Saç Kesim Şekilleri Kıvırcık saçlarım

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
:))
benim kardesimin saclarida cok gürdü, bilirim o agirligi

ama arastir bi internedten
curly girl method onu bir arastir
benim saclarim dalgali, bir ara heves etmistim orda önerilen bir kac yöntem denedim baya bi lüle lüle oldu saclarim
ama sabir lazim tabiki
Bu saç kremiyle saçı yıkamak değil miydi? Tam anlamadım aslında hatırlamıyorum da aklımda kalan saç deri ve uçlarını saç kremle yıkamaktı sanırım?

Benim gibi saclariyla sorunu olan arkadaslar siz ne yapiyorsunuz
Hiç sevmiyorum saçlarımı . Ya jöle sür saç kremi sür bir yere kadar . Her gün bakım istiyor . Fön her zaman olmuyor o da ciddi bir zaman istiyor. Kendi haline biraksam kötü görünüyor. Bakımsız duruyor. Saç duzlestirici aldım 1 saat sürüyor artık kolum yoruluyor.ustelik Fön gibi de olmuyor.
Sizin tavsiyemiz var mi

Benim saclarim bildigin telefon kablosu gibi ayni yani kivircik ve bukle buyuklugu o kadar hicbir zaman cok cok uzun olmuyor herzaman uzayana kadar yipranmis oluyor, uzasada hic belli olmuyor surekli bukle yukari topladigindan. Asla fon duzlestirme ugrasmam o kadar zamanim sabrim ve enerjim yok zaten, fon dedigin kivircik sacta durmaz ki azicik terle bir damla yagmur veya havadaki nem bile dalga dalga yapiyor, birde ince telliyse yandin. Kiovircik sacin guzel bukle tutmasini en cok kurutma yontemi engelliyor, benim gibi usuyen yaz kis sac kurutmadan durmayan biriysen isin zor ama ben banyodan cikarim diplere degdirmeden sekillendirici dugum acici kremimi surer iri disli tarakla tararim uclarina bakim yagi ustunede azicik kopuk surer kendi halinde kuruturum dersen biraz daha kolay isin.
Evet bakimi zor bir kere cok yatirim gerektiriyor, dogasi geregi zaten kuru olur kivircik sac sampuanla maskeyle yaglarla durulanmayan kremle falan beslemek lazim.
Eh 2. gun tabi yataktan kalkinca ayni olmuyor ben zaten topluyorum sureklide hani acik kullanan varsada 2. gun toplarsin hafif islatarak gece yatarken ezilmis bozulmus bukleleri elinle duzeltirsin. Oldu bitti omrunu sacinla ugrasarak gecirecekn halin yokya, valla ben son 2 senedir hic takmiyorum oldugu kadar, eskiden aman kabardi aman bozuldu diye ugrasir dururdum kendi dogal seyrine biraktim yapacak birsey yok.

aynen benim katlı kesim .
bir de o kadar gür ki saçlarım 5 kilo saç taşıyorum resmen :KK70:
katlı esim yaptırıp ara makas falan attırıyorum

Araya makas attırma. Makas atmadan inceltebilen bir kuaför bul. Ara makas ilk başta muhteşem olsa da iki hafta sonra iki katı kadar kabarmaya başlıyor. Ara makas attırmadığımdan beri daha düzgün duruyor saçlarım.

Kıvırcık saçla yaşamayı öğrenmek lazım. Yapacak bişey yok.

Öncelikle jöle, sprey, köpük vb ürünlerden uzak duruyoruz. Bunlar saçımızın nemini alır daha kırvırcık, daha kabarık, daha solgun bir görünüme sebep olur.

Sonra kendimize yağlar ediniyoruz. Hindistan cevizi yağı ve badem yağı doğal yağlarda en iyisidir, şekillendirici olarak bunları kullanıyoruz. Hem bakım yapıyor hem şekillendiriyoruz böylece. Lorealin mucizevi yağı da son derece başarılı, ama ne kadar doğal bilmiyorum.

Fön çekecek ya da ısıyla şekil vereceksek mutlaka ama mutlaka ısı koruyucu bir ürün kullanıyoruz işleme başlamadan önce. Düzleştireceksek bir gece önceden yıkayıp iyice kurumasını bekler, kabarmayacak ve iz kalmayacak şekilde bir topuz yapıp yatarsak ertesi gün fön de düzleştirici de daha kolay yapılır. 15-20 dk sürer. Bunlar şekillendirmek için öneriler.

Bakım için mutlaka keratin edinmelisin. Kıvırcık saçlar nemi az olduğu için kıvırcıktır zaten. Yeterli nem olsa düz olur. Keratin bu nemi en iyi sağlayan şey. Mümkünse bilindik firmalardan alma aktarlardan saf keratin ya da keratin maskesi al. En az haftada bir kere uygula ve en az iki saat saçında dursun. Argan yağı falan filan kullandım bende çok işe yaramadı. Ama yine de dene kendin karar ver. Ben keratin ve zeytinyağı-bademyağı karışımını tercih ediyorum.

