- 12 Temmuz 2006
- 58.924
- 225.096
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM BEN İŞYERİNDE RESİM GÖREMİYORUM AMA AKŞAM EVDE MUTLAKA BAKICAM MAŞALLAHSonunda bende yarışmaya katılayım dedim,daha öncede katılmıştım..
Bizlere bu imkanı sağlayan Kazen'e çok teşekkürler ediyorum.
Ufak tefek aksaklıkların dışında yemeğimizi hazırladım.
İlk defa denediğim el açması erişteyi hangi cesaretle denedim bilemiyorum,aslında kolaydı ama kesim aşamasında zorladı biraz.İnce kesmeye gayret ettim ama yinede biraz şişman bir erişte oldu pişme aşamasında.Bu kadar da olur herhalde artık kusuruma bakmayın..
Yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımada başarılar diliyorum,umarım çok eğlenceli olur,hak eden kazansın diyorum.
Gelelim tarifimize..
HAMUR MALZEMESİ:
250 gram un.
2 yumurta.
Yarım çay bardağı su,tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağ.
İÇ MALZEME:
250 gram kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,
1 tane kuru soğan.
1 tane kırmızı biber,2 tane yeşil biber,3 tane mantar,1 tane domates,salça.
Eki Görüntüle 1305460
HAMURUN YAPILIŞI.
Unu bir kaba alıyoruz,ortasına 2 yumurta,sıvıyağ,tuz ve suyu ekleyip biraz katı bir hamur yapıyoruz.
Birz bekletiyoruz hamuru.
Yoğurdumuz hamuru 4 parçaya bölüyoruz,yuvarlak yada kare olarak açıyoruz,sonrada uzun kalın şeritler halinde kesiyoruz.Kullandığım bıçak tezgah üstü için,hem tezgaha zarar vermiyor hemde elimizi koruyor.
Kestiğimiz hamurların arasına un serperek yapışmasını önlüyoruz.
Temiz bir örtünün üzerine hamurları alıyoruz biraz bekletiyoruz,sonrada bıçakla ince ince kesme işlemine başlıyoruz.İnce kesmeye gayret ettim ama biraz kalın oldu yinede birde pişince hafif kalınlaştı.Burada fırınlama yaptım hamuru üzerini kızarttım,az bir süre ile fazla kızardı onuda belirteyim.Sonrada haşladığımız suya erişteleri katıyoruz haşlıyoruz.
Eki Görüntüle 1305464 Eki Görüntüle 1305468
Eki Görüntüle 1305475
KIYMA İÇİNİ HAZIRLAMA:
Kıymamızı tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz,sonra soğanı ekliyoruz biraz kavruluyor.Mantarı ilave ediyoruz üzerine, yeşil ve kırmızı biberide katıyoruz.Domatesi de katıp biraz salça ilave ediyoruz,baharatlarıda katıp biraz su ilave ederek az bir milktar daha pişiriyoruz.Ocağımızı kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1305505
Haşlanan eriştelerimizi tencereden süzerek porselan kabımıza alıyoruz,üzerine kıymalı harcımızı ilave ederek servis yapıyoruz.
Umarım beğenmişsinizdir,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum..
Ufak tefek sorunlar olmasaydı daha iyi olacaktı.
Kahvelrimizde hazır buyurun.
KATILIYORUM YANİ KAÇIMIZ ELLERİMİZLEN ERİŞTE YAPARIZKİ :)Sen içerdeyken o erişteler boğazımdan nasıl geçsin hanım applam
Ayrıca tesüf niye hamuru elinle açtın,bak çıtayı yükselttin , biz açamayanlar ne yapsın
Yalnız çok iştah açıcı ve uğraştırıcı bir tarif hazırlamışsın , eline ,emeğine sağlıkablacım ..
Zaten hanım abladanda böyle iddialı bir tarif beklenirdi :)KATILIYORUM YANİ KAÇIMIZ ELLERİMİZLEN ERİŞTE YAPARIZKİ :)
Hanım abla hamur da açarım diyorsun yani.Biz de hamurları kestikten sonra fırınlamayız kuruturuz.Epeydir yapmıyoruz ama.Çok güzel olmuş gerçekten.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.
Ellerine sağlık ablaçığımyarışmada başarılar dilerim
hanım ablam ellerine sağlık çok leziz görünüyor
ellerine sağlık handan ablacım çok lezzetli görünüyor
Ooooooo Hanım, elcağızınla hamur açıp erişte kesmişsin, ellerin kolların dert görmesin, yarışmada başarılar dilerim
Seni azıcık banladım ama artık idare et, 2 gün sonra görüşürüz, ben topuğumj hazırlıyorum sende keleşe bakım yap çakarken tutukluk yapmasın
Ablam hayırlı olsuna gelmiştim birde ne göreyim mapıslara düşmüşsün.Neyse Allah tan makarnanı yapmışsında mapıs damlarında aç kalacak diye endişelenmeyeceğizŞaka bir tarafa seni yarışmada gördüğüme çok sevindim Sunumun oldukça iştah açıcı ve güzel görünüyor.Ellerine sağlık ablam ve bol şansların olsun
Eline sağlık çok güzel görünüyor
Elinize, emeğinize sağlık. Çok güzel görünüyor, yarısmada başarılar dilerim
işte el emeği göz nuru
harika gözüküyor deniciiim
tabii hamuru açabilirsem
Hanim abla, ben spagetti ve ketcap diye oneride bulunmadim mi sana? Neden boyle marifetli bir tavir illa
Ellerine saglik abla, hem emegin icin hem de bu yemek icin
Yarismada basarilar
Woww.. Senden daha aşağısını beklemiyordum zaten
Ellerine sağlıkYarışmada başarılar
vaaaav şahane olmuş, eline sağlık.
çok emekli de.
tam eşimin damak tadına göre: )
bende denicem ama ben biraz kolayına kaçıcam: )
eriştesini evde daha önce yapılmış erişteden yaparım, birde mantar bulamam büyük ihtimal mantar olmaz.
hanım abla senınle seneye en cok banlanan üyede karşılıklı yarışıcaz anlaşıldı
sen hiç merak etme ben şimdi gidip bdv yi birbirine katıyorummmmm sen benım nenemı nasıl banlarsın dıye zalIIIIIImmmm muneden intikamını alıyorum
Oooo cok iddialı bir giris olmusss  ellerinize saglik,basarilar dilerim rakibe ablam  
Sen içerdeyken o erişteler boğazımdan nasıl geçsin hanım applam
Ayrıca tesüf niye hamuru elinle açtın,bak çıtayı yükselttin , biz açamayanlar ne yapsın
Yalnız çok iştah açıcı ve uğraştırıcı bir tarif hazırlamışsın , eline ,emeğine sağlıkablacım ..
ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM BEN İŞYERİNDE RESİM GÖREMİYORUM AMA AKŞAM EVDE MUTLAKA BAKICAM MAŞALLAHELLERİNLEN AÇMIŞSIN HAMURLARI
Zaten hanım abladanda böyle iddialı bir tarif beklenirdi :)
Ezdi bizi , ezdi
Aklımı erişteye takan biri olarak ellerinize sağlık:)
Gecmis olsun abla hosgeldinSelamlar ancak gelebildim,2 gündür mapıstaydımcımbızlı müdürüm tıktı mapısa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?