Kıyaslanma

aysima27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2025
50
6
1
34
Kızlar çok şükür uzun zaman sonra bu sene hamile kaldım bu arada 2 eltim de hamile onlarınki çok ileri ben daha yeni öğrendim benim ilk çocuğum olacak uzun yıllar ben bazı tedaviler gördüğüm için bebek olamamıştı bu sene rabbim nasip etti ama sürekli iki eltim birbirlerini ikimizde erkek diyor birbirileriyle çok fazla ilgileniyorlar birbirlerine süpriz yapıyorlar gözüm kalmıyor ama beni strese soktular inş şeninde erkektir kız olursa tek kalır dediler dedim sağlıklı olsun zaten zor oldu ilk çocuğum önemsiz dedim ama sürekli birseyler çıkıyor sürekli kendilerini anlatıyorlar ben hamile değilmişim gibi aynı binadayız senin daha belli değil dedi geçen belli olsun öyle dedi oysaki keseyi ve bebeği gördüm nasıl uzaklaşırım bilmiyorum.

Sağlıkla da kucağınıza alın inşallah, bi süre iletişimi azaltsanız sizin için daha sağlıklı olacak gibi, bu muhabbetler belli ki sizi strese sokuyor.
Maalesef akşamları herkes toplanıyor birkaç kez midem kötü dedim bir sürü laf ettiler sanki tek sen doğuruyorsun kaçıyorsun felan dediler

Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi. Eltileriniz muhabbeti o kadar boş ki... Bakın uzun yıllar sonra hamile kalmışsınız tek düşünceniz kendinizin ve bebeğinizin sağlığı olsun. İki elti takılsın kendi kendilerine.
bir sürü laf ettiler sanki tek sen doğuruyorsun kaçıyorsun felan dediler
Evet tek ben doğuruyorum, binbir emekle hamile kaldım deseydiniz keşke.
Her akşam gitmek zorunda mısınız? Eltilerinizin davranışları sizi olumsuz yönde etkiliyor, hamilelikte stres faktörü çok önemli. Gitmeyin, ortamlarına girmeyin.

Hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi. Eltileriniz muhabbeti o kadar boş ki... Bakın uzun yıllar sonra hamile kalmışsınız tek düşünceniz kendinizin ve bebeğinizin sağlığı olsun. İki elti takılsın kendi kendilerine.

Evet tek ben doğuruyorum, binbir emekle hamile kaldım deseydiniz keşke.
Her akşam gitmek zorunda mısınız? Eltilerinizin davranışları sizi olumsuz yönde etkiliyor, hamilelikte stres faktörü çok önemli. Gitmeyin,
Eşime söyledim istemiyorsan gitme dedi eşim her konuda benim destekçim bi müddet gitmeyeceğim ama sürekli beni konuşuyorlar istemsizce duyuyorum şimdi yine asagıdaydılar çamaşır seriyordum seslendi seninki kesin kız dedi güldürler inş dedim kız olsun Çok isterim anlamsız her hareketleri batıyor

Eşime söyledim istemiyorsan gitme dedi eşim her konuda benim destekçim bi müddet gitmeyeceğim ama sürekli beni konuşuyorlar istemsizce duyuyorum şimdi yine asagıdaydılar çamaşır seriyordum seslendi seninki kesin kız dedi güldürler inş dedim kız olsun Çok isterim anlamsız her hareketleri batıyor
Görüşmeyin madem eşiniz arkanızda. Laf atarlarsa Gülün cevap vermeyin. Bazı şeylerin çözümü basittir kendinize boşuna eziyet ediyorsunuz. Onlar arkadaşınız değil bir şey anlatmayın.

Görüşmeyin madem eşiniz arkanızda. Laf atarlarsa Gülün cevap vermeyin. Bazı şeylerin çözümü basittir kendinize boşuna eziyet ediyorsunuz. Onlar arkadaşınız değil bir şey anlatmayın.
Aslında çok yakındık arkadaş gibi bi anda böyle oldular anlamadım

Hayırlı olsun . Onların lafıyla sözüyle strese girip bebegınıze zarar vermeyin bundan daha önemlisi yok . İki gün sonra bisey olsa dersiniz ki iki çenesizin lafıyla kendıme de bebegıme de zarar verdim o zaman hiç bi işe yaramadığını anlarsınız Allah esirgesin . İstediklerini söylesinler ne önemi var ne söylediklerinin sonuçta cinsiyetini Rabbım belirliyor siz öyle dediklerinde uzuvları tam olsun aklı yerinde hayırlı evlat olsun kız istiyoruz biz eşimle inşallah 🙏 kız olur diyip geçin . kız çocuk tatlı olur herkes çocuğunu birilerinin çocuğuyla büyütmüyor herkesin çocuğu tek büyüyor onlar sacmalamışlar seninki tek kalcak die . Hormonlardan dolayı da etkileniyorsunuz sanirim yoksa söyledikleri lafların hepsının altı boş beleş cümleler

Açık iletişimi kurun bence;
"Sizi seviyorum ama bu dönemde dışlandığımı hissediyorum böyle hissettiğimi bilmenizi istiyorum." diyebilirsiniz.

