• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIYAS YAPIYOR MUSUNUZ?

Ben hep az ilişki yapan ve meslegi olmayan biriyle konuşmayan biriydim bu bencillik degil bana göre üniversite zamanı sevgili yapmadım çünkü okuyoruz ve boşa geçen zaman özel sektöre girince daha çok anladım ömrümü çürütemem ve ona göre seçtim mesela instagram biri ekledi ilk bakıyordum işi varmı zaten aşk zamanla oluyordu ve öylede yaptım meslegi olan biriyle sevgili oldum aşık oldum evlendim ve işi bıraktım en azından milletin agız kokusunu çekmiyorum ha meslegime atansam memur olsam neyse ama özel sektör igrenç birşey

Orta gelirli düz bir ailede büyüdüm istediğim her şey için çalıştım 21 yaşındayım bayadir görüşmediğim benimle benzer ailede büyümüş 5 senelik bir arkadaşım var uzatmayalım kızın şu an bir iliskisi var 1 senedir benim de bir ilişkim var kız çalışmıyor sürekli tatiller alışverişler geziyor en pahalı mekanlarda doğum günü kutlar en iyi markaları giyer çok mu parası var hayır benimde aynı şekilde şimdi ilişkisi de ona göre çocuk prenses gibi davranıyor ona ben sevgilimle bazen buluşup sahilde çekirdek kola yaparken onun için sahil manzarali restorana benim iki günlük maaşım ödeniyor fakir edebiyati yapamam ama çevremde cocoukluk arkadaşım hatta ablam bile şu an yeni iliski yaptı hepsi benle aynı ekonomik sınıfta iken ilişkileri ile sınıf atladılar diğer arkadaşıma doğum günü için pırlanta alındı 25-30 binlik bir şey ve bunlar 4 aylık sevgili beni yargılamanızi istemem sadece gerçekten empati yaparsanız sevinirim ben de daha iyilerini haledicek kadar çok şey verdim hatta bekaretimi bile verdim ona ama onun bunları alicağı bir işi bile yok ben it gibi çalışıyorm ve arkadaşlarım prenses gibi yaşıyor günün sonunda en çok ben seviliyorm hakkını yiyemem ama elle tutulur bir şey değil sevgi karın doyurmuyor işte siz olsanız ne yapardınız çok ikilemdeyim sanki bu ilişkiyi bitirirsem bir daha beni bu kadar seven birini bulamam ve bende onu seviyorum ama kendime haksızlık edip geleceğimi heba mı ediyorm bilmiyorum bana ikinizde çalışın yapın demeyin herkes biliyor adam akıllı meslek sahibi olmayan biri az önce anlattığım çocuklar gibi eşşek yükü paraları öyle kazanamaz hayal dünyasında değilim.biraz uzun yazdım cevaplarsanız sevinirim yargılanmak değil empati istiyorum onu gerçekten seviyorum ve beni çok sevdiğini biliyorum bunu hissediyorum da ama işte ben varlık içinden çıkıp çalışmayı sevmeyen bir adamla evlenip şu an mutlu olduğunu savunan bir annenin kızıyım ve annemin hayatını yaşamak istemiyorum cidden bilmiyorum ortada hiç birşey yokken ona hadi ben sıkıldım yokum artık ta diyemem lütfen akıl verin
Bu neyi tercih ettiğinizle alakalı,hayattan beklentileriniz nelerdir kendinize layık gördüğünüz hayat nasıl bir hayat,ben mesela maddi durumu çok çok iyi bir erkek arkadaşım varken daha kültürlü bilgili olsun iki sohbetin belini kırabilelim gezdiğimizin oturduğumuzun izlediğimizin bir anlamı olsun hayata aynı yerden baktığım bir insan olsun dedim eski eşimle evlendim memur kendisi,hayatımın hatasını yapmışım hem maddi hem manevi hiçbir halta benzemedi evliliğim,ayrılırken bile nafaka istemedim yok çünki😂yani etrafımda parası var diye erkeklerin peşinde dolanan boş beleş çapsız dediğim kızlar şuanda üstüme su sıçratıyor bende o çok sevdiğim kitaplarımla yüzümü kapatıyorum,benim arabam onların arabasının tek teker fiyatı ve evet onlar mutlular pahalı hediyeler turlar yurt dışı gezileri yapıyorlar ben burada size tavsiye veriyorum çünki mtv yi geciktirdiğim için trafiğe bile çıkamıyorum😂😂😂zengin biriyle evlenin evelndikten 3 ay sonra bütün erkekler aynı nasıl olsa😅

Boyle beklentileriniz varsa vakit kaybetmeden boyle birini aramaniz lazim. İnsanlarin iliskilerden farkli beklentileri olmasi cok dogal, karsidaki insani kandirmadiginiz surece. Rahat etmek, gezip tozmak, harcamak istemeniz cok dogal. Eger su an siz calisiyorsaniz ve sevgilinizin calismakta gozu yoksa iliskiyi siz tinanse ediyorsunuzdur ve bu bir kadin icin cok agir. Calismayan adam evlenemez de, ev de gecindiremez. Ee haliyle iliski de bir yere gitmez. Gitti diyelim, evlenseniz bile mutsuz olursunuz, gozunuz disarda kalir. Bence bejlentileriniz dogrultusunda bir iliski kurmalisiniz uzun vadede iki tarafin da mutlu olmasi icin. Sevgi gercekten karin doyurmuyor, kaldi ki erkegin sevgisi cabasiyla, elle tutulur gozle gorulur seylerle olculur.

