aynı kaderi paylaşıyoruz gerçekten.. ne olacak bu böyle ama yaa. ben ailemden böyle görmedim ki. ona tutunmamın tek ama tek sebebi seviyor olmam. maddi manevi yıpranacağım ilerde belki. eğer o sevgi de biterse hayat çekilmez olabilir.. ben istemedği her şeyden vazgeçemiyorum canım kabullenemiyorum.. olay çıkıyor yine giyiyorum ama ilerde problem olacak.. şuan nişanlı bile değiliz..
al sevgilini karsina açik açik herseyi konusun, senden ne gibi beklentileri var nasil bir es nasil bir iliski nasil bir aile istiyor hepsini konusun, yapabileceklerini de yapamayacaklarini da soyle ona gore ilerde ikiniz de mutsuz olmayin yol yakinken donun. Kiyafet diyip geçme bir bayan için Şık olmak, guzel olmak en azindan kendini oyle hissetmek mutlu olmak demek. Eger "kapali" giyinmek gelmiyorsa içinden isin zor... Dusunsene ailenden biri evlenecek herkes çok Şık ve guzel gorunuyo ama sen kendini hiç oyle hissetmiyorsun eski gunlerini kiyafetlerini ozluyorsun pismansin ama is isten geçti evlendin belki çocugun bile var... disardan belli olmasa da bi yerde mutsuzsun...
bu arada ailesi de seni oldugun gibi kabul edecek bir zihniyete sahip degilse sevgilin karismazsa bile ailesi onu etkiler ve hatta seni dislayabilirler...
Not : Nedir bu ya lutfen artik herkes karsidakini oldugu gibi sevsin kabul etsin, insanligini sevsin iiligini sevsin humanist bir felsefeyle...
Bu arada kapri'ne gelince bu onun da hosuna gitmezse bile seni savunmasi gerekirdi, insan sevdigini sahiplenir ve korur...
maela;26162607 [COLOR="#A52A2A" .!.:Kiyafet diyip geçme bir bayan için Şık olmak, guzel olmak en azindan kendini oyle hissetmek mutlu olmak demek[/COLOR].
canım walla ben hümanistim derdim. şimdiye kadar hiç kimseyi kapalıymış açıkmış dini neymiş hiç ilgilenmedim. insanlığı önemliydi hep çünkü ben ailemden böyle gördüm. ama canımdan bezdiriyor çoğu kişi. insanlar çok önyargılı. ikili ilişkilerde ilk defa başıma böyle bir şey geldi. sevdiğim zaman içinde farklı biri oldu.. dediğin gibi kendi ailemden birinin düğününde bile kapalı giyinirsem mutsuz olurum tabi
dün gece baya konuştuk sevgilimle.. tamam artık dedi ne giyersen giy karışmıyorum. benim rızam yok ama ağzımı açmıcam sen ne giyersen giy dedi. ben dedim bu gibi konular benim içimden bir şeyleri koparıp götürüyor. sana bir yanlışım olmadı 2 yıldır. benim ailem de bu şekil giyinir ve bir namussuzluk demek değildir. (bu tartışmaları yapmak da zoruma gidiyor. yazlık kıyafet giymenin kötü bir şey olmadığını karşındakime neden inandırmak zorundaysam) yarın bir gün başını ört deme bana çok mutsuz oluruz dedim. bir sürü azarladı beni. sürekli aynı soruları soruyorsun sürekli korku içindesin. senin bu tekrar tekrar aynı soruları sormandan çok sıkıldım falan dedi.. ikna olmuyorum demek ki ama anlamıyor işte. bir kere soracakmışım o da cevap verince o konu kapanırmış. bir daha sorma diyor. :44:
benim rızam yok ama ağzımı açmıcam demiş, (evlenene kadar demek istemiş)
sakın inanma şimdi bile böyle tepkiler verirse evlendikten sonra çok baskı altında bırakır seni,
sen giyiminden memnunsan, onun istediği kıyafetler içinde mutlu olamayacaksan bu evliliğe hiç yanaşma,
çünkü evlendikten sonra ailesinin baskısı daha da artacak.
ay gerçekten miii
burda bas bas bağırıyorsunuz evlenince baskı yapar diye ben hala düzelir mi acaba karışmaz mı diye düşünüyorum :26:
ben karışmıyorum ne yaparsan yap ne giyersen giy demiş,
burada seni onaylamış sana hak vermiş olmuyorki,
baktı seni ikna edemiyor, konuyu başından savuşturuyor,
evlenince ailesinin onun üzerindeki baskısı daha da artacak,
karın şunu giymiş, böyle açık giymiş vs. diyecekler,
eşinde seni savunmayacak haliyle, bide o üzerine gelecek,
çok başın ağrıyacak çok
sevgili lethem,
canım burada yorum yapan arkadaşlar çok haklı
bak bnm rızam yok demiş, bu sen istediğini giysen de ben seni savunmam tek başınasın bu konuda demek, yani en baştaki söylediği laflardan bir farkı yok sadece kelime farklı o kadar
bir de aynı şeyleri tekrar tekrar sorma bir kere sordun konu kapansın demiş ya... genelde gözlemlediğim erkek davranışı... kendileri haksızlığı kabul edemiyorlar ya da aksi düşüncedeki insanların fikirlerine saygı duyamıyorlar böyle geçiştiriyorlar
bu onun ileride seni serbest bırakacağı, istediğini giyebileceğin anlamına gelmez
misal evlendiniz, bu sefer diyecek ki sen benim karımsın,namusumsun o yüzden benim istediğim gibi giyinmek zorundasın
o demese bile etrafındakiler diyecek sen erkeksin karına laf geçiremiyor musun diye...bu da kendince gurur yapıp sana baskı kuracaktır
sen kapalı giyinmek istemiyorsun belki ileride kapanmaya meyledecek olsan bile (hani olabilir fikrin değişir örtünmek isteyebilirsin diyelim) şimdiden bu zorlamalarla seni soğutuyor hani kapancağın varsa da kapanmazsın inada bindiriyor çünkü
misal ben kendi rızamla kapandım ama bu halimden memnunum tabii açık arkadaşlarım akrabalarım da var ve güzel bir elbise giydiğinde söylerim çok yakışmış diye... bence bu saygıyla alakalı
sen de herkese saygı duyan birisin zaten yazdıklarına bakarak
ama bence ayrılınca dayanamam seviyorum falan diye hayatını da ateşe atma düşün taşın derim
belki senin için hayırlı olan erkek o değildir bilemeyiz
ama ne olursa olsun, herşeyin hayırlısını dile, ben de senin için diliyorum
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?