- Konu Sahibi bilemedimya
-
Pamuktan pamuga da fark var.Keten ve ipek icin de ayni sey gecerli.Malzeme ve dokumaya göre degisyor kalite.Hep dikkat ederim dogal kumaslar almaya.Bazi pamuklar giyindikten yarim saat sonra kokmaya baslarken diger bir pamuklu iki gün giysende o kadar kötü kokmuyor.Hele o eski parlak güzel ketenler.Onlardan simdi yok.Üst segmentteki markalar mutlaka hala kullaniyordur ama orta kalitedeki markalarda malesef yok.Kumas uretiminde marka cok onemli. Bir uretici pek cok firmaya uretim yapar ama iclerinden adam secer. Pamuklu kumas uretir mesela,en kiytirigini ucuz firmalara satar. Diyelim %100 organik pamuk bir tisort yapacagiz, kotona lcwye kullandigimiz kumasi asla tommy’ye kullanmayiz, gucciye kullanmayiz. Kullanirsak testlerden gecemez. Firma oldugu gibi iade eder.
Nerdeymiş bu magaza?İstanbulda Bakırköyde küçük Bi butik kesfettim bende mesela artık kesinlikle avmden alısveriş yapmam. Hem elbiseleri pamuk ya da ham keten, hem tshirtleri yüzde 100 pamuk yani uzun soluklu giyilir ve en önemlisi saglıklı benim için. Avmleri dolasır dolasır hiçbirsey alamazdım. Fiyatları cok gelirdi ve içerikleri hep polyesterdi. Tavsiyem avmlere değil de carsıya pazara inin.
Uretilenler de adamina gore uretiliyor iste. Ust segment firmayi kandiramazsiniz uretici olarak. Adam aldigi mali analiz ettirir. Çin bile bugun ulkesine sokacagi mali sondajlama kontrol ettiriyor. Uygunsuz bir seyi almiyor. Ama bizde her sey mumkun. Organik pamuk olmayan bir kumasi organik diye cok firmaya sattim. Üç kurusa. Ne kadar ekmek o kadar kofte maalesef. Tuketici dikkat edecek,arastiracak, aldigini neden aldigini iyi bilecek.Pamuktan pamuga da fark var.Keten ve ipek icin de ayni sey gecerli.Malzeme ve dokumaya göre degisyor kalite.Hep dikkat ederim dogal kumaslar almaya.Bazi pamuklar giyindikten yarim saat sonra kokmaya baslarken diger bir pamuklu iki gün giysende o kadar kötü kokmuyor.Hele o eski parlak güzel ketenler.Onlardan simdi yok.Üst segmentteki markalar mutlaka hala kullaniyordur ama orta kalitedeki markalarda malesef yok.
Bu sene hiç mont almadım 2017 senesinde almıştım en son.. Ama bu kışın Kotonda 100-150 düşmüştüo fiyatlara nerelerden aliyorsunuz?
Mesela optimum avm var outlet
Montlar su mevsimde bile 300lerde.
Simdiden alip koyim diye baktim almadim
Uretilenler de adamina gore uretiliyor iste. Ust segment firmayi kandiramazsiniz uretici olarak. Adam aldigi mali analiz ettirir. Çin bile bugun ulkesine sokacagi mali sondajlama kontrol ettiriyor. Uygunsuz bir seyi almiyor. Ama bizde her sey mumkun. Organik pamuk olmayan bir kumasi organik diye cok firmaya sattim. Üç kurusa. Ne kadar ekmek o kadar kofte maalesef. Tuketici dikkat edecek,arastiracak, aldigini neden aldigini iyi bilecek.
İkinci el kesinlikle iyi secenek. Ozellikle yurt disinda. Kaliteli ve duzgun parcalar bulmak mumkun. Ben anlamiyorum insanlar deli gibi alisveris yapiyorlar o kiytirik magazalardan. Herkeste ayni modeller ayni desenler olmasi mi daha komik yoksa insanlarin gardroplarinin kapaklarinin kapanmayacak kadar dolu olmasi mi bilemiyorum.Ben ikinci eli hep sevmisimdir.Özellikle son yillarda gercekten üst segmentteki ürünleri uygun fiyata aliyorum.Gecen kardesime Pinko`nun süet ceketini aldirdim 80 liraya.Bazen cok güzel seyler yakalayabiliyor insan.Baska bir sefer kuzu derisi deri cekete sadece 20 euro ödedim.Cok mutlu oluyorum böyle parcalar bulunca.Bir sey aldigimda baktigim ilk sey etiket oluyor.Kumas polyesterse almiyorum.Hatta nerede üretildigini de dikkate aliyorum.Avrupa`da üretilmis ürün bulmak zor ama yine de denk geliyorum.
