- 12 Temmuz 2006
- 57.916
- 221.305
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ya ne rahat şu erkekler! hiç kadının kumarda para yediğini erkeğin de affetsem mi affetmesem mi diye düşündüğünü duymadım. keza aldatma şiddet de...Kadınlar, (genel olarak genel bir bakış açısıyla yazacağım) şiddet, aldatma, kumar, affedemem veya hazmedemem dediği birçok şeyi sevgiden dolayı affetmek zorunda kalsa da yıkılan güvenlerini kolay kolay tamir edemiyor, evet dilde affediyor ama içeride kendinizle bir mücadeleniz oluyor mutlaka, buna zaman zaman eşinize karşı öfke, yapmasaydı şöyle olurduk düşünceleri eşlik ediyor, yani içimizde büyük bir savaş veriyoruz affetme sonrası, aynı savaşı affetmediğimizde de yaşıyoruz, biz erkeklere göre daha ince düşünüyoruz, tek bir söz, tek bir hareketin altından bile onlarca mana çıkarabiliriz, mesela bu konuda nomuya ne biçim eşsin denmiş değil mi? Bak bu cümleyi sürekli içinde irdeleyecektir, eşi belki nomunun söylediği sözü bir süre sonra bitirecek aklında ama iş kadınların duygu dünyasına gelince değişiyor.
Biz unutamayız, çevremizde, forumda affettim diyen kadınlarla konuşalım hepsinde hala bir acaba vardır, tam güven sağlanamıyor eskisi gibi.
İşte bu yüzden affettim, affedeceğim, bu defteri affederek kapatacağım diyen çifler en azından kendi kendilerini veya birbirlerini yememek için ya oturup sil baştan herşeyi, içlerindeki tüm duyguları konuşup deşarj olacak ya da bunu bir uzman yardımıyla aşmaya çalışacak, çünkü konu tam manasıyla kapatılmadı, defter hala aralık, birbirleriyle adam akıllı konuşup öfke dahil duygularını, hissettiklerini ortaya koymadıkları sürece de o defter aralık kalacak, kimi zaman nomu, kimi zaman eşi defterin aralığını şöyle bir açıp tartışmaya, birbirlerine üstünlük kurmaya devam edecekler.
Ya ne rahat şu erkekler! hiç kadının kumarda para yediğini erkeğin de affetsem mi affetmesem mi diye düşündüğünü duymadım. keza aldatma şiddet de...
Ve kadın sonuçta ne karar verirse versin kendinin zerrece hatası olmadığı halde , ceremesini yine kendi çekiyor.. ayrılsa da , devam etse de...
Bizim toplum gelenek göreneklerinde var sıkıntı!
Ya ne rahat şu erkekler! hiç kadının kumarda para yediğini erkeğin de affetsem mi affetmesem mi diye düşündüğünü duymadım. keza aldatma şiddet de...
Ve kadın sonuçta ne karar verirse versin kendinin zerrece hatası olmadığı halde , ceremesini yine kendi çekiyor.. ayrılsa da , devam etse de...
Bizim toplum gelenek göreneklerinde var sıkıntı!
Kadınlar, (genel olarak genel bir bakış açısıyla yazacağım) şiddet, aldatma, kumar, affedemem veya hazmedemem dediği birçok şeyi sevgiden dolayı affetmek zorunda kalsa da yıkılan güvenlerini kolay kolay tamir edemiyor, evet dilde affediyor ama içeride kendinizle bir mücadeleniz oluyor mutlaka, buna zaman zaman eşinize karşı öfke, yapmasaydı şöyle olurduk düşünceleri eşlik ediyor, yani içimizde büyük bir savaş veriyoruz affetme sonrası, aynı savaşı affetmediğimizde de yaşıyoruz, biz erkeklere göre daha ince düşünüyoruz, tek bir söz, tek bir hareketin altından bile onlarca mana çıkarabiliriz, mesela bu konuda nomuya ne biçim eşsin denmiş değil mi? Bak bu cümleyi sürekli içinde irdeleyecektir, eşi belki nomunun söylediği sözü bir süre sonra bitirecek aklında ama iş kadınların duygu dünyasına gelince değişiyor.
Biz unutamayız, çevremizde, forumda affettim diyen kadınlarla konuşalım hepsinde hala bir acaba vardır, tam güven sağlanamıyor eskisi gibi.
İşte bu yüzden affettim, affedeceğim, bu defteri affederek kapatacağım diyen çifler en azından kendi kendilerini veya birbirlerini yememek için ya oturup sil baştan herşeyi, içlerindeki tüm duyguları konuşup deşarj olacak ya da bunu bir uzman yardımıyla aşmaya çalışacak, çünkü konu tam manasıyla kapatılmadı, defter hala aralık, birbirleriyle adam akıllı konuşup öfke dahil duygularını, hissettiklerini ortaya koymadıkları sürece de o defter aralık kalacak, kimi zaman nomu, kimi zaman eşi defterin aralığını şöyle bir açıp tartışmaya, birbirlerine üstünlük kurmaya devam edecekler.
