e sacma sapah tercihler yaparsan haliyle sacma sapan hayatlar yasarsin. demek ki kimse senin gibi issiz gucsuz, kenarda parasi olmayan, babasindan harclik alip sevgilisine anca parkta cekirdek ismarlayan, calismakta da gözü olmayan bir adami secmemis.
onlar seçimini daha iyi yaptilar - sen karsina cikan ilk erkege daha ilk gunden asik oldun bırakamadinsa burada suç senin.
herkes tercihleriyle yasar. kkda hep okuyoruz goz gore gore calismakta gözü olmayan adamlarla, ailesinin manyak oldugu kirk km oteden bellj olan adamlarla, hic dengi olmayan kendinden bjrkac gomlek alttaki adamlarla evlenicem diye mabadinj yırtıyor kadinlar. pek cogu ailesine karsi cikip evleniyor. aşk görme bozuklugudur evlilikse ilaci sözü gibi, evlenince aciliyor gozleri buraya konu acip yakiniyorlar. siz de devam ederseniz aynen böyle olur
issiz insan kötü insan midir? tabii ki hayir. hele kj bu ekonomide kesinlikle boyle birsey diyemem. ben de su an issizim..
ama
sizin adam is beğenmiyor. masa basi istemiyor- sıkılırmış. araba tamircisi- elektrikci- tesisatci gibi kendi isini yapip kazanacağı bir hayali olsa simdiden girerdi birinin yanina ileride kendi isini yapmak icin iş ogrenirdi. sizinkinde bu da yok
e masabasi olmayacak, işci usta olmayacak.
geriye bir patronluk kaliyor ona da para lazim, sizinkinde yok
ne yapacak???
calismakta gözü olmayan adamdan bir halt olmaz. baba parasi almaya utanmayanla evlilik yapilmaz.
en iyisi daha yolun basindayken yol ver gitsin
senin kadar yanlis secim yapmayan, bir iliskiye baslarken "ama benden hoslanmis"tan daha cok kriteri olan bir insan olsaydin simdi milletin iliskisine oyle iştahla bakmazdin.
en cok nasil siz seviliyorsunuz? nasil emin oldunuz? cogu kadin iliskisinde kucaklarda tasiniyor, gel deyince sevgilisi kosup geliyor, laf arasında soylediklerini not alip bulabilirse almaya calisiyor, sevgilisi mutlu olsun diye onu bir yerlere götürüyorlar vs vs.
boyle bir dunyada nasil en çok sizin is begenmeyen adamin sevdigine eminsiniz?
ne yapti mesela guzel sozler disinda somut bir seyi var mk "wooaawww bu adam hakikaten birsey vermiyor ama herkesten cok seviyor" denecek?
bahsettiginiz diger kadinlari da cok sevmisler ki heves ettikleri tatillere götürmüş, heves ettikleri kiyafetleri almiş, ona yakisir diye mucevherler takmişlar. simdi onlar bunca şey yaparken senin hicbir sey yapmayan sevgilin "günün sonunda en cok o seviyor" mu oldu?
ilginc bir bakis acin var :)
ayrica herseyi veren - sevgilisinin önüne seren - maddi manevi kosturan kisi herseyi hakeden kjsi degildir hayatin alma verme dengesini bozmussun. adam sana maddi bir halt vermezken anca kuru sozle destek olurken sen niye maddi manevi herseyini veriyorsun?
hayatin alma verme dengesini kacirirsan boyle olur iste
ayrica "bekaret vermek" ne demek? cok sacma bir cumle. (sen ailenle yasiyorsun bu adam fukara zaten ailesiyle yasiyor) kit kanaat ortaklaşa odediginiz günlük evlerde mi iliskiye gjrdin yoksa adamin arkadasinin bekar evinde mi? madem bekaret senin icin o kadar onemliydi , madem boyle seylere hevesin de var seni tatile cikarmasini talep edebilirdin, orada yakinlasirdiniz. en azindan verdigin bekarete degerdi(!). böyle bos bos vermissin hatta belki cebinden para bile cikmis
ne anladim bu isten:)
neden? eksik kusurlu musun neden bulamayasin?
daha 21 yasindasin. benjm de o yastaki sevgilim terkedilince "benim gibi seveni bulamazsin" demisti, ayı dolmadi on kat iyisini buldum, adini unuttum:))
sen de bulursun, daha iyisi gelince adini unutursun bu cocuk adamin.
heh meselenin ozu buradaymis.
