Kıyafetim yüzünden çıkan tartışma...

Çok kıskanç biri.. Evden bir yere çıkarken, dönerken otobüse bindiğimi indiğimi eve vardığımı her şeyi haber vermemi bekleyen biri..
Ben dedimki bu kurallarında biraz esnek davran kılık kıyafetim veya sana haber verme konularında dedim..
Bana dediği kıyafetlerinle ilgilenmememi istiyorsun öyle bi ilgilenmem ki keşke karışsaydı dersin diyo..
Ben daha yapıcı konuştum akşam, halbuki tek hatam evden kovmak olmasına rağmen..
Bu konular evlenmeden önce konuşulup sınırlar net çizilmeliydi
Ayrıca onunki kıskançlık değil güvensizlik sen çocuk değilsin, eşin de velin değil
Ben de sevmem eve geldim, otobüse bindim şeklinde her anımı haber vermeyi ama bu tür şeyler daha ilişki başladığında kendini belli eden şeyler

Bu konular evlenmeden önce konuşulup sınırlar net çizilmeliydi
Ayrıca onunki kıskançlık değil güvensizlik sen çocuk değilsin, eşin de velin değil
Ben de sevmem eve geldim, otobüse bindim şeklinde her anımı haber vermeyi ama bu tür şeyler daha ilişki başladığında kendini belli eden şeyler

İlişki başında da vardı tabi , o Zaman da ne yapacağımı felan hep bilmek isterdi.. Ama bu sahiplenme duygusu evlendikten sonra daha da arttı ve beni sıkmaya başladı. Düşünsenize evimizin hemen karşısında pastane var yani 2 dk pastanedesin. Sadece bir yol geçiyliyor, Oray'a kendime poğaça almaya gitsem bile haber bekliyor evden çıktım- eve geldim yazmam lazım..

İlişki başında da vardı tabi , o Zaman da ne yapacağımı felan hep bilmek isterdi.. Ama bu sahiplenme duygusu evlendikten sonra daha da arttı ve beni sıkmaya başladı. Düşünsenize evimizin hemen karşısında pastane var yani 2 dk pastanedesin. Sadece bir yol geçiyliyor, Oray'a kendime poğaça almaya gitsem bile haber bekliyor evden çıktım- eve geldim yazmam lazım..
İşte bu sorunu evlenmeden aşacaktınız ve bir daha gündeme gelmeyecekti
onun yaptığı kıskançlık ya da sahiplenme değil, paranoya

çok abartmışsınız ya ufak bi mesele nerelere gelmiş bi erkeğin en haz etmediği cümlelerin başında adam gibi.... ile başlayan cümleler var. sanki adamlığına laf ediliyomuş gibi düşünüyolar ama sizin tavrınızda hoş değil evden git demek yakışmamamış belki o an bi kızgınlıkla daha da büyütmemek için demiş olabilirsiniz ama o öyle anlamamış işte

aynı konuşma başıma çok geldi.

dar bir şey giydiğimde arkamı kapatacak uzunlukta bir şey giymem için defalarca uyarmıştı. genel de dediğini yapmaya çalıştım.

bir kere bana bir kız gösterti. tayt vardı ve üstüne uzun bir şey yoktu. sonra birkaç erkek gösterdi ki onların da nereye baktığı malum.

hak vermedim değil.

Beni düşünme yada beni merak etmek değil mi yani bu :KK43:
Kusura bakmayın ama eşiniz aşırı kıskanç ve bunu dizginlemezse sizi daha çok sıkar ve sürekli kavga edersiniz, her insan eşini düşünür merak eder ama bunun bir dozu vardır, eşim veya ben ayrı ayrı şehirdışına çıktıysak arar sorarız yolculuk nasıl gidiyor, rahat gidiyor musun diye, uzun yoldur merak etmek doğaldır ama iki adım öteye gidende merak edilip sürekli haber vermesi beklenmez.
Hayatım ben dışarı çıkıyorum dersiniz o kadar, otobüse bindim, otobüsten indim, karşıya geçiyorum, kaldırımdayım diye tek tek izahat vermek yorucu.

Eşofmanda öyle laf söylenip kavga çıkartılacak bir kıyafet değil, eşinizle oturup güzelce konuşun, aşırı kıskançlığına bir dur desin, bir yakınımın eşi kadının arabasıyla yaptığı km.yi takip ederdi, telefonunu kurcalayıp kimlerle konuştuğuna bakardı, bu çok ayıp birşey bence, çiftler kendine ve eşine güvenmeli.

