Makarnalar Kıymalı Yoğurtlu Makarna - Barilla Makarna Sponsorluğunda

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.499
614.775
1.098
Malatya
Herkese Merhaba
Bu ay kategorimiz "Makarna Tarifleri"
Ben en sevdiğim makarna ile burada olacağım
Makarna hepimiz için bir kurtarıcı, farklı soslarla çeşit çeşit makarna tarifleri yapabiliyoruz.
Kıymalı Yoğurtlu Makarna yapacağız. Mantı tadında muhteşem bir makarna tarifiKıymalı harcı ve yoğurt sosu ile kaşık kaşık yediren, kalabalık misafir sofralarında şık bir sunumla sofralarınızda yerini alacak bir tarif.

Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Malzemeleri

Bir paket makarna
300 gr dana kıyma
1 adet soğan
2 adet biber(ben buzluktan kırmızı biber çıkarttım)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası (rendelenmiş domateste olabilir)
Tuz
Pulbiber
500 gr yoğurt
Makarnayı haşlamak için su

Kıymalı Yoğurtlu Makarna Yapılışı

Öncelikle üstüne dökeceğimiz sosu hazırlıyoruz. Bunu önce yaparsanız makarnamız çok soğumaz. İşiniz daha kolay olur
Kıymayı tavaya alıp üzerine yarım çay bardağı su ekledim. Kıymayı pişirdim.Bu aşamada sık sık karıştırıyoruz. Suyunu çekince sıvıyağ ekliyoruz.. Soğan ve biberi ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Sık sık karıştıralım. Hem dibine tutmasın hem de her tarafı eşit kavrulsun.

Kavrulan harcımıza tereyağı, salça, pulbiber ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. Çok değil 5 dk kavrulsa yeterli

Şimdi sosumuz hazır makarnamızı pişirelim. Bundan sonrası kolay ,çabucak yapılıyor.
Makarnayı paketin üzerinde bulunan talimatlara göre pişiriyoruz.
Suyumuzu tencereye koyuyoruz, kaynayınca tuz atıyoruz. Makarnalarımızı atıyoruz. Yoğurtlu makarna fazla pişince daha lezzetli oluyor. Makarnamızı süzüyoruz. Aslında suyu az koyup tüm suyu çektirince de iyi oluyor. Biraz kıvam alıyor ama her şeyi içinde kalıyor.

Üzerine yoğurt dökeceğiz. Bunun için biraz soğuması gerekiyor. Soğumazsa yoğurt sulanıyor ve hoş bir tat olmuyor. Yoğurdumuza tuz ekleyip soğuyan(ılıyan) makarnamızın üzerine döküyoruz. Dilerseniz makarna ile karıştırın. Öyle daha iyi olur.

Üzerine Hazırladığımız sosu döküyoruz. Sos soğumuşsa ısıtabiliriz.
Makarnamız hazır

Ayy nevooossssssummm çok güzel olmuş sunumun nasıl canlı gözüküyor çok tatlı olmuş yaa yerim ben onuuu eline sağlık nevosbalim

Ellerine sağlık canım, yoğurtlu makarnaya kim hayır diyebilir ki, üstelik de Kıymalı ve de böyle güzel sunumlu olursa. Cıvıl cıvıl içi açılıyor insanın

Eline saglik Nevoşcumnefis gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…