İlla her uye her uyenin konusunun gecmisine bakmak bilmem kac sayfa konuyu okumak zorunda degil ki
Siz uyeyi takip edip konularini biliyorsunuz dur ben veya baska biri yada o hanim bilmiyordur
Herkes okudugu dogrultuda yorum yapar Evet bu uyenin ilk sayfada yer alan yazisinda adama acinir (uye gecmis konularim vs diye bir aciklama yapmamis gayet ozguvenli yaptiginida acikca belli ederek yazmis)oda hata sizde adama acidim demeye getirmis
İnsanlar okuyup yorum yapiyorlar konu sahibesi bise dememis siz cikismissiniz size mi yorum yapilmis yooo
Rahat birakin insanlari bir diyecegi varsa konunun sahibi der
Resmen seni keklemişler. Sana yıkmış ailesi sorumluluğu oyun oynanmış resmen. Sen gitsen de yanında olurlardı sana ihtiyacı olduğunu dusunmen için yapmışlar. Bence tabi.Durumu en iyi özetleyen sensin Mune abla.
Bu yuzden herkesten alıntı yapacak musaitlikte değilim.
Burdan toplu yazacağım. .
Ilk öğrendiğimde 2015 ağustos.. inanamiyorum baslikli konumu okuyan anlar..
Feci bir şok içindeydim.
Durumu kabullenemedim.
Ben eşime öyle guvenirdim ki hani esas o konuda guvenirdim aldattı deseler olabilir derdim ama bu kafasizligi yaptı deseler inanmazdim.
O kadının yaşadığı şoku düşünün..
Ilk şansı verirken öyle verdim.
Veremedim aslında kabullenemedim ve ezdim.
Eziyorsun adamı diyorsunuz ya hani.
O zaman ezdim kabul ediyorum.
Şakasi bile battı.
Şakasi üzerinden bile yaktım canını hiç susmadim.
Başına kaktim..
Çünkü bunu tek başıma yenmeye çalıştım reelde bir kişiye bile anlatıp rahatlayamadim.
Onun ailesinden kimseyle konusmadim. Abisi ile küstüm zaten o da zordu.
Bu koca sorunu tek başıma omuzlamak zordu.
Beceremedim susmayi..
Iki lafimdan biri para oldu.
Borc ne bilmez bana çok zor geldi çünkü endiseliydim.
Sonraki martta devam ettiğini, benden gizli kartlar çıkardığını elden borç yaparak oynadığını öğrendim.
Bu kez çok daha büyüktü acım ama daha olgun karşıladım.
Koydum kafaya bosancam yıkılsin ortalik dedim.
Kinci ben Abisini aradim o bankacı zaten her şeyi biliyormuş.
Beni neden aramadin falan dedi.
Benim kardeşim battıkça battı bağımlı oldu birlikte kurtaralım onu senden rica ediyorum .
Artik tek değilsin ben varım yaninizdayim attığı adımı görürüm hesaplarindan.
BEnim için son şans ver eşisin sen onun dedi. .
Dedim ki istemiyorum çünkü ona güvenmiyorum artık. .
Ne olacaksa olsun tek başına Batsın bu çamura ben yokum dedim.
Abisi ve kardeşi biz de yokuz o zaman.
Bu kadını kaybettigine yan deyip sirtlarini çevirdiler.
Eşim o zaman kurtulmak istiyorum dedi.
Anladım ki benden başka kimsesi yok..
Onu ancak ben kurtarabilirim.
Abisinin ricasina, eşimin perişan haline bakıp son bir şans dedim.
Bu kez abisi bankacı diye onunla is birliği yaptık.
Marttan bu yana hep temiz..
Ama bu kez gerçekten hiç başına kakmadim.
Abisinden ötürü içim daha rahattı.
TEK değildim artık.
Ve gerçekten kasinmadigi muddetce bu konuları açmiyorum bile.
Dün açtım çünkü beni gereksiz yere delirtti..
NEyse son şansım için beni pişman etmedi çünkü bu konuda yeni hatasını görmedim hissetmedim .
Ama öyle ki tahammülüm yerlerde.
Sacma trip lüksü yok bana göre de..
Iste bu yüzden böyle manyak bir kadın oldum.
Asıksın romantik takiliyorsun nasıl affettin diyenler..
Size diyecek sözüm yok.
Benim Ailem bilse felç olur bunu iki kez affettin haa diye neden affettin diye değil bu karaktere nasıl ya hayret derler.
Kimsenin kahrini cekecegime inanmazlar..
AMA işte hayat. .
Seviyorum demek..
Çok iyi bir adam değil evet ama her sevginin mantığı yok dimi..
Resmen seni keklemişler. Sana yıkmış ailesi sorumluluğu oyun oynanmış resmen. Sen gitsen de yanında olurlardı sana ihtiyacı olduğunu dusunmen için yapmışlar. Bence tabi.
Hmm.. Sürmüş yani bir süre.
Yani siz mutlu olmak, umutlu olmak için çabalıyorsunuz, belki de olacaksınız diye aksi şeyler söylemek de istemiyordum ama, melankolinizin çoğu evliliğinizden kaynaklı öncelikle bana göre. İstediğiniz hayat bu değil, sosyal yönünüze eşiniz ters, üstüne bu hatalar da eklenince(öyle hissettim). Ama sevgi(+acıma) ve bu durumun arasında sıkışmışsınız gibi geliyor bana.
Sanıyorum ki sabrınızın son damlasında bitecek.
Nereye kadar takip edeceksiniz bir de o var.. Bir 10 yıl sonra tekrar olmayacağı ne malum. Biliyorum çok olumsuz oldu ama, ben tek bir hata olup bitti sanıyordum, tekrarının olmayacağından emin olmak zor geliyor.
İnşallah olmaz...
Naptiniz barıştıniz mi merak ettim inş düzelir araniz
Eh işte. .
O düzeltti benim içim kırık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?