Kıyas

Olayı neden onun bunun şunun kalbinizi kırması üzerinden düşünüyorsunuz ki.İnsanlarda mevcut iyilik de bir yere kadar .Kötülük ise belki onun ucu bucağı yok Dünyadaki her insana teselli her insana yardım her insana sarıp sarmalama imkansız bu .Bunun için işte kendini sarıp sarmalamak gerekiyor bunun için yetkin olmak gerekiyor kendi paranı kazanma ve hayatını değiştirmek için yapman gerekeni yapman gerekiyor evet beylik laflar varmı başka yolu bunun.Kendine aciman yada kendinizi teselliye bırakmanın artisi ne.Hic kimse sarnayacak o yaraları ya onlarla daha güçlenir ve insanların yara açmasına engel olursunuz .Yada böyle adalet diye düşünürsünüz.Bence buradaki hiç kimsenin hayatını bilemeyiz sadece insanlar ikiye ayrılır seyredenler ve yapanlar. Şu an ne durumdasiniz onlar günlerini gösterecek şekilde bir ilerleme kaydedebildinizmi ?

hocam ben zaten iyi niyetli, samimi, bana ve çevresine zararı dokunmamış insanların güzel hayatlarına haset etmiyorum. aksine çevremde nerde kendi ayakları üzerinde duran, hayatında hiçbir zorluk yaşamamış, mutlu aileler içinde mutlu hayatlar yaşayan temiz kalpli insanlar görsem yüzüm güler Allah daha fazlasını versin diye dua ederim. Günah derken de kastım zaten buydu, çevresine kötülüğü dokunan insanların kendi hayatları içinde hiç mutsuz olmadıklarını hep rahat yaşadıklarını görüyorum. Özellikle de bana kötülüğü dokunmuş olan insanlar gözüme çarpıyorlar haliyle. "Dört duvar arasında ne yaşadığını bilmediğiniz insanlar" diyorsunuz ama bugün yaşadığımız ülkede belli siyasi bağlantılara sahip olan gençler sizden bizden iyi hayatlar yaşayıp her türlü vukuatı işliyorlar, yanlarına kar kalıyor. şimdi bu insanlar dört duvar arasında maksimum ne yaşıyor olabilirler ki? benim çevremde de şahit olduğum şeylerden birisi bu.

akademik bir yükselme sürecindeyim şu an, gelecekte nolacağını bir tek Allah bilir ama sezgilerim olumlu yönde. en büyük isteklerimden birisi kendim gibi yetişen gençlere destek sağlayabilecek bir konuma gelmek. bunu başardığım yerde artık içimi yiyip bitiren bu düşünceleri de aşacağımı biliyorum. aslında insan eliyle oluşan bu adaletsizliklerin karşısında durmam için Allah'ın bana böyle şeyler gösterdiğini ümit ediyorum şu an sadece

Süper inşallah daha daha başarılı olur ve istediğiniz herşeye kavuşursunuz.Dilerim o zaman kimbilir vakıf olur birşey olur nasıl destek olmak isterseniz olursunuz Bir yerde haklısınız bende bir zamanlar benzeri duyguları yaşadım fakat kendimden başka hiçbir şeyii çok da iyi edememek diye bir yer var belki oraya geldim ve burada uzun kaldım.Kimbilir .Genede kurtarilmis bir denizyıldızı bile kâr derler .Bilirsiniz denizyıldızı hikayesi .Genede biliyorsunuz adaletsizliği belli bir sayıda belli bir şekilde yok edebilirsiniz Gerisi Donkişotun Değirmenlere açtığı savaşa dönebilir muhtemelen.Genede en iyiyi dilerim gönlünüzce

En iyiyi hak ettiğinizi nereden biliyorsunuz derken hak etmiyorsunuz değildi oraya yazdığım sadece nereden biliyorsunuz Ben insanların herşeyi bildiğini düşünmüyorum bende bilmiyorum adaletsizlik olduğunu da biliyorum elbette kime göre neye göre .Birine göre yiyecek ekmek bulamamak birine göre kanarya adalarından ucuza arsa kapatamanak.Yada iç huzur dediğin kime göre çok kime göre yok.Tek bildiğim istediğin sürece yaraları başarılarla sardigin gelistigin guncellendigin sürece devam edebiliyorsun.Bu yolda ne kıyas ne suçlama ne acıma olmadan .Hiç kimseye gül bahçesi yada cennet olduğu soylenmedi dünyanın ayak uydurmak zorundayız .

Bahsettıgın seylerden pek cok ınsan muzdarıp. Ama kendımıze ve hayatımıza odaklanmalıyız. Bazı seylerı degıstıremıyoruz maalesef.

Kendine acımayı bırakıp toparlanmanı tavsiye ederim. Hayat sana hiçbir şey borçlu değil. Dezavantajlı başlamış olman başkalarından daha kısmetli olmayı kendine hak görmen için bir sebep değil. Gerçekçi ol ve çabalamaya devam et. O çevrendeki kızları gözünde fazla büyütme, onların da hikayesi henüz bitmedi senin de… Göklerin ve yerin orduları Allahındır. Çalış, dua et ve bekle. Bundan daha büyük bir huzur olamaz, en azından bunu yaşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…