Getirin

Gorumceniz de o kitabı o halde gördüğünüzde hemen çantasından çıkarıp ne hale gelmiş. Niye düzgün taşımıyorsun benim için kıymetli ve diye sitem edip kitabı almanız gerekiyordu. Hatta şimdi arayın içime dert oldu diye anlatın. Benim için kitaplarım kıymetli çevremdeki çoğu kişi böyle davranıyor çok yıldım. Artık kimseye kitap vermeyecegim diye söyleyin.
Sizden kitap isteyen kişilere bu şekilde anlatın derdinizi yüzü olan istemez. Pişkin olanlardan da uzaklasin

Bu tutkuyu yaşamayan bilmez gerçekten. O kitaba bakacağım :)
Ben de Orhan Veli nin Tüm Şiirleri kitabının gördüğüm her baskısını alıyorum, hepsi aynı kitap aslında. Ama her yeni kapağı görünce benim olmalı diye atılıyorum eşim çok kızıyor :))))

Valla okuduğum kitapların kütüphanemde durması hoşuma gidiyor, okudum diye vermiyorum kimselere, o kitabı okuduğum günlere gidiyorum bazen, kimi zaman yeniden okuyorum, mümkün olduğunca kimseye vermiyorum, verdiğimin de peşine düşüyorum

Bende stephen kingin 1. Basim kitaplari vardi, seri yapiyordum ama isteyene verdim geri de gelmedi. En cok ona üzülmüştüm

Birkaç kişi dışında kimseye kitap vermem . Giden gelmiyor çünkü ..hatta kütüphaneme "kitap ödünç verilmez" yazacağım :) bıktım artık her gelenin birşeyler tirtiklamasindan. .belki o aldığın kitabı tekrar okuyacağım ,bunu nerden bilebilirsin? Yada okumayayim yani ,sana ne ! Herşeyi almaya gücü yetenin ,kitap almaya da yeter .

Benim kütüphanemin bir kısmı paylaşıma açıktır.

3-4 yıldır çocuk eğitim kitapları alıyorum mesela, asla paylaşmıyorum.
Geri dönüp okuduğum çok oluyor. Bazen bir kaçını alıp karşılaştırdığım yerlerde...
aynı şekilde mimari, dinler tarihi, tasavvuf, günümüz tarihi ve politaka ile ilgili kitaplar da paylaşıma açık degil.
Roman, hikaye, bazı denemeler, bazı kişisel gelişim kitapları, çok önemsemiyorum açıkcası... geri dönüp okumayacağım kitapları paylaşıyorum. Geri gelen de oluyor gelmeyen de...
Eğer hassasiyetiniz varsa paylaşmayın.
Anlayış gösterecektir arkadaşlarınız.

Ben de tam tersi bol okunmuş,eskimiş kitaplara bayılıyorum o yüzden bir çok kitabımı sahaflardan alıyorum.
Size önerim biraz paylaşımcı olun yok paylaşmak istemiyorsanız net olun.

Vermeyin. Okumadım diyin, başka bir arkadaşa sözüm vardı ona verecektim diyin.
Kıytırık romanlar verebilir tabii, öyle kitaplar var ki basılmaları için harcanmış olan ağaçlara çok üzülüyorum. Onun dışında herkesin bir ilgi alanı vardır. Ben felsefe, evrim, antropoloji vs okumayı severim, okuduğum kitapların içinde işaretlediğim bir sürü yer oluyor, hepsini de aklımda tutamıyorum doğal olarak, arada açıp bakıyorum.
Bizimki gibi gereksiz eşya konusunda rekordan rekora koşan bir ülkede, insanların kitaplık oluşturmasının eleştirilmesi de tam bir ironi
Günah sayıldığı için hiç içilmeyecek içkilerin bardaklarıyla dolu vitrinler ve hiç kullanılmayacak gereksizlikte örtülerle, dantellerle dolu çeyizlerden daha mantıklı geliyor bana okunmuş kitaplara sahip olmak.

gidenler geri gelmediği için kimseye vermiyorum valla istediği kadar alınabilirler.
ancak benim gibi kıymet veren, geri alacağımdan emin olduğum bir iki kişi var bir tek onlara veriyorum.

ayni bencok duskunum kitaplarima gecen kayonvalidem beb evde yokken bes alti tanesini almis sozde okumak icin yeminle evimi soysaydi budar canim acimazdi...o yuzden ben sakliyorum sanada oneririm bazan veya kilitli bir cekmecen varsa oraya sakla...Okusalar gam yemem,zaten yurt disinda yasiyorum ayni kitabi tekrardan alma imkanim olmuyor ben careyi gozden irak bir yerde saklamada buldum

