Saç Kesim Şekilleri Kıvırcık saçlarım

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

tabitabi

Bu sefer olacak
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
585
2.002
43
Benim gibi saclariyla sorunu olan arkadaslar siz ne yapiyorsunuz
Hiç sevmiyorum saçlarımı . Ya jöle sür saç kremi sür bir yere kadar . Her gün bakım istiyor . Fön her zaman olmuyor o da ciddi bir zaman istiyor. Kendi haline biraksam kötü görünüyor. Bakımsız duruyor. Saç duzlestirici aldım 1 saat sürüyor artık kolum yoruluyor.ustelik Fön gibi de olmuyor.
Sizin tavsiyemiz var mi

benim de saçlarım kıvırcık ve uzun . kısa olunca daha çok kabarıyor deli oluyorum .

1. avoun köpüğü var. çok yağlandırmıyor saçları onu kullanıyorum.
2. elidor un 7/24 lerini kullanıyorum yıllardır. ondan da mennunum. çok sürmüyorum zaten . sürdükten sonra biraz kendi halinde kurumaya bırakıyorum. o zaman kabarmayıp güzel şekil alıyor.

Saçların bonus mu yoksa lüle lüle mi. Benim bir arkadaşım saçını yıkadıktan sonra şu elidor 7-24 tarzı bir krem sürüp fönsüz kurumaya bırakıyordu. Gayet de hoş oluyordu saçları. Benim saçma sapan saçlarımdansa kıvırcık saçı tercih ederdim şahsen.

benim de saçlarım kıvırcık ve uzun . kısa olunca daha çok kabarıyor deli oluyorum .

1. avoun köpüğü var. çok yağlandırmıyor saçları onu kullanıyorum.
2. elidor un 7/24 lerini kullanıyorum yıllardır. ondan da mennunum. çok sürmüyorum zaten . sürdükten sonra biraz kendi halinde kurumaya bırakıyorum. o zaman kabarmayıp güzel şekil alıyor.
Aynı şeyi yazmışız yoksa bahsettiğim arkadaşım sen misin. :D

kivircik sac özel bakim ister, bol bol bakim yap
internetde bir sürü seyler var sekle sokmani kolaystiracak
bide kesim de önemli

Benim de saçlarım kıvırcık, hatta konum da var. Gerçi benimki çok sık kıvırcık değil. Saçlarımızı sevelim diye konuya giriş yapayim. Haftada 1 nem maskesi yap, saçların kuru kalmasın. Her duştan sonra krem sür. Üşenme:)

kivircik sac özel bakim ister, bol bol bakim yap
internetde bir sürü seyler var sekle sokmani kolaystiracak
bide kesim de önemli
aynen benim katlı kesim .
bir de o kadar gür ki saçlarım 5 kilo saç taşıyorum resmen :D
katlı esim yaptırıp ara makas falan attırıyorum

Hiç sevmiyorum saçlarımı . Ya jöle sür saç kremi sür bir yere kadar . Her gün bakım istiyor . Fön her zaman olmuyor o da ciddi bir zaman istiyor. Kendi haline biraksam kötü görünüyor. Bakımsız duruyor. Saç duzlestirici aldım 1 saat sürüyor artık kolum yoruluyor.ustelik Fön gibi de olmuyor.
Sizin tavsiyemiz var mi
Aha benden bir tane daha :) ben tepeye topuz yapıyorum, çıkan kısımlara da tel toka takıyorum biktim jöle den.

ahhh ahhh oğlumun bana benzeyen tek yanı saçının kıvırcık olması :D
bu arada kapandım o sıkıntım bitti.. saçlarımda benim elimden kurtuldu :D

aynen benim katlı kesim .
bir de o kadar gür ki saçlarım 5 kilo saç taşıyorum resmen :KK70:
katlı esim yaptırıp ara makas falan attırıyorum

:))
benim kardesimin saclarida cok gürdü, bilirim o agirligi

ama arastir bi internedten
curly girl method onu bir arastir
benim saclarim dalgali, bir ara heves etmistim orda önerilen bir kac yöntem denedim baya bi lüle lüle oldu saclarim
ama sabir lazim tabiki

Benimde kıvırcık tabi yıllardır fön maşa yapmaktan eski kıvırcıklığı yok yinede kıvırcık.
Fön çekiyorum bi yere giderken mecburen yoksa bakımsız gibi hissediyorum kendimi.
Saçımı duşta tarıyorum sonrasında taramıyorum doğal bırakıcaksam çünkü sonra tarayınca hem kıvırcıklar soluyor hemde elektrikleniyor.