Boyle beklentileriniz varsa vakit kaybetmeden boyle birini aramaniz lazim. İnsanlarin iliskilerden farkli beklentileri olmasi cok dogal, karsidaki insani kandirmadiginiz surece. Rahat etmek, gezip tozmak, harcamak istemeniz cok dogal. Eger su an siz calisiyorsaniz ve sevgilinizin calismakta gozu yoksa iliskiyi siz tinanse ediyorsunuzdur ve bu bir kadin icin cok agir. Calismayan adam evlenemez de, ev de gecindiremez. Ee haliyle iliski de bir yere gitmez. Gitti diyelim, evlenseniz bile mutsuz olursunuz, gozunuz disarda kalir. Bence bejlentileriniz dogrultusunda bir iliski kurmalisiniz uzun vadede iki tarafin da mutlu olmasi icin. Sevgi gercekten karin doyurmuyor, kaldi ki erkegin sevgisi cabasiyla, elle tutulur gozle gorulur seylerle olculur.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Mesleğim var zaten şu an da bunları bile iş yerinde yazıyorum işi olmayan taraf karşı taraf o yüzden sevgi karın doyurmaz dedim ona harcadığım emek ve para inanın çok fazla fesat değilim karşılığını bekliyorum başkalarının hiç bir şey yapmadan aldıkları için bu kadar çabalamak zoruma gidiyor
e sacma sapah tercihler yaparsan haliyle sacma sapan hayatlar yasarsin. demek ki kimse senin gibi issiz gucsuz, kenarda parasi olmayan, babasindan harclik alip sevgilisine anca parkta cekirdek ismarlayan, calismakta da gözü olmayan bir adami secmemis.
onlar seçimini daha iyi yaptilar - sen karsina cikan ilk erkege daha ilk gunden asik oldun bırakamadinsa burada suç senin.
herkes tercihleriyle yasar. kkda hep okuyoruz goz gore gore calismakta gözü olmayan adamlarla, ailesinin manyak oldugu kirk km oteden bellj olan adamlarla, hic dengi olmayan kendinden bjrkac gomlek alttaki adamlarla evlenicem diye mabadinj yırtıyor kadinlar. pek cogu ailesine karsi cikip evleniyor. aşk görme bozuklugudur evlilikse ilaci sözü gibi, evlenince aciliyor gozleri buraya konu acip yakiniyorlar. siz de devam ederseniz aynen böyle olur
issiz insan kötü insan midir? tabii ki hayir. hele kj bu ekonomide kesinlikle boyle birsey diyemem. ben de su an issizim..
ama
Istemiyormuş şu an ona dayımın şirketinde bir iş ayarliycaktim onu da istemedi masa başı bunalırim dedi yani ben haklıyım demiyorum ama haksız da değilim
sizin adam is beğenmiyor. masa basi istemiyor- sıkılırmış. araba tamircisi- elektrikci- tesisatci gibi kendi isini yapip kazanacağı bir hayali olsa simdiden girerdi birinin yanina ileride kendi isini yapmak icin iş ogrenirdi. sizinkinde bu da yok
e masabasi olmayacak, işci usta olmayacak.
geriye bir patronluk kaliyor ona da para lazim, sizinkinde yok
ne yapacak???
calismakta gözü olmayan adamdan bir halt olmaz. baba parasi almaya utanmayanla evlilik yapilmaz.
en iyisi daha yolun basindayken yol ver gitsin
senin kadar yanlis secim yapmayan, bir iliskiye baslarken "ama benden hoslanmis"tan daha cok kriteri olan bir insan olsaydin simdi milletin iliskisine oyle iştahla bakmazdin.
ben de daha iyilerini haledicek kadar çok şey verdim hatta bekaretimi bile verdim ona ama onun bunları alicağı bir işi bile yok ben it gibi çalışıyorm ve arkadaşlarım prenses gibi yaşıyor günün sonunda en çok ben seviliyorm hakkını yiyemem ama elle tutulur bir şey değil sevgi karın doyurmuyor işte
en cok nasil siz seviliyorsunuz? nasil emin oldunuz? cogu kadin iliskisinde kucaklarda tasiniyor, gel deyince sevgilisi kosup geliyor, laf arasında soylediklerini not alip bulabilirse almaya calisiyor, sevgilisi mutlu olsun diye onu bir yerlere götürüyorlar vs vs.
boyle bir dunyada nasil en çok sizin is begenmeyen adamin sevdigine eminsiniz?
ne yapti mesela guzel sozler disinda somut bir seyi var mk "wooaawww bu adam hakikaten birsey vermiyor ama herkesten cok seviyor" denecek?
bahsettiginiz diger kadinlari da cok sevmisler ki heves ettikleri tatillere götürmüş, heves ettikleri kiyafetleri almiş, ona yakisir diye mucevherler takmişlar. simdi onlar bunca şey yaparken senin hicbir sey yapmayan sevgilin "günün sonunda en cok o seviyor" mu oldu?
ilginc bir bakis acin var :)
ayrica herseyi veren - sevgilisinin önüne seren - maddi manevi kosturan kisi herseyi hakeden kjsi degildir hayatin alma verme dengesini bozmussun. adam sana maddi bir halt vermezken anca kuru sozle destek olurken sen niye maddi manevi herseyini veriyorsun?
hayatin alma verme dengesini kacirirsan boyle olur iste
ayrica "bekaret vermek" ne demek? cok sacma bir cumle. (sen ailenle yasiyorsun bu adam fukara zaten ailesiyle yasiyor) kit kanaat ortaklaşa odediginiz günlük evlerde mi iliskiye gjrdin yoksa adamin arkadasinin bekar evinde mi? madem bekaret senin icin o kadar onemliydi , madem boyle seylere hevesin de var seni tatile cikarmasini talep edebilirdin, orada yakinlasirdiniz. en azindan verdigin bekarete degerdi(!). böyle bos bos vermissin hatta belki cebinden para bile cikmis
ne anladim bu isten:)
bu ilişkiyi bitirirsem bir daha beni bu kadar seven birini bulamam
neden? eksik kusurlu musun neden bulamayasin?
daha 21 yasindasin. benjm de o yastaki sevgilim terkedilince "benim gibi seveni bulamazsin" demisti, ayı dolmadi on kat iyisini buldum, adini unuttum:))
sen de bulursun, daha iyisi gelince adini unutursun bu cocuk adamin.
ben varlık içinden çıkıp çalışmayı sevmeyen bir adamla evlenip şu an mutlu olduğunu savunan bir annenin kızıyım ve annemin hayatını yaşamak istemiyorum
heh meselenin ozu buradaymis.
kacmissin kacmissin ayni baban gibi birini bulmussun. Kader motifi mi derler ne derler ben de benzer konu açmıştim hep babama benzer insanlar buluyorum diye. ne zaman bunu farkettim, insanlara o alani benim actigimi gördüm kendimi değiştirdim o zaman hayatima cikan ilk kisiyle mutlu bir birlikteligim oldu evlendim
senin de bu konu uzerine egilmen lazim, imkanin varsa terapi olur, babasina benzeyen iliskiler bulmakla ilgili kitaplar okumak olur...
bj konuya kafa yorman lazim, iyice anlaman lazim ki bir daha yaptigini yapma - farkli davran farkli sonuc al.. ben babam gibi insanları hayatiam aldigimi anladigimda 29 yasina gelmiştim - duzeltmek bir senemi aldi 30umda esimle tanistim (babamin cok huyu guzeldir bir huyunu sevmem buldugum kisilerin guzel huylari da kotu huyu da ayni olurdu). konu acarken "o arkadasim da hep oyle, israrla babasina benzeyen insanlari buluyor bugun konuşurken farkettik konu acmak istedim" dedigim arkadasim bu konuya hic egilmedi "aaa hakkaten" dedi gecti. simdi 34 yasinda o seneden bu seneye iki kisi daha girdi hayatina, o da ayni davrandi benzer döngüler yasadi durdu.