Sahiplenmekle sahibi olmanının farkını anlayamamış eşin. Bunu eşofman olayı için söylemiyorum evlenmeden önce de karışıyormuş buna rağmen evlenmişsin o kısmında değilim de evinin önündeki pastaneye gidince bile haber vermeni beklemesi gerçekten normal değil.
Eşim benim kıyafetime karışır şöyle ki bir şey giydiysem şuran belli oluyor dediği zaman bakıyorum cidden farketmemiş oluyorum belli olduğunu ve iyi ki söyledin diyorum. Ama zırt pırt yer bildirimi yapmamı istese götürüp tedavi ettiririm.

Kusura bakmayın ama eşiniz aşırı kıskanç ve bunu dizginlemezse sizi daha çok sıkar ve sürekli kavga edersiniz, her insan eşini düşünür merak eder ama bunun bir dozu vardır, eşim veya ben ayrı ayrı şehirdışına çıktıysak arar sorarız yolculuk nasıl gidiyor, rahat gidiyor musun diye, uzun yoldur merak etmek doğaldır ama iki adım öteye gidende merak edilip sürekli haber vermesi beklenmez.
Hayatım ben dışarı çıkıyorum dersiniz o kadar, otobüse bindim, otobüsten indim, karşıya geçiyorum, kaldırımdayım diye tek tek izahat vermek yorucu.

Eşofmanda öyle laf söylenip kavga çıkartılacak bir kıyafet değil, eşinizle oturup güzelce konuşun, aşırı kıskançlığına bir dur desin, bir yakınımın eşi kadının arabasıyla yaptığı km.yi takip ederdi, telefonunu kurcalayıp kimlerle konuştuğuna bakardı, bu çok ayıp birşey bence, çiftler kendine ve eşine güvenmeli.
Haklısınız.. Öncesinde bu kadar değildi, nişanlılıkta beni sıkacak kadar yapmıyordu bu lafı.
Evlenince oldu ne olduysa, eşofman olayında başlı başına o hatalı zaten.
25 yaşındayım bana bugüne kadar ne annem ne babam giydiğim kıyafete hiç müdahale etmediler.. Mutaasıp aileden gelmeme rağmen şort da giydim, sıfır kolluda giydim..
Tabi şuan bunları evlendiğim eşim kısıtlandığı için giymemezlik yapmıyorum ondan öncesi giymeyi bırakmıştım..
Ama 3 aylık evlendiğim insanın hayatıma bu kadar müdahale etmesi beni gerçekten rahatsız ediyor..
Allah a şükür telefonumu kurcalama gibi durumları yok .

Haklısınız.. Öncesinde bu kadar değildi, nişanlılıkta beni sıkacak kadar yapmıyordu bu lafı.
Evlenince oldu ne olduysa, eşofman olayında başlı başına o hatalı zaten.
25 yaşındayım bana bugüne kadar ne annem ne babam giydiğim kıyafete hiç müdahale etmediler.. Mutaasıp aileden gelmeme rağmen şort da giydim, sıfır kolluda giydim..
Tabi şuan bunları evlendiğim eşim kısıtlandığı için giymemezlik yapmıyorum ondan öncesi giymeyi bırakmıştım..
Ama 3 aylık evlendiğim insanın hayatıma bu kadar müdahale etmesi beni gerçekten rahatsız ediyor..
Allah a şükür telefonumu kurcalama gibi durumları yok .

Kim olsa rahatsız olur, bence siz haklısınız, tamam evden gitmesini isteyerek belki fazla tepki verdiğiniz düşünülüyor ama oranı buranı kapa, şunu giy, haber ver diyen bir adamda kusura bakmasın fakat böyle tepkileri hak ediyor.
25 yaşındaymışsınız nerede ne giyeceğinizi, nasıl giyineceğinizi gayet iyi biliyorsunuzdur, böyle müdahale edilmesi hoş olmuyor.
Kendileri sıkboğaz edildiklerinde isyan ederler, bana karışamazsın ben erkeğim derler, bizde kadınız bakıma, korunmaya muhtaç canlılar değiliz.

Valla o telefon kurcalama, km hesap etme o kadar kötü birşey ki, o tanıdığım çok afedersiniz wcye girse telefona 5 dakika geç cevap verse hesap vermek zorunda kalıyordu, sinir bozucu bir durumdu.

Kim olsa rahatsız olur, bence siz haklısınız, tamam evden gitmesini isteyerek belki fazla tepki verdiğiniz düşünülüyor ama oranı buranı kapa, şunu giy, haber ver diyen bir adamda kusura bakmasın fakat böyle tepkileri hak ediyor.
25 yaşındaymışsınız nerede ne giyeceğinizi, nasıl giyineceğinizi gayet iyi biliyorsunuzdur, böyle müdahale edilmesi hoş olmuyor.
Kendileri sıkboğaz edildiklerinde isyan ederler, bana karışamazsın ben erkeğim derler, bizde kadınız bakıma, korunmaya muhtaç canlılar değiliz.