kacmissin kacmissin ayni baban gibi birini bulmussun. Kader motifi mi derler ne derler ben de benzer konu açmıştim hep babama benzer insanlar buluyorum diye. ne zaman bunu farkettim, insanlara o alani benim actigimi gördüm kendimi değiştirdim o zaman hayatima cikan ilk kisiyle mutlu bir birlikteligim oldu evlendim
senin de bu konu uzerine egilmen lazim, imkanin varsa terapi olur, babasina benzeyen iliskiler bulmakla ilgili kitaplar okumak olur...
bj konuya kafa yorman lazim, iyice anlaman lazim ki bir daha yaptigini yapma - farkli davran farkli sonuc al.. ben babam gibi insanları hayatiam aldigimi anladigimda 29 yasina gelmiştim - duzeltmek bir senemi aldi 30umda esimle tanistim (babamin cok huyu guzeldir bir huyunu sevmem buldugum kisilerin guzel huylari da kotu huyu da ayni olurdu). konu acarken "o arkadasim da hep oyle, israrla babasina benzeyen insanlari buluyor bugun konuşurken farkettik konu acmak istedim" dedigim arkadasim bu konuya hic egilmedi "aaa hakkaten" dedi gecti. simdi 34 yasinda o seneden bu seneye iki kisi daha girdi hayatina, o da ayni davrandi benzer döngüler yasadi durdu.
basliga gelince
hickimseyle kıyas yapmam bazi seyler imsanlarin elinde. ben de orta - alt sinif, normal bir ailede büyüdüm. ne yuzme bilirdim, ne voleybol, ne dil, ne tatil.. 20li yaslarim cogu insanin daha küçük yasta hallettigi konulari ogrenmeye calisarak gecti.
sizin de ne guzel yasiniz küçücük. ozendiginiz seyler varsa onlar gibi olmak için neler yapabileceğinizi düşünün.
seyehat edenlere mi ozeniyorsunuz siz de edin.
pahali birsey degil ki, uygun yollarini ogrenin. ben de issizim su an. christmas icin gönlümden gecen yerlere ne param ne vizem var. ben de 1070+1200 liraya artvine gidis donus bilet buldum (onu da pegasus bolboldan gidis dönüş toplam 1100 liraya aldim) komsuya gideceğim. inince yolun karsisindan 220 liraya otobus var - bir iki saate gurcistandasin.
cok heves ediyorsaniz gidilmeyecek yerler degil. oteller turkiyedekinden cooooook daha ucuz. ucuz dedigim yani cidden ucuz..normal tarihlerde geceligi 500e sehirde cift kisilik yerler bulabilirsin. yilbasi gecesi gibi sehrin en pahali gününde şu otel 17 euroydu mesela-870 tl
madem ozeniyorsun sen de git. ne pasaporta ihtiyacın var ne birseye.
kendin de yaparsan yapana imrenmeyi birakirsin.
boyle boyle sen de basla. ben ilk yurtdisina çıktığımıda 25 yasindaydim isten istifa edip gitmistim, sonradan arap ati gibi acildim hep gittim hatta oralardan bir eş buldum.
sen daha 21 yasindasin. simdiden gurcistan gibi, azerbaycan balkanlar gibi basit - ucuz - kolay yerlere gitsen zamanla ozguvenik yerine gelir. pegaussun uygulamasini indir bildirimleri ac. yilda 3-5 buyuk indirim oluyor birkac bine gidis donus biletler oluyor. boylece once turki ulkeler ozbekistan kazakistan falan uzak ama yakın yerlere gidersin sonra fas gibi az uzak ama uygun bilet olan yere gdjersin...derken artik hersey oturur kafanda - neyi nasil yapacagin - dili telefonu ulasimi nasil halledecegin falan. özgüvenin gelir daha uzaklara gidersin, ya da dolu pasaportunla daha kolay vize alirsin.
bence ona buna ozenmek yerine elindeki imkanlarla kendi hayatini kendin kur.
o zaman kimsede gözün kalmaz.
ikinci olarak madem gozunde pahali taki takanlar var, daha yolun basindasin kariyerine odaklan - sana gelir getirecek yollar bul sen de kazancini arttirmaya odaklan sen de tak.
"ben asla alamam" diye bir cumle kurmussun. alan nasil aliyor? daha yolun ennn basindasin. mesleginin belki ilk yilindasin..ben yapamam, alamam demek yerine gelirini arttircak yollar arasan cok daha iyi olur