basliga gelince
hickimseyle kıyas yapmam bazi seyler imsanlarin elinde. ben de orta - alt sinif, normal bir ailede büyüdüm. ne yuzme bilirdim, ne voleybol, ne dil, ne tatil.. 20li yaslarim cogu insanin daha küçük yasta hallettigi konulari ogrenmeye calisarak gecti.
sizin de ne guzel yasiniz küçücük. ozendiginiz seyler varsa onlar gibi olmak için neler yapabileceğinizi düşünün.
seyehat edenlere mi ozeniyorsunuz siz de edin.
pahali birsey degil ki, uygun yollarini ogrenin. ben de issizim su an. christmas icin gönlümden gecen yerlere ne param ne vizem var. ben de 1070+1200 liraya artvine gidis donus bilet buldum (onu da pegasus bolboldan gidis dönüş toplam 1100 liraya aldim) komsuya gideceğim. inince yolun karsisindan 220 liraya otobus var - bir iki saate gurcistandasin.
cok heves ediyorsaniz gidilmeyecek yerler degil. oteller turkiyedekinden cooooook daha ucuz. ucuz dedigim yani cidden ucuz..normal tarihlerde geceligi 500e sehirde cift kisilik yerler bulabilirsin. yilbasi gecesi gibi sehrin en pahali gününde şu otel 17 euroydu mesela-870 tl