Farkindaysan bana gore yazdim orada. Yani ben de kendi fikrimi savunuyorum. Sen benim fikrimin sacma oldugunu ben de senin fikrinin sacma oldugunu savunuyirum. Buna da tartisma munazara fikir alis verisi hatta biraz abartip brain storming diyebiliriz. O cumlelerin hicbirinde bence sen de boyle dusunmelisin gibi bir tavsiye yok. Bastan sona benim dusuncelerim ve yaptiklarim bu kesinlikle bu dogrudur demiyorum. Benim icin dogru bu diyorum.
Bu kadar agresif olmana gerek yok. Ayrica inan bir kitap 5 ten fazla da okunabilir. Nazim hikmet memleketimden insan manzaralarini sayamadigim kadar cok okumusumdur mesela. Siir kitaplari defalarca okunmak icin vardir. Ama daha once dedigim gibi tutku hayata bakis acisi ve oncelik meselesi... bu arada kitaplarim kuflenecek kadar uzun yasasam da daha cok kitap biriktirebilsem keske.

kitabi merak eden gidip kitapçıdan alir, kimseden almam, gider kitapcidan alir okurum..

Ya ben de size katiliyorum konu sahibi. Evimin esyasini alip gotursunler umrum olmaz ama kitabima el uzaninca sinirlerim bozuluyor.

cok sevdigim kitabi eger okumasini istiyorsam aynisindan hediye alirim sevdigim kisilere, yoksa vermem :))

ama her kitabima bu muameleyi yapmiyorum tabi ki, bazilarini da zorla birilerine vermeye calisiyorum ki kitaplik cok buyumesin, surekli tasinan bir insan olarak kutuphane olusturmak gibi bir hayalim yok zaten.

siz bir sekilde vermemenin yolunu bulun ama, insan kiyamaz hakikaten.
sahsen ben istesem de bir yakinim olmaz dese hic alinmam, zira bu sekilde kutuphane olusturan bir kac arkadasim var, aliskinim :)

Ben de aynı dertten muzdaribim, alan ya geri getirmiyor ya da yıpratıp veriyor. Bu yüzden vermek istemiyorum. Gerçekten okumak isteyen insan o kitaba bir şekilde ulaşır, illa parayla almak zorunda değil. Kütüphaneler var, ikinci el kitapçılar var, e-kitaplar var, bir şekilde ulaşır yani.

Bir de kitap saklamak çok mantıksızcılara cevabım var. Herşey mantıklı olmak zorunda değil. Ben sıra sıra kitaplarımı seviyorum, evimin bir duvarının kitaplarla dolu olmasından mutluyum. Avatarım bile kitap sevgimi anlatır. Okuduğumuz her kitap tıpkı resmimde de görüldüğü gibi bizi biraz daha kaldırır. Kitaplarımın üzerine oturup taht kuracağım ilerde :)) ben de böyle doyuma ulaşacağım.

Odalar boyu kütüphaneler kurucam çocuklarıma bırakıcam diyen arkadaşlar sahaflara gidip konuşsun; sürekli ölen birilerinin kütüphanesi çocukları tarafından kolilerle sahafa satılıyor. Şimdiki nesil ekran nesli hele de ileride o kağıt kitaplara ne kadar değer verecekler şüpheli. Ben klasikleri teorik kitapları yani birden fazla kez ihtiyaç duyacaklarımı evde tutuyorum polisiye best seller gibi okudum bittileri eskiden cezaevlerine gönderirdim şimdi prosedür değişti galiba artık köy kütüphanelerine filan göndericem. Nesne olarak kitabı sevmiyorum çok yer kaplıyor tozlanıyor manevi bir değer yüklemiyorum cismine. Hepsi elektronik ortama geçse rahatlıycam

Bende sinir oluyorum kitaplarımı alıp geri getirmeyenlere asla vermek istemiyorum çünkü aldıklarını ne okuyorlar ne de geri getiriyorlar o yüzden kitaplığımı yatak odasına yaptım ki kimse görüp istemesin

Ben de kitaplarına kıyamayan ama yine de paylaşan birisiyim.Çözümü şöyle buldum, verirken "benim takıntım var kapağı kırışınca gözüme batıyor" diyorum zaten anlıyorlar :)
Bide merak ediyorum onlar okurken ne hissedecek diye.
Yakınımsa sevdiğim istemiyorum evine falan gidince okuduysan alıyorum bunu diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…