Kıymetli kaynım ve kaynanam..

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
benim kaynım kumar müptelasıdır bundan iki sene önce eşimi arayıp ne olur bana 5 milyar çıkar yoksa beni öldürecekler diyor ve eşim kartından çekip hemen gönderiyor..
aradan 1 ay geçti iki ay geçti hiç bize olan borcunu hatırlayan yok..tabii kaynımın bu arada başka yerlere de borcu çokkk.gittikçede faiz bindi üstüne oldu mu 6.5 milyar eşim abisi ile konuşmuş..olsa hemen vereyim ama yok işte demiş..eşimde ailesi ile konuşurken ne yapıym mecbur bilezik bozdurucam demiş..kaynanam da geldi, lafı bana sattı bilezikleri bozduracakmış dedi..ben kumar borcu için vermem dedim kestim attım..
cevap resmiyette borç kocanın üstüne görünüyor mecbur vereceksin..vermedim iki ay daha geçti..borç çoğalıyor ama eşim bana hiçbirşey diyemiyor vermeyeceğimi bildiği için..geceleri sabaha kadar uyku uyumuyor..kaynanamlarda kaynımın borçları için kredi çekeceklerdi bekledim ki bu borcuda kapatsınlar..iki ay bitti krei yıok..en sonunda eşime kıyamadım al şu bilezikleri bozdur borcu kapat verdim..üzülürsün dedi almadı zorla gör işte el kızıyım ama ailenden daha çok düşünüyorum seni dedim verdim..
biz borcu kapattk iki gün sonra krediyialdılar..bizim ödememizi beklemişler tabii artık acil bir durum yok bizi umursayan olmadı..
kaynım zaman istedi ödiycem diye..iki sene geçti bu iki senede ne kadar üzüldüğümüzü ALLAH bilir..bende eşimde..çünkü hiç alamk istemedi.üzüldüğümü görüpte alamadığı için o da çok üzüldü..
bu iki senede hiç bilezik lafını ağzına alan yok.herkese borç ödendi kaynım evine birdünya masraf yaptı..aa bizi insan yerine koymadılar..
bende geçen akşam sinirlendim kaynıma mesaj çektim..altınlarımı 22 temmuza kadar istiyorum diye..hala kimsede tık yok acaba hala beni tınlamıyor mu..eşim laf yerine gitmiş diyor başka birşey demiyor..kaynım dediğim babam yaşında adam..
şu an kaynanamıda kaynımı da hiç sevmiyorum neden mi bilezikler için değil iki senedir kaale almadıkları için..bak kızım ödeyemiyorum falan olur arada bir ama tık yok..herkes keyfinde verdiğimde az değil yani 150 gram...

Siz de işinizi mesajla halletmeyin. Gidin kapısına konuşun. Biz size hibe etmedik o paraları. Siz bizim rızkımızı yiyorsunuz deyin.

Ya paramı ..... tarihine kadar verin ya da ben dava acıyorum deyin. Ne bileyim işte boş atın dolu tutun....

canım çok üüzldük ya.. o para sizin geleceğiniz için yatırım olabilirdi..
şuan 10 bine yakın para eder 150 gr altının.. hadi parayı gectim seni ne yerine koyuyolar ??
Allahtan eşinm öyle bencil deil.. bence k.walidenle konuş sert yap.. bence 150 gr altın varsinler para deil.. bide sağlık yada başka bişey olsa neyse kumar için sizin paranızın gitmesi kabul edilmez bişey.. aynı sorun bendede var.. bizde cok zor durumdayız düğün yapacağız, nışanlım kaynıma gönderdiği paraları alamıyo.. arayıp ta bi kez bile siz nasıl düğün yapacaksınız deme ne kaynım ne k.walidem bıktım onlardan..
cok üüzldüm sana.. Allah çocuklarını ve eşini sana bağışlasın...