Valla o telefon kurcalama, km hesap etme o kadar kötü birşey ki, o tanıdığım çok afedersiniz wcye girse telefona 5 dakika geç cevap verse hesap vermek zorunda kalıyordu, sinir bozucu bir durumdu.

Eşim önceden bu kadar değildi, evlenince bu denli değişti inşallah dediğiniz durumlar bizde olmaz..
O zaman bu evlilik bitme noktasına gelir benim için
Burcum itibari ile özgürlüğüne düşkün kısıtlanmaya gelemeyen bir insanım..
Hayatıma daha fazla müdahalesini kaldıramam..
Sonuçta beni tanıdığında ben kapalı biri değildim veya onun istediği şekilde kapalı giyinen biri değildim, beni o Zaman öyle beğendi ise şimdi müdahale edemez bana.
Dünkü konuşmada kendisine de dedim bana etmeseydin teklif madem öyle gidip kapalı biriyle çıksaydın kendine uygun görmediysen dedim beni sonradan değiştiremezsin dedim..
Ama o kendine göre haklı sebepler hep buluyor ya, demiyor kabullenemiyor hatalı oluşunu..
Size şu kadar söyleyim, annemle bile bir yere gitsem haber vermemi istiyor.. Siz anlayın gerisini..
3 ay önceki hayatımı o kadar özledim ki , ben buraya nişanlımla ilgili evlenmeden önce de çok konu açtım, ve o denli sorun yaşadığım insanla şuan evliyim.. Ama şimdiki aklım olsa evlenmezdim :(

Ya bende anlamiyorum erkekler evlenmeden gormuyor mu bu kiz acik giyiniyor hangi kafayla evleniyorlar cocuk mu var karsinda artik benim istedigkm gini giyin kafasi ne yani madem rahtsizsin evlenme.Tabi gaza getirmek icin demiyorum sadece sinir oldum .

Kıyafetine aşırı karışması doğru değil tabi de evden kovmak ne allah aşkına? bak mesela bi düşünelim;

Sen eşinin giydiği slim fit kalıptaki gömleklere karışıyorsun çünkü cok kıskançsın ve bu yüzden dışarı cıkmaktan vazgeciyosun. ve o seni evden kovuyor. bi mukayese etsene, sence de fazla fazla degil mi bu? siddet ya da aldatma yokken ne evden kovması? haklıyken haksız konuma düşmüşsün ki bence tavrını sürdürmekte cok haklı çabuk bile yumuşamış adam. ben seni burdaki konularından tanıyosam eger sana yapılsaydı bu kovma durumu sen asla barısmaz ve olayı bosanmaya taşırdın.

Eşin kıskançsa terapiye ikna et ya da neden kıskanclık hissettigini anlamaya çalış .

Eşim önceden bu kadar değildi, evlenince bu denli değişti inşallah dediğiniz durumlar bizde olmaz..
Sonuçta beni tanıdığında ben kapalı biri değildim veya onun istediği şekilde kapalı giyinen biri değildim, beni o Zaman öyle beğendi ise şimdi müdahale edemez bana.
Dünkü konuşmada kendisine de dedim bana etmeseydin teklif madem öyle gidip kapalı biriyle çıksaydın kendine uygun görmediysen dedim beni sonradan değiştiremezsin dedim..
Ama o kendine göre haklı sebepler hep buluyor ya, demiyor kabullenemiyor hatalı oluşunu..
Size şu kadar söyleyim, annemle bile bir yere gitsem haber vermemi istiyor.. Siz anlayın gerisini..
3 ay önceki hayatımı o kadar özledim ki , ben buraya nişanlımla ilgili evlenmeden önce de çok konu açtım, ve o denli sorun yaşadığım insanla şuan evliyim.. Ama şimdiki aklım olsa evlenmezdim :KK43:

Annenizle bile gidiyorken haber veriyorsanız eşiniz gerçekten aşırı kıskanç:( kıskançlık dozunda ve yerinde olursa kabul edilebilir ama olur olmadık herşeyde olunca boğar, bunaltır.
Sevince nişanlılıktan sorunları görmezden geliyor insan değil mi? Ama maalesef flört, nişanlılık dönemindeki sorunlar evliliğin nasıl olacağının en önemli emareleridir.

