kıyafet sorunu..

lethem

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
2.680
390
688
merhaba kızlar canım sıkıldı yazmak istedim..
erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. ben en baştan beri düşünce olsun, hayata bakış, kıyafet vs hep nasılsam öyleydim.. ama o gün geçtikçe muhafazakarlaştı. ilk tanıştığımız günlerde beraber gezer, zaman zaman içerdik. sonradan içmemeye yemin etti, şimdi hem bana karışıyor hem içenlere laf söylüyor. bu aralarda kıyafetime takmış durumda. malum havalar çok sıcak ve şort tişört askılılar elbiseler giyiniyoruz. neymiş efendim onun ailesi kapalıymış evlenince öyle giyemezmişim. eğitimciyim ben zaten okulda ve çevremde dikkat ederim kıyafetlerime. ama yazın ya da aile içinde rahatım. ailem hiç karışmadı şimdi onun karışması çok batıyor.. yanlış anlaşılmasın başı örtmek falan değil de ne bilim uzun pantolon, yarım kol giyin diyor. bir keresinde bir yakını giydiğim kapriye laf etti ama hiç sesini çıkarmadı benimki.. neymiş kendinin savunmadığı şeye karşı beni savunamazmıiş. ya yarın bir gün ailesi bana laf eder de aramız bozulursa? ya dolduruşa getiirirlerse? giymesine giyerim de kendimden taviz verecek olmayı yediremiyorum, ben hep böyleydim :2:

ne yapcam.. şubatta nişan düşünüyoruz. böyle giderse nasıl olacak? acaba nişandan sonra belli olur mu evlenince nasıl davranacağı? bana göre bir erkek asla karısına laf ettirmemeli. benimki de diyor ki laf etmelerine imkan verecek şekilde giyme

not: biliyorum sağlık, ölüm vs bir sürü derdin içinde benimki belki pek dert gibi olmayacak ama üzüldüm biirden paylaşasım geldi hanımlar..

not: biliyorum sağlık, ölüm vs bir sürü derdin içinde benimki belki pek dert gibi olmayacak ama üzüldüm biirden paylaşasım geldi hanımlar..

Bu da bir dert bence hem de büyük bir dert.Evlenirsen sana hayatı zindan edecek bir dert.Nişanlanmayı falan bekleme bence yollarını ayır.Şimdi böyle düşünen insan evlenince sahiplenmiş sayacak kendini ve deyim yerindeyse seni zincirlere vuracak.

Son düzenleme:
sen sonradan değişmemişsinki canım beğenmiyodu madem hiç başlamıycaktı seninle. zaten hep böyle olur, seni senin özelliklerinle sevip sonra değiştirmeye çalışırlar yani öyle duyuyoruz görüyoruz.. değişme boşver sen seni seven öyle sevmiş zaten kapalı görüp de sevmemiş. hem bi erkek için kendi zevkinden vaz geçme. şimdi kıyafetine karışan ilerde herşeye karışıp zindan eder hayatı sana fikrimce.

Böyle şimdi küçük gibi gelen konular malesef evlenince daha ciddi ve büyük bir hal alıyor.

Sen giyim şeklinden taviz vermek istemeyeceksin, o da ailesinden biri kalkıp bir laf etse seni savunmayacak.Düşünsene kendini nasıl hissedeceğini ? O fikrini zaten açıkça ortaya koymuş kendim de öyle düşünüyorum,seni savunamam diye.

Üstelik şimdilik bunu söylemekle yetiniyor ama ilerde onun ailesine,akrabalarına giderken böyle giyindiğinde sana baskı da yapabilir.Bunları açık açık konuşmanızı,eğer kafa yapılarınız uyuşmuyorsa da ona göre bir yol çizmenizi tavsiye ederim.İnsanlar evlenirken iki taraf da birbirini değiştireceğini umuyor bazen.Ama o seni bu şekilde tanıdı,değiştirmeye çalışması doğru olmaz.Sen de onu tanıyorsun,sonra evlenince hayalkırıklığı yaşamadan tekrar düşünün derim.

Dert değil dediğin şey gayet ciddi bir sorum bence...

Değişmeyeni isteyeceği hatta bu konuda baskı uygulayacağı bariz bir şekilde ortada canım..

Söz hakkına daha fazla sahip olduğunu düşünsün daha fazlasını isteyecek....