canım çok üüzldük ya.. o para sizin geleceğiniz için yatırım olabilirdi..
şuan 10 bine yakın para eder 150 gr altının.. hadi parayı gectim seni ne yerine koyuyolar ??
Allahtan eşinm öyle bencil deil.. bence k.walidenle konuş sert yap.. bence 150 gr altın varsinler para deil.. bide sağlık yada başka bişey olsa neyse kumar için sizin paranızın gitmesi kabul edilmez bişey.. aynı sorun bendede var.. bizde cok zor durumdayız düğün yapacağız, nışanlım kaynıma gönderdiği paraları alamıyo.. arayıp ta bi kez bile siz nasıl düğün yapacaksınız deme ne kaynım ne k.walidem bıktım onlardan..
cok üüzldüm sana.. Allah çocuklarını ve eşini sana bağışlasın...
zaten altın olarak verecek tabii verirse:59:aynı dönemde öbür kayınlarımdan da borç aldı ama eline para geçtiğini duyar duymaz hemen aldılar..bende eşime çok söyledim sende iste diye ama şimdi parası var..işte filancanın borcunu versin sonra istiycem sıkıştırmayalım falan...şimdi yine durumu bozuldu. benim eşim 7 kardeşin en küçüğü..abisine kıyamıyor...o bize kıydı ama:50:
bu olayın bize tek artısı eşim o günden beri ailesinden kimseye güvenmiyor...bu sitedeki bayan arkadaşlarımın anlattığı kaynana problemlerini bizde yaşıyorduk..şimdi eşim benim senden başka kimsem yok diyor..annesiyle karşılıklı oturuyoruz ama bazen 20 gün görmediği oluyor...kocam tamamen benim olduuu.gözümün içine bakıyor..çatla kaynana bozamadın aramızı ben kocamı milyarlara değişmedim...:32:

o aldıkları para birgün onlardan öyle bir çıkar ki sen hiç kafanı yorma
eşinle huzuruna mutluluğuna bak sen
her şer gibi görünende bir hayr bulmak diye buna denir işte
kocan sana daha cok bağlanmış
iyi tarafını düşün ki mutlu olasın
bence en büyük altın ve servet huzur mutluluk
altınların içinde fazla üzülme inşallah yerine tekrardan alır koyarsınız
boşver onlar kazançlı olduklarını düşünsünler
ama nereye kadar
kaybeden he zamn onlar ve onun gibilerdir

tam 16 yıl önce aynı senin durumun gibi yani kumar yüzünden gelinlik altınlarım benden gitti bi daha da ne adını duydum ne kendilerini gördüm altınlarımın
o zaman 17 yaşındaydım ve güvenmiştim kaynımın bana olan borcunu ödeyeceğini zannetmiştim ama giden gelmedi
bi teşekkür bile duymadım
şimdi olsam yaparmıyım asla kumar oynamayı bilen adam borcunuda ödesin derim

önce kendi evinin rızkını çevireceksin sonra başkasını düşüneceksin;
eşin iyi niyetle yaklaşıyor belki ama hem kaynı yaptığı hatanın farkına varmıyor hem de sizin rızkınızı başkasına veriyor.
kaynınızın ya da ailesinin eline para geçerse eşiniz konuşsun bence siz değil.