Kızlar çok şükür uzun zaman sonra bu sene hamile kaldım bu arada 2 eltim de hamile onlarınki çok ileri ben daha yeni öğrendim benim ilk çocuğum olacak uzun yıllar ben bazı tedaviler gördüğüm için bebek olamamıştı bu sene rabbim nasip etti ama sürekli iki eltim birbirlerini ikimizde erkek diyor birbirileriyle çok fazla ilgileniyorlar birbirlerine süpriz yapıyorlar gözüm kalmıyor ama beni strese soktular inş şeninde erkektir kız olursa tek kalır dediler dedim sağlıklı olsun zaten zor oldu ilk çocuğum önemsiz dedim ama sürekli birseyler çıkıyor sürekli kendilerini anlatıyorlar ben hamile değilmişim gibi aynı binadayız senin daha belli değil dedi geçen belli olsun öyle dedi oysaki keseyi ve bebeği gördüm nasıl uzaklaşırım bilmiyorum.
İletişimi azaltın, hamilelikte gerilmeye gerek yok, bırakın bir birleriyle oyalansınlar sidik yatıştırmaya gerek yok Sağlıkla kucağınıza alın daha ilk aylardan böyle kendinizi yıpratırsanız sağlıklı bir gebelik hayal olur bebeği ve kendinizi yormanın anlamı yok .....

Açık iletişimi kurun bence;
"Sizi seviyorum ama bu dönemde dışlandığımı hissediyorum böyle hissettiğimi bilmenizi istiyorum." diyebilirsiniz.
Bu sefer de ay ne dedik derler bunlara laf anlatılmaz muhabbeti kesmek en güzeli.

Bu hafta toparlanırım devam ederlerse beni olumsuz etkiliyor yorumlarınız diye direk dicem çok iyi geldiniz çok sağolun
Bu lafın evrilip çevrilip size gam, keder ,sıkıntı olarak gelme ihtimali varken gereksiz .. Ben sıkıntı olan şeylerin açık açık söylenmesinden yanayım ama sizinki farklı karşıda iki hamile kadın var onlarda lafınıza üzülüp işin içine eşlerini katıp olayı büyütebilirler gerek yok.....

Bu sefer de ay ne dedik derler bunlara laf anlatılmaz muhabbeti kesmek en güzeli.
Aniden kesmek ifade eksikliği yaratabiliyor.

Özür ve davranış değişimi olmazsa= 2 hafta düşünmeye ihtiyacım der görüşmeyi keser

2 hafta sonra görüşürler yine özür+davranış değişimi yoksa tekrar ediyorsa sorun öyle kesebilir.

Çünkü 3 kere aynı konuda düzey artırarak uyarı vermenin gücüne inanıyorum ben.

Bu lafın evrilip çevrilip size gam, keder ,sıkıntı olarak gelme ihtimali varken gereksiz .. Ben sıkıntı olan şeylerin açık açık söylenmesinden yanayım ama sizinki farklı karşıda iki hamile kadın var onlarda lafınıza üzülüp işin içine eşlerini katıp olayı büyütebilirler gerek yok.....
Sizin öneriniz nedir sizinde bakış açınız doğru ama beni çok bunalttılar

Sizin öneriniz nedir sizinde bakış açınız doğru ama beni çok bunalttılar
Ben olsam görüşmeyi azaltırım ,ev hanımı olduğunuzu varsayarak evde kendime iş çıkartırım.Hamilelik halsizlik,bulantı arkasına sığınırım.Zaten bir kaç davete gitmeyince bir daha çağırmazlar,ikisi kendi aralarında daha mutlu.

Öncelikle hayırlı olsun. Düşman gemisi yürür ama elti gemisi yürümez derler. Bir süre uzak kalın onlara hayatınızdan bahsetmeyin. Stres beneği etkiler doğumdan sonra gazlı bebek olur. Sakin sakin geçirin ve sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi 🩷

Lütfen hamileyken sizi strese sokan insanlarla görüşmeyin.

Back
X