- 13 Mart 2015
- 4.401
- 8.146
- 358
Ayiramiyoruz mecbur kalmadikca almiyoruz,merakinizi giderdik konuyu bir merakim var bolumune acabilirdinizIyı akşamlar aylık gelirinizin ne kadarını kıyafet kozmetik parfum vs ayırıyorsunuz yani herkesın yasam tarzı farklıdır tabi de merak ettim:
Alışveriş yapmadigim yil diye bir kitap var . Oneririm cok begeneceginizi düşünüyorum40 günlük kozmetik ve kıyafet almama orucumun ilk haftası bitmek üzere. Aylık belli bir limitim olmuyordu yine de %10 civarlarıydı ama o da zaten iyi bir meblağ ettiğinden ve gereksizce alma sınırına geldiğimden 40 gün boyunca almamaya karar verdim. Şükür iyi bir gelirim var alsam da maddi zararı olmaz bana ama israf etme hissi iç huzuruma zarar veriyor.
Bu konudaki eşiğim meblağdan ziyade israf yani, eğer lazımsa maaşımın yarısını da harcarım fakat zaten evde fazla fazla olan bişeye harcama yapmak beni aldıktan sonra rahatsız ediyordu o hissi sevmediğimden detoksa girdim.
Ilk uc diyeceginiz parfumler hangileri... Ben de parfum tutkunuyum bugun alacagim da fikir vermis olursunuzMaaşımın %60-70 ini harcıyorum sanırım
Biraz kendimi frenlemem lazım bu konuda
Parfüm zaafım var zaten bilen bilir, nerdeyse çoğu parfümü almışımdır.
Kıyafetse zara,mango,oysho,intimissimi,calzedonia alırım genelde.
Ayakkabıya para cok veririm aldıgım zaman ama sürekli her ay almam.
çantada çok sık almam 1 tane alır nerdeyse bütün sene iki çantayı döndür dolaş kullandırım.
Asıl zaafım malesef kozmetik,parfüm ve kıyafet.
Teşekkürler öneriniz için bakacağım kitaba. Benim için ilginç olan durum ise stresli dönemlerimde bu tür lüzumsuz harcamalarımın arttığını fark etmem. Hani kimisi kendini yemeğe verir kimisi etrafına sarar kimisi alışveriş yapar ya ben de son gruptanım sanırım. Hepimizin stresleri var ben de bir şekilde üstesinden gelirim ama açıkçası çoğumuzun refah içinde yaşayamadığı bir zamanda yöntemim saçıp savurmak olmamalı diye düşündüm.Alışveriş yapmadigim yil diye bir kitap var . Oneririm cok begeneceginizi düşünüyorum
Chloe signature edpIlk uc diyeceginiz parfumler hangileri... Ben de parfum tutkunuyum bugun alacagim da fikir vermis olursunuz
Wish of love bence. Onca pahalı kaliteli parfüm hicbirinin kokusunu beğenemedim. Keske wish of love kalici olsaIlk uc diyeceginiz parfumler hangileri... Ben de parfum tutkunuyum bugun alacagim da fikir vermis olursunuz
Şahane bir aşk hayatı kimde var ki:)Beni kozmetik batırıyor bunu fark ettim
Misal ruj küçük göründüğü için sayıca çok alırsam parasının büyük olmasını beynim şarj etmiyor
Bu sezon fuşyanın her tonunu almışım valla bir hesapladım hem birbirlerine benziyorlar hem bu kadarına ihtiyacım yok
Benim sıkıntım sıkıldıkça her hafta kozmetikçiye gitmem galiba .... valla şöyle şahane bir aşk hayatım olsaydı alışverişe gitmezdim bile. Yapacak başka işim olmayınca alışverişe gidiyorum
Bende yok yemin edebilirimdmkdmdmdkdkdŞahane bir aşk hayatı kimde var ki:)
Bunları bu sezon aldım hepsi aynı renk geldi şimdi bakınca
Eki Görüntüle 2591562
Bir an önce sevgili yapmam lazım yoksa batıcam
Neresi ayni yahuayri dunyalarda hepsi.
Benim 2 tanecik rujum var eve gidince atacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?