Pahalı gelmeyecekse şampuan, saç kremi vs için davines ürünlerini bir araştır. Piyasadaki her ürünü kullandım davines mucize yarattı benim saçlarımda.

Kıvırcık saç zordur, bakım ister, zaman ister. Bunları ya da kendi belirleyeceğin şeyleri uygulamazsan sağlıksız olur saçların. Yıka çık bir saçımız olmayacak malesef.

Bir de son dönemlde yaptığım bir şeyi anlatayım. Duştan çıkınca saçımı yağlayıp balıksırtı örüyorum. Bunu gece yapıyorum genelde. Sabah açtığımda iri iri çok hoş dalgalar oluyor ve kabarmıyor.
Davines güzel mi? Ben de almayı çok düşündüm

Davines güzel mi? Ben de almayı çok düşündüm

Çok güzel. Ben bir kez deneme boy bir kez de tam boy aldım. Zaten 2-3 ay gidiyor tam boyu. Bu aralar daha normal saçlarım olduğu için tekrar almadım. Bozulmaya başlarsa alacağım.
Ama ben piyasadaki şampuanları kullanmıyorum zaten. Mutlaka sülfatsız şampuan alıyorum.

Bu saç kremiyle saçı yıkamak değil miydi? Tam anlamadım aslında hatırlamıyorum da aklımda kalan saç deri ve uçlarını saç kremle yıkamaktı sanırım?

Onu da denedim. Ne çok uğraşmışım saçlarımla.
Bi yıkama kremi bi de normal saç kremi var. Ama türkiyede hala yok, eşime yurt dışından aldırtmıştım. Getirtmek zor olduğu için malesef alamıyoruz.

aynen ama ben köklerini yinede hassas bir sampuan ile yikiyordum uclarina degdirmeden, cünkü yoksa sac dibi yagli gibi kaliyordu

Onu da denedim. Ne çok uğraşmışım saçlarımla.
Bi yıkama kremi bi de normal saç kremi var. Ama türkiyede hala yok, eşime yurt dışından aldırtmıştım. Getirtmek zor olduğu için malesef alamıyoruz.
aynen ama ben köklerini yinede hassas bir sampuan ile yikiyordum uclarina degdirmeden, cünkü yoksa sac dibi yagli gibi kaliyordu
bir ara bayağı araştırdım ama burdaki saç kremleriyle yapamam diye kanaat getirmiştim. hem ben pis hissederim ne bileyim..
bir de dediğiniz gibi türkiyede yok..

Çok güzel. Ben bir kez deneme boy bir kez de tam boy aldım. Zaten 2-3 ay gidiyor tam boyu. Bu aralar daha normal saçlarım olduğu için tekrar almadım. Bozulmaya başlarsa alacağım.
Ama ben piyasadaki şampuanları kullanmıyorum zaten. Mutlaka sülfatsız şampuan alıyorum.
ben de alıp deneyim umarım benim saçlarıma da iyi gelir :)

Nerden alabilirim bu sampuani denemek istiyorum

benim saçlarım ne dalgalı ne düzdü saçma bir şekli vardı. ben hiç üşenmeden her banyodan çıktığımda pantene 7/24 kullanıyorum (elidor'unki yağlı gibi duruyor) elimde saçlarımı bir saat tutuyorum ve çok tatlı bir kıvırcığı oluyor hafif kuruyunca da hani şu renkli renkli vaselin kremler var ya onun da kahverengi olanından biraz sürüyorum yumuşacık oluyor. kısaca ben uğraşıyorum kıvırcık olsun diye seninkiler doğal kıvırcık kıymetini bil bence.

Benim gibi saclariyla sorunu olan arkadaslar siz ne yapiyorsunuz
Hiç sevmiyorum saçlarımı . Ya jöle sür saç kremi sür bir yere kadar . Her gün bakım istiyor . Fön her zaman olmuyor o da ciddi bir zaman istiyor. Kendi haline biraksam kötü görünüyor. Bakımsız duruyor. Saç duzlestirici aldım 1 saat sürüyor artık kolum yoruluyor.ustelik Fön gibi de olmuyor.
Sizin tavsiyemiz var mi
Benim saçlarımda kıvırcık
Haftada bir hindistan cevizi yağı sürüyorum
Duştan sonra bakım yağı kullanıyorum
Kıvırcık saçta nem önemli yoksa çok kabarıyor
Arada sırada taftın köpüğünü sürüp kıvırcık kullanıyorum
Genelde fön çekiyorum bir saat çok uzun elin alışmadımı acaba yada düzleştiricinmi iyi değil 15 dk da yapıyorum ben

Back
X