madem ozeniyorsun sen de git. ne pasaporta ihtiyacın var ne birseye.
kendin de yaparsan yapana imrenmeyi birakirsin.
boyle boyle sen de basla. ben ilk yurtdisina çıktığımıda 25 yasindaydim isten istifa edip gitmistim, sonradan arap ati gibi acildim hep gittim hatta oralardan bir eş buldum.
sen daha 21 yasindasin. simdiden gurcistan gibi, azerbaycan balkanlar gibi basit - ucuz - kolay yerlere gitsen zamanla ozguvenik yerine gelir. pegaussun uygulamasini indir bildirimleri ac. yilda 3-5 buyuk indirim oluyor birkac bine gidis donus biletler oluyor. boylece once turki ulkeler ozbekistan kazakistan falan uzak ama yakın yerlere gidersin sonra fas gibi az uzak ama uygun bilet olan yere gdjersin...derken artik hersey oturur kafanda - neyi nasil yapacagin - dili telefonu ulasimi nasil halledecegin falan. özgüvenin gelir daha uzaklara gidersin, ya da dolu pasaportunla daha kolay vize alirsin.
bence ona buna ozenmek yerine elindeki imkanlarla kendi hayatini kendin kur.
o zaman kimsede gözün kalmaz.
ikinci olarak madem gozunde pahali taki takanlar var, daha yolun basindasin kariyerine odaklan - sana gelir getirecek yollar bul sen de kazancini arttirmaya odaklan sen de tak.
"ben asla alamam" diye bir cumle kurmussun. alan nasil aliyor? daha yolun ennn basindasin. mesleginin belki ilk yilindasin..ben yapamam, alamam demek yerine gelirini arttircak yollar arasan cok daha iyi olur

Son düzenleme:
‘Parasız erkeği sadece annesi sever’
bekarken bu konuya yorum yapacak olsaydım farklı şeyler yazabilirdim ama hayatın gerçeklerini de evlenince anlıyorsun, maddi sıkıntılar arttıkça aşk meşk kalmıyor kimse kusura bakmasın. Kendini etrafındakilerle kıyaslama kısmına katılmıyorum sürekli başkalarıyla kıyaslarsak her zaman yetersiz hissederiz ama maddiyata olan bakış açını da normal görüyorum hepimizin hevesleri istekleri var. Sana şöyle söyliyeyim çalışmayan adamla olmaz, sevgilin çalışıyor mu? Kazancı az ise yaşınız gençmiş sevgilin daha iyi kazanacağı farklı işkolları deneyebilir. Ama hem çalışmıyor hemde durumunu iyileştirmeye hevesi yoksa bu ilişkinin geleceği olmaz.

Orta gelirli düz bir ailede büyüdüm istediğim her şey için çalıştım 21 yaşındayım bayadir görüşmediğim benimle benzer ailede büyümüş 5 senelik bir arkadaşım var uzatmayalım kızın şu an bir iliskisi var 1 senedir benim de bir ilişkim var kız çalışmıyor sürekli tatiller alışverişler geziyor en pahalı mekanlarda doğum günü kutlar en iyi markaları giyer çok mu parası var hayır benimde aynı şekilde şimdi ilişkisi de ona göre çocuk prenses gibi davranıyor ona ben sevgilimle bazen buluşup sahilde çekirdek kola yaparken onun için sahil manzarali restorana benim iki günlük maaşım ödeniyor fakir edebiyati yapamam ama çevremde cocoukluk arkadaşım hatta ablam bile şu an yeni iliski yaptı hepsi benle aynı ekonomik sınıfta iken ilişkileri ile sınıf atladılar diğer arkadaşıma doğum günü için pırlanta alındı 25-30 binlik bir şey ve bunlar 4 aylık sevgili beni yargılamanızi istemem sadece gerçekten empati yaparsanız sevinirim ben de daha iyilerini haledicek kadar çok şey verdim hatta bekaretimi bile verdim ona ama onun bunları alicağı bir işi bile yok ben it gibi çalışıyorm ve arkadaşlarım prenses gibi yaşıyor günün sonunda en çok ben seviliyorm hakkını yiyemem ama elle tutulur bir şey değil sevgi karın doyurmuyor işte siz olsanız ne yapardınız çok ikilemdeyim sanki bu ilişkiyi bitirirsem bir daha beni bu kadar seven birini bulamam ve bende onu seviyorum ama kendime haksızlık edip geleceğimi heba mı ediyorm bilmiyorum bana ikinizde çalışın yapın demeyin herkes biliyor adam akıllı meslek sahibi olmayan biri az önce anlattığım çocuklar gibi eşşek yükü paraları öyle kazanamaz hayal dünyasında değilim.biraz uzun yazdım cevaplarsanız sevinirim yargılanmak değil empati istiyorum onu gerçekten seviyorum ve beni çok sevdiğini biliyorum bunu hissediyorum da ama işte ben varlık içinden çıkıp çalışmayı sevmeyen bir adamla evlenip şu an mutlu olduğunu savunan bir annenin kızıyım ve annemin hayatını yaşamak istemiyorum cidden bilmiyorum ortada hiç birşey yokken ona hadi ben sıkıldım yokum artık ta diyemem lütfen akıl verin
Herkesin hayati, kaderi , şansı farklıdır günaydın...

