Kıvırcık saçla yaşamayı öğrenmek lazım. Yapacak bişey yok.
Öncelikle jöle, sprey, köpük vb ürünlerden uzak duruyoruz. Bunlar saçımızın nemini alır daha kırvırcık, daha kabarık, daha solgun bir görünüme sebep olur.
Sonra kendimize yağlar ediniyoruz. Hindistan cevizi yağı ve badem yağı doğal yağlarda en iyisidir, şekillendirici olarak bunları kullanıyoruz. Hem bakım yapıyor hem şekillendiriyoruz böylece. Lorealin mucizevi yağı da son derece başarılı, ama ne kadar doğal bilmiyorum.
Fön çekecek ya da ısıyla şekil vereceksek mutlaka ama mutlaka ısı koruyucu bir ürün kullanıyoruz işleme başlamadan önce. Düzleştireceksek bir gece önceden yıkayıp iyice kurumasını bekler, kabarmayacak ve iz kalmayacak şekilde bir topuz yapıp yatarsak ertesi gün fön de düzleştirici de daha kolay yapılır. 15-20 dk sürer. Bunlar şekillendirmek için öneriler.
Bakım için mutlaka keratin edinmelisin. Kıvırcık saçlar nemi az olduğu için kıvırcıktır zaten. Yeterli nem olsa düz olur. Keratin bu nemi en iyi sağlayan şey. Mümkünse bilindik firmalardan alma aktarlardan saf keratin ya da keratin maskesi al. En az haftada bir kere uygula ve en az iki saat saçında dursun. Argan yağı falan filan kullandım bende çok işe yaramadı. Ama yine de dene kendin karar ver. Ben keratin ve zeytinyağı-bademyağı karışımını tercih ediyorum.
Pahalı gelmeyecekse şampuan, saç kremi vs için davines ürünlerini bir araştır. Piyasadaki her ürünü kullandım davines mucize yarattı benim saçlarımda.
Kıvırcık saç zordur, bakım ister, zaman ister. Bunları ya da kendi belirleyeceğin şeyleri uygulamazsan sağlıksız olur saçların. Yıka çık bir saçımız olmayacak malesef.
Bir de son dönemlde yaptığım bir şeyi anlatayım. Duştan çıkınca saçımı yağlayıp balıksırtı örüyorum. Bunu gece yapıyorum genelde. Sabah açtığımda iri iri çok hoş dalgalar oluyor ve kabarmıyor.