Kız annenin kaderini yaşar mı?

Hayır annenin kaderini yaşamazsın.
Ama sen annenin örüntüsünden çıkarsan...

Allah korusun nişanlını tercih ederken göremediğin konular evlenince gün yüzüne çıkarsa ve sana karşı bu şekilde önce manipülatif sonrasında şiddet şeklinde davranırsa sen ne yapmaman gerektiğini daha iyi biliyorsun.

Annen gibi boyun eğip çocuklarını şu korkuyla büyütmezsin.

Sen şimdi kendini büyüteceksin.
Eşin başka birisi baban değil.
Sen başka birisin annen değil.

Umarım çok çok iyi bir evliliğin olur.

Allah baban gibi adamlardan bütün kadınları korusun.

Başlığa istinaden babam annemden çok büyüktü, benim eşimde benden o kadar büyük

Babam annemi kimseye ezdirmezdi, eşim beni kimseye ezdirmez

Gibi gibi... Örnekler var

Ama sadece tesadüf. Kızlar aklını kullanıp daha iyi yerlere gelsinler. Bazı kızlarımızın malesef gözlerine perde iniyor, bile bile lades diyorlar

Aslında anne kaderi dediğimiz şeylerin annemizden öğrendiğimiz davranışlar olduğunu düşünüyorum; bazı şeylerin "normalleştirilmesi" mesela. Şiddet görüp her evlilikte olduğunu sanma gibi.

Ben şahsen babam gibi biriyle evlenmedim. Ama akıllı davrandım. Erken yaşta evlenmedim. Sevgiliyken, nişanlıyken bana hiç bir seviyesiz davranışı olmamıştı. Bir insan da 4 sene boyunca bir kez size zorbalık etmiyorsa, evlenince de etmeyeceğine güvenebilirsiniz herhalde, ben de böyle düşündüm. Öyle de oldu.

Ama bir çok örneğini gördüm. Hatta ya senin annen bunları bunları yaşadı, babandan o kadar zulüm gördün bu da ceza evine girmiş çıkmış, hiç korkmuyor musun dediğim insan şu an bir de kocasından çekiyor.

Karşınızdakini tartın biçin. Sevgisizliğe, hakarete tahammül etmeyin. Anneniz gibi tolere etmek zorunda değilsiniz bunu da unutmayın🙏🏻

Annem babamdan çok şiddet gördü. Babam çok hasta kıskanç bir adamdı, kendi babasından bile kiskanirdi, konuşunca döverdi. sokağa cikamazdi annem babamın korkusuna, biz de cikamazdik. perdeyi bile açamazdık. ailecek tatile veya pikniğe asla gitmedik. etrafa bakiyormuyiz diye sürekli denerdi. nisanlandgm gün anneme benim nişanlimla hafif kadın gibi konuştuğunu söyledi, siz düşünün nasıl bir adam. Şimdi ben çok korkuyorum evlenmekten. Ya babam gibiyse ya bende annemin kaderini yaşarsam... Geceleri uyuyamıyorum... Ne yapacağım bilmiyorum.
Valla babamı gördüm, sonrasında onun gibi adamlardan hep kaçtım. Şimdi gayet güzel bir evliliğim var maşallah🙏🏻 sana kıyamayan, nazik, hoşgörülü, saygılı, hayvan çocuk seven, sakin mizaçlı biriyle evlenirsen tabiki de annenin kaderini yaşamazsın. Mesela nişanlın kıyafetine karışır mı? Sana güvensiz davrandığı oldu mu? Anlaşamadığınızda sesler yükseliyor mu yoksa sakin mi? Başkalarına nasıl? Küfür eder mi? Öfkelenir mi çok? Garsona vs nasıl davranır? Ked köpek besler mi, hayır işi yapar mı?
Bu tarz sorularla annenin kaderini be kadar yaşayacaksın çok güzel görebilirsin bence

Annem babamdan çok şiddet gördü. Babam çok hasta kıskanç bir adamdı, kendi babasından bile kiskanirdi, konuşunca döverdi. sokağa cikamazdi annem babamın korkusuna, biz de cikamazdik. perdeyi bile açamazdık. ailecek tatile veya pikniğe asla gitmedik. etrafa bakiyormuyiz diye sürekli denerdi. nisanlandgm gün anneme benim nişanlimla hafif kadın gibi konuştuğunu söyledi, siz düşünün nasıl bir adam. Şimdi ben çok korkuyorum evlenmekten. Ya babam gibiyse ya bende annemin kaderini yaşarsam... Geceleri uyuyamıyorum... Ne yapacağım bilmiyorum.
Tanı bakalım nisanlini.Hemen evlenme bence.

Görücü usulü mu bu ?

Babamdan da eşimden de razıyım.
Fakat hiç benzemezler karakter olarak.
Genellemeleri doğru bulmam.
Sizin sorunuza da "hayır" diyorum.
Korkmayın, tanıyın, sevin, sevilin öyle evlenin. Tanıyın 👍🏼👍🏼

Kim demiş aynı kaderi yasar die
Babam çok otoriter ve inat biridir. Hayir dediyse annem asla ustelemez çünkü babamı tanıyor.
Bizde de ben ne dersem o eşim bana karışmaz sen düşünüp doğrusunu yaparsin der.
Yani sorunuza cevabım hayir
Ama hayatınıza alacağınız kişiyi iyi tanıyın annesine nasıl davranıyor gozlemleyin.

Aktarım yapıyorsunuz kaygılanıyorsunuz bu düşünceler gerçek değil. Kendinizi savunabilcek güçtesiniz korkmayın.

Back
X