benim kaynım kumar müptelasıdır bundan iki sene önce eşimi arayıp ne olur bana 5 milyar çıkar yoksa beni öldürecekler diyor ve eşim kartından çekip hemen gönderiyor..
aradan 1 ay geçti iki ay geçti hiç bize olan borcunu hatırlayan yok..tabii kaynımın bu arada başka yerlere de borcu çokkk.gittikçede faiz bindi üstüne oldu mu 6.5 milyar eşim abisi ile konuşmuş..olsa hemen vereyim ama yok işte demiş..eşimde ailesi ile konuşurken ne yapıym mecbur bilezik bozdurucam demiş..kaynanam da geldi, lafı bana sattı bilezikleri bozduracakmış dedi..ben kumar borcu için vermem dedim kestim attım..
cevap resmiyette borç kocanın üstüne görünüyor mecbur vereceksin..vermedim iki ay daha geçti..borç çoğalıyor ama eşim bana hiçbirşey diyemiyor vermeyeceğimi bildiği için..geceleri sabaha kadar uyku uyumuyor..kaynanamlarda kaynımın borçları için kredi çekeceklerdi bekledim ki bu borcuda kapatsınlar..iki ay bitti krei yıok..en sonunda eşime kıyamadım al şu bilezikleri bozdur borcu kapat verdim..üzülürsün dedi almadı zorla gör işte el kızıyım ama ailenden daha çok düşünüyorum seni dedim verdim..
biz borcu kapattk iki gün sonra krediyialdılar..bizim ödememizi beklemişler tabii artık acil bir durum yok bizi umursayan olmadı..
kaynım zaman istedi ödiycem diye..iki sene geçti bu iki senede ne kadar üzüldüğümüzü ALLAH bilir..bende eşimde..çünkü hiç alamk istemedi.üzüldüğümü görüpte alamadığı için o da çok üzüldü..
bu iki senede hiç bilezik lafını ağzına alan yok.herkese borç ödendi kaynım evine birdünya masraf yaptı..aa bizi insan yerine koymadılar..
bende geçen akşam sinirlendim kaynıma mesaj çektim..altınlarımı 22 temmuza kadar istiyorum diye..hala kimsede tık yok acaba hala beni tınlamıyor mu..eşim laf yerine gitmiş diyor başka birşey demiyor..kaynım dediğim babam yaşında adam..
şu an kaynanamıda kaynımı da hiç sevmiyorum neden mi bilezikler için değil iki senedir kaale almadıkları için..bak kızım ödeyemiyorum falan olur arada bir ama tık yok..herkes keyfinde verdiğimde az değil yani 150 gram...

sen kendini eşinin hayat arkadaşı değil el kızı olarak görürsen hala eşinin ailesinden altın almaya çalışmaması çok normal değil mi? sonucta sen el kızıymış onlar ailesiymiş. eşin de bu yüzden ailesinin üstüne gitmiyor parayı almak için.
çok hatalılar bi açıklama bile yapmamakla. ama senin tavrın da cok yanlış bence.

Son düzenleme:
nasıl şey ya bu sinir oldum.sanki normal bir borçtan bahsediliyor.kumar borcu diye mahçup olup dertlenen yok.oğulları sorunluysa kendileri başetsin.kredi falan çekip ödesinler borcunu.iyiki eşin anlayışlı biri.eşini hiç üzme bunlar için.inşallah bileziklerin geri gelir.

Canım kumar borcu tehlikeli bir borçtur,bazen insan canından olabilir..:53:

Sizin kayın biraderiniz bu kadar tehlikeli bir borcu bile ucunda canı olduğu olduğu halde bulup da ödememiş ve eşinizin üzerine yıkmış..:68:

Sizin senetsiz,sepetsiz 150 gram altınınızı hiç ödemez kardeşceğizim..:50:

Ama daha iyi boşverin bu borçla kayınvalidenin de kayınbiraderin de bir daha sizden bir daha birşey istemeye yüzü olmaz..:63:

Allah size daha neler verir arkadaşım alamayacağın paranın ardına düşme çünkü öyle adamlar borç morç ödemez.:44:

Çalındı farzet,kayboldu farzet ama geri gelmesini bekleyip kendini yıpratma..:20:

Allah daha ne 150 gram altınlar nasib eder insana..:64::65:

sen kendini eşinin hayat arkadaşı değil el kızı olarak görürsen hala eşinin ailesinden altın almaya çalışmaması çok normal değil mi? sonucta sen el kızıymış onlar ailesiymiş. eşin de bu yüzden ailesinin üstüne gitmiyor parayı almak için.
çok hatalılar bi açıklama bile yapmamakla. ama senin tavrın da cok yanlış bence.

sağolsun eşim bugüne kadar hiç hiç böyle lafı ağzna almamıştır kaynanam ikide bir benim sen el kızısın ben onun annesiyim derde bu yüzden öyle söyledim...valla şimdi çalışmaya başladım..eşim en büyük destekçim..ben diyorum ya bileziklere üzülmüyorum kumara gitmesine üzülüyorum..:59:kaynımın karisi kanser hastası keşke hastalık için gitseydi sağolsun hep destekledi beni..açıktan okumak istedim,tamam dedi bebeğimize baktı benders çalıştım..lise bitti.şimdi aöf okuyorumm.kpss ye girdim şimdi memurum..bunlar hep onun desteği ile oldu yoksa iki çocuukla yapamayabilirdim..canım benim giden bilezikler oldu ben altın gibi kocamı kazandım.eşim şmdi alıvereyim istersen diyor ama neden alalım diyorum ben git abinden iste..
birde eşimin görümceme 2500 borcu vardı eşim bu ay ödemelerim yoğun öbür ay vericem demiş görümceme...kaynanam kapıya dayandı o borç hemen verilecek,kızımın huzurunu bozamazsınız..kızımın parasını yiyemezsiniz..hadi gelde delirme:52:ben birşey deyince el kızı oluyorum işte.karşılıklı oturmasak :47: olurum da şimdi ne kadar olsa hergün yüzyüze bakıyoruz.bir iki ay sonra kendi anneme yakın bir ev bulucam kirada olsa taşınıcam..alıcam gitcem aşkımı:4:tabii giderkenne şekilde giderim bilmiyorum...:27:

