- Konu Sahibi EbrarinAnnesi
-
Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Bu tutkuyu yaşamayan bilmez gerçekten. O kitaba bakacağım :)Yok okudum birkaç kez hemde. Çok sevdiğim de bir kitap. Okumaya alan getirmedi. Bir daha aldım. Bir daha alan getirmedi derken.. 9 kez almışım Vedat Türkali'nin Birgün Tek Başınası'nı :)))
Bu kitabı hatırladın mı diye de kehhh kehhh gülüyorlar terbiyesizler evlerine gittiğim zaman..
Kitaplığımda olmalı dediğim kitaplar gelmeyince tekrar tekrar almak zorunda kalıyorum..
Bende stephen kingin 1. Basim kitaplari vardi, seri yapiyordum ama isteyene verdim geri de gelmedi. En cok ona üzülmüştümValla ben kitaplarim konusunda cok hassasim. Her kitap olmasa da bazilarinin benim icin yeri ayridir ve oyle herkes kafasina gore kutuphanemden kitap alamaz. Benim para verip aldigim her kitap ozeldir. Cok buyuk Stephen King hayraniyim, nerdeyse tum kitaplarini almisimdir. Onlari kimselere veremem kusura bakmasinlar. Yerli, yabanci 200 kusur kadar kitabim var. Elbette hepsini kendime saklamak gibi bir derdim yok. Verdiklerimde var. Ama bence yanlis dusunmuyorsunuz. Ben sizi anliyorum. Zamaninda benimde cok kitaplarim gitti geri gelmedi.
Ben kitaplarimi yegenlerim icin, olursa ilerde kendi cocuklarim icin sakliyorum. Insan kendisine saklar saklamaz, bu o kisinin bilecegi istir. Ben okudugum kitaplarla bag kuruyorum. Dediginiz gibi bazilarini tekrar okuyorum. Bu durumu cok fazla insanin anlayabilecegini de dusunmuyorum dogrusu.
Ben de tam tersi bol okunmuş,eskimiş kitaplara bayılıyorum o yüzden bir çok kitabımı sahaflardan alıyorum.Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
Farkindaysan bana gore yazdim orada. Yani ben de kendi fikrimi savunuyorum. Sen benim fikrimin sacma oldugunu ben de senin fikrinin sacma oldugunu savunuyirum. Buna da tartisma munazara fikir alis verisi hatta biraz abartip brain storming diyebiliriz. O cumlelerin hicbirinde bence sen de boyle dusunmelisin gibi bir tavsiye yok. Bastan sona benim dusuncelerim ve yaptiklarim bu kesinlikle bu dogrudur demiyorum. Benim icin dogru bu diyorum.sizin fikriniz size, benim fikrim bana. neden subjektif bi durum karşısında beni kendi görüşünüze ikna etmeye çalışıyosunuz anlamadım.
kıyafet ile kitabı bir tutmanız da çok mantıksız. bir kitabı senede 1 kere okursunuz. bir gömleği senede 50 kere giyersiniz. kitabı 5 kereden sonra okumazsınız, mantıksızdır bence. ama gömlek ohooo.
ben de kitap alıp çöpe atmıyorum. okusun diye başkasına hediye ediyorum. siz etmeyin. 30 sene küflensin kitaplığınızda. beni ilgilendiren bişey yok.
kitabi merak eden gidip kitapçıdan alir, kimseden almam, gider kitapcidan alir okurum..Allah başka dert vermesin diyerek söze başlamak istiyorum.. Ama kitapseverler için çok mühim bi mevzuyu belki görümcem de okur ümidiyle buraya yazayım dedim :) Aynı hırkayı üç sene giyerim yine de kitap almaktan vazgeçmem hal böyle olunca her sene hırka değiştirenler doların da yükselmesiyle kitap fiyatları artınca kütüphaneme dadandılar.. Evet herkes okusun kitabın da cimriliği yapılmaz verelim diyoruz da aldığınız gibi geri getirin be kardeşim.. Hatta sadece getirin.. Ben onları okurken bile kırmıyorum sayfaya elimde bastırmıyorum ki yeni gibi kalsın.. Geçen gün henüz okumadığım bi tanesini görümcem bunu alıyorum ben deyip aldı gitti evine gittiğimde gördüm ki çantasında taşımaktan kenarları ezilmiş400 sayfalık kitap kapağını bile açmamıştım.. Bu insanlardan kütüphanemi nasıl koruyacağım.. Bi başka arkadaş ne zaman fotoğraf atsam instagrama hemen bu kitap nasıl öneriyo musun arkasından bana ver diyo geri de getirmiyo okuduklarını düşünsem gam yemicem ama ondan da emin değilim.. Sadece paylaşmak istedim.. Bilmiyorum belki de benim düşüncem yanlıştır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?