Yani 21 yaşındasın benim için daha toysun. Öğrenecek çok şeyin var sevgi böyle bişey değil ama belli ki sen böyle bişey arıyosun ozaman ayrılmalısın.

pahalı hediyeler sevgi göstergesi değildir , gösteriştir benim için.

Bir papatya koparıp getirse bu değerdir mesela. Elbette bişey alması düşünmesi değer vermektir ama böyle gösterişli lüks şeyler heves ediyosan yanlış adres bacım.

Herkesin parası olmayabilir.. bir insanın parasının olması kötü yada ayıp bişey de değil.

Sen 21 yaşındasın erkek arkadaşın 40 yaşında değil senin gibi toysa ne bekliyosun😂?

Kocaman olgun adam olmasını mı bir anda? İmkansız erkekler 35 yaş sonrası olgunlaşıyor karakter anca oturuyor oda kafaya dank ederse.

Sen bence masumca sevenin zamanını çalma kuzum, gözün yükseklerde sen sevdiğinden de emin değilsin anlaşılan.

Eski devire geri döndük de benim haberim mi yok acaba? Erkek kazanır kadın yer mantığı. Sen ne iş yapıyorsun ablacım beş tane holdingin var da yazmayı mı unuttun. Hangi devirde yaşıyoruz hadi isteklerini geçtim bir erkeğe bel bağlamak senin için hiç utanç verici bir seu değil mi? Madem böyle ihtiyaçların ve isteklerin var neden madem basta boyle birini seçtin? Acilen ayrıl ve çocuğun yıllarını boşuna harcama. Kendine uygun birini bul. Zihniyetine tukureyim.

Böyle bir şey değilden kastınız gördüğüm yada gösterdiğim sevgiyi küçümsemekse size kendimi ispatlamaya çalışmam ama onu seviyorum yani çocuğum gibi hatta nasıl tarif edilir bilmiyorum bu his elimde olsa herşeyi veririm ona ama işte evlenirsek 5 sene sonra kira için kavga edip birbirini yiyen çiftlerden oluruz ve onun bir işi bile yok cevabınız için teşekkür ederim ama lütfen sevgimi eleştirmeyin
İşi yoksa bence hiç uzatma..Ben sizin ne demek istediğinizi anladım,kimsenin ultra lüks beklentisi yok ama düzgün bir işi olup kirasını verebilsin hatta mümkün ise 2 odalı da olsa başını sokacak bir ev olsun yoksa gerçekten maddi sıkıntıdan bir şey yapamamaktan birbirinizi yersiniz..Ben evlendim,ayrıca bu adamlar evlilikten sonra mükemmel de çıkmıyor hem parasız hem bunun getirdiği agresiflik oluyor hem kadın bir şey yaşamadığı için o da agresif oluyor,ben evlenip pişman olanlardanım kesinlikle en azından düzgün işi olsun ne bileyim ailesi kendine yeten bir aile olsa valla her detay çok önemli

İnsan kendine benzeyeni buluyor bir şekilde.

Hayat tarzını değiştirirsen ancak, maddi olarak kendine yeten, görgülü vizyonlu seninle gezip tozacak birini bulabilirsin.

Ama düşünce tarzın çok ucuz. Nasıl desem varoş yani. Önce bakış açını düşünce tarzını değiştir.

e sacma sapah tercihler yaparsan haliyle sacma sapan hayatlar yasarsin. demek ki kimse senin gibi issiz gucsuz, kenarda parasi olmayan, babasindan harclik alip sevgilisine anca parkta cekirdek ismarlayan, calismakta da gözü olmayan bir adami secmemis.
onlar seçimini daha iyi yaptilar - sen karsina cikan ilk erkege daha ilk gunden asik oldun bırakamadinsa burada suç senin.
herkes tercihleriyle yasar. kkda hep okuyoruz goz gore gore calismakta gözü olmayan adamlarla, ailesinin manyak oldugu kirk km oteden bellj olan adamlarla, hic dengi olmayan kendinden bjrkac gomlek alttaki adamlarla evlenicem diye mabadinj yırtıyor kadinlar. pek cogu ailesine karsi cikip evleniyor. aşk görme bozuklugudur evlilikse ilaci sözü gibi, evlenince aciliyor gozleri buraya konu acip yakiniyorlar. siz de devam ederseniz aynen böyle olur
issiz insan kötü insan midir? tabii ki hayir. hele kj bu ekonomide kesinlikle boyle birsey diyemem. ben de su an issizim..
ama