o altınlar bir daha zor gelir bencede ama boşver sıkma canını kaybettim yolda düşürdüm diye düşün
kızmakta haklısın kaynananın ve kaynının tavırları hiç hoş değil ama insanları bu yaştan sonra değiştiremezsin:50:
ancak bundan sonra mesafeli davranırsın bir daha borç vermezsiniz :31:

dün eşim ailesine kahvaltıya gitmiş..(ben haftasoun çocukları köye götürmüştüm)kayınvalide kızımın parasını ne zaman vereceksin diye sormuş eşime...o da abim bize ne zaman verirse ertesi gün hemen vericem demiş..yok efendim kızı bekleyemezmiş abisi AALAH bilir ne zaman verirmiş...adamı çileden çıkarmış..:47::47:
o da açmış ağzını yummuş gözünü benim karım iki sene bekledide senin kızın birkaç ay bekleyemiyor mu?iş inada bindi param olsa da vermeyeceğim..bir kere olsun abime gidip gelinin bileziklerini ne zaman vereceksin dedin mi, benim karım kaynını iki senedir bekli,yor bak senin kızın kardeşini bekleyemiyor demiş dedemiş...ben zaten sizin çocuğunuz değilim..sizden bugüne kadar hiç para istemedim sadec destek istedim ama siz onuda yapmadınız diye söylenmiş...:37:
sonuç:hiççç kime söylüyorsun..git iste o zaman abinden demiş..eşimde ben abimdir diyorum kıyamıyorum hanım ayın 22 sine kadar süre verdi gidip kendi i,steyecek demiş...o zaman bozulmuş kendi işinizi kendiniz halledin demiş..elin kızını niye karıştırıyorsun demiş...o elin kızı değil benim karım diğer yarım siz kasanızdan beşl milyar çıkaramazken o elindekilerin hepsini verdi...sizin yapmadığınızı yaptı demiş..
bunları döndüğümde bana anlattı git cuma günü süre doldu paramızı istiyoruz de dedi..ben gidersem yine şuranın parasını vereyim şunu ödeyeyim der kıyamam abim çünkü dedi...:50:
dedi de gidip te isteyecek dermanım yok çünkü şu an parası olmadığını biliyorum...siz olsanız kendinizi hatırlatmak için gider miydiniz..aslında içimden bir sürü şey söylemek geçiyorda sonuç alamayacağımı biliyorum...:59::59:
bunları yi,ne buraya yazdım çünkü bu meseleyi kendi ailem dahil kimseyle paylaşmıyorum..içime atıncada başım dönmeye başlıyor...yazdım empati kurup siz olsanız ne yapardınız bilmek istedim...

Allah yardımcınız olsun artık yüz göz olmuşsunuz gidin isteyin parayı bizde başkasına borcumuzu ödeyecez diyin en azından bir miktarını şimdi ver diye ısrar edin zaten asla o paranın hepsini alamayacaksınız gibime geliyor
:50:

Bence git iste ve eğer vermezse o parada çocuğunun da (ya da çocuklarının) hakkı olduğunu hakkını helal etmediği mutlaka söyle kendini hatırlatmanda fayda var niye kaynının borcunu ödeyecekmişsin ne münasebet!! olmasa bile olduracak gitsin başkasından borç alsın o düşünüyomu kardeşinin huzurunun kaçacağını sende düşünme boşver seninki değil onunki yüzsüzlük!!!

Back
X