Dove kullanıyorum yıllardır...
Şampuan,krem,yağ üçlüsü.
Reklamlardaki gibi muhteşem yapmıyor sadece az sakinleştiriyor...
Şimdi Straight on 4 days dşye bir ürün duydum,sipariş verdim bir de bunu deneyecem.
Dalgalı saç,zor saç...

Ben yaptığım bakımı anlatiyim;
Nem verici veya kıvırcık saçlara özel herhangi bir şampuanla şampuanlayıp, hobby nin balzam kremini duşta sürüyorum. Kremi sürüp tarayıp duruluyorum.
Havluyla kurularken kafamı eğip aşağıdan yukarıya mıncıklar gibi kuruluyorum. Pantene kıvırcık saçlara özel ya da Elidor yeşil kıvırcık saçlara özel kremle yine başımı öne eğip mıncıklayarak kremimi sürüyorum.
Jole süreceksem suyla hafifletip aynı yömtemle sürüp kurumaya bırakıyorum.
Kurutma makinesiyle kurutacaksam, vigoyu tercih ediyorum. Jole yerine köpükle mıncıklıyorum:))

Sizin tavsiyemiz var mi

Kıvırcık saçla yaşamayı öğrenmek lazım. Yapacak bişey yok.

Öncelikle jöle, sprey, köpük vb ürünlerden uzak duruyoruz. Bunlar saçımızın nemini alır daha kırvırcık, daha kabarık, daha solgun bir görünüme sebep olur.

Sonra kendimize yağlar ediniyoruz. Hindistan cevizi yağı ve badem yağı doğal yağlarda en iyisidir, şekillendirici olarak bunları kullanıyoruz. Hem bakım yapıyor hem şekillendiriyoruz böylece. Lorealin mucizevi yağı da son derece başarılı, ama ne kadar doğal bilmiyorum.

Fön çekecek ya da ısıyla şekil vereceksek mutlaka ama mutlaka ısı koruyucu bir ürün kullanıyoruz işleme başlamadan önce. Düzleştireceksek bir gece önceden yıkayıp iyice kurumasını bekler, kabarmayacak ve iz kalmayacak şekilde bir topuz yapıp yatarsak ertesi gün fön de düzleştirici de daha kolay yapılır. 15-20 dk sürer. Bunlar şekillendirmek için öneriler.

Bakım için mutlaka keratin edinmelisin. Kıvırcık saçlar nemi az olduğu için kıvırcıktır zaten. Yeterli nem olsa düz olur. Keratin bu nemi en iyi sağlayan şey. Mümkünse bilindik firmalardan alma aktarlardan saf keratin ya da keratin maskesi al. En az haftada bir kere uygula ve en az iki saat saçında dursun. Argan yağı falan filan kullandım bende çok işe yaramadı. Ama yine de dene kendin karar ver. Ben keratin ve zeytinyağı-bademyağı karışımını tercih ediyorum.

Pahalı gelmeyecekse şampuan, saç kremi vs için davines ürünlerini bir araştır. Piyasadaki her ürünü kullandım davines mucize yarattı benim saçlarımda.

Kıvırcık saç zordur, bakım ister, zaman ister. Bunları ya da kendi belirleyeceğin şeyleri uygulamazsan sağlıksız olur saçların. Yıka çık bir saçımız olmayacak malesef.

Bir de son dönemlde yaptığım bir şeyi anlatayım. Duştan çıkınca saçımı yağlayıp balıksırtı örüyorum. Bunu gece yapıyorum genelde. Sabah açtığımda iri iri çok hoş dalgalar oluyor ve kabarmıyor.

Back
X