Zaten kıskanan insanlar hep kendilerini haklı bulurlar, sana güveniyorum ama'yla başlayan cümleler kurulur.
Umuyorum bu sorunun üstesinden gelirsiniz, kavga gürültü sizi de evliliğinizi de yıpratır,dilerim konuşarak çözüme ulaştırabilirsiniz.

Giyiminiz de abartilcak bisey yokmus ne bu tepki anlamadim sanki kendilerine köle seciyorlar soyleme uslubude cok yanlis olmus :işsiz:

3 ay önceki hayatımı o kadar özledim ki , ben buraya nişanlımla ilgili evlenmeden önce de çok konu açtım, ve o denli sorun yaşadığım insanla şuan evliyim.. Ama şimdiki aklım olsa evlenmezdim :KK43:

Şimdiden böyle düşünmen çok acı .. Daha cicim aylarındasınız .

Son kısımda yazdığınızı benim bir arkadaşım da yaşıyor
Daha aralarında nişan söz yokken bile kızın telefonunu karıştırıp rehberdeki erkekleri siliyormuş
Ben onunla mesajlaşamazdım bile yanında biz yazışırken okur diye
Hatta kız evlendi şimdi buluşmak için bile iki gün öncesinden konuşuyoruz, arkadaşım eşine söylüyor ama misal bu akşam buluşacaksak, birkaç saat öncesine kadar eşinin izin verip vermediğini bilmiyoruz adam izin verdim diyene kadar kızı süründürüyor ben de kızıyorum sonuçta gelmeyecekse kendime başka plan yaparım öyle ki beni bile kontrol etmeye çalışıyor sen kim oluyorsun dedim diye acısını arkadaştan çıkartıyor ama alan razı veren razı durumu
Arkadaş seviyor kıskanıyor beni sahipleniyor diye düşünüyor
Bana göre bu kıskançlık değil egoizm, eşini yönetme isteği ve bence tedavi edilmesi gereken bir vaka

Evlenirdin çünkü onca konuya rağmen sorunları halı altına süpürmüşsün
Bir de evlenmeden önce müdahale etmesine izin vermediysen, bunu söyleyebilirsin ben buyum beni böyle görüp bilerek evlendin bu saatten sonra değiştiremezsin diye
Evlenince değişti değil, evlenince gerçek yüzünü en şeffaf haliyle gördün
Nişanlıyken ayrı evlerdeydiniz mecbur susuyordu evlenince "artık benim " gibi düşünceyle susmuyor
birbirinize zıt gitmek yerine evliliğinizdeki saygının sınırlarını çizmeniz gerekiyor bence (eski konuları da göz önünde bulundurarak diyorum)

Kızlar ya sinirden elim ayağım titriyor..
Eşimle dışarı hava almaya çıkacaktık, üzerimde eşofman ve polar vardı.. Üzerime mont alıyordum.. Bana arkanı kapatacak uzun bişey giy dedi..
Kıyafetime uyacak uzun bişeyim yok dedim, o Zaman çıkar değiştir dedi.. Üşüyorum zaten uğraştırma beni dedim..
Öyle çıkamazsın gitmiyoruz o Zaman dedi.. Tamam dedim kendi de üstünü çıkarıp her zamanki gibi kavga edince yaptığı hareket gitti salona oturdu benim yanıma gelmedi.. Acayip sinirlendim senin derdin ne ya bunun için mi evlendin benle dedim.. Altımızda dedemnler oturuyor yaşlı insanlar.. Onları üzmemek için uzatmadım.. Evden git ya çık dışarı dedim..
Bugün dışarıda yatacağım bu soğukta dedi bi hışımla gitti üstünü değiştirdi çıktı..
Ada'm gibi konuşmuyorsun oturup konuşalım dedim.. Öfkene yenilip beni kovmayacağın Zaman haber ver o zaman gelcem eve dedi.. Gitti ses yok.. Ne yapayım ben ya çok sinirliyim çok kötüyüm ne olur akıl verin..

Eşim arabada kalmış, nerden anladın diyecekseniz namazını kılan bir insan kendisi ve sabah namazı vaktinde uyandım sırf arabada olduğunu sadece tahmin ettiğim için ve bir süre sonra kapı açıldı çıktı gitti.. Camiye gitti sanırım..
o kavga bizde hersabah oluyor onu giyme sunu giyme kıcını ört bende dınlıyorum.onlarda haklı gecen bır sosyal medyada habersın kadınların arkalarından video cekmısler ve altına terbıyesız seks icerici laflar yazmıslar.bence üstüne gıtme su devirde haklılar canım msj at güzel bir msj hıc tartısmayı karıstırma

Back
X