Oha oha...Bez kullanıyorum, kumaş. Yıkıyorum kullandıklarımı tekrar kullanıyorum. Eski usül
% 100 pamuk olan ürünlerin daha çabuk bozulması neden oluyor peki daha çabuk şekli bozuluyor onların.ağzı burnu kayıyor yıkandıkça çocuklarım bebekken teyzesi almıştı öyle şeyler. Yıkandıkça çok eskiymiş gibi geliyordu. Polyester ürünlerde öyle bişey olmuyor mesela.Kumas uretiminde marka cok onemli. Bir uretici pek cok firmaya uretim yapar ama iclerinden adam secer. Pamuklu kumas uretir mesela,en kiytirigini ucuz firmalara satar. Diyelim %100 organik pamuk bir tisort yapacagiz, kotona lcwye kullandigimiz kumasi asla tommy’ye kullanmayiz, gucciye kullanmayiz. Kullanirsak testlerden gecemez. Firma oldugu gibi iade eder.
Kesinlikle öyle.Ben kizima nerdeyse her seyi ikinci el aliyorum.Özellikle cocuk kiyafetlerinde kullanilmis ürünler cok daha saglikli.Zincir magazalardan bir sey almiyorum zaten.Onlarin da ürünleri sezon basinda gayet yüksek.Bir de tüm markalar ayni seyleri üretiyorlar.Yaraticiliktan bihaberler.Massimo Dutti`nin cizgilerini begeniyorum ama onlar da sadece uzun boylu kadinlara calisiyorlar.Hele bir kac alman markasi var fiyatlar yüksek ama kiyafetleri o kadar siradan ki.Ayni seyler Kuzey Avrupa ülkeleri icin de gecerli.Italyan markalari gercekten cok güzel seyler yapiyorlar fakat fiyatlari ulasilmaz.Neyse cok uzattim.İkinci el kesinlikle iyi secenek. Ozellikle yurt disinda. Kaliteli ve duzgun parcalar bulmak mumkun. Ben anlamiyorum insanlar deli gibi alisveris yapiyorlar o kiytirik magazalardan. Herkeste ayni modeller ayni desenler olmasi mi daha komik yoksa insanlarin gardroplarinin kapaklarinin kapanmayacak kadar dolu olmasi mi bilemiyorum.
% 100 pamuk olan ürünlerin daha çabuk bozulması neden oluyor peki daha çabuk şekli bozuluyor onların.ağzı burnu kayıyor yıkandıkça çocuklarım bebekken teyzesi almıştı öyle şeyler. Yıkandıkça çok eskiymiş gibi geliyordu. Polyester ürünlerde öyle bişey olmuyor mesela.
Aynı dert bizdede var. Geçen yıl kızıma 120 liraya aldığım spor ayakkabı 215 lira olmuş bu yılya dimi..
spor ayakkabılardaki fahiş fiyat feci..
Allahtan temiz kullanıyorum eskilerle idare ediyorum.
ama çocukların ayak numaraları durduğu yerde durmuyor
O bezleri kaynatip ütüleyerek giymek en sagliklisi.Kullandigimiz petler kimyasal maddelerle dolu.Ben kokusuz ped bulucam diye canim cikiyor.Benim ergenlige girdigim dönemlerde de bez kullanirdik.Oha oha...
Öte tarafa götürmeyeceksiniz değil mi dünya malını?en azından hijyeninizden ödün vermeyin!pes!
Vücuttan türlü atıkların kirli kanın her ay her ay şelale gibi aktığı “bez”leri yıkayıp tekrar kullanmak bir de üzerine ütüyü sürmek falan..O bezleri kaynatip ütüleyerek giymek en sagliklisi.Kullandigimiz petler kimyasal maddelerle dolu.Ben kokusuz ped bulucam diye canim cikiyor.Benim ergenlige girdigim dönemlerde de bez kullanirdik.
Pet konusunda haklısınızO bezleri kaynatip ütüleyerek giymek en sagliklisi.Kullandigimiz petler kimyasal maddelerle dolu.Ben kokusuz ped bulucam diye canim cikiyor.Benim ergenlige girdigim dönemlerde de bez kullanirdik.
Aynrn bende valla yemin ediyorum.artik.esimin kıyafetlerini giyecem bişey beğenip kazayla drniyorum kabinden çıkınca ruh gibi geziyorumBenim gibi aşırı kilo alın,kıyafet alma zevkiniz ölsün de masrafa girmekten kurtulun..Ay Her seyi de biz mi düşünelim?
Siz nerden alıyorsunuzAz ve oz kaliteli parcalar alirsaniz pahali gelmez. Ben arkadaslarimdan goruyorum allahin gunu lcwde kotondalar. 20 liraya tisort aliyorlar 2 giymede toz bezine donusuyor. Benim 15 yillik tisortum var hala tas gibi,solma bile yok.
Olacak olacak dün başladı markaların indirimi, bir iki aya kalmaz dibe vuracakbu sene kış indirimi bile olmadı doğru düzgün. bilmiyorum inşallah yaz indirimi olur bi faydasını görürüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?