sizin adam is beğenmiyor. masa basi istemiyor- sıkılırmış. araba tamircisi- elektrikci- tesisatci gibi kendi isini yapip kazanacağı bir hayali olsa simdiden girerdi birinin yanina ileride kendi isini yapmak icin iş ogrenirdi. sizinkinde bu da yok
e masabasi olmayacak, işci usta olmayacak.
geriye bir patronluk kaliyor ona da para lazim, sizinkinde yok
ne yapacak???
calismakta gözü olmayan adamdan bir halt olmaz. baba parasi almaya utanmayanla evlilik yapilmaz.
en iyisi daha yolun basindayken yol ver gitsin
senin kadar yanlis secim yapmayan, bir iliskiye baslarken "ama benden hoslanmis"tan daha cok kriteri olan bir insan olsaydin simdi milletin iliskisine oyle iştahla bakmazdin.

en cok nasil siz seviliyorsunuz? nasil emin oldunuz? cogu kadin iliskisinde kucaklarda tasiniyor, gel deyince sevgilisi kosup geliyor, laf arasında soylediklerini not alip bulabilirse almaya calisiyor, sevgilisi mutlu olsun diye onu bir yerlere götürüyorlar vs vs.
boyle bir dunyada nasil en çok sizin is begenmeyen adamin sevdigine eminsiniz?
ne yapti mesela guzel sozler disinda somut bir seyi var mk "wooaawww bu adam hakikaten birsey vermiyor ama herkesten cok seviyor" denecek?
bahsettiginiz diger kadinlari da cok sevmisler ki heves ettikleri tatillere götürmüş, heves ettikleri kiyafetleri almiş, ona yakisir diye mucevherler takmişlar. simdi onlar bunca şey yaparken senin hicbir sey yapmayan sevgilin "günün sonunda en cok o seviyor" mu oldu?
ilginc bir bakis acin var :)
ayrica herseyi veren - sevgilisinin önüne seren - maddi manevi kosturan kisi herseyi hakeden kjsi degildir hayatin alma verme dengesini bozmussun. adam sana maddi bir halt vermezken anca kuru sozle destek olurken sen niye maddi manevi herseyini veriyorsun?
hayatin alma verme dengesini kacirirsan boyle olur iste
ayrica "bekaret vermek" ne demek? cok sacma bir cumle. (sen ailenle yasiyorsun bu adam fukara zaten ailesiyle yasiyor) kit kanaat ortaklaşa odediginiz günlük evlerde mi iliskiye gjrdin yoksa adamin arkadasinin bekar evinde mi? madem bekaret senin icin o kadar onemliydi , madem boyle seylere hevesin de var seni tatile cikarmasini talep edebilirdin, orada yakinlasirdiniz. en azindan verdigin bekarete degerdi(!). böyle bos bos vermissin hatta belki cebinden para bile cikmis
ne anladim bu isten:)

neden? eksik kusurlu musun neden bulamayasin?
daha 21 yasindasin. benjm de o yastaki sevgilim terkedilince "benim gibi seveni bulamazsin" demisti, ayı dolmadi on kat iyisini buldum, adini unuttum:))
sen de bulursun, daha iyisi gelince adini unutursun bu cocuk adamin.

heh meselenin ozu buradaymis.
kacmissin kacmissin ayni baban gibi birini bulmussun. Kader motifi mi derler ne derler ben de benzer konu açmıştim hep babama benzer insanlar buluyorum diye. ne zaman bunu farkettim, insanlara o alani benim actigimi gördüm kendimi değiştirdim o zaman hayatima cikan ilk kisiyle mutlu bir birlikteligim oldu evlendim
senin de bu konu uzerine egilmen lazim, imkanin varsa terapi olur, babasina benzeyen iliskiler bulmakla ilgili kitaplar okumak olur...
bj konuya kafa yorman lazim, iyice anlaman lazim ki bir daha yaptigini yapma - farkli davran farkli sonuc al.. ben babam gibi insanları hayatiam aldigimi anladigimda 29 yasina gelmiştim - duzeltmek bir senemi aldi 30umda esimle tanistim (babamin cok huyu guzeldir bir huyunu sevmem buldugum kisilerin guzel huylari da kotu huyu da ayni olurdu). konu acarken "o arkadasim da hep oyle, israrla babasina benzeyen insanlari buluyor bugun konuşurken farkettik konu acmak istedim" dedigim arkadasim bu konuya hic egilmedi "aaa hakkaten" dedi gecti. simdi 34 yasinda o seneden bu seneye iki kisi daha girdi hayatina, o da ayni davrandi benzer döngüler yasadi durdu.