Bence de sana saygi duymali. Evlendikten sonra sana cok cektirir. Tecrubelerima dayanarak soyluyorum, evlenmeden once, aman canim alttan alir beni, geciniriz, degisir diye dusunup, hosumuza gitmeyen seyleri gozardi edip evlenince, evlendikten sonra daha beteri oluyo ve bir daha telafisi daha zor tabi. Yani demek istedigim evlenecegin kisi seni tamamlamali, isteklerine tercihlerine saygi duymali

nerde yaşıyosun canım
bence sen o nişanı düşünme derim, şimdiden benim ailem şöyle onlara uyum sağla modundaysa, nişanlanınca neler, evlenince neler neler olur

haklısınız sanırım ama bana yapılan haksızlık. en baştan beri bas bas söylüyorum. ben böyleyim ailem böyle diye. 2 yıl sonra adam geliyor bundan böyle değiş diyor. ailesi üzülürmüş. ben kendimden taviz versem de benim ailem üzülcek.

böyle erkekleri anlamıyorum ya açık kadınla sevgili olup neden kapatmak isterler ki?
kapalı kadın istiyosan çevrede bi sürü kapalı kadın var onlardan biriyle birlikte ol.
insanların birbirini değiştirmeye çalışmasına çok karşıyım.
kapanmak içten gelen bişeydir zorla olmaz. çok ısrar ederse ayrılın bence.

gerçekten büyük bir sorun .bu yüzden ilişkileri evlilikleri çıkmaza giren ne çok insan var canım bu forma 4yıldır üyeyim ve sürekli takip ederim o kadar çok evlilikler sarsılsıki bu yüzden ....eğitimci bir arkadaşsın okumuş yazmış biri olarak başkalarının isteklerine göre yaşayamazsın ki bu eşinde olsa farketmez..sen tatile gitmek isteyeceksin belkide ilerde denize dahi girdirmeyecek seni,aileside karışacak sonra çok üzüleceksin..erkekler he fedakarlığı kadından bekler oysaki seni bu halinle beğendiyse bu halinle sonsuza kadar istemeli ama bak seni değiştirmek için uğraşıyor...ben de öğretmenim ve eşimin ailesi öyle kapalı olmasada bazı şeylere karıştı mesela ben tatilde onların yanına gittiğimde kapri gi,yerdim kayınvaldem eşimi uyarmış olmaz böyle demiş ama eşim ne demiş biliyomusun: ben onun böyle giyinmesini seviyorum hatta sizin yanınızda şort giymediği için size ayak uydurdğu için taktiretmeniz gerekir demiş.kayınvaldemde ne haliniz varsa görün demiş...hatta bu yaz tatile gidecektik ve mayo bakmak için bir mağzaya girdik eşimle 8 yıllık evliyiz şimdiye kadar tatillerde ha mayo giyerdim ben mayolar hatta etekli mayolara bakıyorum,eşim ise el kadar 5 tane bikini beğenmiş bunlardan al diyor yani bana garip geldi almadım eve geldiğimde oşetleri açtığımda 5 bikiniyide orda gördüm eşim almış bana çok şaşırdım ve şükrettim ya eşim kıyafetlerime karışan biri olsaydı diye...
bu yüzden ayrıl demiycem ama nişan için acele etme diyeceğim en azından ona kendini anlatmalısın beni bu şekilde sevdin şimdi neden değiştirmek için uğraşıyosun..ailesi için kendi için seni değiştirmesi çok saçma ve bencilce canım..eğer dahada ısrar ederse maleef 2 seçeneğin kalıyor.ya bitireceksin bu ilişkiyi yada önce kıyafetlerimnden taviz vereceksin sonrada taviz tavizi doğuracak ve daha kimbilir nelerden taviz vereceksin..
bu sgerçek bir sorun emin ol...

evlilik konusu yaklaştıkça erkekler de bi değişme merakı söz dinletme çabası ailesine uygunlaştırma merakı başlıyor 2 yıl önce ilişkiye başlarken aklı nerdeyse artık, veyahut bulunduğu ortam, çevresi değişti . İyi bir tarafıda sana bunu en baştan söylemiş olması en azından söz nişan olayından önce karşılıklı oturur isteklerinizi konuşur orta yol bulursunuuzz haaa derse ki benim dediğim olcak ya tamam der birdaha da ağzını açıp hiç şikayet etmez istediği kadar kapanırsın yada orta yol bulunur ve ileride üzerinde baskı kurmayacağına güvenir yoluna devam edersin.

