destekleriniz için gerçekten teşekkürler arkadaşlar.. evet kapan demedi sadece yarım kollu ve uzun pantalonlar giy dedi. ama bu şimdiye kadarki giyim tarzını değiştir demek. hem de tam 2 sene sonra böyle bir şey dedi. sebebi de ailesi eminim. onlar da en açık giyinen bu şekilde giyiyor. aklınca onlara karşı mahcup olmamak için benim de o tarz giyinmemi istiyor. nişan falan düşünemiyorum şuan ben de.. dün sabahtan gece 2ye kadar mesajlaştık. omzun görünecekse evlenemeyiz'e geldi iş. o da inat ben ondan inat.. hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. türbanlı arkadaşlarım da var ama herkes birbirine saygı duyar. üzüldüğüm nokta 2 yıl geçtikten sonra böyle bir yaklaşımı olması. ben onun için aynı semte tayin istedim. şmdi aramızda 2 sokak var. bilseydim başka yere gider hayatıma bakardım. biilemiyorum.. gerçekten sevdiğinden kıskandığını düşünsem belki dikkat ederim ama bana göre ailesine karşı öyle olmamı bekliyor ve dini açıdan bakıyor. bu da benim zoruma gidiyor.
bence sorun ailesinde değil... belki ailesi çok saygılı ve kıza bişey demeyecekler ilk mesajda bir kişi demiş anne babası belki öyle değildir saygı duyarlar ama erkek ya... illa ki kendi kafasında kurup ailem beğensin derdi içine giriyordurTaviz verme sakın değişme. Onun işine gelmiyosa ayrıl.. Onun ailesi kapalı diye sende kapalı giyinmek zorunda değilsin. Evlenince sorun olacağı erkek arkadaşının tavırlarından belli. Ailesi onu doldurucak o da istemiyo zaten senin açık giyinmeni hayatı zehir edecek sana. Bu böyledir değişmez canım. Evliliğe doğru adımlar atıyosun çok iyi düşün taşın..
merhaba kızlar canım sıkıldı yazmak istedim..
erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. ben en baştan beri düşünce olsun, hayata bakış, kıyafet vs hep nasılsam öyleydim.. ama o gün geçtikçe muhafazakarlaştı. ilk tanıştığımız günlerde beraber gezer, zaman zaman içerdik. sonradan içmemeye yemin etti, şimdi hem bana karışıyor hem içenlere laf söylüyor. bu aralarda kıyafetime takmış durumda. malum havalar çok sıcak ve şort tişört askılılar elbiseler giyiniyoruz. neymiş efendim onun ailesi kapalıymış evlenince öyle giyemezmişim. eğitimciyim ben zaten okulda ve çevremde dikkat ederim kıyafetlerime. ama yazın ya da aile içinde rahatım. ailem hiç karışmadı şimdi onun karışması çok batıyor.. yanlış anlaşılmasın başı örtmek falan değil de ne bilim uzun pantolon, yarım kol giyin diyor. bir keresinde bir yakını giydiğim kapriye laf etti ama hiç sesini çıkarmadı benimki.. neymiş kendinin savunmadığı şeye karşı beni savunamazmıiş. ya yarın bir gün ailesi bana laf eder de aramız bozulursa? ya dolduruşa getiirirlerse? giymesine giyerim de kendimden taviz verecek olmayı yediremiyorum, ben hep böyleydim :2:
ne yapcam.. şubatta nişan düşünüyoruz. böyle giderse nasıl olacak? acaba nişandan sonra belli olur mu evlenince nasıl davranacağı? bana göre bir erkek asla karısına laf ettirmemeli. benimki de diyor ki laf etmelerine imkan verecek şekilde giyme
not: biliyorum sağlık, ölüm vs bir sürü derdin içinde benimki belki pek dert gibi olmayacak ama üzüldüm biirden paylaşasım geldi hanımlar..
teşekkürler kızlar.. yapacak bir şey yok sanırım. önümde 2 seçenek var. ya ona ve ailesine ömür boyu itaat edecem ya da yolları ayıracam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?