basliga gelince
hickimseyle kıyas yapmam bazi seyler imsanlarin elinde. ben de orta - alt sinif, normal bir ailede büyüdüm. ne yuzme bilirdim, ne voleybol, ne dil, ne tatil.. 20li yaslarim cogu insanin daha küçük yasta hallettigi konulari ogrenmeye calisarak gecti.
sizin de ne guzel yasiniz küçücük. ozendiginiz seyler varsa onlar gibi olmak için neler yapabileceğinizi düşünün.
seyehat edenlere mi ozeniyorsunuz siz de edin.
pahali birsey degil ki, uygun yollarini ogrenin. ben de issizim su an. christmas icin gönlümden gecen yerlere ne param ne vizem var. ben de 1070+1200 liraya artvine gidis donus bilet buldum (onu da pegasus bolboldan gidis dönüş toplam 1100 liraya aldim) komsuya gideceğim. inince yolun karsisindan 220 liraya otobus var - bir iki saate gurcistandasin.
cok heves ediyorsaniz gidilmeyecek yerler degil. oteller turkiyedekinden cooooook daha ucuz. ucuz dedigim yani cidden ucuz..normal tarihlerde geceligi 500e sehirde cift kisilik yerler bulabilirsin. yilbasi gecesi gibi sehrin en pahali gününde şu otel 17 euroydu mesela-870 tl

madem ozeniyorsun sen de git. ne pasaporta ihtiyacın var ne birseye.
kendin de yaparsan yapana imrenmeyi birakirsin.
boyle boyle sen de basla. ben ilk yurtdisina çıktığımıda 25 yasindaydim isten istifa edip gitmistim, sonradan arap ati gibi acildim hep gittim hatta oralardan bir eş buldum.
sen daha 21 yasindasin. simdiden gurcistan gibi, azerbaycan balkanlar gibi basit - ucuz - kolay yerlere gitsen zamanla ozguvenik yerine gelir. pegaussun uygulamasini indir bildirimleri ac. yilda 3-5 buyuk indirim oluyor birkac bine gidis donus biletler oluyor. boylece once turki ulkeler ozbekistan kazakistan falan uzak ama yakın yerlere gidersin sonra fas gibi az uzak ama uygun bilet olan yere gdjersin...derken artik hersey oturur kafanda - neyi nasil yapacagin - dili telefonu ulasimi nasil halledecegin falan. özgüvenin gelir daha uzaklara gidersin, ya da dolu pasaportunla daha kolay vize alirsin.
bence ona buna ozenmek yerine elindeki imkanlarla kendi hayatini kendin kur.
o zaman kimsede gözün kalmaz.
ikinci olarak madem gozunde pahali taki takanlar var, daha yolun basindasin kariyerine odaklan - sana gelir getirecek yollar bul sen de kazancini arttirmaya odaklan sen de tak.
"ben asla alamam" diye bir cumle kurmussun. alan nasil aliyor? daha yolun ennn basindasin. mesleginin belki ilk yilindasin..ben yapamam, alamam demek yerine gelirini arttircak yollar arasan cok daha iyi olur
Belki inanmazsınız okurken bilgisayarn başında ağladım belki ennn yakın arkadaşım bile beni bu kadar anlayıp bu kadar sahiplenici bir yerden yorum yapmamıştır bile isteye değilse bile inanılmaz bir destek oldunuz daha da içimi açmak istiyorum size eğer okumak isterseniz babasından para alması konusunda babasından almıyor çalıştığı zamankileri yiyor biz 1 senden fazladır birlikteyiz ilk sevgili olduğumuz 5-6 ay böyle değildi şimdilerde sürekli ciddi ilişki muhabbeti yapıyor en kötü kuryelik yaparım rahat ol diyor bende canını sokakta mı buldun hayatım ya bişey olsa az Kazan düzenli bir işin olsun dedim bu kadra hayatıma burnunu sokma dedi artık oda benim gerçekten canımı sıktı nerde birlikte olduk biraz mahremim olucak ama ikimizinde evinde değil beraber tatile gittik otel masraflarını ben ödedim ulaşımı o istediğim şey ondan para değil ben hayatım boyunca herşeyin yarısını ödemeye de razıyım ama birinin senin düşünmene gerek yok ben hallederim sen yeterki Beğen demesini istiyorum bana da artık yada gittiğimiz bir mekanda menüye bakarken karşımdaki insanın rahatsız olduğu için benden bu arada diye belirtmek istemiyorum ya harcayalim en güzel yerlere gidelim ve düşünmeyelim biz şimdi bu kart borcunu nasıl ödüycez diye yurt dışıa çıkmak için geçen hafta pasaport başvurusu yaptım ona söylediğimde yavrum seneye gideriz dedi neden dedim pahalı ya Euro ile kazanmıyorsun dedi arkadaşım çeyiz alıyordu onu konuşuyorz daha iki gün önce abi kendi evindeki komodin götürsün boşa masraf dedi bende yeni ev herşeyi sıfırdan alıp böyle minnoş minnoş dizmek lazım bence aşırıya kaçmadan herşey yapılır diyince eee yanii falan yaptı en sevilenin ben olduğumu bilme konusu hani hissediyorum ben tüm Türkiye ile kıyas yapmadım kendi arkadaş çevrem için dedim bana parasını hibe edip anlattığım bir şeyi umursamayan bir adam istemem zaten tekrar teşekkürler