Aslında sadece kıyafet konusu değil buradaski sorun seni ezdirmeye , korumamaya çok meyilli yani çok yıpratıcı ve riskli bir evlilik gibi gözüküyor. hayırlısı olsun

hah bu cümleyi yazdın ya kafamda bi tel attı resmen, ailesi üzülürmüşmüş, senin kıyafetin yüzün üzülceklerse üzülsünler kahrolsunlar onların problemi

ailesi üzülürmüşmüşşş o zaman ailesinin üzüleceği ilişkiye başlamasaymışş tövbbeee tövvbbee sanki ....., boşşver yahuu senin üzülmeni düşünmüyosa sende onları düşünme taviz tavizi doğurur şimdilik bunlarla başlar illerrdee her türlü şeyi istemeyi hak bulurlar kendilerine, seni olduğun gibi kabul etsinn veyahut etmesin ama bilsin ki ilerdde sen bu yolda ilerlemekte kararlıysan şayett kendini savunabilesinn....

keşke sevgilim de eşin gibi arkamda olacağını söylese.. ben zaten dikkat edicem sadece sen bana destek ol diyorum. hala diyor ki savunmadığım bir şeyi savunamam. kafam çok karışık. fikir ve hayat görüşlerimiz tam zıt kutuplarda. o konuları konuşmasak çok iyi anlaşırız. ama konular açılınca iki yabancı..

bence bu çok tehlikeli bi cümle " böyle yapmazsan ailem üzülür" üstelik onlarla hiç alakası olmayan bi konu için üzülecekler
yarın bi gün istekleriniz ya da çıkarlarınız çatışcak kesişcek o zaman nolcak
onları hiç ilgilendirmeyen bi konuda ailem üzülür diyen bi adam bu çatışmalar kesişmeler olduğunda seni destekler mi sanıyorsun
nerde yaşıyosunuz canım kıyafet konusuyla alakalı olduğundan sormuştum

aynen canım beni sinirlendiren konu da arkamda olmaması.

hah bu cümleyi yazdın ya kafamda bi tel attı resmen, ailesi üzülürmüşmüş, senin kıyafetin yüzün üzülceklerse üzülsünler kahrolsunlar onların problemi

evet yahu, benim üzülmem umrunda değil adamın ailesini üzmesin. ben onun ailesini üzersem biliyorum iş inada biner o da benim ailemin yanında kızacağım şeyler yapabilir. sırf aileme iyi olsun diye onun ,istediği biri olmak zorunda kalabilirim ben korktum şuan

istanbuldayız ama ailesinin bir kısmı izmirde. doğu kökenli bir ailesi var canım kendi içinde kapalı bir aile zaten. hani izmir genelde rahattır ya öyle değiller

kıyafet değilmi ne var canım değiştirirsin olur biter değil işte malesef çoğu insan bunu anlamıyor sevmek fedakarlek ister ama neden he kadın fedakarlık yaar bu konuda bu gün kıyafetine karışacak ailemin istediği gibi oldiyecek sonra neler neler değişecek bir bilsen.zaten evlilik flört gibi olmuyor ,8yıllık evliyim eşimle üniverstede tanıştık 5 yıllık flörtten sonra evlendik ve inan evlenince artık ikiniz olmuyorsunuz aileler zaten her fırsatta bişeyler isteyi bişeylere karışacak ..flört dönemlerini çook arayacaksınız zaten..erkek arkadaşınız sizin kıyafet konusunda arkanızda duramıyorsa evlilikte yaşayacağınız hiçbir konuda arkanızda olmayacaktır ..ailesine bağlı olmayan erkekler dahi evlenince aile düşkünü olur çıkarlar kaldıki sizinki baştan ailesi için birçok şey istiyor sonu belli malesef..aynı okulda çalıştığım bir arkadaşım var eşiyle evlenirken açıkmış evlendikten sonra eşi kıyafetlerine karışmaya başlamış zamanlada kapanmasını istemiş arkadaşımda kapanmak zorunda kalmış,şimdi tenefüslerde dahi öğretmenler odasında oturmaz sınıfında oturur çünkü eşi öyle istemişşşşşş..neymiş öğretmenler odasında erkeklerde varmış falan filan...kendin geçindir o zaman niye çalıştırıyon eşini....yani bunu şunun için söyledim canım taviz tavizi doğuruyor malesef...yoksa kapanmakla alıveremediğim bişey yok.nasıl sebdiyse nasıl beğendiyse öyle kalmalı..sen onu değiştirmeden severken onun böyle yaması bencilliktir.
sizin yerinizde olsam bu konuyu tekrar açarım bana yok savunmadığım bişeyin arkasında durmam dersede biter...bak bakalım seni seviyorsa nasılda değişir ..yok zaten kafasının dikine gidersede ondan koca olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…