İşi yoksa bence hiç uzatma..Ben sizin ne demek istediğinizi anladım,kimsenin ultra lüks beklentisi yok ama düzgün bir işi olup kirasını verebilsin hatta mümkün ise 2 odalı da olsa başını sokacak bir ev olsun yoksa gerçekten maddi sıkıntıdan bir şey yapamamaktan birbirinizi yersiniz..Ben evlendim,ayrıca bu adamlar evlilikten sonra mükemmel de çıkmıyor hem parasız hem bunun getirdiği agresiflik oluyor hem kadın bir şey yaşamadığı için o da agresif oluyor,ben evlenip pişman olanlardanım kesinlikle en azından düzgün işi olsun ne bileyim ailesi kendine yeten bir aile olsa valla her detay çok önemli
Teşekkürler gerçekten anlamışsiniz bende aynı şeyi düşünüyorum bakalım bugün bir kez daha konuşucam finalde de bana zaman ver diyip ağlamıştı en son bende kıyamıyorum daha düzgün ve alttan alarak konuşucam artık iş mi baksan kendin için falan diye bakalım

Bu kadar haklı olup bu kadar haksız ve saçma bir duruma düşmeyi nasıl başardınız?

Öncelikle boşver in başkalarını. Onları ilişkide ne yaşadığını, ilişkiden ne beklediğini bilemezsiniz.

Haklı olduğunuz konu ise çalışmayan adamla ömür geçmez. Bakınız ilk ve sonun ikinci sezonu. Şaka bir yana çalışmayan adamla ömrün tükenir. Adam yetersiz hisseder siz saygı duymasınız.sevgilinizin mesleği yok mu? eğitimi yok mu? Konu zenginlik değil ki, hiç çalışmamak

Bu kadar haklı olup bu kadar haksız ve saçma bir duruma düşmeyi nasıl başardınız?

Öncelikle boşver in başkalarını. Onları ilişkide ne yaşadığını, ilişkiden ne beklediğini bilemezsiniz.

Haklı olduğunuz konu ise çalışmayan adamla ömür geçmez. Bakınız ilk ve sonun ikinci sezonu. Şaka bir yana çalışmayan adamla ömrün tükenir. Adam yetersiz hisseder siz saygı duymasınız.sevgilinizin mesleği yok mu? eğitimi yok mu? Konu zenginlik değil ki, hiç çalışmamak
Çünkü daha kendini bile ifade edemiyor bknz 👇🏼
Tamam ennn temiz ve namuslu sizsiniz hanımefendi mesaj üzerinden duygusal mastürbasyonda yaptınız umarım hep mutlu olursunuz benim gibi kaşar olmazsınız hiç
Bence yakışmışlar evlensinler

Egerki çalısıyor cabaliyor işi gücü için deseydin konu çok farklıydı. Şuanki durumda erkek arkadasinin savunulacak yani yok. Çalısıp
Cabalasaydi çalısan adam ekmegini getirir derdim. Gençliğini heba etme

Kiyas mi neyin kiyasi ? Üniversite son sınıfta bir arkadasım öylesine kpss ye girmisti ama alttan 4 dersi vardi dönemi uzayacakti bizim bölümden de 65 le dahi atamalar olmustu denk gelecek ya atandı şansına ama mezun olmasi gerekiyordu bütünlemelerine cok yakin bir arkadasını katakullilerle kendi yerine soktu mezun oldu 3 ay icinde görevine basladi 8 9 yildir memur ben ise 35 e 3 kala hala memur olmaya calisiyorum herkes kaderini yasiyor bu hayatta..baskalarinin imkanlariyla kendimizi kiyaslarsak mutlu olamayiz ķi.Ayrica bekaretimi dahi verdim demeniz de kusura bakmayın ama cok gülünc maddi olarak sizin sponsorunuz olsun diye mi sevistiniz yoksa isteyerek mi sevistiniz bunun cevabini vetin kendinize.

Bul bir yasli zengin sonra bol bol marka fotosu at

Ne berbat bir zihniyetiniz var yahu

BIZ üc senedir tatile cikmadik evi degistirdik borca girdik dolabim da bir tane marka elbise yok

En yakin kiz arkadasimin dolabi marka elbise dolu ama gel Gör ki her allahin günü kocasiyla girtlak girtlaga kavga dövüs

Sevgi sizin zannetiginiz sey degil ayrica Organ bagislamis gibi bekaretten bahsetmeniz de igrenc
Üc senedir tatile çıkmaman borca girmen örnek bi davranis mi bacim ne alaka ya .
Herkesin mutlu olduğu konu ayrı hayat görüsü farklı
Siz hic mi kavga etmiyorsunuz?
Böyle böyle benim bi arkadasım hayatını mahvetti düzelir diye diye…
Ask karın doyurmuyor sevgi saygı tabi olacak ama hayatınızı da yaşamanız lazım ya

Back
X